Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   69 / 298
(#) lacikoma válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Bocs nem írtam időket. Tegnap délután lett kitakarítva, egész éjjel ment. A fagyiban meg alig van pár dolog, most szinte kong.
(#) Gyurma1110 hozzászólása Feb 26, 2012 /

Sziasztok!
Olyan gondom van az Ariston kombi hűtővel, hogy nem hűt rendesen, +10 fok van bent, 5-ös legnagyobb fokozaton. 1 kompresszoros, felül fagyasztós alul hűtős és eddig nem volt semmi gond vele. Nem megy folyamatosan nem jegesedik, bár van benne valami ventilátor ami ezt megakadályozza.
Segítséget kérnék, hogy mi lehet a baja.
(#) réka hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok.
Van egy problémám.Van egy Ardo márkájú kombi hűtőnk.Alul a fagyasztó része fagyaszt rendesen ,szinte csonttá,felül pedig a hűtő részen 24 fok van pluszba.Nem tudná valaki megmondani,hogy érdemes-e vele foglalkozni?Mert ha nem, akkor ki sem hívom a szerelőt,ami jó pár ezer ft lenne.
Előre is köszi az infókat.
(#) pazirez hozzászólása Márc 2, 2012 /

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, jó pár oldalon keresztül .. sajnos nem találtam hasonló problémát, amivel minap találkoztam.. . tegnap kipakoltunk belőle mindent (fagyasztóból nem), mert valami kaja megromlott, elég fura szaga volt .. kipakolás után, simán mosogatószeres szivaccsal kitisztítottuk .. nagyon nem piszkáltunk benn semmit (nem vettük ki a helyéről, nem állítottuk fejre) .. ezt követően visszaraktunk mindent, majd nem is foglalkoztunk vele ... ma, délelőtt azt vettük észre, hogy a hűtő belsejében melegebb van mint a lakásban :S .. nem hűt, hanem szabályosan fűt a készülék .. a belső fal elég meleg, főleg azon a részen, ahova valamilyen vezeték megy .. 2 csavarral valamilyen fedél van felrögzítve (rejtélyes módon az egyik csavar hiányzik is) .. ha be van dugva a konnektorba a hűtő, kompresszor nem kapcsol be, nem csinál semmit, hangot nem ad ki?! .. esetleg ötlet valakinek?

képek:
Bővebben: Link

edit: jha és a típusa, ha segít: Whirlpool ARG 652/6/WP
(#) raptor1974 válasza pazirez hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Azt a piros kapcsolót kapcsold át. Ez egy fűtőszálat kapcsol be a hűtőtest alatt, hogy hideg környezetben is el tudjon indulni. Ez be van kapcsova, ezért meleg a hátlap. Az, hogy a kompresszor nem indul be jelenthet hőfokszabályzó, kompresszor, indítóegység hibát, vagy egyéb elektromos meghibásodást is.
(#) Gyurma1110 hozzászólása Márc 2, 2012 /

Sziasztok! Az előzőekben írtam az ariston hűtő problémáról. Most azt vettem észre, hogy kb 10 percenként bekalapácsol és utána 30mp-mulvva kikapcsol. Mi lehet a gond. Előre is kösz a válaszokat.
(#) pokerfiu válasza Gyurma1110 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

SZia!
Inditórellé vagy kompresszor hibának tűnik erősen!
(#) Gyurma1110 válasza pokerfiu hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Szia! És, hogy lehet kizárni, hogy indítórelé vagy kompresszor hiba?
(#) pazirez válasza raptor1974 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Köszönöm a választ .. jó tudni, hogy a piros kapcsoló mire való .. mert vagy 15 éve már akkor fűtött szegény fűtőszál .. . legérdekesebb ennek ellenére az egészben, hogy pont "takarítás" után hagyta el magát, mindenféle előjel (kattogás, zörgés, kevésbé hatékony működés) nélkül .. ám pont ettől tartottam, hogy "bármi" lehet a baja .. viszonylag olcsóbb-tól a drága javításon át, bármi .. próbálkozunk
(#) pokerfiu válasza Gyurma1110 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Kicsit olvass vissza és megtalálod a választ,nemrég volt téma!
(#) klimás56 válasza Gyurma1110 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Egyfajta szűrési lehetőség
- a kompresszor tekercs kivezetésein mérsz ellenállást , értéket nem mondok, minden motornál más. Van egy közös pont , ehhez képest kétféle értéket kell mérni. Ha ez meg van és mérsz ellenállást , a kompresszor megszorult , csak a csere a gyógyszer...
- ha netán nincs ellenállás két pont között, akkor az egyik tekercs szakadt, az orvosság az előzővel megegyezik...
Szésőséges esetben menetzárlat is lehet, de ekkor már a védőföld felé is zárlatos szokott lenni és veri a biztosítékot.

Indítórelé/ indító egység gond:
-alaphelyzetben egy áramrelé induláskor a motor felpörgéséig bekapcsolja a segédfázist - vagy nem ! Ha működik , halk kattanás hallható, bár nem biztos hogy az érintkező átad rendesen. Nem nagyon ellenőrizhető , cserélni kellene az egységet.
- ha ptc-s az indítóegység, akkor egy félköríves kis fészekben van maga a ptc, ez hozzáférhető némi ügyeskedéssel, a házat szét lehet ugrasztani. Javasolnám egy kissé elforgatva visszatenni, talán életre kel., nekem bejött párszor.
Ha van módod lefényképezni a kompresszort és az indító egységet, okosabbak lehetnénk.
(#) mattila7 hozzászólása Márc 4, 2012 /

Sziasztok! Én egy AEG Santo S70402KG két kompresszoros hűtőgéphez kérnék segítséget. A problémám, hogy a fagyasztó résznek a hőszenzora (NTC) elromlott, nem érzékeli milyen hideg van a fagyasztóban, ezért a kompresszora folyamatosan megy (egy hőmérőt betettem, az -36 fokig ment le). Kihívtam a szakszervizest, 31 ezer forintért akarják kicserélni a 200 forintos NTC-t. Azt mondta a szervizes, hogy a hűtőgép belső burkolata alatt a szigetelő habban van benne a hőszenzora. Ráadásul el akarják vinni, amit nem szeretnék, mert akkor hetekig nem lesz hűtőnk, és már a házhoz szállítás sem volt zökkenőmentes, kétszer vissza kellett küldeni, mert összetörték, mire házhoz szállították. Tudna abba valaki segíteni, hogy milyen értékű NTC-t kellene beszerelnem, ill. az elektronika melyik csatlakozójába van bekötve? Esetleg van valakinek ehhez a típushoz szerviz leírása? Vagy van valakinek egyéb ötlete, hogy lehetne ezt a problémát megoldani? Köszönöm előre is a segítséget!
(#) Jackass hozzászólása Márc 5, 2012 /

Üdv!

Van egy Samsung SR-L36NMB típusú hűtőnk. Már jó ideje rosszalkodik de eddig nem volt ennyire gyakori. Egyszerűen csak kikapcsol. Változó időközönként minden látható érzékelhető előjel nélkül. Vajon mi lehet a baja?
(#) raptor1974 válasza Jackass hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

A vezérlő panelen van két mikro nyomógomb, valószínűleg ezeket kell kicserélni. Kimérni nem tudod, de nagy valószínűséggel csak ennyi baja van.
(#) Jackass válasza raptor1974 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Üdv!

Valóban van 2 db gomb. Az egyikkel ki-be kapcsolom a gépet a másikkal a fokozatokat állítom. Gondoltam rá hogy kicserélem de bekapcsol állítani lehet... Mindenesetre hétvégén kicserélem. Köszönöm a tippet!
(#) érdeklődő60 hozzászólása Márc 6, 2012 /

Üdv !

gorenje F60305HW fagyasztó szekrényem van /8 fiókos / nincs 1 éves még .

Üzembe helyezés után ,fokozatosan kellett a hőfok szabályzóját feljebb tekerni ,mert nem tartotta a -18 c fokot, ezt úgy kell érteni hogy állandó hőmérséklet ellenőrzés mellet ,azt mértem hogy mindig fokozatosan megy lejjebb és kb -16 c foknál állandósul csak.

A fagyasztó szekrény normálisan kapcsol ki be napközben , mértem az elektromos fogyasztását az is normális , de a felső fiókban nagyon jegesedik , a többinél jegesedésnek nyoma sincs .

A felső fiókban a hőmérséklet kb -20 c fok ,de középső fiókban már csak -16 c fok , a hőfok szabályzó már fel van tekerve maximumra .

Mivel garanciális ,a szerviz már kicserélte a hőfok szabályzóját ,de semmi nem változott .

A hűtő hátoldalán levő hőleadó rácsozat csak kicsit szokott langyos lenni mükődés közben ,fagyasztó üzemben talán hosszú időnek tűnik mire eléri a gyors fagyasztási hőmérsékletet / több mint 8 óra /

Mi lehet az oka ?
(#) blackdog válasza érdeklődő60 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Egyszerű a válasz.
Ez háztartáci célú hűtő. Miért nem mindegy, hogy -16 vagy -20 °C?
Amúgy meg ez mégis CSAK egy gorenje.
(#) Tóthera hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok kombi kis hűtőm van délelőt 0-ra tettem és elfelejtettem,nagyjából leengedett , most hogy vissza kapcsoltam nem hallom hogy beindult volna a hűtés.
Bármilyen tanácsot elfogadok. jut eszembe többször ki és bedugtam, de akkor sem volt se kép se hang.
(#) StMiklos válasza Tóthera hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

A ki- be dugdosást igen-igen nem szeretik, megsértődnek (tönkre azért nem megy), húzd ki 15 percre, és egy határozott mozdulattal dugd be.
Vagy inkább dugd be és a hőfokkapcsolójával kapcsold be, ez a biztosabb..
(#) PappAkos hozzászólása Márc 8, 2012 /

Sziasztok

Érdeklődni szeretnék, hátha tudtok segíteni nekem.

Van egy Hotpoint hűtőgépem, ami még most is kiválóan működik, a hőmérsékletek jónak tűnnek, minden kellően hideg.
Azonban kb 2napja, folyást tapasztaltam amely a hűtőtér, s a fagyasztótér közötti részből, egy levegőbeáramoltató nyílásból jön, kb 1dl tiszta víz volt. Akkor nem foglalkoztam vele, de ma megismétlődött a dolog, szintén annyi víz, ugyanonnan, s ugyanoda.
Tapasztalt valaki ilyesmit no forst hűtő esetén, vagy sejtetek esetleg valami okot? Nem szedném szét ha nem feltétlen muszáj.

köszönöm
(#) kaqkk válasza PappAkos hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Ürítsd ki és kapcsold ki három négy napig hagyd pihenni
(a hőcserélő és az alatta lévő lefolyó rész kezd eljegesedni ,és a jégtől nem tud az olvadékvíz távozni )
(#) PappAkos hozzászólása Márc 8, 2012 /

Köszönöm szépen, akkor így járok el!
Köszönöm
(#) gall70 hozzászólása Márc 9, 2012 /

Van egy Fagor kombinált hűtőm, felül fagyasztóval.
Azt vettem észre mostanában, hogy a kompresszor folyamatosan megy, ha a szabályzót legalacsonyabb értékre állítom akkor is.A fagyasztó hőmérséklete -30-nál is kevesebb, míg a sima hűtőé +10 fok.A kettőt külön nem tudom állítani, egy hőmérséklet szabályzó van benne.
Tehát a fagyasztó túl hideg, a hűtőtér pedig túl meleg.
Van vkinek ötlete, hogy miért ? Köszönöm !
(#) ezermester1 válasza gall70 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Valószinüleg gázhiányos.
(#) kaqkk válasza gall70 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Ha a te hűtőd is "nofrost" első körben próbáld meg leolvasztani (kikapcsolod és 3 nap pihenő) Ezek a reklámokkal ellentétben nem leolvasztás mentesek csak ritkábban kell őket olvasztani , és az hosszabb ideig tart! Egy idő után elkezd lerakódni a jég a hőcserélőn és lecsökkenti a levegő áramlási keresztmetszetét ezért emelkedik mindkét térben a hőmérséklet és nem áll le a hűtő mert nem éri el e tér a kikapcsolási hőmérsékletet.
(#) gall70 válasza ezermester1 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Ezt milyen műszerrel tudom ellenőrizni ?
(#) gall70 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

11 éves a Fagor freshline hűtőm, sehol nem találtam típus jelzést, azt sem tudom, hogy nofrostos-e .
Az biztos, hogy nem kellett leolvasztani, évente talán egyszer a fagyasztó részét.
A fagyasztó részben , mint írtam, túl hideg van -30-ig mért a hőmérő, de lehet -40 fok is.De a normál hűtőtérben +9 fok alá nem ment a hőmérséklet, tehát ott túl meleg van.
Külön érzékelője van mindkét térnek ?
(#) ezermester1 válasza gall70 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

manométerrel,úgy,hogy rá kell csatlakoztatni a kalorikus körre. Ha nem tudod inkább szólj szakembernek. A "nofrost" hűtőben van egy ventilátor ami keringteti a hűtött levegőt. Ha a kombi hűtőd normáltéri oldal hátlapja hideg ill. lefagy akkor hagyományos a kombi hűtő.
(#) gall70 válasza ezermester1 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Nincs benne ventillátor, meg kb. 11 éves, sztem akkor még nem is volt nofrost.De leolvasztani nem nagyon kellett, a fagyasztó részét is ritkán, talán évente egyszer.
Sajnos szakember csak kiszállással jön ide, ami 7500 ft, csak azért, hogy megnézze , ha javítani is kell, vagy utánatölteni a gázt akkor az még erre rájön.
De, ha gázhiányos, akkor az lehetséges, hogy a fagyasztó -40 fok a normál hűtőtér pedig 10 fok alá nem nagyon megy? Olyan, mintha a normál térben nem működne az érzékelő, ha egyáltalán ez külön van.Gondolom maga a kompresszor jó lehet , ha -40-t is eléri a fagyasztó. igaz ?
(#) kaqkk válasza gall70 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Így már tényleg valószínűbb a gázhiány ...
Következő: »»   69 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem