Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs nem írtam időket. Tegnap délután lett kitakarítva, egész éjjel ment. A fagyiban meg alig van pár dolog, most szinte kong.
Sziasztok!
Olyan gondom van az Ariston kombi hűtővel, hogy nem hűt rendesen, +10 fok van bent, 5-ös legnagyobb fokozaton. 1 kompresszoros, felül fagyasztós alul hűtős és eddig nem volt semmi gond vele. Nem megy folyamatosan nem jegesedik, bár van benne valami ventilátor ami ezt megakadályozza. Segítséget kérnék, hogy mi lehet a baja.
Sziasztok.
Van egy problémám.Van egy Ardo márkájú kombi hűtőnk.Alul a fagyasztó része fagyaszt rendesen ,szinte csonttá,felül pedig a hűtő részen 24 fok van pluszba.Nem tudná valaki megmondani,hogy érdemes-e vele foglalkozni?Mert ha nem, akkor ki sem hívom a szerelőt,ami jó pár ezer ft lenne. Előre is köszi az infókat.
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, jó pár oldalon keresztül .. sajnos nem találtam hasonló problémát, amivel minap találkoztam.. . tegnap kipakoltunk belőle mindent (fagyasztóból nem), mert valami kaja megromlott, elég fura szaga volt .. kipakolás után, simán mosogatószeres szivaccsal kitisztítottuk .. nagyon nem piszkáltunk benn semmit (nem vettük ki a helyéről, nem állítottuk fejre) .. ezt követően visszaraktunk mindent, majd nem is foglalkoztunk vele ... ma, délelőtt azt vettük észre, hogy a hűtő belsejében melegebb van mint a lakásban :S .. nem hűt, hanem szabályosan fűt a készülék .. a belső fal elég meleg, főleg azon a részen, ahova valamilyen vezeték megy .. 2 csavarral valamilyen fedél van felrögzítve (rejtélyes módon az egyik csavar hiányzik is) .. ha be van dugva a konnektorba a hűtő, kompresszor nem kapcsol be, nem csinál semmit, hangot nem ad ki?! .. esetleg ötlet valakinek? képek: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link edit: jha és a típusa, ha segít: Whirlpool ARG 652/6/WP
Azt a piros kapcsolót kapcsold át. Ez egy fűtőszálat kapcsol be a hűtőtest alatt, hogy hideg környezetben is el tudjon indulni. Ez be van kapcsova, ezért meleg a hátlap. Az, hogy a kompresszor nem indul be jelenthet hőfokszabályzó, kompresszor, indítóegység hibát, vagy egyéb elektromos meghibásodást is.
Sziasztok! Az előzőekben írtam az ariston hűtő problémáról. Most azt vettem észre, hogy kb 10 percenként bekalapácsol és utána 30mp-mulvva kikapcsol. Mi lehet a gond. Előre is kösz a válaszokat.
SZia!
Inditórellé vagy kompresszor hibának tűnik erősen!
Szia! És, hogy lehet kizárni, hogy indítórelé vagy kompresszor hiba?
Köszönöm a választ
![]() ![]()
Kicsit olvass vissza és megtalálod a választ,nemrég volt téma!
Egyfajta szűrési lehetőség
- a kompresszor tekercs kivezetésein mérsz ellenállást , értéket nem mondok, minden motornál más. Van egy közös pont , ehhez képest kétféle értéket kell mérni. Ha ez meg van és mérsz ellenállást , a kompresszor megszorult , csak a csere a gyógyszer... ![]() - ha netán nincs ellenállás két pont között, akkor az egyik tekercs szakadt, az orvosság az előzővel megegyezik... ![]() Szésőséges esetben menetzárlat is lehet, de ekkor már a védőföld felé is zárlatos szokott lenni és veri a biztosítékot. Indítórelé/ indító egység gond: -alaphelyzetben egy áramrelé induláskor a motor felpörgéséig bekapcsolja a segédfázist - vagy nem ! Ha működik , halk kattanás hallható, bár nem biztos hogy az érintkező átad rendesen. Nem nagyon ellenőrizhető , cserélni kellene az egységet. - ha ptc-s az indítóegység, akkor egy félköríves kis fészekben van maga a ptc, ez hozzáférhető némi ügyeskedéssel, a házat szét lehet ugrasztani. Javasolnám egy kissé elforgatva visszatenni, talán életre kel., nekem bejött párszor. Ha van módod lefényképezni a kompresszort és az indító egységet, okosabbak lehetnénk.
Sziasztok! Én egy AEG Santo S70402KG két kompresszoros hűtőgéphez kérnék segítséget. A problémám, hogy a fagyasztó résznek a hőszenzora (NTC) elromlott, nem érzékeli milyen hideg van a fagyasztóban, ezért a kompresszora folyamatosan megy (egy hőmérőt betettem, az -36 fokig ment le). Kihívtam a szakszervizest, 31 ezer forintért akarják kicserélni a 200 forintos NTC-t. Azt mondta a szervizes, hogy a hűtőgép belső burkolata alatt a szigetelő habban van benne a hőszenzora. Ráadásul el akarják vinni, amit nem szeretnék, mert akkor hetekig nem lesz hűtőnk, és már a házhoz szállítás sem volt zökkenőmentes, kétszer vissza kellett küldeni, mert összetörték, mire házhoz szállították. Tudna abba valaki segíteni, hogy milyen értékű NTC-t kellene beszerelnem, ill. az elektronika melyik csatlakozójába van bekötve? Esetleg van valakinek ehhez a típushoz szerviz leírása? Vagy van valakinek egyéb ötlete, hogy lehetne ezt a problémát megoldani? Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
Van egy Samsung SR-L36NMB típusú hűtőnk. Már jó ideje rosszalkodik de eddig nem volt ennyire gyakori. Egyszerűen csak kikapcsol. Változó időközönként minden látható érzékelhető előjel nélkül. Vajon mi lehet a baja?
A vezérlő panelen van két mikro nyomógomb, valószínűleg ezeket kell kicserélni. Kimérni nem tudod, de nagy valószínűséggel csak ennyi baja van.
Üdv!
Valóban van 2 db gomb. Az egyikkel ki-be kapcsolom a gépet a másikkal a fokozatokat állítom. Gondoltam rá hogy kicserélem de bekapcsol állítani lehet... Mindenesetre hétvégén kicserélem. Köszönöm a tippet!
Üdv !
gorenje F60305HW fagyasztó szekrényem van /8 fiókos / nincs 1 éves még . Üzembe helyezés után ,fokozatosan kellett a hőfok szabályzóját feljebb tekerni ,mert nem tartotta a -18 c fokot, ezt úgy kell érteni hogy állandó hőmérséklet ellenőrzés mellet ,azt mértem hogy mindig fokozatosan megy lejjebb és kb -16 c foknál állandósul csak. A fagyasztó szekrény normálisan kapcsol ki be napközben , mértem az elektromos fogyasztását az is normális , de a felső fiókban nagyon jegesedik , a többinél jegesedésnek nyoma sincs . A felső fiókban a hőmérséklet kb -20 c fok ,de középső fiókban már csak -16 c fok , a hőfok szabályzó már fel van tekerve maximumra . Mivel garanciális ,a szerviz már kicserélte a hőfok szabályzóját ,de semmi nem változott . A hűtő hátoldalán levő hőleadó rácsozat csak kicsit szokott langyos lenni mükődés közben ,fagyasztó üzemben talán hosszú időnek tűnik mire eléri a gyors fagyasztási hőmérsékletet / több mint 8 óra / Mi lehet az oka ?
Egyszerű a válasz.
Ez háztartáci célú hűtő. Miért nem mindegy, hogy -16 vagy -20 °C? Amúgy meg ez mégis CSAK egy gorenje.
Sziasztok kombi kis hűtőm van délelőt 0-ra tettem és elfelejtettem,nagyjából leengedett , most hogy vissza kapcsoltam nem hallom hogy beindult volna a hűtés.
Bármilyen tanácsot elfogadok. jut eszembe többször ki és bedugtam, de akkor sem volt se kép se hang.
A ki- be dugdosást igen-igen nem szeretik, megsértődnek (tönkre azért nem megy), húzd ki 15 percre, és egy határozott mozdulattal dugd be.
Vagy inkább dugd be és a hőfokkapcsolójával kapcsold be, ez a biztosabb..
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, hátha tudtok segíteni nekem. Van egy Hotpoint hűtőgépem, ami még most is kiválóan működik, a hőmérsékletek jónak tűnnek, minden kellően hideg. Azonban kb 2napja, folyást tapasztaltam amely a hűtőtér, s a fagyasztótér közötti részből, egy levegőbeáramoltató nyílásból jön, kb 1dl tiszta víz volt. Akkor nem foglalkoztam vele, de ma megismétlődött a dolog, szintén annyi víz, ugyanonnan, s ugyanoda. Tapasztalt valaki ilyesmit no forst hűtő esetén, vagy sejtetek esetleg valami okot? Nem szedném szét ha nem feltétlen muszáj. köszönöm
Ürítsd ki és kapcsold ki három négy napig hagyd pihenni
(a hőcserélő és az alatta lévő lefolyó rész kezd eljegesedni ,és a jégtől nem tud az olvadékvíz távozni )
Van egy Fagor kombinált hűtőm, felül fagyasztóval.
Azt vettem észre mostanában, hogy a kompresszor folyamatosan megy, ha a szabályzót legalacsonyabb értékre állítom akkor is.A fagyasztó hőmérséklete -30-nál is kevesebb, míg a sima hűtőé +10 fok.A kettőt külön nem tudom állítani, egy hőmérséklet szabályzó van benne. Tehát a fagyasztó túl hideg, a hűtőtér pedig túl meleg. Van vkinek ötlete, hogy miért ? Köszönöm !
Valószinüleg gázhiányos.
Ha a te hűtőd is "nofrost" első körben próbáld meg leolvasztani (kikapcsolod és 3 nap pihenő) Ezek a reklámokkal ellentétben nem leolvasztás mentesek csak ritkábban kell őket olvasztani , és az hosszabb ideig tart! Egy idő után elkezd lerakódni a jég a hőcserélőn és lecsökkenti a levegő áramlási keresztmetszetét ezért emelkedik mindkét térben a hőmérséklet és nem áll le a hűtő mert nem éri el e tér a kikapcsolási hőmérsékletet.
Ezt milyen műszerrel tudom ellenőrizni ?
11 éves a Fagor freshline hűtőm, sehol nem találtam típus jelzést, azt sem tudom, hogy nofrostos-e .
Az biztos, hogy nem kellett leolvasztani, évente talán egyszer a fagyasztó részét. A fagyasztó részben , mint írtam, túl hideg van -30-ig mért a hőmérő, de lehet -40 fok is.De a normál hűtőtérben +9 fok alá nem ment a hőmérséklet, tehát ott túl meleg van. Külön érzékelője van mindkét térnek ?
manométerrel,úgy,hogy rá kell csatlakoztatni a kalorikus körre. Ha nem tudod inkább szólj szakembernek. A "nofrost" hűtőben van egy ventilátor ami keringteti a hűtött levegőt. Ha a kombi hűtőd normáltéri oldal hátlapja hideg ill. lefagy akkor hagyományos a kombi hűtő.
Nincs benne ventillátor, meg kb. 11 éves, sztem akkor még nem is volt nofrost.De leolvasztani nem nagyon kellett, a fagyasztó részét is ritkán, talán évente egyszer.
Sajnos szakember csak kiszállással jön ide, ami 7500 ft, csak azért, hogy megnézze ![]() De, ha gázhiányos, akkor az lehetséges, hogy a fagyasztó -40 fok a normál hűtőtér pedig 10 fok alá nem nagyon megy? Olyan, mintha a normál térben nem működne az érzékelő, ha egyáltalán ez külön van.Gondolom maga a kompresszor jó lehet , ha -40-t is eléri a fagyasztó. igaz ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |