Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy panelon a tápnál van egy dióda ami melleé dz jelzés van irva, most enek helyére rakhatok be normál diódát? Köszönettel. Laci!
Hacsak a dz nem zenert jelent. Nincs arra a diódára írva valami?
Hát jó kérdés mert már nincs meg, a többi helyre csak D van irva és ide DZ én is zenerre gondoltam azokra mi van irva? mert külsőre egyformák voltak.
KE130Z4 na ha minden igaz akkor ez volt az csak nem tudom hogy honnan kezdődik az irás
Szia
Az LNK 5-ös lábához csatlakozik??
Mjdnem, TNy 255 utánés a trafó előtt.
Bocs elvesztettem a fonalat.
Ez másik panel? Ha az 1.5KE130 egy supresszor, akkor nem helyettesíthető.
Igen ez mmost egy másik, ez a gép bekapcsolás után egy pár másodpercre kikapcsol, goldoltam a táp körül lesz ennek is a baj ugyhogy kicserélgettem egy pár diódát csak nem figyeltem és az egyik val.szinüleg zener lehetett mert csere után a gép müködött viszont a kezelőpanelen elégett egy triak meg két smd elenálás, akkor keztem arra gondolni, hogy lehet a dióda cserétől lett mert hogy simákat raktam bele de nem biztos.
Mire gondolsz?
Az általam belinkelt PDF-be az 1N4937 (D1) pozícióba szoktak szupresszort rakni. Egyéb helyre nem. Ha zenner helyett raksz sima diódát a stabilizált feszültség jelentősen megnő. Ellenőrizni kellene a szekunder oldalon a tápfeszültségeket. Ettől szerintem triak nem éghet el úgy hogy a készülék "működik". Milyen típusú gépben van ez a panel?
AWE8723- A triak nem égett el hanem zárlatos lett a két smd ami a triak lábához megy azok égtek el de lehet hogy tranzisztor nem triak azon a tájékon van ahova a csati megy be.
Két diódát cseréltem amik a trafó 220-as tekercséhez vannak bekötve párhuzamosan, de a diódák egymás után ezekből az egyik az amit irtam.
A panelon kellene lenni egy AZ180-xxxxxxxx valamik szám..
Ismerős a panel de nem tudom azonosítani.
Hát ilyen számot nem találok rajta, olyan a panel mint a awt7125-é csak zöld és az smd alkatrészek a panel tetején vannak nem pedig az alján.
Hát ezt nem tudom azonosítani. Ezt találtam.
Hát igen ugyan ez csak zöld és még tömve van smd-vel, na de mindegy mert a táp része azonos a trafó baloldalán rögtön ott a két dióda egyik keresztbe a másik hosszába.
Így már értem. Ha a két dióda sorba van, az egyik sima dióda a másik a szupressor. Holnap keresek kapcsolási rajzot a táprészhez.
Köszönöm türelmedet!
Jóéjt: Laci!
Sziasztok!Kaptam egy AEG öko lavamat6170 tipusú mosógépet a következő problémával:nem szivattyúz a centrifuga alatt és a fordulatemelések alatt néha átvált öblítésre vezérlését kiszedtem ami félelektronikus égési nyom nincs.Szeretném megtudni hogy van valaki aki foglalkozik ennek a javításával és baráti áron megoldaná ezt? Nagyon megköszönném és minden tippet szívesen fogadok.Kérlek segítsetek!Előre is köszönöm!!
Helló.
Mosógépem bekrepált be szívatyúzza a vizet de nem megy tovább pár perc múlva újra szívja a vizet és ennyi Egy Fagor innovat 3F-111
üdvözöllek nekem is indesit WIXE 127 6 kg mosási teljesítménnyel automatta mosógépem van nekem dor vagy door jelzet ki és a ájtó nem nyílot ki csak a áramtalanítás után ezért megnésztük a tályékosztató füzetet ami a szivattyú eltömitése szerepelt szétszettem és kivettem belőle 35 forintot de a úlyboli indításkor kiírta a F 12 hiba kódot töbszöri indítgatás kapcsán bejöt a pogram felszívta a vizet és onnan kezdve semmi a ájtót kinyitni nem lehet de a piros lakat nem világít de a ajtó még is be van zárva a panel már egyszer vólt cserélve lejárt a garancia valószínű panel hiba ha valaki tud ólcsón panelt valószínű a alsó nagy panel ment tönkre írjatok sürgős vagy a esetleges javítás lehetséges e.
Hello!
Első lépésként,ha még nem csináltad,akkor feszültségmentes állapotban a csatlakozókat ellenőrizd le,hogy nem csúszott-e ki valamelyik. Üdv. Ottó
megnésztem már mindent de most televan vízzel nem tudom hogy fogom mególdani a vízleeresztést.
Keresem egy Cardo mósógép TypMe03-nak a kapcsolási rajzát, sajnos már nem garis. Valószínű vezérlés hiba mert elindul bármelyik program és 10 perc után megáll.
Üdv.
Az F12- komunikáció hiánya a főpanel és a kezelőpanel között, az öszekötő kábel csatlakozóit megnézheted meglehet pucolni megerősíteni az érintkezőket, de ez 90 százalékban panelhiba szokott lenni. Laci!
Üdv.
Ezekhez nem szokott lenni kapcs.rajz, nézd meg a fűtőszálat hátha rosz. Laci!
Sziasztok. szép napot!
Óriási gondom van éppen egy hete költöztünk anyósomhoz. és ma mosni akartam az úgynevezett ELIN WM 27 AAA tipusu mosógéppel. Bekapcsolom villant egyet a kijelző és nem jött többé vissza semmi rajta . csak a forgókapcsoló körül világit a fordalatáé sem világit és a mosás státusz sem! Meggyanusított azzal hogy én tehetek róla Mindegy. az a lényeg hogy mégis mi lehet a baja. utána néztem és két elektronikai panel van benne, egyikk a kijelzőé. a másik a vezérlő elektronikáé. hol keressem a hibát? Gyanitom hogy vezérló lehet a hibás, ha ki be kapcsolgatomakkor mindig felvillan minden és elalszik gyorsan, Szerintetek? melehet csinálni a panelt itthol , vagy venni kell bele 14900ft ért?
Hello
Ez a panel max 5000Ftból javítható, még akkor is ha procit kell rajta cserélni. Ez a hiba akkor szokott lenni, ha elcsattan a motorvezérlő környéki rész a panelon, vagy triak zárlat. Üdv: Zoltán
Üdv.
Kellene egy fotó a főpanelről vagy esetleg meg lehet nézni hogy nem e égett össze a csatlakozó ezeknek ez gyakori. Laci! |
Bejelentkezés
Hirdetés |