Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Erre a célra kíváló program a HDD regenerátor,amit a Hiren's boot cd-n megtalálsz(a régebbieken 10.02). De talán át kellene nézned magát a gépet is,gondolok itt a elsősorban a tápra és az alaplapi kondik állapotára.
Üdv!
Ezek a WD Green HDD-k eléggé nem szeretik a tápfeszültség ingadozását/zavarosságát. Ez a legfőbb ok amiért tönkremennek. Egy jó tápegység elengedhetetlen ezek mellé, meg persze amúgy is, mert sok kellemetlenségtől megkímél. De a tápcsatlakozó is lehet a ludas, nem feltétlenül a táp hibája. Érdekesség: egy ilyen HDD külső rack-ben szinte örökös, valószínűleg a jobb tápellátás miatt.
Mentsd le róla az adatokat és írasd valamivel végig a teljes lemezt. Ez a hibás szektorokat is áthelyezteti, nekem eddig bevált.
Köszönöm mindenki válaszát, valóban nem a legminőségibb tápegységem van, valószínüleg az lehet a gond, mondjuk ez azért elég szomorú, mert a jelenlegi rendszermeghajtóm egy 80 Gb-s Maxtor (1270 nap üzemidővel- hibamentes), mind egy megpróbálom a Hdd regenerátort amit belfi2 ajánlott, aztán megpróbálom minél kevesebbszer használni a Hdd-t
Köszi mégegyszer mindenkinek.
WD Green HDD -i valahogy nem sikerültek olyan jól szerintem. Elég sok a meghibásodás ebből a szériából, ami leginkább az 1,5T szériában nyilvánult meg.
Ha a HDD használja az Advanced Format -ot és a modellszáma felsorolt HDD -k között megtalálható, akkor ajánlatos azonnal az instrukció végrehajtása. HDD
Sziasztok,
Van rgy kis problémám. Összeraktam egy gépet használt alkatrészekből, de Win telepítéskor amikor a telepítő file-at másolna minig másolási hibával kiakad (több olvasó és tödd instal CD-t is próbáltam). Tovább lehet lépni a Win is felmegy, de nem működik szerintem rendessn, VGA drivet nem is tudom felrani, mert kicsomagolásnál elszáll. Alaplapi driver-ek felmentek rendessen, de a Firefox már nyavajgott és ha elindítom akkor könnyen elszáll és újraindul. Mi lehet a probléma? Alaplap? Vinyó? Proci? A rendsze: ASUS K8U-X alaplap (754 foglalat), 2600+ Sptron poci, 512 RAM, 80GB Samsung ATA vinyó, Geforce 6600GT AGP-s, DVD olvasó. Segítségeteket előre is köszönöm.
Legelőször cserélj IDE/SATA kábeleket, utánna ha ez sem használ, akkor vinyócsere.
Szia,
Probáltam SATA vinyóval is, de akkor is ugyan ez a hiba volt. A SATA vinyót egy másik gépbe is kiróbáltam és ott simán le tudtam formázni. Ezért gondoltam, hogy lehet-e az alaplap. Üdv
Nincsen véletlen húzva a proci? Nekem egyszer azért nem akart rendesen települni az xp.
Elősször is egy memtesztet hajts végre rajta.
A telepítés ezen részénél a ram-ba másol és onnan a winyóra. Ha a ramba van hiba akkor ezen a részen szokott kiakadni a telepítő.
UBCD, Memtest.
Hibás ram tud ilyet csinálni.
Egy Medion 54Mbps wireless routert szereltem fel valakinek. Laptopja van az illetőnek, Win7-el.
Az a probléma, hogy bárhogy is próbálom, a letöltési sebesség mindössze 30-50 Kbps! (kiló) Legelőször valamiféle interferenciára, zavarra gyanakodtam, végigpróbáltam minden kanálist, laptopon energiatakarékos üzemmód ki van kapcsolva. Direktbe kötve router nélkül, vagy LAN porton minden ok. Csak rádión nem megy. (próbáltam külső USB stickel is) Hozzátenném, hogy 54Mbps, excellent jelet mutat. Az inssider úgyszintén. Vonal nélküli telefon nincs a lakásban, próbáltuk hordozni ide-oda a lakásban, de semmi. Volt amikor mindössze 10-15 Kbps -re csökkent. A router otthon nálam tökéletesen üzemelt. Szerintetek mi a fene okozhatja ezt? Köszönöm.
Ha nálad ment tökéletesen, és feltételezzük, h nem romlott el, akkor szerintem mégiscsak interferencia lehet. Rádiós AV jeltovábbitók hajlamosak ilyen zavarást csinálni.
Pingek milyenek? nagyobb csomagokkal?
Sziasztok !
Hogyan tudnám legegyszerűbben "láthatóvá" tenni, melyik merevlemez aktív ( ír-olvas) illetve melyik van készenlétben ? (Meló közben meg-megüti a fülemet egy vinyó felpörgésének hangja, akkor is amikor látszólag csak a "C" rendszerlemez van használva .. ? ) Win 7 ultimate, IDE és SATA winyók.
Szia Macsek!
A megoldás egyszerű (ezért IS szeretem a win7-et) 1-Elindítod a feladatkezelőt (tálca jobb-katt) 2-Katt a "Teljesítmény" fülre 3-Katt az "Erőforrás-figyelő"-gombra Megnyílik egy rendszerprogi (a feladatkezelőt bezárhatod) 4-Katt a "Lemez"-fülre a grafikon válaszol! (Ha rendszeresen szeretnéd használni a figyelőt, akkor javaslom: tálcán jobb-katt "A program rögzítése a tálcán" így csak 1-katt az indítás. Nekem telepítés óta kint van )
Frissíts firmware-t. A W7-nek sok problémája van régebbi wifis routerekkel, talán ez is belefér oda. Ha nem változik semmi, akkor csatolj egy képet a wifi beállításokról a routerben.
Tápkábeleket ellenőrizd, KH-s csati ügyében, meg a SMART adatokat is érdemes megnézni, valamint a tápellátást.
Erőforrás-figyelő nem csak a W7-ben van, hanem az elődjeiben is, ott sem bonyolultabb előszedni . Egyébként a kérdezőnek nem biztos, hogy ez kell. Abból, hogy adott lemez felé nincs IO, még nem lehet megtudni, hogy le is áll. Persze ha elkapja a pillanatot, amikor felpörög és éppen vár az IO, majd egyszerre sokminden jön megy egyik lemez felé, akkor az jó, csak nem mindig könnyű elkapni. De ehhez még a resmon sem kell, csak egy total commander, ahol az ember próbál a C-ről másolni a többi meghajtóra. Amelyik áll, ott már a könyvtárlista első lekérése is várni fog felpörgésre.
Szia,
Megoldódott a probléma, valóban hibás volt az egyik memória modul. Elidítottam a Memtest-et és még éppen, hogy elindult (talán 2 % körül volt) és már több mint 30 hibát talált, a végén alig bírtam leállítani mert folymatossan jöttek a hibaüzenetek. Következő lépésként végigteszteltem a memóriamodulokat (3-ból egy teljesen kuka) és a jó memóval már minden gond nélkül ment, rendszer és driver-ek is. Köszi a segítséget mindenkinek. Üdv mindenkinek
Sziasztok,
Most oldodott meg az egyik probléma mári itt a következő. Az egyik ismerősöm gépe csak többszöri indításra indul el de ha elindul akkor már megy rendessen. Mi lehet a probléma? Táp? Alapalap? Valami kontakt hiba? Segítségeteket előre is köszönöm.
Firmware a routeren a legfrisebb amit találtam. Ping teszt, meg ilyensmit csak ma este tudok csinálni.
Az alaplapon nézd meg a nagykapacitásu elekektrolit kondikat nincsenek-e felpuposodva.. cseréld ki öket ha igen.
Mint tudjuk a winyó energiagazdálkodási módtól függően leáll. A win7-nél alapbeállítás a leállítás
Ahhoz hogy bepörögjön a winyó sokszor az is elég, hogy mentenénk a "C"-re de a könyvtárfa pl.: a "D"-re mutat mentés előtt akkor is bepörög. Mivel céges gép lehet h hálózatban elérhető a winyója. Vagy valamelyik progi -esetleg progo csoportok nem a c-n vannak telepítve. Az általam javasolt megoldással azt is pontosan meg tudja nézni hogy mely alkalmazás utasít a "felpörgő" winyónak... Mivel egy katt az indítása lehetetlen nemészrevenni hogy melyik winyó és melyik progi. Az is lehet arra van állítva a virtuális memória. Ha "csak" Office megy pl., elképzelhető hogy induláskor ír ki rá csak, és jelentősebb műveletnél kapcsol be ujra. Abban az esetben ha nem látunk meghajtó használatot (nyitott szemmel a figyelőn! akkor szinte biztos hogy hardveres a hiba. Pl kontakt hiba aminek gyakran ez a jele... Azért azt bevallhatjuk, hogy kitett magáért a Win7 mert teljes a nyomon követhetőség minden! folyamatot tekintve. Egyetlen kivétel innen az a venti és hőfok arra meg ott az everest... Mivel munkahelyi a gép azt kell feltételeznem hogy mindenre kell a rendszergazda engedély. Így ez sem gond. (A tapasztalat azt mutatja hogy egy mezei rendszergazda le*** hogy kattog vagy csörög. Ha megdöglik kiveszi kipróbálja leírja és hoz újat. Azt pedig cége válogatja hogy megkérdeznek e szükséges e a csilióforintos adatmentés-visszaállítás...)
Szia
Ha a hiba spontán és nem szétszedésből ered akkor többnyire kontakt hiba. IDE winyónál rendszeres sajnos. Húzd le cdrom tápot és dugd winyónak. Ha akkor sem, akk cserélj IDE kábelt ha nincs +-ba akkor csak próbáld a szallag másik csatijába. Mindig az a kábelvég csati legyen a lapon, amely messzebb van a középsőtől.
Hervadó (nem feltétlenül púpos..) kondi előszeretettel okoz ilyet.
Szia,
Szétszedve nem volt a gép, csak magától kezdett el így indulgatni a gép. Elméletileg ma kapom meg az alaplapot és akkor megnézem a kondikat és legfeljebb minden Elko-t kicserélek rajta. Az eredményről beszámolok majd.
Sziasztok!
Lene egy problémám van egy gép van benne egy 80 Gigás winyó xp akarom ráteni leformáz meg felmásolja a telepitő fájlokat mikor ujra indul a telepitő ki irja hogy a telepitő inditáshoz nyomjon meg egy gombot.... inentöl megál a gépbe a tudomány mi lehet a gond. Előre is köszönöm a segitségeteket.
Sziasztok!
Hoztam egy kis agyalni valót.Telepítettem egy XP-t egy ms7309 nevű deszkára.A gép rendben működött mind addig amíg a gazda gyermekei össze nem vesztek ,és az egyik csemete egy jól irányzott rúgással el nem némította.Persze jött is a tulaj és őszintén elmondta mi történt.Semmi baj ,át nézzük.Csak hogy a gép agyhalott lett a ventin kívül semmi nem mozdult.Cmos reset tápcsere semmi változás.Memória ki, takarít, vissza, semmi.Mondom ez a lap megdöglött.Na egy utolsó esély, a procedúrát megismételve a lap elkezd dolgozni(megjelent az MSI logo a monitoron). A perifériákat visszaraktam.minden rendben.XP betölt minden a régi.Mivel sürgős játszhatnékuk volt gyorsan el is vitték a gépet anélkül, hogy a hiba valódi okára rájöttem volna.Szerintetek mi történhetett?
Szia
mikor kész a másolás és újra indul közben lépj be a biosba és elsődleges eszköznek állítsd a rendszer winyót. Jártam így régi gépnél... Ha betöltött az install lemez csak onnan indul hiába nem nyomsz gombot, és hiába a jó opr. |
Bejelentkezés
Hirdetés |