Fórum témák
» Több friss téma |
Egy problemara sajnos jo ideje nem tudok valaszt talalni, hatha tud itt valaki segiteni nekem.
Adva van egy LCD, aminek sajnos az ugynevett heat seal connector-ja levalt a nyak-rol. Ez a hsc egy vekony, hajlekony, vezeto csikokkal teletuzdelt foliaszeruseg. Nem tudjatok, hol lehetne ilyen "foliat" szerezni Magyarorszagon? Nem is fontos, hogy pont adott merettel rendelkezzen, csak legalabb talaljak mar valakit, aki arul ilyet. Elore is koszonom.
Huh!!!
Látszik, hogy volt már barkácsolva . Én ugy csinálnám, ha piszok sok időm lenne, hogy ha még van a fólián érintkező felület, ami sok helyütt már levált a kép szerint. Vezető festékkel telibe kenném a fóliát, majd szereznék piszok sok időt és egy nagyitó alatt vonalzó mentén kikapargatnám a lábakat. Ezután visszailleszteném a helyére és nyákot átfúrva, ha lehet két helyen lemezzel vagy tel kártyából levágott csíkkal lecsavaroznám leszoritanám a helyére. Esetleg ha nem akarsz ilyen brutális lenni, akkor tehetsz a nyák és a fólia közé vezető gumit, amit az LCD-k nél szoknak használni, biztos tudod milyen. Ha ez sem válik be, akkor elszúrtál piszok sok időt és marad valami cég ahol ezt megcsinálják illetve fóliavásárlás, ami nekem is van de sajna nem ilyen széles, esetleg kettőt összerakni. De ez is már barkácsolás. üdv
Egyszer mar volt barkacsolva: akkor visszavagtam egy sraccal a folia veget es a maradek 2-3 mm-t sikerult felragasztani, de ez is elengedte magat par honap utan
Sajnos a felsofoku kepzes alatt semmi gyakorlatot nem tanultunk ilyen temakorben, ezert meg kell kerdeznem, hogy az emlegetett vezeto festeket es vezeto gumit honnan tudnek szerezni? Tenyleg van foliad? Hat ez rohadt jo Otthon megnezem a meretet. Problema 2: a folia kornyezeteben konnyen lehet 60-70 fok is (napon auto belseje), emiatt lehet, hogy megint elengedne magat. Permamens megoldasnak arra gondoltam, hogy esetleg ezt a foliat osszekotom "valahogy" rendes rezdrottal, aztan a drotot raforrasztom a nyakra. Van ebben szerinted valami racio vagy baromsag? Ha jonak tunik, akkor vajh hogy lehetne osszekotni a drottal a foliat?
Úgy 10évvel ezelőtt nekem is akadt hasonló problémám. Az első képen látható óra kijelzője elvileg dönthető bizonyos szögállásig a jobb láthatóság érdekében. A gyakorlatban a fólia leválr a panelról. Visszarakni.rögziteni nem tudtam,igyhát a képeken látható módon kötöttem össze. gyártottam egy panelt.erre szalagkábellal hoztam ki az órapanel csatlakozó pontjait,majd "zebra" (vezető gumi,az órások használják) közbeiktatásával csatlakoztam a kijelző fóliájához. Összeszoritáshoz egy sokpólusú csatlakozóházat használtam,a merevsége miatt. Kicsit barkács,de működik azóta is.
Előszedem a fóliát, megnézem a lábtávolságot.
Én is ilyen megoldásra gondoltam mint mex, csak én az eredeti panelon, ha lehet fúrni. Csak pontos illesztés kell és nem is kell forrasztani. Mondjuk nagyobb a kontakthiba veszélye.
btw nagyon szepen koszonom a megoldasokat!
Hol lehet az emlegetett vezeto gumit kapni? Sehol se talalok Vezeto spray-nek a Graphit 33-at talaltam, remelem h jo lesz. Kicsit meg kell tuningolni vele a folia veget, mert igy siralmasan nez ki.
Bolti lelőhelyet nem tudok mondani. Régi "hétzenés" lcd kijelzős kvarcórából lehet bontani,vagy órást kell megkörnyékezni ez ügyben. A képen egy ilyen bontott gumi látható ezekből kell összerakni a megfelelő hosszúságú darabot. Az összeszoritáshoz merev tartó kell,mert a közepe meghajolhat a panelnak és nem fog érintkezni. A fekete csikok a vezető részek,a világosak szigetelnek.
Szia!
Majd elfelejtettem, ilyen fóliavezetékem van, vagy minek is nevezzem.
udv neked ez kell!!!DT9205A ez egy bolhapiacon kapható multiméter a gumi érintkezöje 4db. 3*3mm es hasáb 51mm hossú +a csavarozható folia kábel ami ezen a szélességen 20 csatlakozási pontal rendelketikés kb:5cm . ha kell 1ft+postáért a tied.
Üdvözletem Mindenkinek!
Nekem sajnos nagyobb problémám akadt! Sharp mikró R-871 típus, LCD kijelzőjén elszakadt a fólia . Megpróbáltam nagyon óvatosan lehúzni a maradék fóliát de nem sikerült. Azt tudtam csinálni, letisztítottam az LCD-t, és a meghajtó panelt a fólia maradványoktól bízva abban hogy kapok ilyen fóliát valahol. Sajnos eddig sehol nem találtam!! Az egyik hazai alkatrész forgalmazónál csak komplett egységben van potom 35E ft-ért!!! De rendesek voltak,mailben küldtek szervízkönyvet,kérve, hogy válasszam ki az alkatrészt típusszám alapján. Ennyit azért nem ér az egész mikró,de működőképes és nem szeretnék megválni tőle. Kérem T.Fórumtársak tudnátok ez ügyben segíteni? üdvözlettel : sanya
Sziasztok!
Vasaroltam egy nissan primera tipuso gepjarmuvet ugy hogy a radio lcd-je nem mukodott, nem is erdekelt igazan, mert nem a radioert vettem meg az autot de a 7vegen gondoltam egyet, es gondoltam jol megszerelem, ha mar a szakmam szerint erre alkalmasnak kellene lennem valamint szeretem ha minen mukodik. Nahat sikerult is kibanyasznom a radiot a helyerol roncsolasmentesen nem ugy mint az elottem tevekenykedo es a radio szetszerelese utan realizaltam hogy az lcd folia vezeteke egyszeruen elvalt a nyaktol, mert korabban befolyt egy kis illatosito a radioba. (nemcsak a folia valt el hanem meg a muanyagot is feloldotta itt ott amott). Nahmarmost halvany lila gozom nincs hogyan is volt ez odarogzitve illetve hogyan tudnam visszaragasztani a helyere, mert gondolom vmi ragasztasos modszer lehetett. (ideiglenesen megoldottam azzal hogy egy csik ragasztoval visszaragasztottam es egy szivacsdarabbal leszoritottam az egeszet de ez nyilvan nem fog mukodni sokaig. Mar akkor elveszetette nehe neha kontaktust amikor szereltem vissza a radiot. Megoldhato ez szerintetek hazilag vhogyan? Koszi elore is. Lui
Nekem ugyanez volt a bajom anno, sajnos nem sikerult kiviteleznem tartos megoldast. Olvass vissza, hatha valakinek a hozzaszolasa otletet ad.
Ha a gozologtetett reteg es a folia valt el egymastol, akkor szerintem hazilag nincs eselyed.
Ha csak a folia a nyaktol, akkor a foliatol fuggo modon (vagy olyan ezustszinu gozolt ize, akkor nem vagy rezszinu es akkor az forraszthato meg). Letezik az alakfutes-javito ezustfestek is, talan szigszalaggal maszkolva es ezzel bekenve javulna valamit.
Helló! Ha gondolod, küldjél jó felbontású és minőségű képeket a problémáról priviben. Így meg tudom állapítani, hogy speciális forrasztással javítható e. Ha igen, állok rendelkezésedre.
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehetne vezetéket, vagy fóliát, vagy akár ilyen "vezetőgumit" forrasztani LCD-re? Mert van egy csomó kijelzőm számológépből, tetrisből (az a nyomogatós játék), és nem akarom őket kidobni, van mátrixos kijelző, numerikus, stb ... Volt olyan, hogy felnyitottam egy számológépet, és egyből levált az LCD a vezetőgumiról. Occó kínai Van a kijelzők szélén egy sor kivezetés, de csak nagyon halványan lehet őket látni, és átlátszóak. Ónnal+pákával szerintetek ezeket forraszthatom? Van hozzá szinte hajszálvékony vezetékem.
Csak nem kiprobalt otletem van:
Vannak ezek a szelvedofutes-javito keszletek. En ugy csinalnam, hogy ebbol egy icipici csepp, abba bele pedig egy csupasz drot. Ha mindegyiket sikerult (JOOOOO nagy turelem es precizitas kell hozza), akkor szaradas utan leontenem ketkomponensuvel. De nem egeszen ertem, hogy mit varsz tole, a meghajtasat ismered vagy hol tudnad hasznalni? Ezeket kifejezetten vezetogumival valo hasznalatra terveztek, a kijelzot a haz szoritja neki a panelnek a gumin keresztul.
Oké, majd kipróbálom, amúgy számológépbe szeretném visszatenni, de akkor már inkább veszek újat
Nem kérdőjelet akartál írni a mondatod végére?
Mert nem is volt nagyon ráragasztva, szerintem magától ragadt rá vagy nem tudom, de ha visszateszem a házat, már nem működik. Kösz mindkettőtöknek.
Nem. A gumit próbáld meg megpucolni alkohollal, valamint az érintkező felületeket is.
A gumi nem teheto be szabadon akarhogyan, altalaban enyhen teglalap keresztmetszetu es csak ket oldala kozott vezet (OK, van negy oldalas vezeto is).
Masreszt jol ra kell huzni a csavart. Ha nem eleg, lehet vekony papircsik(ok)at alatenni.
Sziasztok!
Sikerült pár darab ericson lcd-t szereznem ingyen. A problémám, hogy ilyen fóliás kábel jön ki belőle amit lehetetlen forrasztani. Nincs erre valami csatlakozás amivel nyákra rá lehetne vezetni az ereket? Üdv!
FFC, FPC? Képet tudsz mutatni? Úgy talán előrébb jutunk.
Szerintem erre gondolt.
Bővebben: Link
Amit Gabó kolléga belinkelt az passzol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |