Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   293 / 1149
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Feladatkezelő, folyamatok fül, állítsd sorba memória mérete szerint. Az első 4-5 helyezett lesz érdekes. Ha fagy, akkor biztosan van mögötte hardveres ok is, hibás RAM, vacak tápellátás. A lassú HDD mögött sokszor az UDMA mód hiánya is lehet, ezt eszközkezelőben a lemezvezérlők között lehet megnézni, elsődleges/másodlagos csatorna megfelelő eszközén nézve.
Rendszer XP, vagy W7?
(#) mizsei.robi válasza didyman hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

A feladatkezelőben a legelső az "ekrn" a második az "svchost". A merevlemez UDMA5-ben megy. A ramok 3-3 menetet mentek memtestben és hibátlanok. Az oprendszer XP SP3
(#) Dj Decybell válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Nincsmit!

A fizikai memóriából eszi a 450-et?
Mert a virtuális memóriát is nézd meg! Ha alacsony azért teker állandóan és fagy ha nem éri el megfelelően az adatot.
Mennyi a vir. mem. minimuma? -és mennyi a max?
A gépedhez mérten 'átlag' használatra (nem tudom milyen programokat használsz és mi fut egyszerre) a tapasztalataim szerint ha oda vannak rakva a telepített programok ahol a rendszer, akkor a másik winyóra. (kivéve ha a rendszer winyó sata és az adat az ide)
Szóval ha kiválasztottad, akk a másikon tiltsd le a V.ramot. Minimumnak állíts 600Mb-ot és maxnak 2Gb-ot Mindez CSAK akkor érvényes ha van 5-10Gb szabad helyed. Restart és kiderül mekkora a változás! Újraindítás után célszerű visszaellenőrizni h úgy alkalmazta e ahogy szeretnénk. Ha megvan akk aktív használat közbeni ram használatról irhatod is az értéket ide nekünk!
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Tápegység milyen, illetve alaplap? A fagyás az kopp, vagy azért egy idő után megmozdul? Lemez SMART állapota milyen?
(#) didyman válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Bocs, hogy belevau, de a túl kevés virtuális memóriának (helyesebben lapozófájlnak: A virtuális memória a fizikai memória és a lapozófájl összege) nincs ilyen hatása. Ha kevés a beállított érték, akkor a rendszer nem fogja sűrűbben csereberélni, ami adat ott van, hiszen a memóriablokkok allokálása fix érték: Alkalmazás kér memóriát, Windows lefoglalja számára. Ha nincs miből lefoglalni, akkor nem foglalja le, az alkalmazás meg lekezeli, ahogy tudja. A fix méretre állítást hasra nehéz javasolni, mert sehonnan sem tudjuk, hogy mekkora lesz a maximum lefoglalt terület, a lapozófájl túl nagy mérete meg helypazarlás és a teljesítményt kis mértékben rontja, de ha már igen, akkor a min-max azonos értéke célszerűbb, mert ekkor a lapozófájlt nem töredezik, az elérése sokkal gyorsabb lesz hosszú távon. Csak ezt gyakorlatban kell kikalkulálni. SATA-IDE lemezek: Egy akármilyen gyors SATA lemeznél is sokkal gyengébb a lemezkezelés, ha a lapozófájlhoz és adathoz fér hozzá a gép, mintha akár csak egy régibb lemezre van pakolva a lapozófájl külön. SATA lemezből is van régi 40GB-os, ami traktor lassú egy 500-as IDE-hez képest. De megint csak a felhasználás dönt: Ha a rendszermag RAM-ban ül, az alkalmazás meg nem nyúl lemezhez sűrűn, akkor a lapozófájl mégis célszerűbb, ha a gyorsabb lemezen van, de ez nem azon múlik, hogy SATA vagy IDE.

..Ja, akartam még mondani, hogy 3 menet kevés, egy memóriateszt olyan egy éjszaka után kezd megbízhatóbb eredményt adni . Lemez SMART, reallocated sector count, current pending sector count, reallocation event count, offline uncorrectable sectors. Ezek mind nullán kell legyenek. Seek error rate is nullán. Ha világít a HDD LED és ilyen 450MB foglalt csak összesen az 1GB-ból, akkor itt lesz baj jó eséllyel.
(#) mizsei.robi válasza didyman hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

A memtestet ma éjszakára elindítom. A HDD-n reallocated sector 17 van, a többi 0, de több mnt egy éve változatlan és az čn gčpemben ilyen állapotban működött rendesen. Az lehet gond hogy a rendszer más HDD-ről lett klónozva?

Bakker. Mi a kérdés? Gyengül még mellé pár szektor.. HDD-t 1-2 hibás szektorral már nem lehet megbízhatónak, üzembiztosnak tekinteni.
(#) mizsei.robi válasza didyman hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Nekem kb. fél évig üzembiztosan üzemelt több gépben is. Felülete több programmal ellenőrizve hibátlan.

Szerk: Úgy látszik a RAM és CPU feszültség emelés és a merevlemezek UDMA5-re állítása megoldotta a problémát.
(#) belfi2 hozzászólása Márc 24, 2012 /

Sziasztok!
Van gy egy ASUS P4P800VM lap.Mostanában vettem észre hogy mikor átméretezek egy ablakot,hallani lehet egy zizzenést a hangszórókon.A lap beépített hangkártyáját használom.
(#) b-max válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Mikrofon csatorna, némitva van ?
(#) belfi2 válasza b-max hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Minden némítva,ha letiltom a hangkártyát akkor is halható de nem csak az átméretezés hanem az egér mozgás és a proci hangok is, már ami a halható tartományba esik.Most beleteszek egy PCI hang karit megnézem mit csinál.

Akkor mégsem ment UDMA5-ben a lemez?
A felülete persze, hogy hibátlan: A SMART áthelyezi ezekről a tartalmat tartalék területre, a lemez saját címfordítójában áttérképezi a címét, így az többé nem látható szoftveres szinten. Ahol meg 17 hibás szektor összegyűlt, ott lesz záros időn belül több is. A RAM, ha hibátlan, nem igényel feszültségemelést. Ha a CPU feszültségemelésre stabillá válik, akkor ott a tápellátás gyanús.
(#) viktor0312 hozzászólása Márc 25, 2012 /

Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem,hogy két vagy három gépen szeretnék játszani.Vagyis egy játékot szeretnék szétosztani három gépre. A fly simulátor x-ről van szó. szeretnék egy főképernyőt amin a táj van és két képernyőt amin a műszereket látom.. a vezérlés megoldom egy vagy két mjoy16-al. Van egy asztali pc xpoprendszer és két laptop meg win7 van . A ruter egy airlive wn 300 r
Kérdés az lenne hogy megoldható az elképzelésem vagy nem?

A válaszokat előrre is köszi
(#) mizsei.robi válasza didyman hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Elvileg abban ment, gyakorlatilag meg a biztonság kedvéért BIOS-ban beállítottam UDMA5-re. a HDD-n több mint egy éve nem lett több hibás szektor, pedig én rendszer HDD-nek használtam.
(#) misi93 hozzászólása Márc 25, 2012 /

Sziasztok! A gépemmel akkor kezdett gond lenni amikor áramszünet volt kb 4-5 napja. A gond az az, hogy visszajött az áram és nem akart bekapcsolni, kihúztam vissza, annyit csinált hogy bekapcsolt, ment a venti kb 5mp és leállt. Szétszedtem kiporoltam, MEGMOZGATTAM a ramokat, vidikártyát és jó lett kb 2 napig. Utánna ugyan ez jött csak már elég volt kihúzni és vissza, ma reggel pedig elromlott a jack az előlapon szétszedtem "megcsináltam a jack-et" összeraktam, nem akart beindulni, szétszedtem kivettem a ramokat vissza utánna még a vidit is kiszedtem azt is vissza, és még akkor sem akart működni. ugyan úgy szétszettem megmozgattam mindent és azóta működik. Nem tudom mi volt/van a baja.( 4 magos proci 2x2gb ram 1024MB vidikártya 1TB vinyó, gyári konfig)
(#) B.I hozzászólása Márc 25, 2012 /

Sziasztok. Egy Team Group F108-as pendrive-al lenne problémám. A története az, hogy formázás közben lefagyott a gép amin csak újraindítás segitett. Most amikor csatlakoztatom a géphez az írja, hogy használat előtt formázni kell. Próbáltam parancssorból formázni és az irta ki kb. 6 óra gondolkodás után, hogy a 0. sáv (vagy menet, nem emlékszem) rossz és a lemez használhatatlan. Próbáltam a Windows formázójával is, az meg az írta, hogy irásvédet.
A kérdésem az lenne, hogy evvel lehet még valamit csinálni vagy mehet a kukába?
(#) B.I válasza B.I hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

A modiktól bocsánatot kérek de későn jutott eszembe és már nem tudtam módosítani a hozzászólásomat.
Próbáltam Hard Disk Sentinellel ellenőriztetni és az olvasási tesz gond nélkül végigmegy. Ez után próbálkoztam a lemez felületének újrainicializásával de ott csak annyit ír ki, hogy irásvédett a lemez.
(#) didyman válasza B.I hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Nem sok reményt látok rá, de próbáld törölni a aprtíciót-kicsi az esélye, hogy ez sikerülne neki, de hátha. Illetve, a HP USB Storage Format toolt is érdemes lehet megnézni.
(#) didyman válasza misi93 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Táp milyen fajta, mennyi idős?
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

A BIOS-ban beállított UDMA-nak nem sok köze van a Windowshoz: Egyrészt a BIOS PNP rendszer esetén átad minden alsószintű felügyeletet a rendszernek, másrészt mert a Windows adatátviteli hibák esetén automatikusan csökkenti a sebességet, hogy ne sérüljön adat. Ez pedig csak lefelé működik dinamikusan (érthető okokból, hiszen egy kábel nem fog megjavulni magától). Ez a csökkentés a BIOS-tól független, nem az ott beállított elvi maximumhoz nyúl, hanem az illesztőprogramon keresztül állítja be fixen. A HDD meg akkor is gyanús, ha 17 hibás szektorral előtte egy évet ment, attól, hogy addig jó volt, nem lesz örökéletű.
(#) didyman válasza viktor0312 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Ez így bonyolult. Egy gépen kellene csinálni 3 VGA kimenetet (ez két kártya praktikusan), aztán szükséges, hogy a játék támogassa ezt a multimonitoros módot tematikusan felosztva (nem valószínű, de nézz utána). A több gépes dolog az nem fog menni, ahhoz nagyon céleszköznek kéne lennie, meg értelmetlen egy egyszerű játéknál.
(#) misi93 válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Qtechnology ez van ráírva 350W-os és kb 2,5 éves.
(#) B.I válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Megpróbálokozom vele.
(#) WoodstockMind válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Földhurok tud ilyet okozni. Milyen erősítőt használsz, amibe a hangkártyából megy a kábel? Milyen eszközök vannak a gépbe dugva még?
(#) csabii hozzászólása Márc 26, 2012 /

Sziasztok.

lenne egy olyan kérdésem, lehet rossz helyre tettem de remélem tudtok segíteni!

vann egy (s3 trio64uv+) videókártyám és azt szeretném meg tudni, hogy lehet-e valahonnan letölteni hozzá xp-drivert?
Vagy ha tudvalaki küldeni egy linket azt megköszöném
én csak 95-98 és milleniumra találtam.
de a google írta az xp drivert is de sehonan nem tudom leszedni.
a segítségeket előre is köszönöm!!!
(#) WoodstockMind válasza csabii hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Azt felismeri az xp, nem kell hozzá driver. Ha beteszed a gépbe, az eszközkezelőnél mit ír ki a videokártya résznél?
(#) misi93 válasza misi93 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Esetleg ha táp baja van akkor milyen tápot javasoltok? A neten több helyen láttam FSP, Chieftec, Corsair márkákat hogy ezek jók. Tényleg jók vagy csak rámondják? Esetleg Ár érték arányban megfelelő minőséget? Köszönöm!
(#) tomikapc válasza misi93 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Szia. Chicony, Chieftec, Corsair, FSP. Én kifejezetten ezeket ajánlom. Garantált minőség, tuti, hogy nem lesz velünk gond.
(#) didyman válasza tomikapc hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Lesz azokkal is. A különbség annyi, hogy ezek egyedül döglenek. FSP-ről elég annyi, hogy PS223 és Capxon a primer körben, Csíftek készenlét körül gyengélkedik, bár a GPS sorozat az majdnem tökéletes, de azért a tervezőik tesznek róla, hogy ne legyenek örök életűek.
Következő: »»   293 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem