Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy tévedek, de ez nem egy autós sub cső ?
Vagy csak a hangszóró van meg belőle ? Milyen ládában van ?
Pontosan autós szub cső. Elvileg akar neki másik dobozt de én nem hiszek benne...
Csak tudod az volt hogy én vettem a 2db 250W-os 3 utast hogy nehogy lemaradjoin gyorsan vett valamit...
+- ágon sacper 55-60 mA-t mértem. 3mA eltérés áganként az sok? Amúgy elindult megy szépen.
Reális.
Kaszkád kapcsolás működik benne, akkor már csak meg kéne hallgatni is. Viszont a quadom az rövidzárlatos a labortáp szerint.
Helló. 7294el kapcsolatban kérdeznék.
Valaki régebben mondott nekem olyat hogy az erősítőbe van egy ellenállás aminek ha az értékét megváltoztaom akkor más frekvencián fog erősíteni a gépezet. Ez igaz vagy hambuk? A kimenet és az ic között van. Elvileg.
Hali! Mit kell a más frekvencia alatt érteni? Miért lenne erre szükség?
Hogy a mély hangokat erősítse. Valakinek meséltem(nem biztos hogy itt) hogy a 3 utas hangfalamba a mélynek nincs hangváltója és sok a mély hangszórón a közép és még némi magas is jut rá... Ott mondta hogy valami visszacsatolás vagy minek az ellenállását kell változtatni és akkor x hertz-en nemtudom hány decibellel erősít.
Szia!
Ha a visszacsatolást változtatod az ellenállás értékével, akkor a bemeneti szint tolódik csak el. Nagyobb erősítéshez nagyobb ellenállás kell de akkor kisebb bemenőjellel lehet elérni ugyanazt a kimeneti teljesítményt. A freqvenciamenetet nem befolyásolja, hacsak túl nem hajtod és ic-t nagy erősítési tényezővel és ezáltal torzításod is lesz. Amire neked szükséged van, az egy aktív szubváltó, a gyári 7294ic kapcsolással sorba (persze a váltó a 7294 bemenetére megy). PL: Bővebben: Link
A visszacsatoló ágban valóban lehet hangszín szabályozást elhelyezni. Ez ellenállásból és kondenzátorból szokott állni. Használatát erősen ellenzem.
Áhá értem. Akkor inkább szerváljak valami passzív hangváltót a hangfalakba...
Az a baj higyha egy aktívat berakok a bemenetre akkor a magasak megnyuvadnak...
A hangváltó lehet a végfok előtt vagy után is (aktív-passzív) de őt magát kihagynám belőle.
Akkor hangszín a megoldás. Vagy csinálj egy aktív szubot is. Üdv!
Akkor inkább hangszín. VAn is egy kapcsolás amit havernak megcsináltam és jó.
Plussz csak szub nem kell az már sok lenne Ilyenem van. Beköthgető? Marad magas?
Koléga említette a visszacsatolást, ha én 2 tranzisztorral kiegészítem akkor nyílt hurokban használhatom-e? Mint egy műveleti erősítőt?
Sziasztok,az a herdesem lenne hogyha sorosan kotunk a hangszoro bemenetere pl egy 4u7 kondit akkor csak a magas frekvenciaju hangok jutnak be a hangfalba?
Es ettol megvaltozik a hang minosege?
Szia! Itt érdeklődj a részletek után. Ebben a támában csak annyit fűznék hozzá, hogy mindkét kérdésedre igen a válasz.
Heló. A csatolt rajz szerint működhet a dolog? A trafó 2x30VAC és 600VA.
Igen, Trafó is jó. minimum 2xes de 3xes legyen a kondi és a greatz.
Hát pont amiatt rajzoltam így mert csak 2x10.000µF-et gondoltam... Az kevés lesz? A 35A graetz kevés?
Nem szokás így huzalozni. Nem kötünk át egyik erősítőről a másikra. Valahol kell egy egy közös pont, ami szokás szerint a puffer kivezetése közvetlenül.
A puffer mennyiség külön kérdés, nem része a huzalozásnak. Próbára akár elég is lehet, de hosszabb távra legalább a dupláját illik használni. Nincs rá szigorú szabály, de amperenként 1000-2000 µF a bevált mennyiség.
Természetesen nem így lenne huzalozva csak így fért ki a rajzon. Valószágba ugy lenne hogy:
trafó--> dióda híd--> a két kondi. Lenne 3 forrszem egy darab nyákon ahova lenne forrasztva a két híd tápja. Hát ugye egy híd egy ágba 5A kíván az 2 hídra 10A ami 10-20 E-µF-et illene...
Sziasztok! Légyszíves segítsetek. Építettem egy erősítőt tda7294. Bővebben: Link. Az a kérdésem hogy a mute lábat hova tehetem mert nincs külön +3,5v-om. És hogy a standby az mi lenne pontosan? Egyébként most +/-35v-ról fogom táplálni.
A mute-t és a standby-t kötsd rá a +35v-ra. Legalábbis nálam még anno így működött csak ugyanezzel a kapcsolással.
Okés ! Köszönöm megyek ki és próba.
De ne közvetlenül az ic lábára.
PC Táp mért felejtős?
Mert az +-12 voltos. Ráadásul a -12V csak gyengén terhelhető le, hacsak nem teszel oda nagyobb diódákat tekercseket és kondenzátort, nem elég ennek az ic-nek. Mondjuk +-12V se nagyon elég.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |