Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1821 / 3610
(#) blackdog válasza zenetom hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Mondtam én, hogy paranoiás vagyok. Igaz már keresem a gyógymódot.
(#) mrobi válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Erről a megapixelekről jutott eszembe:Bővebben: Link
(#) zenetom válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

A cél hogy vedd meg.
Viszont arról nem mondanak semmit, milyen fajta jpeg tömörítást hasnzálnak, mert egyik másik olyan rossz, hogy inkább lerajzolom...
(#) pepe091 válasza mrobi hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Itt a lényeg benne:
Idézet:
„A kiugróan magas pixelszám nem jelent majd egyértelműen jobb képeket is, de a felhasználók számára így is jól csengő hívószó lehet.”

Magyarul csak a vásárlókat hülyítik ezzel... De majd kiderül még bármi is lehet belőle...

Azért ami tényleg nagyon nagy felbontás, az engem is lenyűgöz: Megapixelek

zenetom:
Igaz, csak arra hajtanak.. Pl az én telefonom (SE Xperia mini pro) 5 megapixeles képeket csinál, de nem a legszebbek azért. (Műanyag lencsék vannak elvileg benne, szóval megvan a magyarázat...) de azért arra jó, hogyha hirtelen kell valamit lefényképezni, akkor arra azért jó.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Közbe kiderült mindegy melyiket választom, viszont több féle "driver" jelenik meg, ha kiválasztom.. Na mindegy, ezt a problémát csak én tudom megoldani.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Ez biztos. Tehát hajrá!
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Boldog névnapot Zoli ! :law:
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Ja, egyébként vettem egy laptopot, és most telepítés van ezerrel.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Köszönöm neked és a többieknek is.
(#) pepe091 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Milyet vettél, ha szabad kérdezni?
És miért XP-t telepítesz akkor ????

Nekem ilyen gondom nincs. Ha valamit telepíteni kell elviszem egy régi barátomnak, aztán rábízom. Persze volt idő amikor még magam próbálkoztam vele, de mióta csak felhasználó vagyok elmaradtam a tanulásban. :pirul: Tehát arra bízom aki minden nap ilyesmivel küzd. Tanulja ő. Egyébként gratulálok az új géphez.
(#) zolika60 válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Idézet:
„És miért XP-t telepítesz akkor ???”

Miért tudsz jobbat?

Én tudok. Ubuntu Linux. Nincs vírus, gyorsabb, okosabb. Windowsos programok is elfutnak, csupán egy erősebb, 2magos proci kell hozzá, meg a Wine. Én csak tapasztalatból..

Üdv!

Persze hogy szabad.
FSC Lifebook C1410, Intel T7200 procival, 2GB RAM-mal.
A win7-et tehát simán vinné, de nincs okom egyelőre még áttérni win7-re.

No de ha csak gyengébb van?

Akkor a Sprint Layout is szaggat, mint nálam. 1600MHz-es 1 magosom van.

Szerintem jól választottál. :yes:

Na ugye. Tehát jó lesz az, csak menjen fel.
(#) pepe091 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Én is nagyon megrögzött XP-s voltam, de végül váltottam Win 7 re. És ezzel eléggé meg vagyok elégedve. Szerintem gyorsabb vele dolgozni, mert okosabb sokkal. Inkább a gép dolgozzon ilyen téren mint én, szerintem. Az XP meg egy 11 éves rendszer, elég öreg már, nem beszélve a hirtelen összeláncolásairól.

Linuxal nem vagyok nagy barátságban, igaz még csak párszor próbáltam, de nem annyira jött be. Viszont hátránya, hogy újabb Windows-os játékok nem mennek rajta. Előny: Ingyenes...
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Tudod... kiszámíthatatlan vagyok.

Most én már Windos/Ubival vagyok. De sajnos csak a Windózt viszi rendesen.

Jó gép tényleg, grat hozzá!
Adjak pár okot?
Win 7 sokkal gyorsabb, megbízhatóbb, a telepítés is pendrive-ról 20 perc(!!!) alatt megvan, DVD-ről kicsit több a felpörgetések miatt. Esztétikusabb megjelenésű.
Bevallom én is féltem áttérni rá, azért, hogy majd nem fognak rajta futni réges-régi ókori programok, de simán megy rajta minden. De még DOS-os játékok is mennek, persze külső programmal nem egyből... (Éljen a super mario... )
Ha már notebook.. a win7 sokkal jobban kezeli a hálózatot és a wifit, egyszerűbb vele.
A Drivereket sokkal egyszerűbben kezeli, bedugod az adott eszközt, és netről leszed mindent ami csak kell neki...
Ha bátortalan vagy akkor csinálj egy Live DVD-t amiről be lehet bootolni, és így telepítés nélkül ki tudod próbálni, tesztelni meg hasonlók!

Tisztába vagyok ezekkel, telepítettem/használtam már win7-et, de őszintén szólva nem is tetszik.
(#) zolika60 válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Lehet, hogy igazad van, de amikor lett ez a gépem Win7 volt rajta, de egy hét alatt sem tudtam megszokni. Semmit nem találtam és a kezelő felületek sem a megszokottak voltak. Tehát megkértem a jó barátom irtsa ki a gépről. Azóta minden rendben.

Akkor jó, azt hittem még nem próbáltad, de mint tudjuk ízlések és pofonok! De ha már új gép, és ha tesztelni szeretnéd, próbáld ki a Battlefiled 2-tőt, jó kis játék.

zolika60:
Pontosan ez van a legtöbb helyen, volt/van egy akkor jó rendszer mindenkinek az volt, mindenhol ezeket használják (iskolák, munkahelyek) és így hozzászoknak az emberek, aztán nem akarnak váltani mert azt szokták meg. De nincs is ezzel baj!
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Hogyan kell a wine-t telepíteni? Segíts. Egyébként a magyar fejlesztésű Black Panther OS-t akarom felrakni. Bár ez is a Linux alapjain fekszik.

Én nagyjábból eligazodom az összes oprendszeren, de még maradok az XP-nél, ami a játékokat illeti, csak azt sajnálom, hogy az NFS Run nem megy XP-n, de állítólag nem lett valami jó játék. Viszont a ma kiadott játékok nagy része is simán megy! (FEAR3 csutka grafikán simán megy, Crysis 2 mediumon is jól megy, NFS Hot Pursuit 2010 is megy csutka grafikán.. stb). No meg a HD filmek is simán mennek. Mindez köszönhető a GeForce 9600GT-nek, meg az 1.6GHz-es IntelCore2 procinak, meg a 2giga RAM-nak (ezek az asztali gépben vannak..)
(#) janikukac válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Szia!

Itt tudod ellenőrizni , hogy a te vBővebben: Linkerziódhoz működik -e. Ha igen, akkor csak simán letöltöd, mint a Windows alatt, vagy a Szoftver letöltőben az Apllications-nál beírod a keresőbe, hogy Wine. Egyből megtalálja!

Üdv!
(#) jani1987 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Amit én nem tudtam abbahagyni, az a Sniper Ghost Warrior.

A NFS Run-t kipróbáltam de tényleg nem olyan jó, nekem egyáltalán nem tetszett. Viszont amit mondasz az új Hot pursuit nagyon nagyon jó lett, az utóbbi évek legjobb NFS-e. Mondjuk szerintem ők azzal is elrontották, hogy régen nagyobb szám volt hogy kijött egy új rész, most meg évente dobálták ki az újakat, és hát nem lettek a legjobbak.
Következő: »»   1821 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem