Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Hali!
FTP klienssel nem lehet kapcsolódni, hogy mindent levegyek? Sűrűn vagyok olyan helyzetben, hogy nincs net és jól jönne, de egyesével letölteni mindent húzós... Viszont a megadott ftp adatokkal engem nem engedett fel.. Valami ötlet? ** Ezt aszondja nekem: kép
Régebben volt egy "Mappa letöltése egyben" hivatkozás valahol alul, bár lehet, hogy azóta megszűnt.
Sajnos már nincs ilyen lehetőség.
Hát akkor sajna nem tudom, de ftp-vel talán én is próbáltam egyszer régen, és akkor ment. De írjál a srácnak, aki csinálja, ott kell legyen az e-mail cím valahol az oldalon, egyszer én is leveleztem vele, tök kedves, és segítőkész volt.
Heló! Ha volna, aki megszabadulna Kandós könyveitől, jegyzeteitől az keressen már meg! Köszi
Ha samba szerverről van szó, akkor le lehet tölteni egész mappákat a következő programokkal: Total Commander, FlashFXP. Én az utóbbit javaslom, mert autoconnecting funkció is van benne ha megszakad a kapcsolat.
De mond meg nyugodtan, hogy milyen anyagra van szükséged, mert nekem sokminden megvan elektronikusan(Főleg alapképzés).
Sziasztok!
Óbudára villamosmérnökire szeretnék átjelentkezni távoktatásra jelenleg Pollackra járok nappalira. Kérdésem az lenne hogy kinek milyen véleménye van a távoktatásról munka mellett mennyire megcsinálható? ödv: Richard
Szia énmég pesten laktam addig 2 évet megcsináltam a maradék 2 évet pedig ingázva tettem le.
Meg lehet csinálni munka mellett mert én végig dolgoztam. A lényege a folyamatos tanulás mert 1 félévben 4-5 alkalommal kell menned suliba és ott sem fogsz sokat tanulni mert a tanárok vagy megpróbálják vagy nem besüriteni a lényeget abba a pár órába. Nekünk szombatonként havi 1 alkalommal volt konzultáció és nagyon fárasztó volt hajnal fél 4 kor elindulni és éjfélre hazaérni vonattal. Az biztos hogy az energetika az elvégezhető itholról is mert jók a tanárok és a jegyzetek. Jelenleg nekem már csak a szakóga és államvizsga van hátra. Kérdés hogy a pollak-on mit tanultál és milyen eredménnyel mert itt az első 1,5-2 év az alapozás villanytan és matek ja és a mérés nagyon szórja a népet. Amikor kezdtünk 360-an voltunk és a végére kb20-an maradtunk nagy a lemorzsolódás de akkor is megéri szerintem. A kandós OE diploma még mindig jól tertja magát az állásinterjúkon! Pont hétvégén néztem a tandíjat ami valahol 160000 körüli összeg lessz de csak futólag néztem.
Ja bocs szakosodás után maradtunk vagy 50-en és abból lett a végére 20.
A többi szakon meg még nagyobb a szórás én úgy tudom. Akik lemorzsolódtak azokról sajnos nincs infóm de 1-2-3 félévet ráhuznak és meglessza diplomájuk attól függ milyen sok tárggyal vannak lemaradva.
Szia! 2. évemet töltöm a Pollackon, váltani szeretnék ennek több oka is van.... Matekkal kisebb gondjaim vannak de több időt kell ráfordítanom, villanytan2 most csinálom.
4-5 alkalommal amikor fel kell menni kb. mettől-meddig tart a konzultáció? Gyakorlatot hogy tartják meg? Írtad hogy jók a tanárok ezen sok múlik mert van negatív véleményem az itteniekről(pl elektronika oktatás nagyon gyenge, ami persze nagyon fontos lenne). Hát igen a lemorzsolódás nálunk is jellemző. A tandíjat kb én is így néztem ha jól tudom akkor 175000 Ft-ra fel vitték. Automatizálásra szeretnék majd szakosodni, ezzel kapcsolatban van-e információd?
Sziasztok
Rendbe tettem a kando.tk tárhelyet. Visszakerült a htaccess szintű login védelem, mert régen sem nézték jó szemmel a tanárok, hogy az értékes kandós anyagot becachelte a google. A cím a régi: röviden kando.tk, hosszabban kando.prociweb.hu Login a régi: kan-do/kan-do FTP klienssel történő kapcsolódáshoz: -Kiszolgáló: ftp.kando.prociweb.hu -Felhasználónév: kan-do@kando.prociweb.hu -Jelszó: kan-do -port: 21 -csatlakozás módja: aktiv v. passziv FTP jogosultságok: mappa létrehozás, fájl fel/letöltés. Tíltva: törlés, átnevezés, hozzáfűzés Üdv, Proci
Szia,
Egészen pontosan 4 alkalom van a konzultációból távoktatáson, de az sem kötelező. Persze, ha legalább minimálisan képben akarsz lenni, nem árt. 9:00-18:00-ig tart egyébként, szombatonként. Én a Tavaszmezőben vagyok, a műszaki menedzserit is ott kezdtem, aztán Székesfehérvárra szakosodtam. Tehát ez a második diplomám lesz, így többek közt a matekom is meg van, de az nehéz volt, magántanárhoz jártam. Igazi szórós tantárgy, de nem a tanáron múlt, hanem a tananyagon. A villamosságtan tanár (Székely János) volt idáig itt a legjobb, amit leadott konzultáción, azt is kérte számon, minden érthető volt, könnyű volt a vizsga (nekem). Házi feladat szokott lenni, ami vagy beleszámít a vizsgába vagy feltétele annak. A feltétel elég ritka, de megesik, illetve még ritkább a ZH-s feltétel, de az is van, pl. energetikából. A tankörben van egy srác, aki Óbudáról (automatika) jött át hozzánk, mert az automatikát és energetikát állítólag igen durván kérik ott számon. Én itt nem találkoztam rosszindulatú tanárral, akiknek "híre" van, ők sem vészesek, csak jobban számon kérik az anyagot. A gyakorlat nyáron van (választható, hogy júliusban vagy augusztusban) és egy hétig tart, ha a tanterv szerint haladsz. Mindent összevetve, szerintem mindenhol van 1-2 tanár vagy tárgy, amit nehezebben tud megcsinálni az ember, ha automatikára szeretnél menni, ne hagyd, hogy bármi eltántorítson. Ha meg érdekel is és érted, senki nem fog tudni megszívatni.
Sziasztok!
átnéztem a fórum hozzászólásait, de nem találtam utalást a következőre: Bővebben: Link ezen a honlapon találtam sok érdekes tananyagot, de néhány fájl jelszóval védett. Tud-e valaki az aktív Kandósok közül jelszót? Ha lehet, akkor tegye elérhetővé... Köszönöm! Üdv, Imi
Sziasztok! Tudnátok linkelni pár portált, ahol Villanytan II. mérés, Méréstechnika I. tárgyakhoz találhatók segédletek? (Kando.tk kivételével) Üdv S.
Sziasztok!
Szeretnék én is megpróbálkozni a villamosmérnök szakkal. Nem tudom eldönteni egyenlőre, hogy távoktatásban, vagy levelezőn. Jövő (2013) szeptembertől gondoltam, mert addigra lesz 2. gyermekem 1 éves. Nehéz döntés volt, de jelenlegi szakmámban nehéz lett a helyzet a környéken, és szeretnék egy versenyképes diplomát. Alapvetően vegyészmérnök vagyok. Egy csomó tárgyam megvan amit láttam a villamosmérnök alapozó tárgyak között, csak már 10 éves a diplomám, és nem tudom beszámítják-e. Segítségem a férjem lenne, mert ő villamosmérnök. Arra gondoltam, hogy a következő 1 évben itthon elkezdek előre tanulni. Villanytant, matekot, meg programozást. A programozás I-II mennyire dúrva? Az elég távol áll tőlem . Sose tanultam, és nem is vágyom rá igazán... Tudnátok olyat, hogy hol lehet letölteni a tananyagot? Vagy valami jegyzetet, hogy tudjak előre készülni? Jah, meg hogy nekem az érettséginél kell meglennie 240 pontnak. Azt hozzáteszem, hogy 97-ben érettségiztem, és fogalmam sincs hányasra . Meg kellene keresnem a bizit. Kb 4-es átlag lehetett, meg van egy közép C-m angolból. Ez mennyi pont lehet? Hány évesek szoktak járni levelezőre? 35 évesnek már nagyon ciki??? Előre is kösz a válaszokat !
Szia!
Szerintem próbáld meg. Általában aki az első félév után folytatja, az már el szokta végezni, szóval vagy lesz egy sűrű féléved, vagy egy diplomád Az átlagéletkor levelezőn szerintem 30-35 év között van (én pl. harmadéves vagyok és 35). Ami a programozást illeti, kell hozzá egyfajta szemlélet, és a C, amivel mindjárt az elején találkozni fogsz, nem a legkönnyebb programozási nyelv (sok a buktató, és kevés az idő a laborban). Érdemes előre szerezni egy jó könyvet, és abból csinálni a példákat. Ajánlani sajnos nem tudok egyet sem, mint informatikus, erre pont nem volt szükségem A levelező kurzus egy jelentős hátrányára már az elején felhívnám a figyelmed: a vegyészként a szakmádhoz legközelebb álló mikroelektronika szakirányt nem fogod tudni választani, mert általában nem indul levelezőn. A biztos befutók az automatika, energetika és híradástechnika, nekünk volt műszer-automatika is, de az nem mindig van. Tudod előre, melyik szakirány érdekel, vagy majd kialakul? Üdv, Vik
Még alakul, hogy melyik szakirány.
egyenlőre még kicsit sokkol, hogy újra tanulnom kell, 2 gyerek+ házimunka mellett. De elsőre amikor olvastam a mikroeletronikára gondoltam Ha nem indul, akkor azért találok majd valamit... A programozás főleg azért áll távol, mert sose tanultam. illetve volt numerikus matek az egyetemen, na azt pl nagyon nem szerettem, és örültem hogy átestem rajta... Pont ezért gondoltam, hogy 1 évre előre rákészülök , mert programozáshoz nagyon sötét vagyok... Meg hát a 10 éves diplomám matekja se éppen megy most fényesen Viszont ha elfogadják, akkor mateknak azon részeit ismételném, amik villanytanhoz kellenek... Valami olyan érdekelne, hogy mikroelektronika, nanotechnológia...ami azért súrolja valahol a kémiát, anyagismeretet, de mégis lehet újat alkotni, tervezni.... A gyakorlat az a főiskolán van, vagy már lehet céget választani?
A programozáshoz egyfajta logika, szemlélet kell. Nekem matek nélkül is sikerült évekig programozni, bár tény, hogy nem 3D grafikát, vagy hatalmas algoritmusokat. Ami a Kandón lesz, ahhoz meg kell tanulni a nyelv elemeit, és kell tudni használni, ennyi.
Biztos, hogy elsőre csúnya sokk lesz sok kihagyás után újra tanulni. Hiába volt a második félév nehezebb, mégis könnyebben vettem, mert addigra "belerázódtam". Ami a mikroelektronikát-nanotechnológiát illeti: az első féléves tárgyak között szerepel a villamosipari anyagismeret. Az tetszeni fog Gröller tanár úrnak meg klassz kis laborja van, és szívvel-lélekkel csinálja ezt a témát. Kedvcsinálónak nézz körül a prezentációi között: http://uni-obuda.hu/users/grollerg/ Üdv, Vik
Igen, az anyagismerettel nem lesz gondom, azt érzem .
Viszont nagyon érdekelne, hogy tudnál-e jegyzetet ajánlani, villanytanra, matekra, programozásra, informatikára, hogy előre készülhessek. Illetve hogy neked elfogadták a matekodat, vagy újra vizsgáztál belőle? Nálunk a matek az 3 félév analízis volt a függvényvizsgálattól a difegyenletekig, majd 1 félév valszám-stat, és 1 félév lineáris algebra. Az egész egy szigorlattal zárult. ahogy néztem az anyag többnyire ugyanaz. A másik nagyon hasonló, az a fizika. annyi különbséggel, hogy nekem 2 félév elmélet 2 félév gyak volt. a hőtan rész nem volt benne nálunk, mert külön tanultam műszaki hőtant illetve műszaki áramlástant. Mindegyiket gyakkal és laborral együtt....majd a végén gépészet szigorlat volt. Volt közgázom, meg ilyen hülyeségek is, mint váll gazd, szervezéselmélet, módszertan...ezekre nem szeretnék több időt pazarolni az életemből Szóval nem tudom mennyire divat a jegyelfogadás, de azért reménykedem, hogy elfogadják a többséget... Akkor más nem marad mint a tényleges szakma...és az szupi lenne...
Nekem ez az első diplomám. Úgy tudom, jegyeket el szoktak fogadni, a hivatalos verziót a tanulmányi osztálytól tudhatod meg (http://to.kvk.uni-obuda.hu/) pl emailben. Ha valamit nem fogadnak el, esetleg próbálkozhatsz a tanárnál is, bár a siker kevésbé biztos.
Jegyzeteket a jegyzetboltokban lehet venni, Neptun kóddal, vagy volt kandósoktól. Némelyik jegyzet PDF változata is megtalálható a kando.tk-n (aminek az elérhetőségét kb 5 példányban találod ebben a topicban ). Programozás jegyzetem van egy papíralapú, ami szerintem nem fog kelleni. A többiből körülnézek otthon, mit találok PDF-ben, aztán próbálok valami privát üzenetet küldeni. Remélem, más is válaszol majd.
Sziasztok!
Matematika II szokott indulni kereszt félévben? (nem, nem a CV-re gondolok, hanem magára a tárgyra) Eddig mik a tapasztalatok? Illetve hol (Józsi, Óbuda) szokott lenni matek II kereszt, ha egyáltalán szokott..? Ha valamiért mégsem jönne össze a matek II kereszt, akkor érdemes lehet dékánhoz kérelmet beadni, hogy had menjek szakirányra matek 2 nélkül, esetleg had vizsgázhassak a következő félévben a CV-sekkel aláírás nélkül?
Amikor én vártam, hogy induljon, nem indult, pedig azt mondták, hogy fog. Matek 2 nélkül nem mehetsz szakirányra, a dékánnál próbálkozhatsz, de nagyon nagy valószínűséggel kudarc lesz.
Köszi a választ!
Te Óbudán, vagy Józsefvárosban vártad hogy induljon a Matek 2 kereszt? Melyik évben volt ez az eset, hogy nem indult? Ja és nappalis voltál?
Józsefvárosban, már vagy 2 éve, és személyesen a Barótitól kérdeztem meg. Nappalis vagyok. Én tanácsolom, hogy az aláírást szerezd meg mindenáron, ne kelljen keresztfélévre várnod, vagy emiatt késned 1 évet.
Üdv mindenki! Épp továbbtanulás előtt állok, jelentkeztem a Kandóra is.(villamosmérnök, ANA, Budapest) Kaptam tőlük egy e-mailt amiben arra kíváncsiak hová szeretnék bekerülni hozzájuk. Szerintetek hová szeretnék? Melyik telephelyet jelöljem meg? Ez még csak előzetes felmérés, lehet, hogy nem oda tesznek.
Szia!
Mi érdekel? Van valami elképzelésed? Kb ilyesmiket találsz a különböző intézetekben: Tavaszmező utca: Hírtech: távközlés, informatika Műszer: mikrokontrollerek (AVR, ARM, FPGA), mikrokontrollerrel vezérelt gyártósor, robot, ilyesmi; elektronikai tesztelés, esetleg PLC Mikroelektronika: fizika, szenzorok lelkivilága, NYÁK és alkatrészgyártás, világítástechnika, környezetvédelem Óbuda: Automatika: PLC, teljesítményelektronika (nagyobb motorok hajtása), autók elektronikája, épületautomatizálás, ipari robotok, némi PIC mikrokontroller Energetika: a magyar villamosenergia ellátásban szeretnél dolgozni, nagyáram, távvezeték, trafó, erőművek Ha előre tudod 100%-ra, mit szeretnél, akkor arra a telephelyre jelentkezz. Azt hiszem, a Tavaszmező utca szokott előbb betelni. Amikor később szakirányt választasz, át fogsz kerülni a megfelelő telephelyre. Ez apróbb kellemetlenségekkel járhat, mint pl. másik társaságba keveredsz, bizonyos tárgyakat más tanárok tanítanak (jónéhányat ugyanazok mindkét helyen), esetleg egy-két dolgot nem mondtak el, amire később az adott tananyag épül. Ugyanakkor ezek nem akkora problémák. Én Óbudán kezdtem, és most műszerre járok, és ezt a részét nem csinálnám másképp. Legalább több tanárt ismersz majd, és ez jól jöhet, amikor szabadon választott tárgyat kell válassz: elvileg mindkét telephelyen vehetsz fel bármilyen tárgyat, más szakirányét vagy akár karét is. Némi szubjektív vélemény: az óbudai telephely talán hangulatosabb, és klassz erdő van mellette. Meg könnyebb parkolni
Szia! Konkrét elképzelés még nincs, az majd kialakul menet közben. Most először sikerüljön az érettségi. Köszönöm a válaszod, nekem is az óbudai szimpatikus, mint azt ma megtudtam ismerősöm is jár oda.
Tudja valaki a kando.tk belépéshez szükséges infókat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |