Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   105 / 575
(#) szerviz válasza briki hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Jól mondod, ezt így kell csinálni!
Mindig a legtávolabbi, legolcsóbb, legegyszerűbb alkatrészeket, hibákat kell ellenőrizni, kizárni. A perifériákat.......................
Stemco, NTC, venturi..................stb
A gond az, hogy sok tipusnál borítékolható, hogy nem ezek lesznek a bűnösök!
Sajnos, ez nagyon sok pénzébe kerül a tulajnak, és még sajnosabb, hogy ezt nekünk kell az üzemeltetőnek megmondani.
Én azt szoktam ilyenkor mondani, hogy a kazánt nem én terveztem, gyártottam, nem én adtam el neki, úgyhogy ne rám haragudjon. Én csak megpróbálom megjavítani............................
(#) vizes 3-as hozzászólása Ápr 12, 2012 /
 
sziasztok!

Egy baxi 24 fi typusú kombikazánhoz szeretnék segítséget kérni. Az a problémám ,hogy melegvizet csak fűtési üzemmódban hajlandó produkálni.Kérném aki tud írjon , lehetséges -e hogy a váltószeleppel van a gond? Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) Heide11 hozzászólása Ápr 12, 2012 /
 
Üdvözlet! Westen Pulsar típusú kazánunk kiírta az E06 hibát. Ami elvileg a melegvíz szonda meghibásodása. Sajnos most hétvégén el kell utaznunk,és nem tudom, így lehet hagyni a kazánt hétvégére a gyerekeknek, vagy ez így veszélyes? Melegvíz van és fűtés is egyelőre. Köszönöm a válaszokat.
(#) briki válasza Heide11 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Nyugodtan használhatod így, ameddig működik. A legrosszabb esetben melegvíz nem lesz.
(#) toro válasza Heide11 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Gond nincs belőle, csak a HMV készítést (hőmérsékletet) vegyétek le minimumra.
(#) tvibi hozzászólása Ápr 12, 2012 /
 
Üdv! Egy kis segítségre lenne szüksége a kolléganőméknek. Van nekik egy Ariston Genius Premium System24 tip. cirkó és olyan gondjuk lenne, hogy a fűtési körük alig akar menni a radiátorokat alig fűti fel és a padlófűtést meg sehogy, ahol a kazán van orrrfacsaró gáz szag van. Szerelő volt náluk ő szerinte minden renben van.. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) toro válasza vizes 3-as hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Ez a kazán bitermikus hőcserélőjű. Ha a mellékelt gépkönyv szerinti. Cső a csőben elven csinálja a melegvizet. Valószínűleg tönkre ment a HMV mikrokapcsoló.

cat_354.pdf
    
(#) toro válasza tvibi hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Csinálj pár képet a rendszerről.
Valószínűleg egy kissé bonyolulttá lett téve a rendszer.
Az orrfacsaró bűz csak akkor lehet, ha a kazán kéményes. Ilyenkor a karbantartás hiány a probléma oka.
De ez kondenzációs kazán.
Szennyvíz elvezetés - kondenzvíz - rendben?
(#) tvibi válasza toro hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
De két éve működik és kb 2 hónapja kezdett el vacakolni. És ha jól emlékszem turbós. A szerelő nézte nekik műszerrel a gázszagot azt mondta semmi probléma. De ha be megy az ember a helyiségbe érezni a gáz szagot.
(#) toro válasza tvibi hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Ha turbós, márpedig a kondenzációs az az, nem lehet égéstermék szag. Feltéve, hogy szakszerűen van összerakva a koncentrált füstgázelvezetés!
Füstgázelemző műszerrel mérhető a kimenő értékek.

Nézzétek meg a kondenzvíz elvezetést, a szennyvíz hálózatra van kötve. Lehetséges, hogy onnan jön az illat!
(#) vizes 3-as válasza toro hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Ennek a kazánnak lemezes a hőcserélője,gondolom ez egy régebbi modell
(#) tvibi válasza toro hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Ok. Köszi! Továbbítom nekik az infókat.
(#) hmli hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy Ferroli Domitop C 24 E kéményes kombi kazánt próbálok javítani. Hálózatra kötve világít a zöld üzemjelző LED, és megjelenik a 88 kód, kb 20mp után eltűnik. Kézikönyvben 37-ig van hibakód.
Honeywell MF05FD vezérőpanel van benne.
Találkoztatok már ilyennel?

hmli
(#) bbalazs_ válasza hmli hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Nem biztos, hogy az hibakod. Lehet, hogy csak kijelzoteszt, hiszen ilyenkor minden szegmens be van kapcsolva.
Probalj meg valami trivialis hibat eloidezni, huzz le valami fontos szenzort, hogy akkor hogyan jelzi.
(#) toro válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Zárd el a gázcsapot a kazán alatt s ki áll zavarra!
(#) hmli hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Kijelzőtesztre gyanakszom én is, mert még a tizedespontok is világítanak. Viszont nem is akar gyújtani. Presszosztát működik, magas hőmérséklet termosztátok zártak. Ha lehúzok minden kábelt, csak a táp marad, akkor is csak a nyolcazásig jut el.
(#) nelson hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Sziasztok .Segitség kellene ..Saunier Duval SEMIA F24 kombis kazánhoz .. A lényeg tegnap lett rákötve a rendszere ..A fűtés elindult ,de melegvízzel gond van .. Semmit se csinál ha nyitom a csapot .Hiába állitgatom a pöcköket meg a kis tekeröt semmi .Nem tudom volte valaki ilyen helyzetbe hátha tudna segíteni.melegvíznél sarok szelepvan a falból kíjövönél már azt is állitgatam hogy szabályozzam a nyomást .azt viszont nem tudom a szerelő bele tette a a nyomás csökkentő műanyagot ,de gondolom igen .. legalább valami kattanás lenne ,de semmi . gondolom a vezetéket (áramot)csak egy helyre lehet rátenni .Mert olyan mint ha nem is kapna áramot de ezt csak feltételezem...
(#) tvibi válasza tvibi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Hát nem az lesz a gond. Azt mondják a lefolyó részénél minden renben. Nincs szerelő esetleg kerepes környékén??
(#) tibibalogh520 válasza nelson hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Szia!
A szerelő úgy hagyta ott, hogy ki sem próbálta?
Az durva lenne.
Nem lett véletlen elcserélve a hideg víz bevezető / meleg víz elvezető csatlakozási pont??? (volt már rá példa a történelemben).
(#) briki válasza nelson hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Ha a fűtésed van, akkor van áram is, és jól van bekötve. Ahogy mások is írják, jó lenne leellenőrizni, a hideg víz tényleg a hideg vízhez van-e bekötve. Ha van víz is, akkor ezek után a vízáramlás kapcsolónak kéne kapcsolnia. Ellenőrizd, rá van-e dugva a csatlakozó, és a panelban is a helyén van-e. Van nyomás a fűtési rendszeredben? Elegendő mennyiségű víz folyik ki a melegvíz csapon?
(#) nelson válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Hát a szerelőnek én mondtam mit csináljon ,hogy a fűtés is elinduljon .A keringetőt nem légtelenítette és mindig le állt ,mondom neki itt irja a kis könyv .Na utána lett .Ő azt mondja hívjak üzembe helyezőt .Mondom fazs akkor te minek vagy ??
(#) nelson válasza briki hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
A kis könyv szerint jó van bekötve a víz .Ha a melegvízet nyitom meg látható ,hogy kisebb a nyomás is .Lehet ,hogy a vízármalással lesz valami ,holnap majd megnézem ha lesz időm csinálok képeket mi hol van .
(#) nelson hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
uu Most nézem nem is köszöntem senkinek ..Kicsit fáradt vagyok a délutános melotol ..Bocsi szóval sziasztok és köszönöm a segítségeteket ..Ha lesz időm tényleg probálok képet csinálni róla ..
(#) briki válasza nelson hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Igaza volt a szerelőnek: beüzemelő kell!!!
Rosszul mondod. A szerelőnek ( gondolom fűtésszerelőről beszélsz ) nem kötelessége tudni, hogy kell egy kazánt elindítani. Ráadásul nem is lenne szabad beindítani, csak a szervizesnek, aki üzembe helyezi a készüléket- ha nem akarod a garanciát elveszíteni. Gondolj bele, mi lett volna, ha leég a szivattyú!
Ki vállalta volna be a 40E ft-os számlát? Te biztosan nem, a fűtésszerelő meg megint nem, és ilyenkor jön az egymásra mutogatás. A fűtésszerelő a kazánra ráköt, és kész. Ellenőriztetek gáztömörséget, égőnyomást, , stb? Ez felelősséggel is jár, főleg ha baj történne! Ha a beüzemelő észreveszi hogy már üzemelt a kazán, nyugodtan megtagadhatja a jótállási jegy lepecsételését.
2-3 liter / perc vízfolyásnál már a kazánnak indulnia kell. Ha ennyi kifolyik a HMV csapon, akkor nem a műanyag pöcökkel lesz a gond.
(#) nelson válasza briki hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Hát a gari jegy már le járt .. az igazságg az hogy kb 3 éve vettem .. Szinte amit lehet a két kezemmel csináltam igy hát olcsóbb csak lassan haladok .Hát mondjuk mondhatta volna a szerelő nem csinálja ..hanem keresek szakembert ..én se minden nap építkezek nem tudom mi hogy megy ..Azért köszi ..holnap teszek fel képet azért ha lesz időm..Jó éjt ..
(#) briki válasza nelson hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Nem a vásárlás napjától számít az egy év, hanem a beüzemeléstől.. képzeld el, mi van ha 20 kereskedőn megy át az árú, addigra lehet már rég letelik az egy év.
Várjuk a képeket.
Amúgy a sajátomat is én üzemeltem be, megkockáztatva az az egy év beüzemelési díjat. Még eddig megérte- kopp-kopp, le is kopogom.
(#) nelson hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
hát ma volt a szerelő mert pénzt kellet adni ..persze mikor szerelni kellet hetekig könyörögtem jönne már .Mindegy .A nyomás csökkentő izét kihagyta .Mondta majd megnézi otthon.De a falból kijövő víznél sarok szelep van azzal elvileg tudom a nyomást szabályozni .de akkor se csinál semmit a kazán.legalább hallanám .képek teszek fel ..de jön a szennyvizes is bár már az is igérget egy ideje ..
(#) Rapi75 válasza szerviz hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Szia.

Igen NTC-t cseréltek és a kazánban.

1; a gyujtáshiba. Ez a hiba azonnal jelentkezik, nincs várakozási ideje. Okozhatja koszos elektróda (ezt tisztítottátok), gázhiány, gázszelephiba, gyújtóelektróda, stb. Ezeket, gondolom, megnézte a szerelőd. És ezt a hibát produkálja időnként, sunyi módon a gyújtópanel is.
(Ezeket mind ellenőrizte, és elvileg a kicserélt panel is új volt)

2; a víznyomáskapcsoló. Nagyon stabil, szinte soha nem romlik el.

3; a levegőrendszer. No, itt már lehetnek agyafúrtságok, de ezek szinte minden induláskor jelentkeznek. (Ez a kazán elindul, működés közben áll le.)

4; túlfűtés, túlmelegedés, vagy korlátozóhiba. A túlmelegedés agresszív zajjal jár, könnyű észrevenni. (Erre azt mondta a szerelő, hogy az hallatszana)

5; a fűtési NTC hibája. Na, ez is átverős, mert jellemzően magasabb hőfokon áll elő. viszont kellő türelemmel nyakoncsíphető, mert pirosra állás előtt kikapcsolja a lángot, szivattyú még megy, de a zöld led szaporán pislog. (Kétszer cserélte a fűtési NTC-t, és ha kiiktatta, akkor is pirosra váltott a led.)

Miután elment a szerelő, megint 1 hétig bírta a kazán.
Viszont én rászántam egy kis időt és azt tapasztalom, hogy mintha a fűrdési időszakban állna le a kazán. Pár napja amikor leállt, nekiültem és figyeltem a rendszert. Hiába indítottam újra nem akart elindulni. Akkor lehúztam a bojler NTC-ről a kábelt és elindult. Azt is megfigyeltem, amikor indítom a kazánt a hőfok 20 fokról gyorsan, felmegy 60-ra (kb 2 perc), majd miután felmelegedett a bojlerben a víz, és bekapcsol a fűtés, leáll a kazán. Gondoltam meg van a megoldás, rossz a bojlerben az NTC, de tovább kísérleteztem, és miután az NTC-ről (bojler) ismét lehúztam a vezetéket és úgy indítottam, egyszer úgy is leállt.
(#) Edit hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Sziasztok!
A munkahelyemen van egy Inka 24 K kombikazán. Kb egy hete fűtés közben elkezdett csattogó hangot adni, mintha egy kapcsolót ki-be kapcsolgatnának, és olyan hangot adott, mintha levegő vagy víz bugyborékolna benne. Ki nem kapcsolt, de ezt a műsort nem hagyta abba, amíg ki nem kapcsoltuk. Amikor már nagyon lehűlt a ház, bekapcsoltuk és semmi rendellenes. Aztán két nap múlva újra. A szerelőnek nincs ötlete, szerinte nem is kattoghat benne semmi. Én nem értek hozzá, de valami nincs rendben, az biztos. Nincs valakinek valami ötlete?
Köszi!
(#) toro válasza Edit hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
A kazánkörben "megszorult a levegő" és gőzösödik.
Légtelenítsétek le a kazánt! A szivattyún van egy automata légtelenítő, egy kicsit meg kell nyítni a szelepet.
Következő: »»   105 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem