Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   89 / 282
(#) pontazok válasza poros hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

PCMCIA kártya általában van a laptopokban.
Legalább a 15"-méretűek felett.Bár az újakról néha lehagyják mert már midnen usb-s.
De egyébként nézd meg te magad. Az oldalán van neki hely, 5 centi hosszú, vékony eszközt lehet "beledugni".
Általában egy műanyag lapkát kell kivenni a helyéről.
(#) bbb válasza poros hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Abból ítélve, hogy az e-Bay-en van takaró műanyag a 2515-höz, a 2515-ösben fogsz találni PCMCIA csatit.
(#) poros válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Köszönöm mindkettőtök válaszát.
(#) Blockbuster hozzászólása Máj 4, 2012 /

Üdvözletem! Szeretnék egy kérdés feltenni, hátha valaki már bele futott ilyen jellegű problémába.
Egy HP 6730s laptop alaplappal van gondom nem indul el töltőről, akkuról hibátlanul üzemel. A fotókon látható pirossal jelzett helyeken tudok csak feszültséget mérni rajzot esetleg tippet, hogy hol keressem a hibát nagyon szépen megköszönném mindenkinek.
(#) bbalazs_ válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Elegge keves ez a hely, szerintem keress biztositekot. De talan be tudod azonositani a vezetekeket is, meddig van es honnan nincs, a ketto kozotti alkatresz lesz a ludas.

De a laptopoknal vigyazni kell, merj sokkal messzebb is veletlenszeruen, mert egy via atviheti akar a lap masik vegebe is a feszultseget.
(#) Blockbuster válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Köszönöm a tanácsodat. Ha a középső lábra (amibe a tűs csatlakozik) érintem a feszültséget elindul. Az összezárást a DC ajzat csinálná ezek szerint amikor bele illesztődik a dugasz?
(#) zolika60 válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Valószínűleg az aljzat hibás. Nem ritka eset. Cseréld ki.Bővebben: Link
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Lehet épp az a hiba, hogy törött a forrasztás, de akkor ha be van feszítve el kell indulnia, én első körben átforrasztanám.

Úgy látom ez a center pin-es kivitel, csak óvatosan az összezárással.
(#) Blockbuster válasza lsilent hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Köszönöm a válaszod, feszítésre nem reagál (kontakt nagyítóval, multiméterrel átvizsgálva nincs gond) ezt a kivitelt nem ismerem azért is vagyok tanácstalan. A Centerpin-en
mit kell mérni normál esetben feszültségnek kellene-e lenni rajta? Az érdekelne, hogy a dugajzat kapcsolja-e oda a 19V-ot egy véletlen folytán jött elő ez az érintés és elindul a lap kivillannak a ledek a dugaljzat mellett és minden hibátlanul működik.
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

A center pin lényege a kommunikáció, normál esetben ott nem lehet 19V, inkább kb 3v mint a legtöbb adatvezetéken. Rajzot még nem találtam hozzá, de még majd szétnézek.
(#) Blockbuster válasza lsilent hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Köszönöm a tanácsodat!
Tipped nincs véletlenül, hogy mi vezérelné ezt a pint? A töltő tűjén nincs feszültség, sehol sem lelek a lapon, csak, a feltöltött képeken jelölt helyeken.
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Ha lesz időm, holnap megnézem, nem szeretek tippelgetni.
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Nos a centerpinen, 3-5V között kell lennie fesznek, és az adapterből jön. Én megnézném 1 másik adapterrel, már csak próbából is.
(#) Blockbuster válasza lsilent hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Köszönöm a segítséget. Ezek szerint a DELL adapter nem így működik (ez okozza a gondot), mert az nem ad oda feszültséget. Szerzek egy hp adaptert. Köszönöm, hogy segítettél.
(#) hobbi53 hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok!
Egy GERICOM BLOCKBUSTER 2440-es hez kérnék segitséget.HDD hiba miatt ujratelepitettem,az audio driver telepitéseután nincs hang,valamint a VGA drivert nemlehet telepiteni.Elöéletéröl nemtuduk semmit hogy elötte müködhetett-e,valamint a homloklapi lcd kijelzösem müködik. A VGA ATI9600,AUDIO SIS7012 realtek.
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Nm. Én első körben azt csinálnám, de ahogy néztem, eléggé agyon van bonyolitva. Ezért nem biztos ha kell, el tudom igy magyarázni. A dellnek is elvben jónak kellene lennie hozzá.
(#) lsilent válasza hobbi53 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Az ati driverekkel csak a folytonos szivás van. A sis-es chipek sem a szivem csücskei. Látni látja sz eszközöket?
(#) hobbi53 válasza lsilent hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

A DRIVER telepitésekor eztirja ,az INF fájlban nincs informácio a rendszer hardveréröl.A telepitö leáll
(#) hobbi53 válasza hobbi53 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Az eszközkezelö látja az audiot aztirja megfelelöen müködik de nincs hang.az mp3 lejátszo végülis müködik ha nincs bekapcsolva a laptop,de hangot ezsemad.
(#) Vins válasza hobbi53 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Driver magic vagy Driver Genius-sal próbálnám, ha előtte működött akkor illesztési gond lesz. Jártam már én is így más típussal, 2-3 napnyi telepítgetés-próbálgatás után lett meg a hozzá való driver. Ez ilyen játék sajnos
(#) Saggitarius válasza hobbi53 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Milyen OP rendszerre keresed? XP?
(#) hobbi53 válasza Vins hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Köszi megprobálom.Azt nemtudom elötte müködötte!Akkor szerinted nem chip hiba?
(#) Vins válasza hobbi53 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Olyat is láttam már ami IC hibás volt. Realtek xxx (most nem tudom a típusát) de SIS chipsetes volt a gép. Én ott pcmcia hangkártyát tettem bele, mert nem érte meg a javítás. Esetleg még az USB-s hangkari is olcsó - jó megoldás. Sok sikert !
(#) hobbi53 válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Xp-re
(#) hobbi53 válasza Vins hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Köszi akkor valoszinü kölsömegoldáslesz.És az ati driverröl mia véleményed?
(#) Saggitarius válasza hobbi53 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Egy Nemet weboldal szerint Bővebben: Link hasznald ezeket: Link a 2440-es XP driverekhez (Gericom FTP driver oldala!)
(#) tenke hozzászólása Máj 7, 2012 /

a legtöbb laptop szétszedési útmutatója fent van a neten.
(lg XY disassembly)
(#) Saggitarius válasza tenke hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

nem szetszed, hanem ujratelepit.
(#) hobbi53 válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Köszi ezeket most leszedtem,holnap ráeröltetem.
(#) hobbi53 válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Sikerült nagynehezen a VGA drivert telepiteni,addig nemengedte mig a windos alap vga vezérlöt ujranem telepitettem,utána mindjárt tudtam felbontást álitani.Meglett a hanghiba,a fejhalgato aljzat a hibás,ha félig bedugtam a dugot megszolalt!ha bevandugva nemszol és kihuzvasem,tehát szétkell szednem az aljzatmiatt.Köszi mindenkinek az eddigi segitséget!
Következő: »»   89 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem