Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon szép munka, egyet-kettőt kivéve. A kijelző felfogatása pocsék megoldás. A poti meg a nyomógomb mehetett volna még egy picit jobbra. Ha a potira teszel forgatót, akkor takarja a kijelzőt, ami szintén csúnya.
Na de kedves Zoli_bácsi,akkor azt a forrasztóállomást nem AMD építette volna .Természetesen én nagyra értékelem az őszinte kritikát.
Szép lett, nekem tetszik Egyre többen kattannak rá a digitális forrasztóállomásra
Ezen nincsen poti, csak az a fekete nyomógomb is egy potira hasonlít
Basszus, tényleg! Teljesen igazad van. Akkor még könnyebb lett volna kijjebb rakni őket.
Köszönöm a dícsérő szavakat. Potméter nincs rajta csak nyomógombok. Tehettem volna kicsit jobbra is de ott már volt lyuk. A kijelzőt milyen módszerrel lehet még felfogatni?
Lehet süllyesztett fejű csavarral, majd egy díszkerettel eltakarni a csavarfejet. (Nem bántásként írtam a kritikát, meg kell hagyni, kemény szavakat használok mostanában)
Inkább süllyesztett fejű festett csavar. Szegény ember vízzel főz.
Abból dolgozok amit találok. Ez már egy újrahasznosított doboz. Birom a kritikát.
Például dupla rétegű előlap. A doboz eredetibe süllyesztett csavarok és a külsőnek egy nyomtatott, feliratozott előlap. Ezt a leg egyszerűbben egy síma papírra nyomtatva és laminálva, kétoldalas ragaccsal feltéve. Sokkal szebben mutatna.
Nekem speciel tetszik az az "ipari" külső, amit a kilátszó csavarfejek okoznak. Szoktam én is használni, nem lustaságból.
Csak szép egyforma csavarokat kell válogatni hozzá.
Képtörlés kérdése:
A rovásírásos, árpádsávos zászlós dobozfedél képe azért - és csak azért lett törölve, mert elkezdtetek arról diskurálni ahelyett, hogy a téma címénél maradtatok volna, és a feltöltött képen lévő pákaállomásról folyt volna a beszélgetés. Ez még mindig a ki mit épített, tartsa mindenki magát ehhez! HE-n a politika szintje ZÉRÓ!
Szia! Nálam nem látszik semmi a kijelző felfogatásból, mert NyÁK az előlap és ahhoz van forrasztva egy vastag rézdrót, mint tartó, és az átmegy a kijelző négy sarkán lévő lukon, és oda van forrasztva.
Gratula hozzá, nekem tetszik, jó picike lett, láthatjuk belülről is?
A célnak tökéletesen megfelel, mivel nem dísztárgy lesz a " tisztaszobába."Zolinak viszont igaza van, a nyomógombokat én is középre tettem volna. Szép munka.
Jó ez forrasztó állomásnak, bárhol vannak a gombok rajta. Gratulálok hozzá. Nekem tetszett a belseje is. :yes:
Szia!
Nagyon pöpec lett! Tetszik, hogy ilyen kicsi dobozba raktad. A másik képet még láttam tegnap este, és meglepődve láttam, hogy a méreteihez képest nagyon kicsi trafó került bele. (Szerintem, érdemes lenne készítened egy olyan képet, ahol nem látszik a fedél belső fele.) A kapcsolások között látott forrasztóállomások kapcsolási rajzain látható trafók ennél nagyobbnak tűnnek nekem. Egy tovább épített, átalakított kapcsolási rajz alapján készítetted, vagy csak engem tévesztenek meg az eredeti kapcsolási rajzok?
Kérdés az, hogy hány W-os a páka. Ha a normál 50W, akkor kissé soványnak tartom a rtafót.
Ha jól tudom, akkor kapcsolóüzemű tápegységet épített hozzá, és azért olyan kicsi a trafó.
Volt egy ilyen sejtésem.
Így viszont AMD érdekelne a kapcsolási rajz a tápegységről. Persze csak ha nem titkos.
Eltüntettem a nem ide illő részeket, hogy a belsejéről is legyen fent kép. Mate_x-féle digitális forrasztó állomás amit a videó pályázatra készített. Skori 20A-es "dugasztápja" ciripel benne. Az első verziós tápban ennél kisebb trafó volt ami üveghangon tudott 50W-ot. De mivel túl szerettem volna méretezni így belekerült egy EI33-as trafó ami tud vagy 300W-ot. Azért döntöttem kapcsolóüzemű táp mellett, mert így sokkal kisebb (nem hátrány a kis műhelyemben) és nincs 50Hz-es búgás sem ami az őrületbe tud kergetni.
Szép lett belül is! Gratula! Nálam is a méret volt a lényeg... Bővebben: Link
Köszi. Megtaláltam Skory honlapját, és ott a "dugasztápot". De az ott "csak" 12V-os. Viszont ugye a pákának 24V kell. Mit alakítottál át a tápon, hogy 24V-ot tudjon kiadni?
Azért kérdezek ennyit, mert nem vagyok topon elektronika fronton, csak amatőrködöm. Viszont nagyon lelkes vagyok. Kapcsolási rajz alapján sok mindent meg tudok építeni.
Aha. Értem, akkor ezt én is meg tudom csinálni. Trafót is tekercseltem már.
Vicsys hogy neked mekkora műszerész csavarhúzód van... Na de csak vicc. Irigylem a kézügyességed! Gratulálok!
Nagyon klassz!
A tied is nagyon jó, de ha megnézed AMD lakhelyét, szempont lehet az alacsony réz ill aluminium felhasználás, érthető okokból
|
Bejelentkezés
Hirdetés |