Fórum témák
» Több friss téma |
PCMCIA kártya általában van a laptopokban.
Legalább a 15"-méretűek felett.Bár az újakról néha lehagyják mert már midnen usb-s. De egyébként nézd meg te magad. Az oldalán van neki hely, 5 centi hosszú, vékony eszközt lehet "beledugni". Általában egy műanyag lapkát kell kivenni a helyéről.
Abból ítélve, hogy az e-Bay-en van takaró műanyag a 2515-höz, a 2515-ösben fogsz találni PCMCIA csatit.
Üdvözletem! Szeretnék egy kérdés feltenni, hátha valaki már bele futott ilyen jellegű problémába.
Egy HP 6730s laptop alaplappal van gondom nem indul el töltőről, akkuról hibátlanul üzemel. A fotókon látható pirossal jelzett helyeken tudok csak feszültséget mérni rajzot esetleg tippet, hogy hol keressem a hibát nagyon szépen megköszönném mindenkinek.
Elegge keves ez a hely, szerintem keress biztositekot. De talan be tudod azonositani a vezetekeket is, meddig van es honnan nincs, a ketto kozotti alkatresz lesz a ludas.
De a laptopoknal vigyazni kell, merj sokkal messzebb is veletlenszeruen, mert egy via atviheti akar a lap masik vegebe is a feszultseget.
Köszönöm a tanácsodat. Ha a középső lábra (amibe a tűs csatlakozik) érintem a feszültséget elindul. Az összezárást a DC ajzat csinálná ezek szerint amikor bele illesztődik a dugasz?
Valószínűleg az aljzat hibás. Nem ritka eset. Cseréld ki.Bővebben: Link
Lehet épp az a hiba, hogy törött a forrasztás, de akkor ha be van feszítve el kell indulnia, én első körben átforrasztanám.
Úgy látom ez a center pin-es kivitel, csak óvatosan az összezárással.
Köszönöm a válaszod, feszítésre nem reagál (kontakt nagyítóval, multiméterrel átvizsgálva nincs gond) ezt a kivitelt nem ismerem azért is vagyok tanácstalan. A Centerpin-en
mit kell mérni normál esetben feszültségnek kellene-e lenni rajta? Az érdekelne, hogy a dugajzat kapcsolja-e oda a 19V-ot egy véletlen folytán jött elő ez az érintés és elindul a lap kivillannak a ledek a dugaljzat mellett és minden hibátlanul működik.
A center pin lényege a kommunikáció, normál esetben ott nem lehet 19V, inkább kb 3v mint a legtöbb adatvezetéken. Rajzot még nem találtam hozzá, de még majd szétnézek.
Köszönöm a tanácsodat!
Tipped nincs véletlenül, hogy mi vezérelné ezt a pint? A töltő tűjén nincs feszültség, sehol sem lelek a lapon, csak, a feltöltött képeken jelölt helyeken.
Ha lesz időm, holnap megnézem, nem szeretek tippelgetni.
Nos a centerpinen, 3-5V között kell lennie fesznek, és az adapterből jön. Én megnézném 1 másik adapterrel, már csak próbából is.
Köszönöm a segítséget. Ezek szerint a DELL adapter nem így működik (ez okozza a gondot), mert az nem ad oda feszültséget. Szerzek egy hp adaptert. Köszönöm, hogy segítettél.
Sziasztok!
Egy GERICOM BLOCKBUSTER 2440-es hez kérnék segitséget.HDD hiba miatt ujratelepitettem,az audio driver telepitéseután nincs hang,valamint a VGA drivert nemlehet telepiteni.Elöéletéröl nemtuduk semmit hogy elötte müködhetett-e,valamint a homloklapi lcd kijelzösem müködik. A VGA ATI9600,AUDIO SIS7012 realtek.
Nm. Én első körben azt csinálnám, de ahogy néztem, eléggé agyon van bonyolitva. Ezért nem biztos ha kell, el tudom igy magyarázni. A dellnek is elvben jónak kellene lennie hozzá.
Az ati driverekkel csak a folytonos szivás van. A sis-es chipek sem a szivem csücskei. Látni látja sz eszközöket?
A DRIVER telepitésekor eztirja ,az INF fájlban nincs informácio a rendszer hardveréröl.A telepitö leáll
Az eszközkezelö látja az audiot aztirja megfelelöen müködik de nincs hang.az mp3 lejátszo végülis müködik ha nincs bekapcsolva a laptop,de hangot ezsemad.
Driver magic vagy Driver Genius-sal próbálnám, ha előtte működött akkor illesztési gond lesz. Jártam már én is így más típussal, 2-3 napnyi telepítgetés-próbálgatás után lett meg a hozzá való driver. Ez ilyen játék sajnos
Milyen OP rendszerre keresed? XP?
Köszi megprobálom.Azt nemtudom elötte müködötte!Akkor szerinted nem chip hiba?
Olyat is láttam már ami IC hibás volt. Realtek xxx (most nem tudom a típusát) de SIS chipsetes volt a gép. Én ott pcmcia hangkártyát tettem bele, mert nem érte meg a javítás. Esetleg még az USB-s hangkari is olcsó - jó megoldás. Sok sikert !
Xp-re
Köszi akkor valoszinü kölsömegoldáslesz.És az ati driverröl mia véleményed?
Egy Nemet weboldal szerint Bővebben: Link hasznald ezeket: Link a 2440-es XP driverekhez (Gericom FTP driver oldala!)
a legtöbb laptop szétszedési útmutatója fent van a neten.
(lg XY disassembly)
![]()
Köszi ezeket most leszedtem,holnap ráeröltetem.
Sikerült nagynehezen a VGA drivert telepiteni,addig nemengedte mig a windos alap vga vezérlöt ujranem telepitettem,utána mindjárt tudtam felbontást álitani.Meglett a hanghiba,a fejhalgato aljzat a hibás,ha félig bedugtam a dugot megszolalt!ha bevandugva nemszol és kihuzvasem,tehát szétkell szednem az aljzatmiatt.Köszi mindenkinek az eddigi segitséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |