Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztő trafó
Igen. A vastagabb vezeték egyik fele megy a hőkapcsolóra (ez jön vissza a kék kábelen) a másik pedig össze van a vékonyabbal kötve.A bekötéséről meg még annyit,hogy úgy szeretném használni ,hogy mind két feszt rá tudjam kapcsolni( a kapcsoló a gyárija). Meg lenne egy olyan kérdésem hogy lehetséges az hogy rosszul volt bekötve és azért nyomta le az egyik megszakítot mikor 400V-on használtam, valamit a tekercsek ellenállása egyaránt 1,5 ohm.
Köszönöm. A kapcsolót este kilegózom hogyan kell rákötni mert a neten nem találtam semmi értékelhetőt róla.
Ha a vastagabb primerre kötötted a 400V-ot akkor az rögtön le kell verje a biztosítékot. A tekercsek ellenállása is rendben van, mert a vastagabból több van feltekerve, a vékonyabból meg kevesebb, a vastag 230V-ra van méretezve, a vékony meg 170V-ra, és így, ha a kettőt sorba kapcsolod megy 400V-ról. Ugye mivel 400V-ról nem kell olyan sok amper, mint 230-ról, ezért oda elég a vékonyabb huzal. A kapcsolóba nem tudok jobbat mondani, mint hogy ki kell mérni, mert a képen túl homályos, és ha éles lenne se biztos hogy ránézésre meg tudnám mondani. Egy multiméter biztosan megmondja!
Na a kapcsoló kivezetéseit kimértem megvan az a kivezetés ami mind két állásban működik. márt csak a többi kell elpakolni úgy hogy jó legyen. Ha valami nem lesz jó akkor jelentkezem. Köszönöm az eddigi segítséget.
Van egy új probléma kapcsoló nélkül bekötöm a 400V-ra és kb. 10 mp után a villanyóra lekapcsolja a rendszert. Ilyen óra van fent csak ugye 3 fázisú ,esetleg ez okozhatja a problémát,mert az előző óránál még kitűnően működött a trafó 400V-ról is. Bővebben: Link
A villanyóra vagy a kismegszakító kapcsol le??
FI-relé van-e? Normális földellés? Mennyi amperes a kismegszakító(k) van, külön szakaszolva? Kicsit jobban írd le a hibát és a jelenséget, így nehéz kitalálni.
A villanyóra kapcsol le. (3*230V; 3*20A) a kismegszakítók 25A-ek. FI-relé nincs.Földelés utólagosan de be van kötve az egész házban. csatoltam egy képet az óráról.
Ez egy 230/400V-os ívhegesztő. 230V.os állásban tökéletesen működik, de 400V-os állásban bekapcsolás után kb. 10mp múlva a villanyóra lekapcsol. (ezt a hibát csak azóta produkálja mióta fel lett szerelve ez a mérőóra)
A vékonyabb tekercs kezdete és vége fel van cserélve. Tehát a 400 V tekercsről van szó cseréld fel. ennyi
Hát nem tudom... ez az összekötés a gyári ahhoz nem nyúltam. Így nem hiszem hogy az lenne a problémája. Bár egy próbát megér.
Szerintem inkább a kapcsolón sikerült a végeket kellőképpen megkeverned. Elképzelésem szerint a primer tekercs 230V-os végét használod közös pontként a kapcsolón.A bekötés helyesen:
szimpla vastag huzal(kezdő vég): közös pont vastag-vékony közösített huzal:230V-os kivezetés szimpla vékony huzal: 400V-os kivezetés Ha így kötöd be, akkor nem lehet gond.
Így is kötöttem be. A gond ott kezdődik hogy kapcsoló nélkül is ezt produkálja.
Ha csak a vastag primert kötöd be 230V-ra, mennyi a gép üresjárási áramfelvétele?
Mérd meg, majd a teljes primert(vastag kezdő- vékony vég) kösd be, szintén 230V-ra, és ismét mérj áramot. A mérés eredményét írd le, ha lehet, este 10-ig, mert utána csak holnap délután leszek ismét net közelben.
Úgy néz ki a módosítás nem került bele a hsz-be. mpisti úgy is leírta. Azt szeretném meg kérdezni hány érintkező párt használtál?
Nem melegszik nagyon a trafó üresjárásba? Kösd be 230V-ra és óvatosan mérd meg, hogy a 170V-os tekercsen mekkora feszültség indukálódik. A 230-as tekercs mindkét végéhez képest mérd meg, hogy az egyedül álló vékonyabb huzal kivezetésen mekkora a feszültség.
Egyébként mekkora a huzalok átmérője(primer-másik primer-szekunder)? Alu az összes huzal? A gép adattábláját befotóznád?
Sajnos az áramfelvételt csak holnap tudom megmérni mert a multiméterem házon kívül vaj jelenleg.De amint megmértem jelentkezem.
Access kérdése jogos. Ha üresen járatod, nem melegszik erősen a primer?Valamint nincs egy kissé intenzív búgása a trafónak?
Kettőt a szimpla vastag huzal és a vékony huzalra kötöttem rá a 400V-ot(ami csak 2 fázis ). A közösített huzalvéget szabadon hagytam.
A primer tekercs egyáltalán nem melegszik, elég csendesen búg.Mind három tekercs alu huzalból van (zománcozott) a vastag primer szál 2 mm a vékony 1,5 mm átmérőjű, a szekunder huzal 4,5 mm.
Van valami furcsa érzésem Ha csak ezt a kettőt kötötted rá. Működöt e nálad 400 V ról nálad szét szedés előtt?
A feszültséget meg tudtam mérni.
A vastag primer és a vékony primer szál között 361V van. A vastag-vékony és a vékony között pedig 139 V van.
Igen működött. egészen addig még a villanyórát kinem cserélték a kódos változatra.
A fázisok külön-külön a nullához képest és egymáshoz képest rendben vannak?? Gyanítom egy laza kötés van a rendszeredben és aszimetrikus lessz a betáp amit az óra hibának vesz és leold.
Ez jónak tűnik. Menet zárlat nem lesz, mert nem melegszik. Szerintem a trafóban nincs hiba. Próbáld meg másik helyen beüzemelni. A szekunder 4,5mm átmérőjű kerek huzal vagy 4,5x4,5 profil? Hány ampert tud a gyártó szerint a trafó?
A hálózat azon részét tavaly nyáron huzaloztam újra. Bár azt észre vettem hogy a 3 fázis közül az egyiken 180-190V (!) van, közvetlenül a villanyóra után úgy hogy semmi terhelés nincs rákötve.
A szekunder huzal 4,5 mm és kerek. 220V-on 160A 400V-on 200A
Használj ideiglenessen másik 2-fázist a hegesztőhöz.
Te huzaloztad az oszlopról? :hide: Mert a hiba az áramszolgáltatói oldalon van.. (az óra előtt). Ebben a témában itt tudnak segíteni. Javaslom próbáld ki máshol is ,de multit vigyél.
Nem teljesen, a ház 2005-ben bővítésen esett át, akkor a régi alu kábelek ki lettek cserélve rézre a lakott részen belül.Én az erre csatlakozó kábeleket cseréltem ki (ezek mennek a műhelybe).
Nekem szintén most lett minden rézre cserélve, 2szer jött a szolg. mert nemigen húzták meg a tsavart az óránál. A hiba kiszűrése úgy történik hogy fogsz egy nagy teljesítményű fogyasztót, fázisonként ráteszed és méred a feszt ahol esik ott a gubi. 6 mérés mert a fázis-fázist is mérni kell. Habár nálad úgyis leold az óra ha hiba van.
Valami nem az igazi. A képlet egyszerű. Ha valaha nem fizettél hozzá járulást, akkor nem lépheted túl a 32A a3fázison ezt óra cserénél bevasalták. Érdeklődj utána, milyen elosztásba kaptad. Ha három fázis akkor legyen is meg. Reklamálj érdeklődj, Aztán vissza lehet térni a problémára. 2*16A-ről még nem hallottam, más osztás pedig neked nem jó a trafód számára.
Mint írta 3*20A -van...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |