Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Sziasztok. Talán nem idevaló de egy kicsit igen.
Az lenne a gondom hogy max 2 hetet bír a központi zár távirányítója. Nekem ez nyitja a kapukat. már van vagy 4/5 éves a technika. Ilyen utólagosan beépíthető kp-zárhoz tartozik.És már idegesítő hogy 2 hetente elemet kell venni. Volt már benne tartós féltartós drága márkás olcsó márkátlan. Van olyan hogy kéét hét alatt csak 2-3-szor használom és már abban is lemerül. Ötlet?
De egy időben mind a 2 távadó???és csak egyet használok. A másik a polcon volt de azzal is ugyan ez a szitu
Rámérnék, az elemnél van e áramfölvétel, alaphelyzetben.
Üdv
Kerüld el messzire például a Varta elemeket.....
A duracel meg mit tudom én milyen drága márka is lemerül 2 hét alatt.
Arról nem beszélve, hogy ez felér egy hitel rontással!
Ha mindkét távirányító új korától ezt csinálja ,cseréld le az egész szerkezetet.Szerintem konstrukciós hiba.Ami még esélyes ,a helytelen tárolástól teli van valami átvezető maszattal ,és ezért fogyaszt.
Szia
Úgy látom lánccal oldottad meg a kaput,érdekelne egy kicsit bővebb leírás,rajz,kép,akár PM-ben is. Örök hálára köteleznél !
irtam visza a email re mit jelent az hogy PM
Megkaptam az e-mailt (ez a PM) köszönöm !
Várom a képeket is. Leköteleztél
Nem tudja valaki az Optimo 2000 garázskapu nyitó programozásához hol találok leírást? Ha valakinek esetleg megvan elküldené? Előre is köszönöm!
Endress motor ?? AZ egy kicsit gáz...
Beépített vevős. A vezérlést is lefényképeznéd ?? (csak félig látszik)
Üdv!
Van egy Faac 412-es motorom 4 kivezetéses fekete, barna, kék, zöld-sárga. Melyik szinű a közös, előre, hátra? A föld az persze megvan....
Szia
Én úgy szoktam, hogy rámérek ohm mérővel. A zöld/sárga a földelés, úgyhogy ezzel már ne foglalkozz. Szerintem 30-30 ohm-ot kell mérj kb, mivel szimmetrikus, ez esetbe 60 ohm az előre/hátra. Így ki lehet logikázni melyik a közös. Ha a kondenzátor belül van az nem zavar rá a mérésre, de annak állapotát csak szétszedve/kikötve tudod ellenőrizni. Üdv
Sziasztok! Jó ideje figyelemmel követem a fórum hozzászólásait, mert a meglévő kétszárnyú kapumat szeretném motorizálni. Végre elkészült és úgy gondoltam, hogy megosztom, hátha valakinek ötletül szolgál. Annál is inkább, mert én is innen a fórumból merítettem hozzá az ötleteket. Az alap elgondolás Pixiéhez hasonlóan egy Wartburg ablaktörlőmotor és menetesszár kombinációja, a végén csapágyazva (én M24-es menetes orsót használtam, és egy darab radiális csapágy helyett kettő darab 51105-ös axiális csapágyat használtam). Burkolata 0,5-ös alulemez, vezérlése a nagy hoho féle áramkör, Tompy féle nyákkal, mindkét motornak egy-egy, közösen vezérelve távirányítóval (és nyomógombbal). A motorok tápja egy 100VA-es toroid trafó, motoronként gratzzel és egy 10.000 µF-os pufferrel. A többi meg sok meló. A szerkezet paraméterei a Gephu V1.0 progival lettek kiszámolva.
További képek:
Jó lett. Gratulálok. Mennyi idő alatt nyit zár?
Köszi szépen! 12V 100 VA-es a trafó, így a 2x10.000 µF pufferrel üzem közben a motorokon 12.6V volt van. Ezzel a működési idő kb. 50 mp (ilyen trafó volt). Elképzelhető, hogy később, ha szükséges, akkor kicserélem a trafót nagyobb feszültségűre. Majd kiderül.
Szia
Nem gyenge. Szerintem nincs értelme pufferelni, úgyhogy használd el máshova azt a kondit, a gyári cuccokba is csak ott van puffer ami pwm-es. Feltételezem, hogy graetz hidat használtál egyenirányításra. Szóval, ha gyorsabbat akarsz, inkább tegyél be egy 24V-os trafót. Üdv
Köszi a tippet. Szerintem nagyobb trafó lesz majd a vége.
Jó viszontlátni a szüleményemet ilyen szép formába öntve. Szép igényes szerelés.
Szia!
Gartulálok, nagyon jó lett! Igényes, korrekt munka, kicsit irigykedek, mikor ilyen szép kivitelezést látok... A hegesztett anyáknál annyi jutott eszembe, hogy a menetes szárakhoz lehet kapni összekötő elemet, kb. 2,5-3 anya hosszú idom. Már csak a kaput kellene lefesteni! Most néztem, ezt a Gephu programot még 2006-ban találtam! (Varga Szabolcs munkája) Üdv Inhouse
Szép munka, ha tudom, ilyen profi panelt csináltál biztos nem szólok bele a puffer miatt.
Üdv
Köszönöm! Igen, olyan menettoldót szerettem volna használni, de sajna égen-földön nem lehet kapni. Már az M20-ast sem. A kapu renoválás a következő projekt, az volt az elsődleges, hogy ne kelljen állandóan kiszállni a kocsiból. A Gephu progi nagyon nagy segítség volt, előre kiszámolható vele minden. Minden méret és paraméter szint milliméterre egyezik a program által számoltakkal.
SZia! én simán az OBI-ban kaptam menettoldót...... Igaz keresgélni kellett egy darabig és nem mindig van. Illetve ha tudsz menetet fúrni, akkor egy darab vasból szintén megoldható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |