Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orosz tranzisztorok helyettesítése
Hasznos link:
Tranzisztor ábrák (radioaktiv.ru)
Helló mindenki!
Ez az állat harap? :hide: Mi lehet ez és hova tudnám használní? A sapkán ez van:?210?. Köszönöm a segítséget!
Ez egy spéci germánium teljesítménytranzisztor.Adatlap
Köszönöm!
És hova tudnám használní? Mi a lábkiosztása?
Alulnézetből: K, B, E Bővebben: Link
Áteresztőtranzisztoros tápegységben lehetne felhasználni, vagy transzverter kapcsolásban. Bővebben: Link De jó lenne, ha meglenne a leszorító kengyel is, amivel hűtőfelülethez lehet szorítani.
Köszi!
2db van belőle és van még valami kisebb amiből nem tudok kiolvasni semmit. Leszorítókengyel az nincs .
Nekem van olyanom, hogy P217B kengyellel együtt vagy 50db. Hirdettem is, de eddig nem kellett senkinek. Ha kell, valami jelképes összegért megválok tőle.
Egyenlőre még ezeket sem tudom mire használní.
Lehet építek egy 230V-os invertert...
Helló ! A segítségeteket kérném ( П26 A tranzisztor ) sehol se találok helyettesítőt
Elörre is köszönöm ! A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
Emlékeim szerint PNP germánium tranzisztor. Miben akarod helyetttesíteni?
Szia!
Kétlem,hogy megtalálod a pontos megfelelőjét,viszont helyettesíthető.Például betehetsz a helyére egy BC556-ost.
Igaz, hogy PNP mindkettő..., de Si és Ge tranzisztor nem igazán helyettesíthető egymással (nyitófeszültség, stb..!)
Csak a saját tapasztalataimat osztottam meg,de természetesen ez kapcsolás függő.
Én egyszer egy régi VEF rádiót szilíciumosítottam és teljesen jó lett utána.
Nagyon kapcsolás függő, számtalan helyen alkalmatlan a Si a Ge helyett. Próbáld ki SOKOL végfokában MP40 helyett, BC212 tranyót.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
Azt nem állítom, hogy mindenhol működik a szilícium a germánium helyett. A VEF-nél a kf fokozatot alakítottam át BC-s megoldásra és nem lett se jobb se rosszabb utána a vételkészség.
Ebben a kapcsolásban, mivel csak kapcsolsz, nincs jelentősége a tranzisztor anyagának. Nyugodtan tehetsz bele PNP Si tranzisztorokat, de a tápfeszültség megfordításával akár Si NPN tranzisztorokat is.
Sziasztok! Van egy одиссей у-010 erősitőm! A végfoktranyóit kellene helyettesíteni valami más tranzisztorral de nem tudom mi a megfelelője! Légyszi aki tud segitsen! A tranyók: KT818ГМ КТ819ГМ
Szia!
Szerintem itt az MJ3055/MJ2955 páros mehet a helyükre.Vagy itt van még néhány alternatíva amelyek szintén jók lehetnek oda,Bővebben: Link,Bővebben: Link. Itt a felsoroltakkal kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg,hogy érdemes adatlap szerint párolni őket.
Sziasztok! Régebben érdeklődtem erről. Sajnos nem találtam hozzá kapcsolási rajzot. Esetleg tudnátok nekem ebben segíteni?
Szia!Ezt találtam:Bővebben: Link
Köszi!
Csak a diódák értékei nem ismertek számomra és az hogy melyik a jel kábel.Na nem baj. Átballagok a kivezérlés jelző topikba. Köszönöm a segítségedet.
Hello!
Tudom-e helyettesíteni a P210A orosz tranzisztort? Esetleg be lehet-e szerezni valahol? http://www.hegejoe.atw.hu/inverter/IMAG0889.jpg Köszönettel: HJ A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
Szia!
Ez egy öreg germániumtranzisztor. Kimérted?
Én nem nagyon értek hozzá, de egy barátommal mértük.
az egyik totál rövidzárlat, a többinél azaz érdekes, hogy a bázis kollektor, és a bázis emitter jónak tűnik, de az emitter kollektor is átenged az egyik irányba. Ezt nem értjük. Így is elromolhat? 6 db kéne ami biztos jó.
Azt jó, ha tudod, hogy ezeknek a korai germánium tranzisztoroknak elég nagy a kollektor-emitter visszárama!
Mibe van ez egyébként , mert találtam neked valamit , de addig nem tenném fel , mert kb tudni kéne mibe kell az értékek miatt kb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |