Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A kettő közül a B560 tűnik jobb választásnak. Azért nézz szét a Toshiba márkájú gépek között is mielőtt döntesz. Ha új gépet kéne vennem valószínűleg azokból válogatnék.
Hát szerintem, és ha bemész egy ilyen üzletbe, pl.: a notebook.hu, vagy extremedigital, egyből Dell-t vagy Asus-t fognak ajánlani. Mert egy laptop vásárlásnál szerintem, a minőség nagyon fontos, és ha megnézed az átlag gépekre 1 év esetleg 2 év garancia van, viszont szinte az összes Dell gépre 3 év. Szerintem megfontolandó.
A másik még ami a Dell minőség mellett szól az összeszereltség. Ha kipróbálsz párat, bekapcsolás nélkül is akár, látni fogod hogy a Dell gombjai sokkal barátibbak mint másoké. Vegyük például a pozicionáló gombjait. Engem már elrettent az ha azok hangosan kattanak, mert gagyi hatást kelt. Szóval én a Dell-t preferálom, és vannak elérhető áron, elég jó gépeik. Üdv!
A Toshibára is három év garancia van. Legalábbis arra amit a keresztlányomnak vettem tavaly. Nekem is volt ez előtt a gép előtt egy még 486-os satelite nem tudom már pontosan hogy hány éves, de a mai napig megy, csak az idő járt el felette. Csak az akkuja ment természetesen tönkre, meg a flopi meghajtó.
Nem azt mondtam hogy a többi feltétlenül rossz, csak hogy én ezt ajánlom. De hát ahány ember, annyi szokás, meg ilyenek.
Floppy meghajtó... Emlékszem még mikor a játékokat másoltuk ki rá... 1 játék 5-6 floppyra fért rá, aztán figyelni kellett a sorrendet, meg hogy írásvédett-e (átlátni rajta vagy nem..) Nem vagyok egy öreg, de ezt a mai fiatalok már nem értik.
Van aki érti, nekem még 5-6 játék fért egy floppyra.
Bármit vesz, javítani ne kelljen. Mindegy mit ír rajta, úgy számolj, hogy ha baja van dobod ki egyből. Mai Toshibával nincs tapasztalatom, a P2es laptoppomban az a HDD, most már kezd dögledezni, meg kegyetlen lassú, eljárt felette az idő. Dell, hát mit mondjak, nem az igazi. Osztálytársam el volt szállva a Dell monitorjával, 3év garancia, hát persze 2,9 év után tönkrement. Látatlanban azt mondom, hogy kiégett a cső benne. Garanciás javítás, kivitték állítólag valahova északra javítani (Finnország vagy környéke), egy bő hónap, visszajön, szállítási sérülések, stb. Ezek után még vett egy Dell laptoppot, két hónap után meg akart szabadulni tőle. Összeszerelési minőség, billegett neki, nem volt stabil a felfekvése, nem tudom mit csinált de a külső burkoló fémek között 12Vot mért. Ezek után én szétnéztem a monitorok között és legolcsóbbnak a Dellt találtam (IPS kijelzősek). Szóval ha veszek könnyen lehet, hogy azt.
Köszönöm a válaszokat,néztem Toshibát és Dellt is, az előbbiből is van szimpatikus,ilyen árkategóriában,két év garival igaz.A Dellre tényleg három évet adnak,de azért az hozzátesz az árhoz jelentősen.
Idézet: „Van aki érti, nekem még 5-6 játék fért egy floppyra.” Nekem a magnókazettára több fért. Istenem mekkora csalódás volt C64 után az első 286-os gépem. Sok-sok lemez, monochrom monitor, gyenge játékok. Egyedül a programozása tetszett jobban. Régi szép idők. Windows 2.0 3.0 3.11 Aztán jött azt áttörés. IBM PC 386 Na erre egyszer telepítettem Windows 95-öt floppy-ról. Csak egy estém ment rá.
Apropó floppy. Én anno kb 2006-ba vettem egy 10-es csomagot 600-ért. sok hasznát nem vettem, de az unokáknak lesz mit mutogatni, hogy valamikor ilyen is volt.
3,5" vagy 5,25"?
Az utóbbi az igazi. Abból is a kétoldalas
Macsesz, csorog a nyálad mi?
Hiába, no, egy "V" kategóriás jogsi az valami
Még nekünk is volt 5,25-ös. Vicces így rájuk visszagondolni, a 1,44 meg 2,88 MB-os kapacitásukkal... Most meg már maximum egy doksit tudnánk rárakni...
Szívesen kipróbálnám, az konkrét - bár még itthon is van próbálgatni való!
Pont ez a vicces benne. Hiába nő a tároló kapacitás, ugyanúgy nő a kapacitás igény is. Ezért aztán nem változik nagyon semmi. Így tartják fent az igényt a gép cserére. Az első laptopom egy Zenit gyártmányú XT gép volt. két 3,5" flopival. Az egyiken futott a program, a másikra mentetted az adataidat. Egy lemezre több könyvnyi szöveg elfért. Egy nagyobb szövegrész helyesírás ellenőrzése, vagy nyomtatási stílus váltása ugyanannyi idő alatt ment, mint egy mostani gépen. Pedig ezek állítólag több százszor gyorsabbak.
Boldog névnapot és egy ilyen sört neked is, persze dobozokban.
Kellene nyitni egy Köbzoli fülhúzogató topic-ot
Na jó, meg Zolika60 húzogatót is. De jülön-külön :eek2:
Ennél csak az durvább, hogy pókok milliói lepték el Magyarországot is. Szerintem csak a mi udvarunkban több száz van. A lakásban is akad néhány, de az asszony rendszeresen kiebrudalja őket.
Nem külön-külön, hanem inkább fülön-fülön.. Bocsi.
Isten éltessen sokáig minden Zoltánt! Különösen KöbUrat, és zolika60-at! zolika60: Igen, pont ez a vicces benne, hogy ha azt nézzük minidig ugyanott vagyunk, mert régen egy zeneszám olyan 1-2 mb körül volt, most meg már ha elég jó minőségű meg van 10-15 is.. Nem beszélve a fényképezők tizen x megapixelére.. Bár azt nem tudom hova erőltetik annyira, mert szerintem az átlag ember arra használja, hogy nézegesse a képeket a gépen esetleg kinyomtatva, de akkor is bőven elég lenne 5 MP, mert 12 fele már A2-es plakátot lehet nyomtatni..
Találós kérdés:
Bővebben: Link Idézet: Regen, meg a digitalis kamerak hoskoraban szert tettem egy Kodak DX3900 kamerara (400$). 3,1 Mpixeles volt, es a kepekbol tudtam csinaltatni 60x100 cm-es nagyitasokat. Jo egy kicsit raszteros volt kozelro, de elvezheto kepek voltak. Viszont a mai tizen x Mpixeles gepeket is be lehet allitani, hogy mekkora felbontassal dolgozzanak. Ezek a dolgok javareszt marketing okokbol vannak kiemelve, hogy a hozza nem erto egyenek azt vegyek aminek nagyobb a felbontasa. Viszont nem tudjak, hogy mennyire fontos a jo optika. Ilyen eset a GSM kamerak felbontasa is. Hasznalhatatlan kepet csinal a 3.3 Mpixeles telo, mert az optikajaban a lencse legalabb 5 millimeteres. „Nem beszélve a fényképezők tizen x megapixelére”
Boldog no"napot a lanyoknak, es boldog nevnapot a Zolik-nak.
Esetlenek és néha oly annyira ügyetlenek, de szeretjük nőket! Boldog nőnapot!
Az utolsó mekkora..
Köbi, zolika60, zolee1209, ésatöbbizoli boldog névnapot !
Boldog névnapot kívánok minden kedves Zoltánnak!
Továbbá lenne egy laptop telepítésekben járatos emberek számára kérdésem. Szóval ugye a winxp nem látja a SATA-s winyókat, ezért az AHCI módot ki kell kapcsolni a BIOS-ban, majd miután felrakjuk az XP-t, a winyó drájverét frissíteni kell a SATA-s drájverre, majd a BIOS-ban visszakapcsolni az AHCI-t. Viszont két féle .inf fájl van. Egy "IAAHCI.inf" és egy "IASTOR.inf". Melyiket tallózzam be? Néztem neten, egyik oldalon ezt írják, másik oldalon azt, bár szerintem mindegy melyiket választom ki...
[off]
Ugye ebben a hozzászólásban egy deka politika sincs? Vagy csak én vagyok paranoiás és irtózom a jobb és bal szótól mostanában? De akkor mit válasszak/gondoljak?
Nem hinném, köbzoli eléggé politika mentes, amúgy meg a válasz: itt van.
No igen, én sem használom maxon a gépem, pedig 12 Mp-s ha jól tudom. Annó azért vettem ezt, mert kicsi és akksis, nem akartam már az újratölthető elemekkel bajlódni, a sima meg pocsékolás szerintem.
De elég "vicces" mikor mondják, hogy húú ez itt 15 MP-s!! Mintha kihasználnák a benne rejlő dolgokat. Egyébként a fényképező tendenciák, ami az átlag embernek készült ugyan olyan évek óta csak a megapixeleket növelik.. Általában mint 3-4x optikai zoom, és ennyi... Csak más márka meg külalak. Kivéve egy kettő értékesebb kompakt gép, pl a Sony Carl Zeiss optikái. |
Bejelentkezés
Hirdetés |