Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MultiSim - tapasztalatok
Így se sikerült :no: Foggalmam sincs mi lehet a baja.. Ugye ha megkapja a led a feszkót, a két üres nyíl felette, teli lesz? Mert öcsémék gépén ment... Egyszer. Utána kidobott pár hibaüzenetet, aztán leállt a program és küldte voln a hibajelentést....
Tedd fel ide a rajzod, betöltöm és megnézem mi lehet a baj.
Csak egy egyszerű kapcsolási rajz, hogy megnézzem működik-e a szimulálás. De ezekszerint nálam nem. Például, amit PCB is belinkelt, az se működik nálam. Telepítés után nem kellett volna valamit beállítani a programban?
Halihó!
Letöltöttem a 10.0 -át és van egy kis gondom vele. Mikor kész a rajz szimuláció is jó, de mikor rá nyomom a Transfer / Transfer to Ultiboard 10 akkor átlép a másik aplakba és az ellen állásokat, kondenzátorokat nem rajzolja bele a nyákrajzba csak a potmétert, Fetet... Nem tudom miért csinálja így pedig úgy csináltam ahogy itt leírták a HE-n. Valik tudna ebben segíteni?
Szia !
Ugye nem virtuális alkatrészeket használtál. Mert az nem jelenik meg, sőt transzfer esetén jelzést is küld. Üdv!
Szia !
Ha elinditod a szimulációt, akkor vagy működik, vagy küld valamilyen hibaüzenetet. Hülye kérdés lesz, de elindítod a szimulációt ? Tedd fel ide a kapcsolást, hadd nézzük meg. Üdv!
Ha fekete szinű, az nemjo, asszem az a virtuális. Olyat rakj, aminek be tudod állítani a footprint -jét.
Halihó!
Feketék az alkatrészek, akkor ez a probléma. Megpróbálom akkor máshogy csinálni. Addig is Köszönöm!
Ha nagyon nem menne, akkor a cikk végén le tudod tölteni a rajzot multisim formátumban.
Azóta fejlesztettem még rajta picit. De még lehetne tovább alakítani a nyákon, pl rátenni a venticsatit, amit én utólag furtam fel.
Itt van a hiba log fileja, a kapcsolási rajzal. Csak annyi a baj tudjátok, hogy ez a kapcsolás, perfektül szól itt nálam az asztalon Itt meg hiba.. Bár lehet, hogy én vétettem valamit
Üdv. Az XSC1 jelű műszer a Multisimm 9-ben is szkópot jelent? Mert ebben az esetben a C5 kondi bekötése értelmetlen, a szkóp nem mutat semmit eltekintve a bekapcsolási tranzienstől.
Hát, azt nem tudom, mert én 10-est használok, de igen ez szkóp. Azt nem értem, hogy miért értelmetlen? NA, jól megmondtam
Ha jól értelmezem akkor a Q1 tranyót a C5 vezérelné,de a szkóp semmiféle vezérlőjelet nem ad ki magából,igy a bekötése értelmét veszti.
Áhá. És megy is. Van benne, olyan műszer, amivel tegyük fel, 440hz-et lehet generálni?
A funkciógenerátorral lehet. Többféle jelalak közül választhatsz.
nemazé, de ha gond van vmelyik kapcsolással, ne a jpg-t küldjétek már el, azt elég bajos betölteni, és megnézni hogy mi van vele....
Szia !
Az a gond, hogy az oszcilloszkópot olyan tulajdonságokal ruházod fel, ami nincs neki Üdv!
Már megy köszönöm! mex megoldotta a problémát, télleg nem kellett oda az a kondi. Frekvenciagenerátorral meg nyomtam rá egy 440 hz-t, működik rendesen. Csak azt nem tudom hoyg a ledet mért nem mutatta hogy világít. Pl. a te kapcsolásodnál.
Hello!Hogy lehet NetClass-t csinálni az ultisimben.Szélesebb rézcsíkot szeretnék a tápvezetéknek aut. routernél.Amúgy tényleg nagyon jó ez a program.
Olyan hogy ultisim olyan nincs
multisim van meg ultiboard. Nem teljesen értem a kérdést, de ha multisimben duplát kattintasz egy vezetékre, akkor megadhatod a vonal szélességet milben (trace width), és át is nevezheted.
És egy komolyabb rajznál egyesével állítson át akár többszáz vezetéket?
Szerintem arra gondolt, hogy globálisan hogy lehet autoroute művelet előtt megadni a programban, hogy a vonalkázás XYZ vastagságú legyen...?!
Ha egy vezetékre kattintasz, akkor a hozzá tartozó egész net vastagságát változtatod. Ha meg az összeset szeretnéd, akkor ultiboarban a net tabon alul, kiválasztod az osszeset, és átirod 1 helyen az egészet.
hali!!! én a multisim 10be szeretném az icl7107-es ic-t be importálni!!!!!! segítsetek lécci
Szia !
Három megoldás is van, egyik egyszerübbb mint a másik. 1, multisimből - ultiboardba exportálás elején a program megkérdezi milyen széles vezetősávokat szeretnél, ezt ki sem tudod kerülni ! 2, Ha közben jössz rá, hogy mindent szélesebbre vagy vékonyabbra szeretnél, akkor egymozdulattal kijelölöd egérrel az összes vonalat és valamelyiken kétszer kattintasz, majd beírod a megfelelő méretet. Ez vonatkozik a PAD méretre, furatok méretére...stb is. Arra természetesen figyelni kell, hogy csak a vezetősávokat jelöld ki, ezt ugye a menü alatti kapcsolókkal tudod változtatni. 3, Ha csak meghatározott sávokat akarsz megváltoztatni, akkor a net tab.... Üdv!
Szia !
Ha úgy akarod beimportálni, hogy az szimulálható legyen, akkor arra még várni kell. Egyenlőre túl bonyolult. Üdv!
Hello !Érdemes néha belenézni a manuálba is. Ez rám vonatkozik.Netgroup-nak hívják amit kerestem.Itt lehet összevonni az azonos tulajdonságú neteket autoroute előtt.
Két bosszantó hibát találtam.Az ultiboard nálam nem engedi a Design Rules-ben a Trace Width-eket (default) átállítani 10mil-ről.Hiába írok be bármit enter után visszaírja a 10-et.Ha ez bug akkor elég durva. Gyakran készítek egyoldalas panelt,felül vizszintes v. függ. jamper átkötésekkel (keep out,autoroute segítségével).Kritikán aluli eredményt produkált az Eagle-hoz képest.Hiába állítottam vizszintesre a top layert a fele jamper derékszögű meg kusza lett.Ha erre az esetre lenne valakinek pontos beállítása megköszönném.
Az első probléma megoldva,én bénáztam
A max érték állításával kell kezdeni.Egyébként a gettingstarted sample file-vel kisérletezek.
Na én is vesződtem már az ultiboardal de, inkább visszatértem az SP-5 ez most egy újverzió és én jobb szeretem magam összeállítani az alkatrész elhelyezést meg én, keverem az SMD is, szoktam becsúsztatni, ahova lehet. SP-5 el feleannyi idő alatt készítek nyák tervet igaz nem 3d, de akkor minek a fantázia.
Más téma, sajnálom, hogy a múltisim készítői nem gondolt azokra, akiknek kellene egy-egy újabb alkatrész, készíthetnének egy veb helyet, ahol lehetne válogatni és letöltögetni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |