Fórum témák
» Több friss téma |
Kár, pedig abba is vannak jó ábrák, viszont azt nem tudom, hogy a 4.2 az nem kompatibilis a 0832-es daccal?
Megváltam a pet laser DAC-tól,helyette más lesz.
Addig,amig megérkezik,úgy gondoltam,feltuningolom a galvóimat egy erősebb PA ic-vel(LM4780-2*LM3886) Újragondolom a már elkészitett vörös modulom,mivel az 6 diódára lett tervezve,de azóta változott a dolog. A zöld DPSS is fejleszt/get/és alatt van,szeretném a lézerkristályt a diódától független hőfokszabályzással ellátni.A kezdeti kisérletek igéretesek,bipoláris PI meghajtást alkalmazok a TEC-en. Remélem,mire megérkezik az új vezérlés,addig semmi sem megy tönkre,hajlamos vagyok a szerencsétlenkedésre.
Hát dehogy nem, Mindenkinek kellemes ünnepeket.
Tybord
Neked is és további jó haladást a projectben!
Nos,megtörtént annak a bizonyos BenQ projectornak a szétszedése!
Egyenlőre,még dolgozok a forditáson angolrólbár sok karaktertnem tartalmaz a beszámoló,képeket viszont annál inkább! Ime a szóban forgó proji:
KEttő darab blokk van a projektorban,mindkettő 12-12 diódát tartalmaz!
Ezek a diódák 9mm-es(To-5) 445nm-es szörnyetegek! A srác tesztelte őket: 1,9A-on 2W-ot sugároz az egyszerű aixis/üveg/ lencsével....A g2-es speciális lencsével +20% saját tapasztalatai alapján. A szinek előállitása szintén a fluorszkáló tárcsával törtéik,de ahogy emlitettem és a képek is bizonyitják: nincs benne más fényforrás,csupán a 445nm-es lézerblokkok! Kázió,kázió....le vagy maradva A jelenlegi ára egy ilyen gépnek 1850$ körül van.
Szia igen 635-ös, 400ma-ral hajtva nagyon nehéz volt be állítani,egy gyári ilyen lencsével csináltam meg http://s243333424.e-shop.info/.media/521534251063.png
úgy hogy az első lencsét ki szedtem belőle és csak a vastagot hagytam benne, avval viszonylag jó sugarat tudtam csinálni. Tybord
Hogy kaptál ennyire kicsiny sugarat,vagy csak olyan távolságra fókuszáltad?Érdekes.
Hasonló fémtokos,3 elemű lencsém van nekem is,de ebből pont nemigen lesz,csak egy szűk csik.ami a távolságtól és a fókuszálástól függően változtatja a méretét. Szándékozol majd korrektort beépiteni?
Ez ultrabrutál!
Mennyiért jutottál hozzá, ha szabad kérdezni?
Minek nekem ilyen?
Egy külföldi fórumról való,a képekért engedélyt kértem. Leirtam azt is mennyiért lehet hozzájutni:1850$ Nincs benne semmi brutális szerintem,csupán egy új forrás a nagyteljesitményű kék diódákhoz. Mikor értesültek erről a projectorról,azzal a reménnyel vették meg,hogy talának benne 635nm-es diódákat,de nem igy volt.Helyette kaptak 24darab To-5 tokozású 2W-os kéket.Amit hamarosan feltöltenek a nemzetközi piacra.Nemsokára idehaza is beszerzik ezeket a gépeket és pofátlan magas áron fogják a benne rejlő diódákat kinálni,ahogy ezt már nem egy esetben is észrevételeztem.
Jaj, kicsit félreértelmeztem, bocsi
Viszont szép fényjátékokat lehetne ezekből a diódákból csinálni.
Ha nem kombinálod halálsugárrá őket,valóban.De Arctos szerű halál sugarat amúgysem egyszerű épiteni,szerencsére.
Van lehetőség standard ild fileokat .mot file-vá konvertálni,amit a 3.1 popel olvas.
Van pár ild file-om,szám szerint 2276darab.Ha kéred átdolgozok párat,kipróbálod,működik-e?
Szia!
Naná! Azt nagyon megköszönném. Még szép hogy kipróbálom, meg akár az ild-t is tudom használni nls-el elvileg. De ha elárulod az átdolgozás titkát elszórakozok azzal én is, mert gondolom nem túl egyszerű, meg időigényes.
Nekem nem működik win7 oprendszeren,most próbáltam,teljesen hülyeségeket csinál,de ha van XP-d esetleg megpróbálhatod.
Németül sem értek,mert állandóan úgy dobál felém hibaüzeneteket. File gombra kattintasaz,onnantól teljesen automatikus. Esetleg vannak még mások is akik ezzel foglalkoztak anno talán majd adnak használhatóbb programot. ild file-okat pedig privátban tudok adni,ha érdekelnek,de sok benne az ilda v5 tipus(új programmal generált,tehát NLS-vel olvashatatlan,de azért a több ezer között akad néhány.Az NLS szintén nem képes nagyméretű file-okat beolvasni(5-10MB felettiek) ezeket kerüld,mert lefagy.
Rendben!
Ha gondolod az adatlapomon található e-mail címre küldhetsz fájlokat. Tesztelés szerintem holnap lesz mert notebookra várok az lpt port miatt.
Sziasztok Végre sikerült fel töltenem egy kis videót.
Íme:http://indavideo.hu/video/Ful_Color_Rgb_Home_Laser_20kpps_1500mw
Jól beállitott szinek, de mitől 1500mW?
Sikerült megoldani a TTL-to-analogue dolgot?
Szia Igen Sikerült!
635nm:300mw, 445nm:1000mw,532:200mw . Már a rádiós Távirányítót Csinálom Hozzá, és készülnek a atmegával működő usb-s dac-ok is.
A DAC-ról lehet kcisit többet tudni? :pirul:
Szia Ha készen lesz és jól működik akkor igen.
tybord
Na ez nagyon jó hir!
Vagyis másoknak,nekem már meg van mivel fogok lövöldözni,attól jobb meg nem kell.Pár nap és megérkezik. Nagyon ügyes lehetsz,ha ilyeneken töröd a fejed,de sok sikert kivánok hozzá,mielőbbi pozitiv eredményeket!
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék! Dichrokat milyet és honnan érdemes beszerezni?
2 dolcsiért per darab Kinából!
Kettő kell:kék tükör és vörös tükör. Az árak valósak,nemrég rendeltem tőlük. Vagy a minőségi tükör,ami sokkal sokkal drágább,cserébe mérföldekkel jobb az áteresztő/tükröző képessége. http://shop.stanwaxlaser.co.uk/optical-components-1-c.asp
Megjött két napos utazással az új lézershow vezérlőm,gyorsan csináltam egy videót
Ismét egy kültéri fotó,változatlanul rossz minőségben,megváltozott összetevőkkel.
Még világos volt mikor a képeket készitettem,a kirajzolt idő windows rendszeridő. 500mW 635nm lézer(2*300mW) illetve hozzá arányban beállitott 445nm dióda(nem tudom mekkora áramon) Illetve a meztelen 500mW-os piros,ahogy jelenleg kinéz a burkolat alatt.A diódák sorosan vannak kötve,500mA-en hajtva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |