Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 117
(#) herzsolt válasza pika75 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Egy HP laserjet 1300-nál van egy problémám, hogy a teszt oldal már halvány új toner esetében.
Nekem is a laseregységet kell megtisztítanom?
Ilyen típusút takarított már meg valaki?
Köszönöm előre is.

Zsolt
(#) herzsolt hozzászólása Márc 30, 2012 /

Nem tudom, hogy ez a kérdésem itt nem volna-e jobb helyen.

Egy HP laserjet 1300-nál van egy problémám, hogy a teszt oldal már halvány új toner esetében.
A laseregységet kell megtisztítanom?
Ilyen típusút takarított már meg valaki?
Köszönöm előre is.

Zsolt
(#) b-max válasza herzsolt hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

A tükröket kell megpucolni, jó esetben.
(#) herzsolt válasza b-max hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Köszi. De merre találom? A lézer egységben?

Zsolt
(#) laci6662 válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Kíváncsiságból szétkaptam megint az egyik 00A-s tonert, kiszedtem a DrBlade-et nagyon gyengének/puhának tűnik olyasmi mintha valami szilikongumi lenne.
Ez szerintetek egyértelműen az elöregedés jele, vagy ennek ilyennek kell lennie?

Sokkal gyengébb még az egyik elöregedett tisztítópengénél is, és ugyan úgy ha egy helyen meghajlítom picit nem ugrik vissza rögtön egyenesre, mint egy új törlőpenge, hanem csak lassan nehézkesen egyenesedik újra ki.

Ha el is van öregedve ez okozhatja a hibát ami a képeken látszik (csíkok/halvány nyomtatás) vagy annak az oka inkább máshol lesz?

Üdv: Laci
(#) punkkazy hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Üdv!
Nemrégiben vettem egy használt HP Laser Jet 4MP típusú '93-as gyártmányú nyomtatót. Az eladója adott hozzá egy vadi új után gyártott festékkazettát. Hazahoztam, és a lenti képen látható módon nyomtatott. Megkaptam hozzá az eredeti kazettát is, azzal pedig a második képen láthatóan nyomtat.

Az után gyártott kezettát szétszedtem, a kést megpucoltam, a hengereket áttörölgettem, de az eredmény ugyanaz. Magát a nyomtatót is már szétkaptam. Áttörölgettem minden optikai részt, minden hengert, de semmi változás.
A zöld henger mindkét kazetta esetén festékporos marad nyomtatás után is.

Azt feltételezem, hogy a régi kazetta zöld hengere már öreg, az után gyártott pedig simán gagyi.

Mi lehet a gond? Fektessek be egy másik kazettába?
(#) zsoltee0001 válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Szia

Szerintem a tonerrel van gond, de ne kérdezd, hogy mi, mert én is találkoztam pár olyan esettel, amikor a festékport kellett kicserélni és megjavult, pedig elvileg tök ugyan az a tipus volt.
Elképzelhető, hogy a toner por öregszik, de mivel az összetétele titkos ezért mi szerelők elfogadjuk, hogy van és működnie kell vele, de hogy konkrétan hogyan ahhoz gőzünk nincs.
A második képen van egy blade hiba is.
Ha nagyon kötődsz ehhez a nyomtatóhoz, akkor a jó blade-s kazettát tisztítsd ki csontra és töltesd újra.. hátha.
Üdv
(#) punkkazy válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Értem. Rendeletem festékport, meglátjuk mi lesz.
Csak azt nem értem, hogy ha a festék rossz, akkor miért marad a szelénhengeren nyomtatás után is festékpor?
(#) tranzisztor válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 5, 2012 / 1

Szerintem a törlőpenge cseréjével kell kezdeni mert az a kazettában tönkremegy még akkor is ha a kazetta nincs használva.A toner nem annyira hamar öregszik mint a törlő lamella. Használtam már 15 évnél régebbi tonert és azt kell mondjam ,hogy egészen jól viselkedett!
Üdv!
(#) sargarigo válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Én még megfejelném azzal, hogy megnézném az érintkezőket, mert lehet hogy nem kap bias-t, és azért lesz csont fekete. Erre utalhat még az is, hogy a fényérzékeny henger festékes marad. A törlőkést (blade) csak ezután szedném szét. Aztán majd kiderül hogy beborul-e..
(#) tranzisztor válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 6, 2012 / 1

Szerintem el kellene dönteni már egyszer és mindenkorra azt , hogy mit és milyen minőségben közlünk ! Az volna a legjobb ha csak egy windows tesztlapot mutatnánk be és azt is csak szkennelt változatban. Gyenge fotókról nem igazán lehet helyes véleményt alkotni , másodsorban nem tudjuk azt, hogy mi a fotó tartalma szándékosan volt-e teljes fekete tartalom nyomtatva!
Üdv!
(#) tranzisztor válasza herzsolt hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Az új toner eredeti festékkazetta? Mert ha igen akkor lehet az optikát tisztitani!A tükör és a lencsék következnek!
Üdv!
(#) sargarigo válasza tranzisztor hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Huhh.. egy pillanatra már azt hittem le leszek itten oltva hogy nekem címezted..
Amit feltettél tesztoldalakat szerintem teljesen jó lenne erre.
Üdv!
(#) punkkazy válasza tranzisztor hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Valóban nem közöltem, hogy szándékosan nyomtattam csupa fekete lapot. Azonban feltételeztem, hogy ha egy képen egy szöveg és egy teljesen fekete papír van, akkor az egyértelmű.

Másodsorban, a kollégiumomban valahogy nincs lapolvasóm, ezért nem volt más lehetőségem mint a fénykép. Nem is vártam azt, hogy majd itt olyan tanácsot kapok, ami pontos hibaleírást ad, csupán arra voltam kíváncsi, hogy azok az emberek, akik már foglalkoztak nyomtatókkal első ránézésre mit tudnak mondani. Meg is kaptam az infót: valószínűleg a festékkazetta a hibás, vettem is egy újat.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, tanácsát, remélem megoldódik a probléma, legközelebb pedig pontosabban fogok kérdezni!
(#) tranzisztor válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Bocs ! Nem volt ilyen szándékom ! A (#1203120)-as hozzászólásra válaszoltam punkkazy-nak ! Fogalmam sincs mi történhetett .
Üdv!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok mindnyájatoknak!
(#) nyiki77 hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Sziasztok

Kis segítség kellene ha valaki tudna mondani valamit. Canon MP 140 nyomtató valamiért nem szkennel. Ki sem ír semmi hibakódot, kitesz a kijelzőbe egy 1-est. Szóval nem is csinál semmit a nyomtató része jó. Köszi előre is .
(#) pika75 válasza nyiki77 hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Szia, eloszor is meg kell kerjelek, hogy az irasjeleket hasznald, mert szinte ugy ertettem, hogy a nyomtato resze sem csinal semmit. Aztan nem irsz semmit a fenymasolas funkciorol, az mukodik-e? Ha tudsz vele fenymasolni es nyomtatni is, szoft/driver problema lesz. Udv.
(#) nyiki77 válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia pika75

Köszönöm a segítséged. A többi része, a nyomtató és a fénymásoló része is jó. Mióta újra lett telepítve az operációs rendszer, azóta nem működik a szkennelő. Mit tudok tenni? Még egyszer köszi a segítséget.
(#) pika75 válasza nyiki77 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

szia, ahhoz, hogy szkennelni tudj, kell egy szkennelo program is (irfan view, stb), azonkivul a gep szkenner driver - jet is fel kell telepiteni. Amikor op rendszer ujra lett telepitve, valszeg letorlodott a fent emlitett 2 szoft kozul valamelyik, es azert nem megy neked most a szkenneles. Udv.
(#) nyiki77 válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Köszönöm segítséged, sokat segítettél.
(#) peat hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Sziasztok!

A problémám az, hogy vettem a Canon LBP5050 (hp cp1215) nyomtatóba egy-egy felújított Y és M tonert, majd egy pár oldal nyomtatás után kihozott egy olyan hibát, hogy "Out-of-Register Colors Correction has not been performed. Perform calibration again"
Sajnos az újbóli kalibrálás sem segít és így nem nyomtat valami szépen, mert el vannak csúszva a színek a nyomaton.

Közben utánaolvastam a témának, találtam olyat, hogy ellenőrizzem az elektromos csatlakozási pontokat.

Ezen kívül van még valakinek valami tippje?

Köszi!
(#) zsoltee0001 válasza peat hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szia

A master fólia pozicionálása lehet rossz.
Esetleg kuplung csúszhat, vagy ilyesmi.
Üdv
(#) peat válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szia! Köszi a tippet! Ennek hogy tudnék utánajárni?
Akkor találkoztam ilyen problémával amikor kevés volt a por a tonerekben, és ahogy elnéztem az opc-vel összeérő hengeren (talán pcr) elég kevés a por a cyan színhez képest.
(#) zsoltee0001 válasza peat hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Igazából gőzöm nincs, csak logikáztam, mivel írtad, hogy el vannak csúszva a színek.
Bár ennek nem tudom mi köze lehet a kevés tonerhez, ill utánatöltött tonerhez.
Szerintem várj meg egy hozzáértőbb hozzászólást.
Üdv
(#) pika75 válasza peat hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szia, ezeknek a festekkazettaknak ujratoltesekor/felujitasakor vigyazni kell egy dologra: a dr blade-et egy bizonyos pozicioba kell beallitani, kulomben tul sok/keves tonert tesz. (Nem sajat felfedezes, a youtube-rol okosodtam en is). A te esetedben eloszor tedd vissza a regi tonereket, meg ha utan voltak is toltve, maradt annyi toner benne, hogy a kalibralast elvegezze. Ha hibauzenet nelkul elvegzi a kalibralast, a bibi a festekkazettakban keresendo.
(#) peat válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Köszi! Ha jól sejtem a dr blade a lehúzókés eredeti neve. Onnan fedeztem fel, hogy egyszer kinyitottam az elejét, kihúztam a tonertálcát és a gumiszalagon láttam hogy csíkokat nyomtat magának, valószínű ezzel kalibrálja magát.
(#) zsoltee0001 válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Idézet:
„mert el vannak csúszva a színek a nyomaton.”

Ez pozicionálási hiba.
(#) pika75 válasza peat hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

nem, a lehuzokes a fenyhengert tisztitja. A dr blade a kazettabol kikerulo toner mennyiseget szabalyozza. Tedd vissza a regi tonereket, es probald meg azokkal, hogy elvegzi-e a kalibralast. Ha nem tudja, termeszetesen, hogy a szines csikok el vannak tolodva egymashoz kepest.
(#) peat válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Az a gond hogy előtte a gyári tonereket már 2x töltöttem fél adag porral kísérlet képpen és azok se eredetiek, viszont akkor megpróbálom állítani a kést úgy hogy több port adjon rá.
Az eredményről majd beszámolok még a hétvége alatt
(#) peat válasza pika75 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Tegnap szétszedtem a sárga tonert, találtam youtube-on egy igényes, részletes felújítást.

http://www.youtube.com/watch?v=-6WtVf1CG5A

Beállítottam a dr blade-t 1mm résközzel, ahogy a videóban volt, akkor egész szép sárga lett a mágneshenger, ami az opc-re továbbítja a port (ha jól sejtem).
Ezután betettem, csinált egy kalibrálást, kivettem, megnéztem és újra elég halvány sárga volt.

A PCR vagy a mágneshenger nem kophat el? Az elektromos csatlakozások tisztának tűnnek.
Következő: »»   42 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem