Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű tápegység

Témaindító: Rendszer, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 120
(#) metabo123 válasza proba hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

OK, világos....
... így lesz, ahogy leírtad, ott az a xx431.
Ezt még otthon mindenképp kipróbálom, mielött élesztem az új cuccal.
Konnektorba nem kívánnám bedugni, felesleges is lenne hisz a primerkör több alkatrésze még hiányzik
:yes:

Köszi, szia!
(#) metabo123 válasza proba hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Szia!

Kipróbáltam, működik a szabályzókör és az opto is.
Még egy megerősítést szeretnék kérni:
a primer oldalon az egyenhíd után lévő puffer eredetileg 68µF/400V helyére 82µF/400V-ot találtam (bontottam). Ez ugyebár megfelel helyette, a működésébe nem fog bekavarni?

Hali!
(#) proba válasza metabo123 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Ha egyébként jó akkor igen.
(#) Sterl hozzászólása Feb 22, 2012 /

Üdv, problémám a következő van egy Dell ultra sharp 1800FP típusú lcd monitorom ami beépített tápos a táp típusa: LG 6870T445D10 KÉP . A problémám hogy meghalt a táp, szeretném ha sima adapteres lenne a monitor... szóval a táp kivesz helyette adapterről kapná a feszültséget. A kivitelezés a kérdés hogy hogyan?
(#) bbalazs_ válasza Sterl hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

A tapot javitani valoszinuleg olcsobb lenne.

Eloszoris ismerned kell, hogy hany voltot kert eredetileg.
Valoszinuleg olyan kb 12-15 es 5V.
Aztan ismerni kellene ezek terhelhetosegi igenyet, ez valoszinuleg olyan 3A,1A korul lehet.

Szoval ha van mondjuk egy notebook tapod 15V-ra, a (bontokbol lehet szerezni), akkor csak csinalsz egy jokora hutest az 5V-ra egy 3A-es ateresztovel es kesz.

Igenyesebb megoldas, ha ket db DC-DC-t epitesz, az egyik mondjuk 15V-ra, a masik 5V-ra keszulne.

Igazából az érdekel hogy ugye a táppanel egy csatlakozós kábelal ment át a videópanelra, az érdekelne melyik tű-nek milyen feszültség kell szóval hogy melyik tűre mit kötök, van ekkora adapterem asszem de az nem tud 5 voltot hanem 12-öt 1,5 A-s .. úgy meglehetne oldani hogy két adapter? 1-ik a 12 voltos részt táplálná a másik az 5 voltost? Nem az igényeségre megyek most, a legelső cél hogy tudjam használni a monitort szinte ráköltés nélkül.
(#) bbalazs_ válasza Sterl hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Az nem lesz eleg. Egy 18collos monitornak legalabb 40W a hattervilagitasi szukseglete.
A ket kulon tap viszont mehet, ha kozosited a foldet.

Nem tudom, hogy melyik ture mit kotsz, mert az a kialakitastol fugg. De az atvezeto kabelen elotti tuskesoron altalaban ott vannak a feliratok.

Rendben ennek utána járok mármint a tüskés dolognak, viszont most gondolkoztam hogy egy pc tápegységen van 5 volt is és 12 is ráadásul az ampert is tudná. Mit gondolsz?
(#) (Felhasználó 1947) válasza Sterl hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Ahogy előttem is irták, én is a táp javitását ajánlom.
Nem egy nagy valami, szerintem ez lenne a legkorrektebb megoldás.
Mérd át a tápot, ha nem megy, kérd szakember segitségét.
Ezek a tápok nagyon jó arányban javithatók.
Pár pufferkondi, esetleg egy táp ic cserét megér.
(#) bbalazs_ válasza Sterl hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Mukodhet. Egyedul a bekapcsolasat kell megoldanod: a zold vezeteket kosd ossze az egyik feketevel.
Az mas kerdes, hogy elegge randa lesz...
(#) Sterl hozzászólása Feb 23, 2012 /

sima at tápról beszélünk... a wattot tudja, az ampert tudja elméletben. És még van rajta bekapcsológomb is Nem kell a vezetékekkel bajlódni. DE még mindig nem vagyok világos abban hogy a monitor vga nyákján milyen feszültséget hova kössek... 8 tűs a gyári táp ami kilett belőle "dobva"...
(#) proba válasza Sterl hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Ilyenkor hasznosak a panelen lévő feliratok.Ha ez nincs ,szinte reménytelen , egyszerűbb a régibe életet lehelni.
(#) Sterl hozzászólása Feb 24, 2012 /

Oké megvannak a feliratok... nos gnd , 5v , gnd , 12v viszont 8 csatlakozás van szoval nem értem ugy van a szöveg irva a panelom hogy két türe vonatkozik.... szal a gnd 2 tü, 5v 2tü, gnd két tü, 12v két tü.... + - akar lenni a dolog? a gnd az mi végülis? pc táp lesz rákötve eldöntöttem. Megpróbálok képet feltenni vagy linkelni a panelról valahogy.
(#) Sterl hozzászólása Feb 24, 2012 /

Itt a KÉP
(#) proba válasza Sterl hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Hát eléggé (teljesen ) kinézhetetlen.A GND a fekete vezeték a piros a +5V a sárga meg a 12v.(ha a felirataid helyesek) Ha az általad összejelölt pontok egyébként a panelen is így vannak összekötve akkor jó.
De erősen gyanítom hogy a te felosztásod nem jó.Egy makro módban (kisvirág) képpel lehet biztosabbat lehetne mondani.
(#) Pixi hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Sziasztok!

Problémám a következő lenne!
Van egy orion DVD lejátszó ami nem kapcsol be! Meg nyomom a gombot, majd átvált a LED zöldre, de közben a tápban a trafó hallhatóan zizeg, majd kikapcsol, és vissza vélt a LED pirosra! Ha bedugom a hálózatba, akkor is halkan már zizeg a trafó!
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a hiba?

üdv
PIXI
(#) CHZ hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Primer oldali elko hibája, de a szekunder elkok is okozhatják. Egyenirányító diódákat is érdemes méregetni, zárlatos dióda esetén is lehet ilyen jelenség.
(#) Pixi válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

A szekunder oldalon van két uf5402 dióda, de az egyiknél a műszer 167-et a másiknál 438-at mutat!
Ez lenne a hiba? _Nekem hasonlóban 1n5408 és 1n5406 van.
(#) kadarist válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Kapcsolóüzemű táp egyenirányításához a 1N5408 teljesen alkalmatlan, mert ez egy sima hálózati frekvenciás egyenirányító.
(#) Pixi válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Még BY399-et találtam itthon!

Ez már egy fokkal jobb, de ha jót akarsz, akkor 50 ns körüli kapcsolási idejűt válassz. Az UF5402 jó lenne pedig oda.

Akkor nagy az esélye, hogy ez a dióda a hiba? Kipróbálni jó a BY is?

Próbálhatod, de valószínűleg melegedni fog.

Hát most így a LED sem világít, de a trafó ugyan úgy zizeg, csak hangosabban!

Azokat az UF diódákat cseréld odavaló típusra, meg az összes elkót a tápegységben.
(#) CHZ válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Felsorolt hibalehetőségek sorrendjében haladj, tehát elkokkal kezdeném, diódákat a végére hagynám..
Nyitó és záró irányban is mérd meg a diódákat, csak akkor cseréld ha valóban rossz.
(#) Ge Lee válasza Zozyka hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Biztos tud annyit, a kérdés hogy mennyi ideig. A képletnek itt nem sok szerepe van, a lényeg hogy annyit fog tudni, amennyi huzal belefér az adott frekvenciához, adott gerjesztés mellett. Gyárilag ha jól emlékszem 0,7-es a primerje, attól 4-500W-nál többet nem remélnék tartósan.
(#) bokor28 hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Sziasztok!

Egy Pioneer DVD lejátszót bütykölök.
A táp részben piros karikával jelölt alkatrész: MIP3E3SMY kifüstölt.
Csak ázsiai adatlapot találtam róla, úgy nézem ez nem egy egyszerű eset (kép csatolva).

Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
üdv: I
(#) Zsora válasza bokor28 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Ez egy pulzusszélességmodulátornak tűnik. (PWM)
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/mip3e3smy.html
(#) csajkib hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Sziasztok!

Fényképezőből kibontottam egy invertertrafót és építenék belőle egy invertert ami 230-at csinálna 1.5-9v-ból valami kapcsolás kéne hozzá.
Következő: »»   29 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem