Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sörkollektor és elektronika
Lapozás: OK   12 / 24
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Pedig én sem vagyok annyira kicsi!
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Szia
Én is hasonló szerszámot használok erre a célra, csak nem alu, hanem horgyanyzott lemezzel készítem az o-gy-t.
Neked milyen távolság van 2 sörösdoboz sor között?
Nekem kb 2 mm-re jön ki.
Az o-gy-be lévő terelő lemezeket, hogy pozícionáltad?
Üdv
(#) INOX 4 EVER hozzászólása Márc 29, 2012 /

Ide is beszúrom :
Közben szeretnék pontosítani...
Ha valakit érdekel az idei sörkollektor találkozó végleges időpontja 2012.Július 21.-én lesz Tatán a várudvarban...
A programok még nem teljesen véglegesek.Nyílt találkozó lesz.Valószínű lesz közös kollektor építés,és néhány poénos vetélkedő is ezzel kapcsolatban.A további programokról tájékoztatlak titeket amikor kiforrt.
(#) nagy hoho válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

A dobozok között nincs hézag, 66 mm-re vannak a furat közepek.Először 15 sort terveztem de így befér 16 sor, 30 mm-es oldal szigeteléssel. A terelő lemezeket még nem raktam be mert még nem tartok ott. A szélvédő ragasztót várom, azzal ragasztom a sörcsöveket. A szilikonos nem vált be nem akar ragaszkodni a zsírtalanított alu. lemezhez.
Készítek- reményeim szerint -egy légsebesség mérőt és azzal akarom beállítani a terelőt. Persze ahhoz kellenek a ventilátorok is.
Olvastam, hogy van hődrótos légsebesség mérő is, lehet, hogy az egyszerűbb lenne mint a ventilációs.
(#) vilmosd válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Egy zseblampaizzo bura nelkul. Majd keresek valami kapcsolast.
(#) vilmosd válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

(#) nagy hoho válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Köszönöm, végig olvastam.Érdekes megoldások.Holnap vissza térek rá tiszta fejjel.
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Ezt a méréses dolgot nem igazán értem.
Össze van rakva az o-gy, de akkor, hogy méred?
Vagy egyenként leméred?
Minden egyes mérés előtt szét-össze rakni bődületes macera.
Le a kalappal aki ezt végigjátsza.
Én ugyan nem aluból csinálom az o-gy-t, de ha jól emlkékszem szegecselni szokták, a hőálló sziló csak tömítési célt szolgál.
Egyébként nekem se akart ragadni, még mikor anno a dobozokat ragasztottam, drótkorongal megjárattam az aljukat + acetonos rongy, egyből jobb lett.
Üdv
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 30, 2012 /

Az o-gy-t több darabból csináltattam. Úgy van megoldva, hogy a tetejét külön lehet rátenni. Van egy rajz a beállításról méretekkel.Ez szerint beteszem a terelőt és az egyik végét rögzítem egy csavarral. L alakú terelőm van.Ráteszem a tetőt , megfújom a ventivel és a másik végén mérek. Oda nem teszem fel a tetőt. Ha nem jó, állítok a terelőn. Ez az elgondolás de még nem tartok itt.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 31, 2012 /

Hello
Valaki tudna segíteni, az o-gy belső terelőlemezeinek pozícionálásában?
Mellékeltem.
Üdv

o-gy 3D.skp

(#) nagy hoho válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Nem tudom megnyitni! Mi ez az "skp"
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Bocsánat, google skechup kell hozzá.
Úgy voltam vele, annyira triviális, csak fönt van mindenkinek
(#) nagy hoho hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Elkészült a légsebesség mérő. Egy 30 mm körüli pvc csőben egy pici ventilátor, parányi résoptó. Egy másik ventilátorral keltettem a szelet ami forgatta mérőt. A szkópon látszik a jelalak. A multiméteren pedig a frekvencia Hertz-ben.
A 229-es képen távolabb, a 236-on közelebb van a két ventilátor, ez a frekvencián is látható.
(#) vicsys válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Ja jól emlékszem, szoktak használni 3 kivezetéses PC ventit, aminek a sárga vezetékén arányosan jelennek meg az impulzusok.
Tettszik a kitartásod, várom a fejleményeket!
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Még nem találkoztam ilyen ventivel. De több gond is lenne vele: a sörös dobozon kb 55 mm- es lyuk van és a venti közepén is kb ekkora területen nincs lapát, ahol a motor van tehát ez a motor burkolat felfogná a szelet. A másik gond, hogy a ventiben állandó mágnesek vannak amik vissza fogják a forgásban.
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Nem gyenge! Nem kavar be a mérésnél a résopto közegellenállása?
Csinálnál arról is egy képet?
Picit kedvet kaptam, lehet csinálok én is valami hasonlót, hosszútávon megérheti.
Üdv
(#) nagy hoho válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Fotót már nem tudok csinálni róla mert be van építve a képen látható fém házba - ami egy dc motor burkolata - és a csapágy tartó lemezke takarja.
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

A te ötletedtől vezérelve gyors improvizáltam egy mérőt én is, jó módszer ez a multiméteres dolog, ha majd lesz egy hét szabadidőm, akkor lehet kreálok rá egy pic-es lcd-s kijelzőt, addig is marad a fordulatszámmérés.
Egyszerű dolgom van, mert a jeladó tárcsán 2 lyuk van, így a Hz-t csak el kell osztani 2-vel.
3000-es fordulatot mértem csak azzal, hogy felé fordítottam a favorit fűtőventit

Üdv
(#) nagy hoho válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Mekkora az átmérője?
(#) nagy hoho hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Megakadtam. A pillangó szelepeket készítem és szeretném ha motoros mechanikája lenne. Szerintetek mivel lehetne 90 °-ot fordítani? Gondoltam központi zár motorra de elvetettem mert gyors működésű.Az ablak emelő motor talán jó lenne de olyan nem volt még a kezembe, nem ismerem. Vagy gondoltam fényszóró állító motorra. Lehetőleg 4 db egyforma kellene. Van valami ötlettetek?
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Doboz átmérő, természetesen.
Nálam még a régi vas doboz is újrahasznosul
Kérdésedre: Léptetőmotor? Elég kulturált lenne.

mérő.JPG

(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

A zár motor is csak motor. Ha kisebb feszültséget adsz neki lassabb. Esetleg PWM.
(#) zsoltee0001 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Régebben valami bimetálos dologra gondoltam, mint pl a mosógépek tetejét vagy az elszívó rostélyát mozgató valamire, de mivel gőzöm nincs mi a neve, a villamossági boltban meg csak néztek, pedig nem lenne rossz megoldás.
Igaz picit mozdul, de megfelő kar elhelyezéssel lehetne pillangószelepet mozgatni vele.
Vagy pl. a pillangószelepnek se muszáj 90 fokban állnia, lehetne 45 fokba zárva és akkor már rögtön csak 45 fokot kell fordítani a teljesen nyitott állásra, csak a szelep kiszerkesztése bajos.
(#) dbase válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Rc servoval egyszerü lenne, a két végállásnak 1-1 ellenállással lehetne kapcsolni.
Bővebben: Link
(#) nagy hoho hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Ha kész lesz sörkollektor lesz. Meg van a megoldás,fényszóró mozgató motor.
(#) nagy hoho válasza dbase hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Jó az ötlet, köszönöm csak árban húzós mert négy db kell.
(#) esztergomi hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Sör és légkollektorosoknak: http:www.trubadu.de
(#) INOX 4 EVER válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

A fényszóró állító motor az egy briliáns találmány...Én sok mindenre használom...Ha szétszeded van egy csúszó poti benne ami információt adhat neked az aktuális állásáról....
Nagyon kis áramfelvételű bivaly erős kis mocik csigás áttétellel...Szintem mindenre használható ami mütyür
(#) nagy hoho válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Az a problémám, hogy a környéken nincs autóbontó ahonnan beszerezhetném. A szélvédő ragasztó megjött.
(#) INOX 4 EVER válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Honnan is kerítettél szélvédőragasztót?
UGYAN OTT fényszóróállító 550Ft-tól
Még lehet olyat is találsz ami a közelben van.
Következő: »»   12 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem