Fórum témák
» Több friss téma |
Feladatkezelő, folyamatok fül, állítsd sorba memória mérete szerint. Az első 4-5 helyezett lesz érdekes. Ha fagy, akkor biztosan van mögötte hardveres ok is, hibás RAM, vacak tápellátás. A lassú HDD mögött sokszor az UDMA mód hiánya is lehet, ezt eszközkezelőben a lemezvezérlők között lehet megnézni, elsődleges/másodlagos csatorna megfelelő eszközén nézve.
Rendszer XP, vagy W7?
A feladatkezelőben a legelső az "ekrn" a második az "svchost". A merevlemez UDMA5-ben megy. A ramok 3-3 menetet mentek memtestben és hibátlanok. Az oprendszer XP SP3
Nincsmit!
A fizikai memóriából eszi a 450-et? Mert a virtuális memóriát is nézd meg! Ha alacsony azért teker állandóan és fagy ha nem éri el megfelelően az adatot. Mennyi a vir. mem. minimuma? -és mennyi a max? A gépedhez mérten 'átlag' használatra (nem tudom milyen programokat használsz és mi fut egyszerre) a tapasztalataim szerint ha oda vannak rakva a telepített programok ahol a rendszer, akkor a másik winyóra. (kivéve ha a rendszer winyó sata és az adat az ide) Szóval ha kiválasztottad, akk a másikon tiltsd le a V.ramot. Minimumnak állíts 600Mb-ot és maxnak 2Gb-ot Mindez CSAK akkor érvényes ha van 5-10Gb szabad helyed. Restart és kiderül mekkora a változás! Újraindítás után célszerű visszaellenőrizni h úgy alkalmazta e ahogy szeretnénk. Ha megvan akk aktív használat közbeni ram használatról irhatod is az értéket ide nekünk!
Tápegység milyen, illetve alaplap? A fagyás az kopp, vagy azért egy idő után megmozdul? Lemez SMART állapota milyen?
Bocs, hogy belevau, de a túl kevés virtuális memóriának (helyesebben lapozófájlnak: A virtuális memória a fizikai memória és a lapozófájl összege) nincs ilyen hatása. Ha kevés a beállított érték, akkor a rendszer nem fogja sűrűbben csereberélni, ami adat ott van, hiszen a memóriablokkok allokálása fix érték: Alkalmazás kér memóriát, Windows lefoglalja számára. Ha nincs miből lefoglalni, akkor nem foglalja le, az alkalmazás meg lekezeli, ahogy tudja. A fix méretre állítást hasra nehéz javasolni, mert sehonnan sem tudjuk, hogy mekkora lesz a maximum lefoglalt terület, a lapozófájl túl nagy mérete meg helypazarlás és a teljesítményt kis mértékben rontja, de ha már igen, akkor a min-max azonos értéke célszerűbb, mert ekkor a lapozófájlt nem töredezik, az elérése sokkal gyorsabb lesz hosszú távon. Csak ezt gyakorlatban kell kikalkulálni. SATA-IDE lemezek: Egy akármilyen gyors SATA lemeznél is sokkal gyengébb a lemezkezelés, ha a lapozófájlhoz és adathoz fér hozzá a gép, mintha akár csak egy régibb lemezre van pakolva a lapozófájl külön. SATA lemezből is van régi 40GB-os, ami traktor lassú egy 500-as IDE-hez képest. De megint csak a felhasználás dönt: Ha a rendszermag RAM-ban ül, az alkalmazás meg nem nyúl lemezhez sűrűn, akkor a lapozófájl mégis célszerűbb, ha a gyorsabb lemezen van, de ez nem azon múlik, hogy SATA vagy IDE.
..Ja, akartam még mondani, hogy 3 menet kevés, egy memóriateszt olyan egy éjszaka után kezd megbízhatóbb eredményt adni . Lemez SMART, reallocated sector count, current pending sector count, reallocation event count, offline uncorrectable sectors. Ezek mind nullán kell legyenek. Seek error rate is nullán. Ha világít a HDD LED és ilyen 450MB foglalt csak összesen az 1GB-ból, akkor itt lesz baj jó eséllyel.
A memtestet ma éjszakára elindítom. A HDD-n reallocated sector 17 van, a többi 0, de több mnt egy éve változatlan és az čn gčpemben ilyen állapotban működött rendesen. Az lehet gond hogy a rendszer más HDD-ről lett klónozva?
Bakker. Mi a kérdés? Gyengül még mellé pár szektor.. HDD-t 1-2 hibás szektorral már nem lehet megbízhatónak, üzembiztosnak tekinteni.
Nekem kb. fél évig üzembiztosan üzemelt több gépben is. Felülete több programmal ellenőrizve hibátlan.
Szerk: Úgy látszik a RAM és CPU feszültség emelés és a merevlemezek UDMA5-re állítása megoldotta a problémát.
Sziasztok!
Van gy egy ASUS P4P800VM lap.Mostanában vettem észre hogy mikor átméretezek egy ablakot,hallani lehet egy zizzenést a hangszórókon.A lap beépített hangkártyáját használom.
Minden némítva,ha letiltom a hangkártyát akkor is halható de nem csak az átméretezés hanem az egér mozgás és a proci hangok is, már ami a halható tartományba esik.Most beleteszek egy PCI hang karit megnézem mit csinál.
Akkor mégsem ment UDMA5-ben a lemez?
A felülete persze, hogy hibátlan: A SMART áthelyezi ezekről a tartalmat tartalék területre, a lemez saját címfordítójában áttérképezi a címét, így az többé nem látható szoftveres szinten. Ahol meg 17 hibás szektor összegyűlt, ott lesz záros időn belül több is. A RAM, ha hibátlan, nem igényel feszültségemelést. Ha a CPU feszültségemelésre stabillá válik, akkor ott a tápellátás gyanús.
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem,hogy két vagy három gépen szeretnék játszani.Vagyis egy játékot szeretnék szétosztani három gépre. A fly simulátor x-ről van szó. szeretnék egy főképernyőt amin a táj van és két képernyőt amin a műszereket látom.. a vezérlés megoldom egy vagy két mjoy16-al. Van egy asztali pc xpoprendszer és két laptop meg win7 van . A ruter egy airlive wn 300 r
Kérdés az lenne hogy megoldható az elképzelésem vagy nem? A válaszokat előrre is köszi
Elvileg abban ment, gyakorlatilag meg a biztonság kedvéért BIOS-ban beállítottam UDMA5-re. a HDD-n több mint egy éve nem lett több hibás szektor, pedig én rendszer HDD-nek használtam.
Sziasztok! A gépemmel akkor kezdett gond lenni amikor áramszünet volt kb 4-5 napja. A gond az az, hogy visszajött az áram és nem akart bekapcsolni, kihúztam vissza, annyit csinált hogy bekapcsolt, ment a venti kb 5mp és leállt. Szétszedtem kiporoltam, MEGMOZGATTAM a ramokat, vidikártyát és jó lett kb 2 napig. Utánna ugyan ez jött csak már elég volt kihúzni és vissza, ma reggel pedig elromlott a jack az előlapon szétszedtem "megcsináltam a jack-et" összeraktam, nem akart beindulni, szétszedtem kivettem a ramokat vissza utánna még a vidit is kiszedtem azt is vissza, és még akkor sem akart működni. ugyan úgy szétszettem megmozgattam mindent és azóta működik. Nem tudom mi volt/van a baja.( 4 magos proci 2x2gb ram 1024MB vidikártya 1TB vinyó, gyári konfig)
Sziasztok. Egy Team Group F108-as pendrive-al lenne problémám. A története az, hogy formázás közben lefagyott a gép amin csak újraindítás segitett. Most amikor csatlakoztatom a géphez az írja, hogy használat előtt formázni kell. Próbáltam parancssorból formázni és az irta ki kb. 6 óra gondolkodás után, hogy a 0. sáv (vagy menet, nem emlékszem) rossz és a lemez használhatatlan. Próbáltam a Windows formázójával is, az meg az írta, hogy irásvédet.
A kérdésem az lenne, hogy evvel lehet még valamit csinálni vagy mehet a kukába?
A modiktól bocsánatot kérek de későn jutott eszembe és már nem tudtam módosítani a hozzászólásomat.
Próbáltam Hard Disk Sentinellel ellenőriztetni és az olvasási tesz gond nélkül végigmegy. Ez után próbálkoztam a lemez felületének újrainicializásával de ott csak annyit ír ki, hogy irásvédett a lemez.
Nem sok reményt látok rá, de próbáld törölni a aprtíciót-kicsi az esélye, hogy ez sikerülne neki, de hátha. Illetve, a HP USB Storage Format toolt is érdemes lehet megnézni.
A BIOS-ban beállított UDMA-nak nem sok köze van a Windowshoz: Egyrészt a BIOS PNP rendszer esetén átad minden alsószintű felügyeletet a rendszernek, másrészt mert a Windows adatátviteli hibák esetén automatikusan csökkenti a sebességet, hogy ne sérüljön adat. Ez pedig csak lefelé működik dinamikusan (érthető okokból, hiszen egy kábel nem fog megjavulni magától). Ez a csökkentés a BIOS-tól független, nem az ott beállított elvi maximumhoz nyúl, hanem az illesztőprogramon keresztül állítja be fixen. A HDD meg akkor is gyanús, ha 17 hibás szektorral előtte egy évet ment, attól, hogy addig jó volt, nem lesz örökéletű.
Ez így bonyolult. Egy gépen kellene csinálni 3 VGA kimenetet (ez két kártya praktikusan), aztán szükséges, hogy a játék támogassa ezt a multimonitoros módot tematikusan felosztva (nem valószínű, de nézz utána). A több gépes dolog az nem fog menni, ahhoz nagyon céleszköznek kéne lennie, meg értelmetlen egy egyszerű játéknál.
Qtechnology ez van ráírva 350W-os és kb 2,5 éves.
Földhurok tud ilyet okozni. Milyen erősítőt használsz, amibe a hangkártyából megy a kábel? Milyen eszközök vannak a gépbe dugva még?
Sziasztok.
lenne egy olyan kérdésem, lehet rossz helyre tettem de remélem tudtok segíteni! vann egy (s3 trio64uv+) videókártyám és azt szeretném meg tudni, hogy lehet-e valahonnan letölteni hozzá xp-drivert? Vagy ha tudvalaki küldeni egy linket azt megköszöném én csak 95-98 és milleniumra találtam. de a google írta az xp drivert is de sehonan nem tudom leszedni. a segítségeket előre is köszönöm!!!
Azt felismeri az xp, nem kell hozzá driver. Ha beteszed a gépbe, az eszközkezelőnél mit ír ki a videokártya résznél?
Esetleg ha táp baja van akkor milyen tápot javasoltok? A neten több helyen láttam FSP, Chieftec, Corsair márkákat hogy ezek jók. Tényleg jók vagy csak rámondják? Esetleg Ár érték arányban megfelelő minőséget? Köszönöm!
Szia. Chicony, Chieftec, Corsair, FSP. Én kifejezetten ezeket ajánlom. Garantált minőség, tuti, hogy nem lesz velünk gond.
Lesz azokkal is. A különbség annyi, hogy ezek egyedül döglenek. FSP-ről elég annyi, hogy PS223 és Capxon a primer körben, Csíftek készenlét körül gyengélkedik, bár a GPS sorozat az majdnem tökéletes, de azért a tervezőik tesznek róla, hogy ne legyenek örök életűek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |