Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Jó megoldás, szerintem a lehető legegyszerűbb, de tényleg jó, gratulálok!
mazi: Szerintem, az a legfontosabb (nekem így vált be) hogy aprólékosan vasalni kell, nem csak rátenné és rányomni, hanem közepesen gyors mozdulatokkal alaposan rávasalni. A papír ottmaradási problémákat én úgy szoktam megoldani, hogy a vasalás után egyből hideg vízbe teszem, ott hagyom kb 5 percig, aztán lehúzom róla a papírt, majd visszateszem egy pár percig még a vízbe, aztán ami nem jön le kézzel, dörzsöléssel, azt körömkefével lesúrolom. Hogyha megfelelő volt a hőfok, a festék a körömkefétől nem fog lejöni, mert azért az nem annyira durva eszköz, viszont a papírt teljesen leszedi róla. Ezzel a műnyomóval dolgozom. Üdv!
Üdv mindenkinek!
Egy megoldás hogy, jól tapadjon a festékpor a műnyomón(nekem bevált).Nyomtatás előtt vasalóval szárítom a papirt kb 120-150 fokon 1-2 perc csak az egyik oldalt vasalom . Nyomtatáskor a másik oldalra nyomtatok. Xerox 3117 utántöltött tonnerrel, vastag papir,takarékos ki és sötétszürke beállítással.Nem tökéletes de minden panel esztétikus és használható.
Milyen arányban legyen az ón és ólom, hogy hány fokon olvadjon?
Ja, és kell-e bele még valami?
Egyébként gondoltam, hogy valami egyszerű excenteres hajtás, csak nem akartam leírni, mert gondoltam hogy megmutatod.
Hogy ti mennyi pénzt elpazaroltok...
Idézet: „A papír ottmaradási problémákat én úgy szoktam megoldani, hogy a vasalás után egyből hideg vízbe teszem, ott hagyom kb 5 percig, aztán lehúzom róla a papírt, majd visszateszem egy pár percig még a vízbe, aztán ami nem jön le kézzel, dörzsöléssel, azt körömkefével lesúrolom” Sósav. Bárhol kapsz háztartási sósavat. Amíg én vasaltam az áztatás után visszamardt papír sósavval szedtem le. 10-20 sec és kész is. Nem dörzsöltem semmivel. Se fogkefe se szivacs.
Szerintem nem a papírral van a baj, hanem azzal, hogy a színes lézerben más fajta festékpor van ami nem jó ehhez a vasalásos technikához. Legalább is nekem vennem kellett egy sima fekete lézernyomtatót, mert a színessel egyáltalán nem akart jó lenni! Ezzel a feketével azóta sincs semmi gondom!
Az egészségre nem túl ártalmas a körömkefe, szemben a sósavval, ha neked megéri az a megtakarított 2-3 perc, csak nyugodtan. Lehet, hogy ezzel meg én takarítok meg magamnak 2-3 évet..
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ezeket a nyák rajzokat hogyan tudom mérethelyesen kinyomtatni? A segítségeteket Köszönöm!
Bocsánat éppen megtaláltam Attila86 weboldalán is pdf-ként úgyhogy sikerült kinyomtatni
Védőmaszkról hallottál már? Ennélkül nem állok neki semminek.
Én Natrium-perszulfáttal marok ami elvileg nem túl káros, de akkor is. Vegyszert csak védőmaszkban. Innentől kezdve teljesen mindegy. A másik, hogy sósav szebb munkát végez. Kefével azért lehet csúnya dolgokat művelni és kezdheted előlröl az egészet.
Igen hallottam már... Attól még nem hinném, hogy az 100%-os. De ez a saját véleményem, mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Nekem még nem sikerült kárt okoznom a kefével, mivel nem durva anyag, ha egyszer rávasaltad, és egy egyszerű körömkefével lejön, akkor ott nem volt megfelelő a vasalás, mert kefétől nem szabad hogy lejöjjön.
Mert nekem ez vált be. Mindenki a maga szájíze szerint válasszon eszközt.
A videóért elnézést, nem tudtam hogy probléma volt.
Én Pl fog kefével szoktam az nem olyan durva .Bár ha sok papír marad rajta , akkor azzal is kel egy kis idő amíg rendesen lejön mindenhol.
HP LaserJet P2015Dn de ez egy elég drága nyomtató, igaz azóta mióta vettem semmi gondom a vasalással, gyakorlatilag minden panelom sikerül.
Nálam itt van egy color 4600dn nyomtató. Nagyon jól dolgozna, csak tönkrement az ethernet csatolója. Menne LPT portról is, de ilyen párhuzamos port csatlakozót még nem is láttam.
Állítólag azt írták itt , hogy a színes gép nem jó .Az LPT port milyen rajta , hogy még nem láttál olyat ?Nem csak egy fordító kábel kellene hozzá ?
A párhuzamos kábel egyik fele 25 pines csati ami a pc-re megy, a másik fele, egy nagy böszöm dugó, amiben nem tüskesorok vannak, hanem ilyen lapocskák egy elválasztó középső szigetelő két oldalán. Ez a szabvány printer kábel.
Van olyan vezeték egy átalakítóval együtt ami LPT-ben végződik és az eleje meg USB-s. Az használható még ebben az esetben!
Á! Nem ilyen. Kis pici csatlakozócska van rajta.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy házilag tudok-e előállítani kémiai ónozót?
Milyen számítógép az amin nincs USB? Vagy félre értetted! A kábel USB része megy a számítógépbe a másik fele meg a nyomtató LPT portjába!
Szia! Nem azért de minek? Azt nem tudom, hogy lehet-e de nem hinném hogy házilag hű de olcsóbb lenne, ráadásul lehet hogy hibázik benne az ember, ezzel szemben itt Szegeden 920 Ft-ba kerül. Ezért az összegért szerintem nem éri meg vesződni vele.
Több mint egy milla volt újkorában. NINCS USB!
HP Color LaserJet 4600dn
Ez azért ilyen ez a kábel, mert ha összefűzöd olyan scannerrel amihez LPT kell , akkor azon keresztül pont megkapod a Nyomtató felé azt a kábelvéget ami oda kell. Nekem anno régen így volt , és még ma is meg vannak ezek a gépek , és kábelek is igaz nem üzembe , de el vannak téve.
llaci56
szerbusz.az volna a kérdésem ha nincs lamináló gépem helyette mit javasolsz majorka |
Bejelentkezés
Hirdetés |