Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Kevés pénzed csak akkor fog benne állni, ha magad építed. Ha a 160A-est találtad a legolcsóbbnak, akkor még nézelődj. A 80A-esek a legolcsóbbak, de többnyire azok is elég drágák, és a 80A az inkább elméleti maximum. Arra mondjuk elég hogy néha csinálj vele egy két varratot, másra nem is jó.
Ha viszont kallódik a fiókban régi TV sortrafó, rossz PC táp, esetleg elektróda fogó stb. akkor én inkább építenék.
a bekapcsolási időt nézd, ha gépet akarsz venni, hogy 100%-on mit tud! Egy 80-100A 100%-on bőven elég otthonra, hiszen azzal pengethetsz egész nap 2.5mm-es pálcával!
Egy ZXT-7 140A is jó ár érték-arányú gép, de még van a piacon sok más is!
Roppant egyszerű. Mivel nyitóüzemű a szerkezet, a menetirányoknak meg kell egyezni (mivel a nyitásban folyó áramot figyeljük és szabályozzuk).
így van, csak az orosznál megtévesztő a kezdő pont a nyilazáshoz képest. A színes az egyértelmű!
Nem mindenki tudja azt, amit te tudsz, többször is elő hozták ezt a kérdést te is tudod ezért is lett lerajzolva.
Írjatok róla egy cikket, részletesen elmagyarázva a működést, kapcsolási rajzzal, nyáktervekkel, ábrákkal, fotókkal, építési és alkatrész beszerzési tanácsokkal és akkor az olvasónak is egyértelmű(bb) lesz.
A Straus 20-160A-es 30 ezer, a 10-100A-es 23 ezer. Sajnos nincs időm legyártani egy készüléket, mert most szeretném használni. Adnak hozzá mindent, csak nem tudom, hogy egyáltalán használható-e egy ilyen készülék.
Megnéztem a ZXT-7-et, szép darab, de nem szánok rá annyit. Elég nekem a hobbi kategória is...
Ha csak nagy ritkán kell összehegedűlni valamit, akkor vedd meg a 23 ezrest.
Azt írják az adatlapján, hogy működési ciklus 15% (ez a 100A-es), a 160-asnál 20%. Ez mit jelent?
Szia TUBI56.Szerintem a kezdöknek,szkóp hiányában az a legjobb amit te ajánlottál még a kezdetekben,hogy ha nem jó az ív hangja,és nem olvad a pálca rendesen,meg kell fordítani az áramváltó tekecset.Még eleinte,szkóp hiányában,én is szivtam vele.Ha van szkóp,a jelalaknak,a szkópon,balrol jobbra kell emelkednie a helyes áram irányhoz.
Ez azt jelenti hogy 10 perces ciklust figyelembe véve a gép a 10 perces ciklus 20%-ban(160A-es gép), - azaz 2 percig használható a névleges teljesítményen, utána 8 perc pihentetés, bekapcsolt állapotban,hogy a ventilátor járjon. A 100A-es gépnél a terhelési idő 90másodperc, utána 8,5 perc pihentetés, szintén bekapcsolt ventilátorral. De ezt te úgy is értelmezheted, hogy 1 perces ciklusból a gépet 12 illetve 9 másodpercig terhelheted névleges terheléssel, utána az egy percből hátralevő idő pihentetés. Ha a gépet nem a névleges terhelésen(160A ill.100A)használod, hanem kisebb áramon, akkor az üzemidő/szünetidő arányosan változik. A géphez meg szokták adni a 100%-os Bi-hez tartozó terhelőáramot is. Ezen a terhelésen a gép folyamatosan üzemeltethető.
Szia!
Bocsi, de megfogtál egy lényeget: elektroda fogó, testcsipesz, kábel, (s akár csatlakozó), na ezek, amik tényleg ritkán lapulnak a fiók mélyén és elég borsos az áruk- valami olyan, mint jó vendéglőben a kaja+ a felszolgálási díj külön! , hát számolni kell azzal is! :hide:
Tulajdonképpen használható..., hacsak ennyi kell én kimondom! "hacsak kicsi hiányzik provident"!, he tényleg mutatóba van a gép, akkor bármi jó! - szerintem a bölcsebbek sem vitatják ezt...
Az a baj, hogy én mindig magamból indulok ki. Nekem volt vagy 30m munkakábelem, amit csak haza kellett vinnem, semmibe nem került. Elektródafogó meg volt a fater fiókjában 3db is. A doboz amibe beépítettem, az sem került semmibe. Ja, a hűtőbordákat is úgy bontottam, az sem került semmibe, csak alaposan kezet kellett mosnom utána.
Egyébként meg teljesen igazad van. :yes:
Álly-álly,álljon meg a gyalogmenet,leszállok.Nincs ellentmondás a két rajz között! Az orosz rajz az áramirányokat az én rajzom a tekercselési irányokat mutatja.Tessék csak jobban megnézni kérem és az odaírtakat figyelembe venni.Egyébként Sanyi amit Te javasoltál az teljesen jó szisztéma,egyetértek veled és Dara Sanyi barátommal.
Kösz jól esett, mint egy pohár hideg sör
- csak hajlamosak vagyunk megfeledkezni a járulékos költségről. - egy sztori: ismerősön felhív a vásárból: van egy hibás gép 11-12 k-ért, roszz kell-e?- hát izé, sok, meg nem is tudom, meg van, hát izé! Persze vezérhangya, észheztérés, visszahívás! Vedd meg, kell! Visszamegy: már nem annyi, meg kábel és stb nélkül, dúrca ,csezd meg! Tulaj rájött, hát mégis kell, akkor többet ér! Én is így gondoltam a fennt említett dolgok miatt. Nem lett hibás gép! -pedig a fórum miatt (na, meg a "bölcsek", akik eddig is adtak jó és hasznos tanácsot, remélem nem kell mindenkit felsorolnom, mert úgy is elcseszném!), alapján érzem úgy, hogy tudnám javítani... - nem baj, ha magadból indulsz ki, csak a bölcsesség és az előjele legyen helyes, jószándékú
Nem "gyalogmenet", hanem nászmenet, mert f...sza van az új asszonynak!- ez elég nyomós érv! (legalábbis nekem!)
A 23 ezres géppel nem fogsz tudni még egy kapupántot sem felhegeszteni 2,5mm elektródával,hacsak közben egy sört el nem kortyolgatsz.Lehet,hogy tévedek és azóta jobbak lettek ezek a gépek,hát nem tudom,én láttam balkezes mozdulattal repülni egy ilyet egy volt kollégám jóvoltából,hogy dühét levezesse kifinomult cifra káromkodás közepette aztán használta az enyémet.
Mindegy,látom nálad sem akar összeérni a két szőrös,én is most értem haza az Ibitubai rabszolga telepről.
Bocs!
Van ebben számomra egy kis kihívás! Anno emlitettem a STRAUS gépet ( persze igen kis rekóakcióval), most vissza köszön számomra. Akkor, azt állítottam tapasztalat útján, hogy a "kis tesó" tulajdonképpen nagy, csak nincs benne minden alkatrész!- elég FET és stb. pl. számodra ez az információ szerintem izgi...., persze, ha valaki ígyen gondolkodik, s barkácsol, tehát lehet érdekes az "occó" gép is :hide:
,persze ettől még nem tudom mi az az "Ibutai"
Remélem a moderátorok sem nyeltek fapálcát, hiszen azért ennyi értelmeset és sok ismétlés nélkül mégsem lehet a MACI-ról dumcsizni, s az újító fejlődés jóval lassabb
Annyira azért nem drága mulatság a testcsipesz, elektródafogó, és a csatlakozók, hanem inkább a kábel a húzós...
Én nem rég vetettem ezeket És összesen 4E forintba fájt.. Elég jó áron hozzájutottam
Főleg akkor, ha túlzásba viszik. Láttam olyan házilag készített trafót, aminek a munkakábele 2cm átmérőjű volt, és ebből csak kb. 2mm volt a gumiszigetelés, a többi réz.
Amit általában használnak még az is vastag, az enyém egy 30kW-os áramátalakító tápkábeléből van. Ki akarták dobni, mert kicserélték újra (a külső gumiszigetelést megette a nap, de belül a 4 ér szigetelése még olyan mint új korában). Megmentettem...
Igen, megéri mindég körültekintőnek lenni, ki tudja mit lehet megmenteni
Ez a kábel is túlméretezett ami az elektródafogó és a csipeszhez van.. Elég lett volna 25mm2-es kábel, de nekem volt itthon 50mm2-es, így az került rá, legalább nem fog melegedni
Ha nincs más ezek is jók így igaz! De egy 100-as géphez a 10-es kábel is elég a nagyobbikhoz meg elég a 16-os, nekem is ezek vannak és semmi bajom velük, arról nem is beszélve, hogy nem mindegy milyen nehéz tartani a vastagabb kábelt, mert nehéz mint a disznó! 160 A felett kell a 25mm2 kábel!
Helló
Nos lassan de biztosan elkészült a bemeneti folytó.Végül is nem a 2.es lett a befutó.Túl merev nem tetszett a tekercs0.7-es huzalt összetekertem 7 szálat.Ebböl ráfért 2x 7 menet a magra és közé ment a szigetelő lap is.Kapott egy kis teflont és csomagoltam lakkra várónak. üdv
Egy lépéssel előrébb!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |