Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
üdv. induláskor sípol az alaplap? Ha igen, akkor a megfelelő egy rövid pittyenést lehet hallani? Ha generál más hangjelet, akkor az alaplapi könyvben a bios füttykódoknál meg tudod nézni, hogy mit jelent. De ahogy az előttem lévő kollega is írta valószínű a RAM hibázik. Esetleg érdemes megpróbálni egy modullal, ha több van benne.
Én lehet hogy elemcserével kezdenék...
Szép napot. Köszönöm a válaszokat.
Akkor vegyük sorra a dolgokat. Nincs más csak integrált videokártya. A bios hang induláskor csak egyet csipog. A gomb elemcsere nekem is eszembe jutott és nem használt. Memória modulom kettő van. Egy Hynix 512Mb/333Mhz és egy 1024Mb/400-as Zeppelin. Egyesével beletéve is ugyan ezt produkálja. Találtam a szekrényemben egy 4Mb-os PCI-os Diamond VGA kártyát. Azzal is ezt csinálja. Elindítottam egy Live-CD-t a gépen. Lefuttatam az Everest Ultimate-t. Egy érdekes dolgot láttam. A Bios verzióra azt írta, hogy 2.40 verzió. Ellenben a Bios Chip-re 1.90 van írva. Ha megbízható ez az infó akkor nekem az a sejtésem, hogy az előző gazdája frissítette a biost. Ez okozhat ilyen jellegű problémát? Kíváncsian várom a válaszokat. Üdv.
Elnézést mindenkitől.
Csupán eszembe jutott még egy dolog. A processzor hűtést lecseréltem kb 4 hónapja vadonat újra. Az eredeti hűtőnek négy csatlakozási pontja volt az újnak csak három van. Amit még észre vettem, nem fújja a levegőt a bordákra hanem szívja. A ventillátor csatlakozóját pedig csak egyféle módon lehet ráilleszteni az alaplapra. Ez is okozhatja a fent említett hibát? Üdv.
Sziasztok.
Nos, megvan a helyes válasz. Tápegység. És akármilyennel el se indult az alaplap. Még szerencse, hogy több is van itthon. ![]()
Üdv mindenkinek, olyan problémám lenne egy x1950-pro AGP-s 512Mb-ossal, hogy szinte magától romlott el a videókártya, úgy kezdődött, hogy néha néha játék közben magfagyott a gép, nem baj újraindítottam, utánna jó volt egy darabig megint, aztán egy nap amikor már egy fél órája játszottam egyszer csak a hang megakad, a monitor kikapcsol, majd újraindul a gép, azután már be se kapcsolt a videókártya, nem értem, hogy hogyan romlott el, amikor a hűtés jó volt rajta, hallottam néha néha, hogy felpörög a hő hatására a venti, tehát az hűtötte jól, újra is lett pasztázva még mielőtt betettem volna a gépbe és rá 3 hétre vége! Az érintkezőket polírpapírral 2x is átdörzsöltem, de már nem lehet érintkezési hiba!
Mit tudtok erre mondani?
Nincs a kártyán felpúposodott, kinyílt házú elektrolit kondenzátor? Jó lenne egy fénykép a kártyáról.
Nincs rajta, de igazad van csinálok is róla fényképet levett hűtéssekkel, és akkor az egész látható, pedig még smd cuccok sincsenek lejőve róla!
Sziasztok!
Vettem egy inno3d Geforce 7300GT 256mb-os videókarit és az a gondom támadt vele, hogy ha játékot indítok el, akkor legtöbbször már a menüben megfagy a gép, és pár másodperc után a monitor kiírja hogy csatlakoztassam a kábelt. Aztán újraindul. A kártyát ma vettem(használtan), van rá garancia. Azt mondták a boltban, hogy letesztelték és minden 3D alkalmazás rendesen működött rajta. A kártya aktív hűtésű, általában 45fok körül szokott lenni ha csak netezek stb.(Everest szerint minden gyári rajta, nincs húzva) Próbálkoztam a legújabb és régebbi driverekkel +a gyárival is, de egyikkel sem jó. Mi lehet a gond? A tápom: M-tech 450W(kb 3 hónapja vettem újan) p4 3GHz proci, 1,5GB ram(próbáltam külön-külön mindkét memóriakártyával is, hátha összeakad, de nem az a gond) Köszönöm előre is! Üdv.
A tápkábelt csatlakoztattad a VGA-hoz?Nekem is volt hasonló gondom,igaz másféle kártyával.Egyszerűen elfelejtettem rádugni a tápcsatit.
Nincs rajta tápcsatlakozó. AGP-s a kártya, 128bites. A régi mx400as(szintén inno3d) az 64bites, semmi gond nem volt vele. Lehet hogy nem bírja az alaplapom a 128bites kártyákat? Előtte próbáltam 2 Ati AGP-s kártyát(256mb hd2600xt 128bit és 9600xt 128bit) de ezekkel a windows sem volt jó, kb 1 perc után újraindult.
A tápra gyanakszok, bár azt mondták hogy erős.(persze nem is fogják mondani hogy gyenge...) A tápnak van videokártya csatlakozója, de ezen a 7300GT-n nincs tápcsatlakozó.
Talán még a BIOS-ban az AGP sebességet állitsd be AGP 8X-ra.450W-os táp elegendő.Lehetnek még kondenzátor gondjaid is,esetleg a hőtől kiszáradtak.
Úgy néz ki megoldódott a problémám, valóban a sebességét kellett állítani, csak 8X-ről 4X-re. Most kifogástalanul működik a kártya, nagy felbontáson, maximum grafikai beállításokkal is tökéletesen futtatja a játékokat/alkalmazásokat. Nagyobb terhelés után a kártya hőmérséklete 45-50fok között mozog. Mivel régebbi az alaplapom ezért valószínűleg nem tudja kezelni a 8X-es beállításokat. (Az ATI kártyáknál csak 8X-es beállítás volt, valószínűleg ezért nem működtek.)
Köszönöm a segítséget!
Hali!
Nekem ATI 9550 lenne problémám, időnként lefagy főleg játékoknál, de a hűtőborda éppen csak langyos. Elvileg ezt a kártyát fel lehetne tuningolni 9600PRO-ra de most alapjáraton is gondok vannak. A kondik nem púposak, de elég sok van rajta. Nem tudom esetleg lehet nézni valahogy a GPU feszültséget, nem-e ingadozik? Vagy mi lehet a gond? Illetve van egy Gf MX200 amin egy villámcsapás következtében elment a piros szín. Javítható?
üdv nekem egy olyan problémám lenne hogy játéközbe játszom és kb20-perc mulva elkezd kockásodni nekem egy Geforce210-em van 1g 128bit Crysis 2 -vel tolom és nemsokáig tudok játszani probáltam kissebb játékkal azzalis csinálta
Túlmelegszik a BGA tokozású vezérlő IC és elkezd kiolvadni, megszakad a kapcsoalt az IC és a land között.
Valószínű kikeményedett a forasztópasztád, ami miatt nem tudta megfelelően elvezetni a nagy hőt a hűtő felé.
ésazzal tudok valamit házilag csinálni vagy vigyemel szervizbe
Házilag semmit. Attól függ hány Ft-os a kártya, megéri-e megcsináltatni 5-8-10 000Ft-ért. Általában ha meg is csinálják pár hét, hónap és megújul a probléma.
88 MHZ-ra van beállítva. Megkerstem a hifi-vel. Ha nincs bekapcsolva a transmitter, akkor hangos sistergés, ha tápot adok neki, akkor néma csönd. Tehát a készülék még működik, viszont reagálni nem reagál semmire és a pendrive-ot sem akarja felismerni.
NVIDIA típushiba az amit tapasztalsz. a gyártó rossz
minőségű BGA-kat készít. Tegyél rá egy rendes hűtőt és figyeld a hőmérsékleteket. 65-fok fölé semmiképp ne menjen mert afölött már elkezdhet kockázni. Ha nem akarsz új hűtést venni akkor a meglévőt vedd le, a hőpasztát cseréld ki és takarítsd teljesen ki! Ha az előzőt megcsináltad és még mindig kritikus a hőmérséklet akkor ajánlott, hogy vegyél új hűtőt rá. Ha még garanciális akkor természetesen vidd el szervizbe !
haesetleg processor hütöpasztát teszek alá ugymegolthato
Ha még garanciális akkor csak simán vidd el. De ha nem akkor megfelel az is, de a régi pasztát takarítsd le rendesen és az újból csak keveset tegyél! Meg ha már leveszed a hűtőbordát akkor takarítsd is ki!
helosztok
olyan kérdésem lenne hogy meglehet javítani a videokártyám ? kb1 hónapja vettem egy geforce 8800GT-t és tönkre ment a táp miatt. (kicseréltem) amikor bekapcsoltam képet nem adott be amikor ki akartam kapcsolni akkor meg bekapcsolt egy pillanatra a monitor na szóval akkor ezt lehet javítani (a kártyát használtan vettem)
Sziasztok! Van egy Geforce GT8600-Silent, kártyám! A gond az hogy egyáltalán semmi képet nem ad a monitornak! Menet közben ment el a kép és azóta semmi! A Gép bekapcsol, a monitort is bekapcsolja a kártya és a Windows is beindúl, de kép semmi! A kártyán a hütés melegszik ugyhogy gondolom valamennyire még működik! Már mindet átnéztem, foglalatokat, forrasztási hibákat se leltem sehol! Volt másik gépben is kipróbálva de semmi! Csináltam már egy-két videókártyát de ilyen hibával még nem találkoztam és nemtudom hogy mit lehet ilyenkor kezdeni! Ha valakinek van ötlete az irjon! Előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek! Van egy kis problémám a videokártyával kapcsolatban. Amikor elindítom a gépet a következő képek fogadnak (csatolva) Valakinek van ötlete, mi lehet a probléma? A kártyán sérülést nem látni. A kártya tipusa: Radeon 9550 256MB DDR2.
Szia! Valósznű szintén BGA kiolvadás történt.
Első HSZ-ben benne van
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |