Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű tápegység
Témaindító: Rendszer, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
OK, világos....
... így lesz, ahogy leírtad, ott az a xx431. Ezt még otthon mindenképp kipróbálom, mielött élesztem az új cuccal. Konnektorba nem kívánnám bedugni, felesleges is lenne hisz a primerkör több alkatrésze még hiányzik :yes: Köszi, szia!
Szia!
Kipróbáltam, működik a szabályzókör és az opto is. Még egy megerősítést szeretnék kérni: a primer oldalon az egyenhíd után lévő puffer eredetileg 68µF/400V helyére 82µF/400V-ot találtam (bontottam). Ez ugyebár megfelel helyette, a működésébe nem fog bekavarni? Hali!
Üdv, problémám a következő van egy Dell ultra sharp 1800FP típusú lcd monitorom ami beépített tápos a táp típusa: LG 6870T445D10 KÉP . A problémám hogy meghalt a táp, szeretném ha sima adapteres lenne a monitor... szóval a táp kivesz helyette adapterről kapná a feszültséget. A kivitelezés a kérdés hogy hogyan?
A tapot javitani valoszinuleg olcsobb lenne.
Eloszoris ismerned kell, hogy hany voltot kert eredetileg. Valoszinuleg olyan kb 12-15 es 5V. Aztan ismerni kellene ezek terhelhetosegi igenyet, ez valoszinuleg olyan 3A,1A korul lehet. Szoval ha van mondjuk egy notebook tapod 15V-ra, a (bontokbol lehet szerezni), akkor csak csinalsz egy jokora hutest az 5V-ra egy 3A-es ateresztovel es kesz. Igenyesebb megoldas, ha ket db DC-DC-t epitesz, az egyik mondjuk 15V-ra, a masik 5V-ra keszulne.
Igazából az érdekel hogy ugye a táppanel egy csatlakozós kábelal ment át a videópanelra, az érdekelne melyik tű-nek milyen feszültség kell szóval hogy melyik tűre mit kötök, van ekkora adapterem asszem de az nem tud 5 voltot hanem 12-öt 1,5 A-s .. úgy meglehetne oldani hogy két adapter? 1-ik a 12 voltos részt táplálná a másik az 5 voltost? Nem az igényeségre megyek most, a legelső cél hogy tudjam használni a monitort szinte ráköltés nélkül.
Az nem lesz eleg. Egy 18collos monitornak legalabb 40W a hattervilagitasi szukseglete.
A ket kulon tap viszont mehet, ha kozosited a foldet. Nem tudom, hogy melyik ture mit kotsz, mert az a kialakitastol fugg. De az atvezeto kabelen elotti tuskesoron altalaban ott vannak a feliratok.
Rendben ennek utána járok mármint a tüskés dolognak, viszont most gondolkoztam hogy egy pc tápegységen van 5 volt is és 12 is ráadásul az ampert is tudná. Mit gondolsz?
Ahogy előttem is irták, én is a táp javitását ajánlom.
Nem egy nagy valami, szerintem ez lenne a legkorrektebb megoldás. Mérd át a tápot, ha nem megy, kérd szakember segitségét. Ezek a tápok nagyon jó arányban javithatók. Pár pufferkondi, esetleg egy táp ic cserét megér.
Mukodhet. Egyedul a bekapcsolasat kell megoldanod: a zold vezeteket kosd ossze az egyik feketevel.
Az mas kerdes, hogy elegge randa lesz...
sima at tápról beszélünk... a wattot tudja, az ampert tudja elméletben. És még van rajta bekapcsológomb is Nem kell a vezetékekkel bajlódni. DE még mindig nem vagyok világos abban hogy a monitor vga nyákján milyen feszültséget hova kössek... 8 tűs a gyári táp ami kilett belőle "dobva"...
Ilyenkor hasznosak a panelen lévő feliratok.Ha ez nincs ,szinte reménytelen , egyszerűbb a régibe életet lehelni.
Oké megvannak a feliratok... nos gnd , 5v , gnd , 12v viszont 8 csatlakozás van szoval nem értem ugy van a szöveg irva a panelom hogy két türe vonatkozik.... szal a gnd 2 tü, 5v 2tü, gnd két tü, 12v két tü.... + - akar lenni a dolog? a gnd az mi végülis? pc táp lesz rákötve eldöntöttem. Megpróbálok képet feltenni vagy linkelni a panelról valahogy.
Hát eléggé (teljesen ) kinézhetetlen.A GND a fekete vezeték a piros a +5V a sárga meg a 12v.(ha a felirataid helyesek) Ha az általad összejelölt pontok egyébként a panelen is így vannak összekötve akkor jó.
De erősen gyanítom hogy a te felosztásod nem jó.Egy makro módban (kisvirág) képpel lehet biztosabbat lehetne mondani.
Sziasztok!
Problémám a következő lenne! Van egy orion DVD lejátszó ami nem kapcsol be! Meg nyomom a gombot, majd átvált a LED zöldre, de közben a tápban a trafó hallhatóan zizeg, majd kikapcsol, és vissza vélt a LED pirosra! Ha bedugom a hálózatba, akkor is halkan már zizeg a trafó! Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a hiba? üdv PIXI
Primer oldali elko hibája, de a szekunder elkok is okozhatják. Egyenirányító diódákat is érdemes méregetni, zárlatos dióda esetén is lehet ilyen jelenség.
A szekunder oldalon van két uf5402 dióda, de az egyiknél a műszer 167-et a másiknál 438-at mutat!
Ez lenne a hiba? _Nekem hasonlóban 1n5408 és 1n5406 van.
Kapcsolóüzemű táp egyenirányításához a 1N5408 teljesen alkalmatlan, mert ez egy sima hálózati frekvenciás egyenirányító.
Ez már egy fokkal jobb, de ha jót akarsz, akkor 50 ns körüli kapcsolási idejűt válassz. Az UF5402 jó lenne pedig oda.
Akkor nagy az esélye, hogy ez a dióda a hiba? Kipróbálni jó a BY is?
Próbálhatod, de valószínűleg melegedni fog.
Hát most így a LED sem világít, de a trafó ugyan úgy zizeg, csak hangosabban!
Azokat az UF diódákat cseréld odavaló típusra, meg az összes elkót a tápegységben.
Felsorolt hibalehetőségek sorrendjében haladj, tehát elkokkal kezdeném, diódákat a végére hagynám..
Nyitó és záró irányban is mérd meg a diódákat, csak akkor cseréld ha valóban rossz.
Biztos tud annyit, a kérdés hogy mennyi ideig. A képletnek itt nem sok szerepe van, a lényeg hogy annyit fog tudni, amennyi huzal belefér az adott frekvenciához, adott gerjesztés mellett. Gyárilag ha jól emlékszem 0,7-es a primerje, attól 4-500W-nál többet nem remélnék tartósan.
Sziasztok!
Egy Pioneer DVD lejátszót bütykölök. A táp részben piros karikával jelölt alkatrész: MIP3E3SMY kifüstölt. Csak ázsiai adatlapot találtam róla, úgy nézem ez nem egy egyszerű eset (kép csatolva). Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban? üdv: I
Ez egy pulzusszélességmodulátornak tűnik. (PWM)
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/mip3e3smy.html
Sziasztok!
Fényképezőből kibontottam egy invertertrafót és építenék belőle egy invertert ami 230-at csinálna 1.5-9v-ból valami kapcsolás kéne hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |