Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Brutálisan szép lett, nagyon tettszik!! :yes:
Szép munka!
Az RGB alávilágítás is király!!
Köszi
A réteges plexiburkolat után lehetne ez a következő, főleg hogy keveebb anyag kell hozzá. Épp most beszéltem Kondorzs barátommal, azt mondja , "olyan mint egy kis koporsó". Pedig nem annak szántam. Aki tud szebb vagy más mintájú crom betétet, mondja, megcsinálom.
Szia, igen, így van! Lényeg, hogy szabadon nem lebeghet az a láb. (0V a kikapcsolt szintje, 1,2V-tól a bekapcsolt szint) Kikapcsolt állapotban max 40uA az áramfelvétel, tehát elhanyagolható, nem fűt. A kijelző ki-be kapcsolásánál nem csak ezen keresztül érdemes vezérelni, hanem emellett a 141-eket is! Azok darabja fogyaszt kb. 125mW-ot, ahogy Hp41C is megírta. Szóval ha a kijelző kikapcsolásakor ezen IC-k táplábát is 0-ra húzod, mint a fesz-konverter ENABLE lábát is, akkor spórolsz még 0,5W-ot (4 cső esetén)! A nagy órában is így van megcsinálva.
Ha hozzájárulhatok, szívesen tervezek valami ornametrikus mintát...
Ess neki! Ma éjjel megcsinálom. Mellékletben a terv, a méretek miatt. Az alsó, mint látod, a már legyártott verzió.
Viszont csak sprintlayout file a jó.
Szia,
A 141-ek 0,5W-ja nem érdekel, sőt a DC/DC konverter 10-15W-ja sem, de ne termelje a hőt feleslegesen ha nem muszály pláne hogy tudtommal nem szeret terheletlenűl járni a kapcsi táp.
Áááááá, ezt nem lehet fél óra alatt megcsinálni, ha csak sprintbe jó... Ha PDF-ben is elfogadod, akkor gyorsabb. Ha csak sprint a jó, akkor azt szinte pontonként kell megrajzolni, ami nem fél óra.
Az "Autostandby"-t ki lehet valahogy kapcsolni vagy valahogy le lehet tiltani?
Azért kell sprintben mert abból tudok gerbert vagy hpgl filet konvertálni,ami a cnc re kell. Pdf böl nem lehet sajna. De ha van róla valami fotód ,lehet arról megpróbálnjám. Vagy mire gondoltál?
Azért kell sprintben mert abból tudok gerbert vagy hpgl filet konvertálni,ami a cnc re kell. Pdf böl nem lehet sajna. De ha van róla valami fotód ,lehet arról megpróbálnjám.
Úgy rajzolom és az sajna nem kompatibilis a cnc-vel. Még nincs kész, csak a fejemben van 1-2 terv...
Aztán ne túl morbid legyen a minta én csak vicceltem
De tényleg jól néz ki így feketén.
Nem akarom lelőni a poént. Remélem, hogy tetszeni fog az ötletem.
Várom!
Gondoltam lehetne valami felirat is benne, de sajnos a maró méretei miatt nem lenne szép. Lézerrel lehet meg lehetne oldani, de ilyen gépen bonyolultabb a program. Így maradt a hagyományos cnc maró. Minimálisat módosítottam én is rajta. A plexi oldalak is készen vannak, már csak a polírozás és ragasztás van hátra.
Ha tudsz róla esetleg vázlatot vagy fotót, azt is átküldheted, és ha tudom, sprintbe berajzolom. Igaz ennek a cnc marónak vannak azért korlátai. Lézerrel finomabb dolgokat lehet csinální.
Nem volna valakinek fölös glimm? Olyan ami méretben illik a z573-hoz. Van nekem is de vagy nagyok-hosszúak, ami meg jó lenne, annak meg nincs párja.
Jaja pont ilyenre igen. Mennyiért adod? Kellene 4-6db.
Szia,
Na ma megebayeztem hármat ebből a pici DC/DC izéből . Ha elkészül a pic kelleni fognak a 6 x IN-18, 4 x Z568M, 4 x Z566M+2xZ573M órákhoz. Én bizony beteszem mindehova. Viszont ez a glimm dolog is elkezdett izgatni mert az 568-ashoz kell majd kettőt használnom.
Elkészült a z573 burkolata. A fólia még rajta, még egy-két simítás lesz rajta és kész.
A z560 is alakult kicsit, de erre is ráfér még egy kis barkácsolás.
Ez már gyári, piacképes termék! Gratula!
H2opok for president!
Köszi,igyekszem. Igaz ez is csak plexi, de a fekete azért elegánsabb.
A z560,úgy ahogy a fotón, elvihetö ha netán kellene valakinek. 90% ban van kész a csö,de már igy is szép. Nincs már kedvem hozzá,a z573 jobban leköt.
Nos ma éjjel volt időm, mondhatni készen van. Már csak a belső világítást kell megoldani hogy az első "csíkon" is legyen valami "fény". Kicsit elmértem a dolgokat, mert a belső "tér" elég kicsire sikerült, így alig tudtam belepaszírozni az rgb elektronikáját és a fényerő potit. A nyomógomboknak nem is tudom hol lesz hely. Ennek a fekete plexinek nagy előnye, hogy a led fényét nem szórja szét, mivel nem átlátszó, így csak a csövekbe megy. Meg szép és elegáns. Viszont az újlenyomatot vonzza. A színkeverés Élőben sokkal szebb. A hátsó poti azért kellett, mert az effekt programnál a fényerőt nem lehet állítani, csak az egyedi kiválasztott szineknél. Effekteknél fullon megy. Ezzel meg úgy állítom ahogy akarom.
Még pár kép.
Kondorzs barátom. Nagyban is tudok ilyen dobozt ha kell, csak kellene a magasságod.
Király!
Így, hogy az asztal faerezete tükrözőid rajta, különösen hasonlít valamire, hát még ha azok a gyertyák is világítanának a tetején. Jól sikerült!!
Tök szuper!
Amúgy köszi a csomagot, most kaptam meg, már indulok is és rakom össze az RGB panelt...
Sziasztok, vettem néhány vadi új "jelzőizzót" . Sajnos szembesülnöm kellett vele, hogy a gyári csomagolásból két különböző üveg burájú cső került elő. Nincs valakinek elfekvőben egy ilyen vastagabb formájú? Külön tetszik a raktári jelzés a zacskó tetején
Szia Hp41C!
Segíts kérlek! Lehetne kapni egy tesztverziót az rgb-s progiból, ami nekem van azon nem tudom hogy kell bekapcsolni az alávilágítást, ha pedig valahogy bekapcsol, nem tudom mitől kapcsol be. Előre is köszi!
Szia!
Az a tesztverzió van egyenlőre. A módosításokat most próbálom megcsinálni és belepréselni a 16F628(A) -ba... Menüben lépj el addig, amíg a középső két cső közöl a bal oldalin a 8 (piros), 9 (zöld) vagy 0 (kék) jelenik meg, a jobb oldalin nincs kijelzés. Ezekben a menüpontokban a SW2 hosszú lenyomása növeli a megfelelő led fényerejét. Ha elérte a maximumot, akkor 0 -ra fordul át. Távirányítóval a belső adat EEProm 0x55 (R-), 0x56 (R+), 0x57 (G-), 0x58 (G+), 0x59 (B-), 0x5A (B+) címén elhelyezett parancskódot tartalmazó RC5 kódolású csomaggal lehet állítani a fényerőket.
Azt hiszem szivat a technika.... Másodjára estem ugyanabba a hibába. Az RGB panelhoz menő vezetékek csak úgy össze-vissza lettek elvezetve, ebből eredhetett a hol bekapcsol, hol nem kapcsol be jelenség. Összecsavartam a vezetékeket és láss csodát, hibátlanul működik az alávilágítás is. Még a távirányító kódjait kell megfejtenem és már OK minden. Találtam ITT ezt a kapcsolást ami elég jól üzemel, nekiesek a kódfejtésnek és csinálom azt is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |