Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon szépen köszönöm! Üdv: Melicska
Neked is köszönöm a gyors választ, akkor veszünk egy hőfokszabályzót is, annyit még szerintem mindig ér nekem a gép. Üdv: Melicska
Megnéztem egy jó gépet, a prog.kapcsnak valszeg nem lesz mechanikus hibája, a jó ugyan úgy tekeredik. Viszont a jó a kevert ruha előtti prog helyen megáll és csak forgat amíg a víz fel nem melegszik. A rossz nem vár de nem ad ki áramot sem a fszálra. Viszont a jón ha a hőfok szabzót a "csapvízre" állítom akkor is kiad egy pár másodpercre áramot a fszálra amíg a progkapcs arrébb nem teker.
Szóval lehet hogy a panellel lesz a gond. Egyébként az NTC-n ~16 K-t mértem hidegen. Kedden buzerálom a bentit, kíváncsi vagyok... B.P.
Szia
Volna egy kérdésem megvan még neked a WHIRLPOOL FL 5103 AA 1000 típusú mosógéped? Mert ha megvan kellene nekem egy adat, mármint ha segítenél. Van benne Z0103-as tranzisztor, mindegyik mellett közvetlen van egy ellenállás. Az R3-as pozíciójú értéke kellene (ohm) nekem, ugyanis szétégett. Segítséged előre is köszönöm. Miskanaruska
Írj neki privátot, mert 15 hónapja nem volt itt így valószínűleg nem olvassa. :yes:
Szia Az panelon R3 ellenállás 470k,de ami a triac hoz csatlakozik az 1k ellenállás.üdv szepi003
Köszi szépen a segítséget. Csak nagyjából találgattam melyik az a pozíciószámú ellenállás mert körülötte a panel is szétégett, és ez volt az egyetlen pozíciószám amit le tudtam olvasni.
És igen ami a triac-hoz csatlakozik az égett szét. A triac számát is csak csodával határos módon tudtam leolvasni,mert szétpukkant. Az a része maradt épen pont ahol a száma volt rágravírozva. Remélem ha beforrasztgatom az új alkatrészeket nem fog megint elszállni. Üdv: miskanaruska
Szia Szerintem inkább azon kell izgulnod ,hogy procinak nem lett e baja.Ha igen akkor sajnos panel csere,de mielőtt újra próbálod meg kell keresni,hogy mi okozta a zárlatot és megszüntetni a hibát,Sok sikert a javításhoz üdv szepi003
Szia Szepi
Felraktam egy képet a vezérlőtől a lehető legjobb minőségben, mert nem passzolnak a pozíciószámok. Köszi a segítséget előre is. Miskanaruska.
Szia Frank Tibor
azért írok neked, mert úgy veszem észre benne vagy ezeknek a szerelésében. Nekem van egy Whirlpool AWE 7100 invesys 475560 felültöltős mosógépem. A probléma a következő: Beállítod a kívánt mosási programra, és elindul a dob szépen elrendezi a ruhát. Közben elindul a szivattyú (gondolom az esetleges benne maradt előző mosás vizét szivattyúzza ki). Amikor mindezt megcsinálta, kezdené engedni a vizet magába. És itt megakad a dolog mert kiírja a gép az F8-as hibakódot. A szelepeket (2db van egymás mellett, nem tudom minek) megnéztem működnek. Mi lehet a gond? segítséged előre is köszönöm: Miskanaruska.
Szia
Az F8 hibakód fűtőbetét hiba. Enged vizet a dobba??
Szia
Ahogy írtam kezdené engedni a vizet de nem enged.Egyből kiáll F8-as hibára.
Tisztítsad meg a J001 csatlakozót és a nyákot. Innen megy a két vezeték a fűtőbetéthez, kettő a szintérzékelőhöz. Lehet hogy a fűtés bekapcsolása zavarja meg, és állítja le a vízadagolást.
Szia Ezen a panelon az R 3 ellenállás 1 k ohm ,a TC1 ZO103.Ezek az alkatrészek a szivattyút működteti.üdv szepi003
Sziasztok!
Whirpool AWT2288-as mosógépem megadta magát. Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha meg találom a problémát. Az előzmény az volt hogy tegnap délután először a FI relét tolta le, azt vissza nyomtam, majd a saját biztosítékját verte le. Kb 2óra múlva vissza dugtam, megpróbáltam indítani, de se kép se hang. A főkapcsolója után megvan a 230V. Mit érdemes először megnézni? Hogy kezdjek neki? Előre is köszönöm! Üdv! Szilárd
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki hogy a panelen melyik az ajtózár csatlakozója? Vagy esetleg van valakinek "service manual"-ja? A google nem szeret!(vagy hülye vagyok hozzá). Köszi!
Üdv!
Közben találtam hozzá doksit, ha jól értelmezem a képen pirossal jelölt csatlakozók az ajtózár érintkezői, amin csukott állapotban is szakadást mérek. A kérdés az hogy ideiglenesen rövidre zárhatom-e? Köszi!
Üdv!
Rövidre zártam, semmi. Kiszedtem a panelt, nem néz ki valami szépen :no: . Több helyen is elfüstölt a panel, de alkatrészek ránézésre jók. Valami ötlet mi okozhatta? Köszi!
Nem a panel füstölt el, csak rátapadt valami maszat. Esetleg egyéb alkatrészről származó füst.
Üdv!
Nézd meg jobban, a jelölt részeken hiányzik a fólia. A kép nem a legjobb minőség, de azért tisztán látszik hogy fel van égve.
Így már látom. A csatlakozó érintkezői mire mennek? Úgy látom a közelében égett fel a NYÁK. Esetleg nem pont az ajtókapcsoló csatlakozik ide?
Üdv!
Az egyik valóban az ajtó kapcsolóhoz megy, a másik a nyomáskapcsolóhoz, a harmadik a szivattyúhoz, a negyedik pedig a motorhoz. Gyakorlatilag nem sok minden maradt épen :no: .
Javítsd ki az elégett fóliát. Aztán egyenként vizsgáld meg a csatlakozó berendezéseket. Az ajtókapcsoló ezek szerint rossz, mer mindig szakadásnak méred azt zárd rövidre. Ha nem találsz egyéb hibát próba szerencse.
Helló mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni, FAGOR típusú mosógép ügyben. Elöl töltős, 10 programos gép. Van benne egy hőfok kapcsoló, csak nem tudom hol kezdjem el keresni. Ha esetleg valaki tudja elárulná? Köszönöm előre is !
Milyen Fagor? Egyébként az üstoldalán keresd a fűtőbetét környékén.
Szia Az üst alatt a fűtőbetéthez kapcsolódik.A fűtőbetét egyik vezetéke (fehér)ahhoz a hőérzékelőhöz kapcsolódik.kövesd a vezetéket és megtalálod üdv szepi003
Sziasztok!
Úgy néz ki nem érdemes kínlódni a mosógépemmel, Az elégett panelt javítottam de közben kiderült hogy egy triak is elszállt. Az ajtózár szakadt, a fűtőszál szakadt, a többit nem is néztem. Fájó szívvel búcsut veszünk tőle, élt kilenc évet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |