Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Van egy Philips 32PW960A/A TV nálam ennek a kapcsolási rajza kellene. Mert azt csinálja, hogyha bekapcsolom kattan egyet mintha indulni akarna aztán elkezd villogni a led kb ennyit tud. Gondoltam a táp részen a kondikat nemártana cserélni. Mert nagyjából át méregettem mindent de nem találtam hibát, sem rossz forasztást
Elnézés helyesbítenem kel világit a led elől de csak ennyi nem indul, rosszul emlékeztem mert még Decemberben foglalkoztam véle utoljára és most ismét elő szedtem.
Közben elkókat cseréltem a tápban de semmi változás, ha valakinek volna valami ötlete jó volna. Köszönöm!
Zárlatot kerestél már benne?
Sziasztok!
Van egy Orion T2115 MTX Tv-m Sasszi: 11AK19P5 [vestel] A problémája az volt, hogy egyik napról a másikra nemindult, STBY led nemvilágított... Mivel idősebb, elkókat kiszortam belőle, csopper mosfet (Q802) zárlatos volt a (D823)-as diódával együtt, az R817-es ellenállás szakadt volt, cserélve lettek, többi alkatrészt jónak mértem. Összeraktam szépen indítom, és viszi magával az R817-es ellenállást... Itt vagyok elakadva. Ha valakinek van valami ötlete, vagy találkozott ilyen problémával kérem írjon! Előre is köszönöm!! Üdv.: Viktor
Szia! Sortranzisztor ki. Megmérni. Ha jó, akkor a C,E helyére egy 60 W 230 - as izzót tegyél. Kb félfénnyel kell világítania ha jó a táp. Ha nem világít a táp rossz. Ha világít, akkor a meghajtást meg kell nézni. Ha van , akkor a sorkimenő körül kell rossz alkatrészt keresni, dióda , kondi stb.
Sziasztok. Van egy régi csöves tévém Videoton Gold Star TA5101, és ehez keresek rajzot ha valaki esetleg tudna ebben segíteni azt megköszönném.
Szia! Küldök itt egyet, de én ezt a fájlt még nem tudtam megnyitni. Neked hátha sikerül.
Küldtem.
DJVU Viewer böngésző plugint találsz keresővel többfélét is, de van Total Commander plugin is (F3 Nézőke): http://www.totalcmd.net/plugring/slister.html PDF-et is megnyit.
Szia. Megpróbálom valahogy megnyitni hátha sikerül. Köszönöm a segítségedet.
Sziasztok!
Megosztanék veletek egy olyan esetet, amit még soha nem tapasztaltam. Van itt nálam egy Universum FK4357 kis tv. Úgy került ide, hogy nem kapcsol be, a vezetékről a dugvilla levan vágva. Átkondiztam, mert borzasztó rossz feszültségeket produkált, kapott újakat a primer és szekunderen is. Bekapcsolva minden fesz rendben, látszólag minden okés, de se kép se hang. Az utolsó alkatrész csere után úgy kapcsoltam be, hogy a képcsőn feküdt a TV, van az egész 10kg, nem sok. Lett képe, na mondom akkor ez a kondi volt a legutolsó rossz. Visszaraktam vízszintesbe, panel a helyén, bekapcsolom, megint semmi. Felemeltem, csővel lefelé fordítottam, megint lett kép. Arra gyanakodtam, hogy talán egy kontakt hiba valahol, de nem. Kihúztam az alaplapot, elég hosszú vezetékek csatlakoznak rá. Egyik kézben a káva, másikban az alaplap. Bekapcsolom, nincs kép, lefordítom a kávát van kép. Gondoltam talán a crt panel kontaktos, megkopogtattam, mozgattam, semmi. Én arra gyanakszom, hogy gáz van a képcsővel. Elég poros volt a bele, szétrohadt forrasztások, szutyok az egész tv, a fene tudja, hogy merre dobálták. Szerintetek mi produkálhat ilyen hibát? Rossz a képcső?
Sziasztok.Olyan problémám lenne hogy a tv csak addig működik míg a power gombot benyomva tartom, elengedve egyszerre kikapcsol a tv típusa Grundig t51-340 tudom nem mai darab de még működik. mi lehet vele mit nézzek meg rajta .
Stby-ra ugrik,vagy teljesen áramtalan lesz?
Nem biztos, nemrég ugyanitt ugyanez volt a problémája egy srácnak, próbáltam is neki segíteni, de nem emlékszem mi is lett a vége. De nem kapcsoló gondja volt, azt tudom, de a tünet ugyanez.
Szerk : Meg is van : Bővebben: Link Én is azt hittem rossz a kapcsoló.
Ha teljesen áramtalan lesz, nem lehet más csak a kapcsoló. Nem kontakt hibás, hanem retesz hibás.
Szia!
Kerestem de nem találtam sehol zárlatot-sem szakadást egyenlőre
Gondolom a fűtése mehet el. Én már jártam hasonló módon csővel. Ott is belső kontakt hiba volt, de ha jól emlékszem a lábról engedett el valami. Ha egyébként a fűtés kontaktos, akkor nem tudod mozgatással megnézni, mert idő kell , hogy megjöjjön a kép.
Szia!
Sortranzisztort már a tegnap kivettem megmértem jónak tűnik, kipróbálom holnap az izzót a C,E közzé ahogyan írod. De tartok tőle, hogy semmi nem fog történni mert a tápnak legalább valami életjelet kellene adnia, de ez nem kattan bekapcsolásnál Ezért lenne szükségem kapcsolási rajzra mert elég zsúfolt egy TV A gyors segítséget köszönöm
Akkor tényleg a fűtés kontaktos. Ha alaphelyzetben van és úgy kapcsolom be, akkor vagy 1 perc vagy fél perc vagy akár 5 perc múlva ad képet, vízszintesben pedig azonnal.
Az, hogy kattan vagy nem , nem számít. Az izzó azért kell, hogy el tudd dönteni, a táp rossz , vagy a TV.
Szia!
Köszönöm a rajzot de nem tudom megnyitni, nem tudnád valami más formátumba felrakni. Vagy valamien progit amivel megnyithatom
Kipróbáltam az izzót a C,E bábbak helyére bekötöttem, természetesen a tranzisztort kivettem, nemtörttét semmi az izzó nem világit
Hogyan tovább
Ez nem rajz, hanem EEPROM dump.
Nem jól olvastam, mégsem a fűtés kontaktos, mert képcsővel lefelé azonnal van képe, de biztos a képcsővel van valami, mert más mozgatható alkatrész nincs benne jelenleg csak a crt panel meg az előlapi nyák, az alaplapot stabilan fogom, nem mozog, meg ki is van szedve. Holnap még ránézek. Nem lehetne ezt valahogy megmérni? A G2 200V bekapcsolva az RGB 170V körül, fűtés 4V.
Ejj, magamnak válaszoltam, kovacspistának akartam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |