Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC távirányítás modellekhez
Lapozás: OK   27 / 48
(#) pucuka válasza mscs hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

A vevőben látható IC típusa?
(#) zolika60 válasza mscs hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

A pucuka által belinkelt PDF-ben lévő kapcsolás nem ilyen? 5 hozzászólással lejjebb. Látom ő is erre kíváncsi.
(#) mscs válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Nem nem ilyen sajna ://
(#) mscs válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Se az adón se a vevőn nem láttam az IC típusát ://
(#) zolika60 válasza mscs hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

Akkor valamilyen módon ki kell deríteni az IC típusát. Nagyító alatt megvizsgálni esetleg kicsit megnedvesíteni a tetejét és úgy nézni. (Én nyálazni szoktam )
(#) mscs válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /

kiprobálom hétvégén mert most koleszban vagyok
(#) pok hozzászólása Ápr 25, 2012 /

Sziasztok.Nekem egy olyan kerdesem lenne hogy egy kinaiban vasarolt taviranyitos autoba aminek van elore hatra es jobbra ballra szervot ralehet e kotni valamien formaban?szervon 3 drot van azt sem tudom mejik mire szolgal .elore is kosz a segitseget
(#) kiss1999 hozzászólása Ápr 26, 2012 /

hElló . Van egy ötletem miszerint van egy rx2 tx2 párosom panelen mindennel . de nincsenek benne a tekercsek. a rajz szerint építeném meg úgy , hogy walkie talkie mikrofonjára kötném a tx2 kimenetét. a másik valkie talki hangszórólyára meg tennék egy pici tranyót mivel a vevő (szerintem) negatív impulzust vár a 3-as lábon. a kérdésem hogy ez működöképes? A másik pedig Hogy a tx2-t mekkora feszről járassam hogy a walkie talki bemenetét ne vezéreljem túl?

teszt.jpg

(#) zolika60 válasza kiss1999 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Inkább a tekercseket pótold. Az adatlapján ott a kapcsolás.
(#) pucuka válasza kiss1999 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Ilyen egyszerűen azért nem megy. Egyrészt az adó/vevő sávszélessége igen kevés ahhoz, hogy impulzusokat átvigyen, másrészt a hangútban frekvencia korrekciót, (preemfázis/deemfázis) kompressziót/dekompressziót (a löket korlátozás miatt) alkalmaznak aminek köszönhetően a vevő kimenetén nem lehet az eredeti impulzus sorozatot helyreállítani. Harmadrészt az adó/vevők nagyfrekvenciás végfokait nem állandó üzemre méretezik.
Adatot (impulzusokat) az adó/vevőn átvinni, csak az erre a célra készített vagy átalakított (modemmel ellátott) adóvevővel lehet. Az átvinni kívánt impulzus sorozatot egy hangfrekvenciás segédvivő FSK modulálásával/demodulálásával a processzált hangutat megkerülve lehet.
Sokkal egyszerűbb az eredetit helyreállítani.
(#) kiss1999 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

egyszerűbb de pici a hatótáv akkor másik kérdésem hogy hatótávot lehetne növelni?
(#) pucuka válasza kiss1999 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Hogyne. Van legális, és van illegális. Az illegálist el lehet hanyagolni, nem sok értelme van. A legális lehetséges, ha jól be van hangolva, még az antenna is. Ez a lehetőség biztosít párszáz métert, amely egy modellnél elegendő kell hogy legyen. Egy pár tízcenti méretű modell látótávolsága is párszáz méter. Ha nem látod, úgysem tudod irányítani. Repülő modellek esetében pedig a hatótávolság a jó (akadálytalan) terjedés miatt amúgy is megnő. Ha pedig van fedélzeti kamera, az pedig más kategória, ott már engedélyek szükségesek.
(#) kiss1999 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

nembaj ha illegális mert engem az nem érdekel. Amúgy is egy kis faluba kell ahol nincs semmi rendőr nem hogy ilyen rádiós bemérős esztközök amivel bemérnék hogy illegálisan sugárzom . És a behangolást hogy gondolod? mik a legjobb alternatívák egy 27.145mHz-s aztónál? antenna hossz?Keresztmetszet? a távirányítón most egy 1.5m körüli rádióantenna van(rádióról szedtem le). Az autón pedig kb 40cm sima vezeték
(#) pucuka válasza kiss1999 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Nem attól illegális, mert falu, meg rendőr, meg stb. Hanem a szükségtelen zavarsugárzás, ami helytől függetlenül, tudomásod nélkül másoknak is árthat. Amúgy sem nyújt sok előnyt, ha a teljesítménnyel játszol, azt bőven le tudja rontani egy érzéketlenre, rosszul hangolt vevő, vagy egy nem megfelelő antenna.
Inkább az antennát kell rendesen lehangolni, sokkal jobb eredményt lehet elérni vele. Ehhez azonban már RF műszerek kellenének, ezek hiányában a legtöbb amit megtehetsz, hogy vissza próbálod állítani a gyári állapotot. Rezonáns antennát úgysem tudsz használni a méretei miatt (27 MHz -en kb. 2,5 m) ezért rettentő sok múlik az antenna illesztő tag csillapításán.
(#) mscs válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Az van ráírva hogy RX-2B YC0B70 a vevőre az adóra pedig super () IP SC7X2B 6090Q295
(#) mscs válasza mscs hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

De nem olyan mint a PDF-ben :/
(#) pucuka válasza mscs hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Pedig, az IC -k megegyeznek, a kapcsolás sem térhet olyan sokban. A lényegről, az IC -kről meg van a kapcsolás, a többi már nem lehet túl nagy gond.
(#) mscs válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

meg próbálom
(#) mscs válasza mscs hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Meg van minden )) ma már össze is rakom Kösz a segítséget mindenkinek )))))
(#) mscs hozzászólása Ápr 28, 2012 /

3 dolgot nem találok az antená, és az áramot hol kell bekötni sajnos
(#) kiss1999 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

énegy itt talált képlettel 2.77m--t számoltam ki. Milenne ha a tavban az antennaát azt hagynám csak a kontaktust nem (nem lenne bekötve) és a 2.77m vezetéket meg körétekerném.a mostani antenna kb 1.5-2m hosszú. És ezt a vezetéket milyent tegyek? elég ha veszek 0.5mm-es audiovezetéket, és azt teszem az autóra és az antennára?
(#) pucuka válasza kiss1999 hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Ílyen forma antennát is készíthetsz, de a hangolását nem tudod megúszni. Az antenna rezonáns frekvenciája, és az illesztéshez szükséges talpponti impedanciája erősen függenek az antenna fizikai méret viszonyaitól. De sok kísérletezéssel megoldható. Ennek a tekercsantennának amit írsz, egy nagy baja, hogy nehéz lesz, amit nem biztos, hogy a modell a méretei miatt elbír. A modell estében inkább a viszonylag rövid, öntartó acélszál, és hosszabbító tekercs kombinációt javasolnám. A tekercs antenna inkább a távirányítóra való.
(#) kiss1999 hozzászólása Ápr 28, 2012 /

azt a táv-ra gondoltam csak.a kocsira simán katam volna a m2.7 méteres antennát, "körbe"etkertem volna a kocsin és a végét meg felállítom valahogy pl szívószálbn. azért csak egy kis részt (25-30cm) mert ha borul akkor ne törjön a szívószál, meg max olyan hosszú és még azérti s hogy ne legyen csúnya. a táv 27.145mHz-es. És a hangolást hogy gondolod? hogy kezdjem? aikor új volt a gép akkor akár 100m-re is elment mostmeg max 50m frissen töltött 9v-os elemmel
(#) pok válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Köszi szépen
(#) mscs hozzászólása Máj 8, 2012 /

Hali mindenkinek

Lenne 2 db problémám az első hogy nem-e gond hogy az áram kábelét közvetlenül az IC-re kötöttem a második nem találom az IC-n az antennának a helyét amúgy az IC-be úgy kötöttem rá a kábeleket hogy GBN negatív Vdd pozitív a PDF-et is feltöltöm mert ez alapján csináltam amit csináltam előre is kösz a válaszokat
(#) mscs hozzászólása Máj 8, 2012 /

bocsi nem GBN hanem GND
(#) Orbán József válasza mscs hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Az IC-ken nincs is antennának helye, a pdf-d alján az ajánlásban van a megfelelő adó és vevőfokozat, hangoló és rezgőkörök, nem úszod meg csupána 2 IC_vel meg 2 db dróttal. Az adó és vevő RF fokozat jele megy majd az IC-kbe.
(#) mscs válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

a vezérlő gyári csak leszakadtak a vezetékek és persze az adó is
(#) Orbán József válasza mscs hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Akkor semmi gond, nem láttam a komplett kapcsolást, azt hittem van a 2 IC-d...
(#) mscs válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Itt a páciens XD tudom rossz minőségű ://
Következő: »»   27 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem