Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC-s DMX vezérlő

Témaindító: djneo, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 12
(#) kokozo válasza hbal hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

köszi a választ de azért néztem ki a 232rl-es verziót mert írták hogy ahhoz jó a progi de ha valaki azt mondja megy az általad belinkeltel is akkor az lesz a nyerő.
(#) avolites hozzászólása Márc 9, 2011 /

Sziasztok!

usb-s DMX vezérlőre lenne szükségem. Valaki árul ilyet itt? Megvenném... Köszi!
(#) kokozo válasza djneo hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Szia nézd meg ezt
(#) hannibal2000 hozzászólása Jún 14, 2011 /

Sziasztok! Nem tudom jó helyre irok-e, de azért megkérdezem. DMX-es LED PAR56 lámpa piros ledjei sorra alszanak ki. Egy ideje egyre több kezd villogni (holott a DMX szerint folyamatosan égnie kéne), késöbb kialszik teljesen. Áramellátás OK, DMX pult OK. Valakinek ötlet?
(#) kukac_24 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Led csere, gondolom elfáradtak.
(#) hannibal2000 válasza kukac_24 hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Hát én ugy tudom, hogy a LED az vagy világit, vagy nem. Nekem egy ideig elkezdenek pislogni aztán döglenek be.
(#) szarka hozzászólása Szept 12, 2011 /

Használt e valaki közületek Abuelites 0,70 -es programot , hogyan tudnám vele felismertetni ezt az interface-t ?
(#) pgazso hozzászólása Dec 4, 2011 /

Sziasztok! Ha esetleg van valaki aki ért a Sunlite Suit 2 beállításához és volna kedve nekem képekkel illusztrálni hogy hogyan működik, azt nagyon megköszönném!
Legyen olyan kedves a hozzáértő ember a címen keressen meg! Köszönöm!
Kép a cuccról
(#) dizi hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok
Szeretnék építeni egy DMX vezérlőt ami kb 300 darab lednek vezérelné a fényerejét egyszerre,viszont nem értek a mikrovezérlő ic-k-hez.
Azt szeretném meg kérdezni,hogy mindenképp kell hozzá PIC vagy más,hisz ennek csak annyit kellene tudnia,hogy 0-12 voltig szabályozzon.
Válaszokat köszönöm.
(#) kemenygolya válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Tudomásom szerint igen, ha DMX módon akarod meghajtani, mivel a jelet fel kell dolgoznia valaminek.
Van egy egyszerű kapcsolás, csak beleégeted a picbe a programot, és nincs más dolgod vele, mint beállítani DIP csatin a csatornát
(#) kemenygolya válasza hannibal2000 hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia
PAR 56-as lámpához nincs kapcsi rajzod véletlenül?
(#) simib válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Jól írta kemenygolya, mindenképpen kell PIC a vezérléshez. A dmx (digital multiplex) soros kommunikáció, így "analóg" formában, pic nélkül nem lehet feldolgozni.

Egy másik dolog miatt is kell a mikrokontroller, az pedig, hogy a ledeket nem a feszültség szabályozásával szoktuk vezérleni, hanem PWM-el, amit szintén a pic-el a legegyszerűbb előállítani.
(#) kokozo válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia! A 300 ledet mindet külön akarod vezérelni vagy egyszerre a 300-at, esetleg más lebontásban 100-100-100?
(#) gellert válasza simib hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Idézet:
„a ledeket nem a feszültség szabályozásával szoktuk vezérleni, hanem”

ÁRAMMAL.
A led feszultseg-aram karakterisztikaja a nyitoiranyu feszultseg elerese utan meredeken emelkedik, par tized volt novekedes nagysagrendekkel nagyobb aramot igyekszik athajtani a diodan. Arammodu szabalyozas kell mindenkepp, a szabalyozott mennyiseg mar lehet az impulzus szelesseg modulalt jel kitoltesi tenyezoje.

dizi! A kevesebb neha tobb: nem probalod meg kevesebb, de nagyobb fenyereju leddel?
udv.G
(#) kukac_24 válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Az alábbi oldalon találsz egy komplett vezérlőt.
Bővebben: Link
(#) dizi válasza kokozo hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia ez egy fényfüggöny úgyhogy egyszerre világít az összes.
A 300 db az a max amit bírnia kellene,de gondolom ez a része a legegyszerűbb
Készítettem egy csillagos háttérfüggönyt amibe 140db led vol csak sajnos úgy nem lehet vezérelni hogy a táp 220-as oldalát szabályzom akár fázishasítással akár máshogy,mert egyszerűen 0 és 100%között nem volt szép átmenet egyszerűen úgymond berobbant a fény ezért gondoltam, hogy DMX-en keresztül lehetne e vezérelni.
A ledek 12voltra vannak készítve kisebb nagyobb értékű ellenállással,hogy az egyik fényesebb a másik halványabb legyen.
(#) dizi válasza gellert hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia,mert ez egy csillagos háttérfüggöny és ott nem nézne ki jól 30db led egy 12 méter X 9 méteres függönyön
(#) gellert válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia!
Ahhoz, hogy fenyerot allithass egy leden nem szukseges dmx vezerlest alkalmaznod. A dmx egy rs485-on alapulo atviteli protokoll, rajta keresztul lenyegeben csak azt az informaciot tudod kozolni, hogy az eszkozod milyen fenyerot allitson be. A feladat megvalosithato, csak szerintem felesleges bonyolitani, amennyiben nem cel a rendszerbe integralhatosag.
Neked egy egyszeru szabalyozhato aramgeneratoros tapegyseg megoldas lenne. Ami meg mukodhet uC nelkul is.

A "nem szep atmenet" pedig pont a lentebb emlitett karakterisztika problema miatt volt.

udv.G

szerk: igen igen, kozben osszevontam a PAR lampas kerdessel a Tiedet igy mar egyertelmu.
(#) dizi hozzászólása Dec 6, 2011 /

Aki érti a PIC-ek elvét és programozását annak könnyű,de én azt sem tudom hol kezdjek neki,pedig abban van a jövő.
(#) dizi válasza gellert hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia.
Ez a függöny egy színházi produkcióban játszik és ott elég komoly fényszabályzó pultokat használnak és (DMX512) jó lenne ezt a függönyt is befűzve a rendszerbe digitálisan vezérelni.

Ami a képen van az is egy komoly pult pedig már nyugdíjas, 16 éves.
(#) kokozo válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 / 1

Magyarul neked egy 1 csatornás dmx dimmer kell?
(#) dizi válasza kokozo hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia.
IGEN.
(#) kokozo válasza dizi hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Igaz 3 csatornás power ledhez van csinálva de attól 1 sávval is működik Bővebben: Link
Amit én is megépítettem az ez: Bővebben: Link
(#) ideasforlife hozzászólása Márc 23, 2012 /

Üdv. Ha egy LED PAR lámpa 5 csatornás, és nekem 4 csatornás vezérlőm van, akkor fogom tudni vezérelni? Ha igen, akkor hány ilyen lámpát, vagy egymástól függetlenül vagy hogy van ez?
(#) kukac_24 válasza ideasforlife hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Mi a vezérlőd tipusa? Gyanitom hogy az valami egyszerű dolog, nem lehet vele több eszközt vezérelni.
Ha minden PAR lámpa címét ugyanarra állitod, ugyanúgy fognak működni. Ha külön akarod vezérelni, akkor ahhoz komolyabb vezérlő kell ami azt tudja kezelni.
(#) simib válasza ideasforlife hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Ahogy Kukac is írta, elképzelhető hogy fogod tudni működtetni, ha minden lámpát egy címre állítasz, ilyenkor minden lámpa egyformán fog működni.

Viszont nem tudni milyen csatorna a lámpád 5. csatornája, ha mondjuk dimmer csatorna és a vezérlőd alacsony csatornaszáma miatt az mindig 0 lesz, akkor nem fog világítani a lámpa...
(#) kokozo válasza ideasforlife hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Szia! Annak a lámpának az 5. sávja a strobo efekt, ami alapból 0 értéknél folyamatos világítást biztosít. tehát ha arra a sávra nem megy jel nem villog,de attól még minden színt és a fényerőt lehet állítani, amivel mellesleg villogtatni is lehet majd ha kell.
(#) gellert válasza ideasforlife hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Szervusz!

ha jol olvasom, akkor a lampan valahol valaszthatsz a 3 es 5 csatoranas mukodes kozott. a vezerlonel meg nem latom leirva a maximalisan kezelheto eszkozok (fixtures) szamat, csak azt, hogy az eszkozonkenti csatornaszam lehet 3v4 (RGB+white).
http://www.chauvetlighting.com/obey4.html
udv!
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 17, 2012 /

Üdv
USB DMX vezérlőt akarok csinálni, MAX232NCPE IC-t lehet használni? MAX481 helyett?
Bővebben: Link
Következő: »»   8 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem