Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   619 / 1274
(#) DRAWS hozzászólása Ápr 27, 2012 /

Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Tök "*#>$?@" vagyok a tv-khez és kaptam egy Eurolux kis tv-t. Na most az a gondom ,hogy bekapcsolom a készüléket és a tv képernyője középen egy 2 cm-es sávban ad csak képet. " Mi lehet a baja?" ...hol kezdjem a kutakodást? A képen látható a jelenség. Előre is köszönöm.

kis tv.JPG

(#) zolika60 válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

A függőleges eltérítésnél.
(#) DRAWS válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Az állítható valamilyen potival, vagy alkatrész cserével orvosolható?

Ezt innen eldönteni nem tudom, mert nem ismerem a készüléket. De biztos lesz ennél hozzáértőbb hozzászólás is.

Itt van néhány kép a belsejéről.
(#) karaszbandi válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Keress benne kiszáradt kondit az eltérítésnél.
Ha nem tudod mi az, akkor menj be a legközelebbi multiba és vegyél egy új készüléket, mert többe kerül a javítás, mint amennyiért újat veszel.
(#) Signal válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Nem fogok és nem is akarok ezen a fórumon munkát vállalni (emailben sem), de ha engem felhívnak egy ilyen esettel, és nem kell hozzá még kiszállni sem, akár egy ötezresben is ki lehet egyezni, számlával együtt.

Tehát nem igaz, hogy vagyonokba kerülne a javítás.

Ha nem értesz hozzá, kérj árajánlatot a hozzád legközelebb eső szakembertől, előre kikötheted a maximált árat is.

Nem látom a panelen a feliratokat. A potméterek közül nincs olyan, hogy vertikal? Ha nincs ehhez hasonló feliratot keress a panelen. Ha találsz a közelben levő elkokat cseréld ki. Ennél több munkát valóban nem éri meg befektetni a masinába.
(#) Lalle hozzászólása Ápr 27, 2012 /

Sziasztok van egy panasonic tx32dk2
Hiba jelenség a képernyő két szélén párna alakú torzítás, meg a függöleges eltérítés 5cm össze van ugorva egy perc után szétugrik de a párna alaku torzítás marad
elko csere volt az korrekciós IC körül a táp résznél a szűrő kondi majd a két eltérítésért felelő ic-ket is cseréltem. A probléma továbbra is fenn áll.
Mi lehet a gond?
(a rajz megvan ha szükséges)
(#) morin válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Köszönöm.

Köszönöm a segítséget.
(#) DRAWS válasza Signal hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Van egy tv (és mindent) szerelő barátom (Kowi) és ha nem bírok el vele akkor ő biztosan. Csak gondoltam hátha nem túl bonyolult a dolog, megpróbálkoznék vele.
(#) DRAWS válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Külsőleg a kondik épnek tünnek, nincsenek felpúpozódva meg ilyesmi.

Nincs sajnos olyan felirat a potméterek mellett, de van egy (kozcka "izé") aminek a szabályozó része puklis ( látható a képen pirossal bekarikázva). Az lehet problémás?

panel.JPG

(#) karaszbandi válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Na azokhoz ne nyúlj, ha még akarod használni a készüléket!
(#) Signal válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Az a helyzet, ha találnál egy "vertikális" potmétert, azzal se mennél semmire. Ezek a hibák nem úgy működnek, hogy majd megtekersz valamit és megjavul. Legfeljebb úgy, hogy eltekergeted és utána majd káromkodik a tévészerelő.

Általában potméterhez (vagy bármi tekernivalóhoz) pont nem kell hozzányúlni.
(#) DRAWS válasza Signal hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Akkor valószínűleg majd Kowi barátom szárnyai alá helyezem a készüléket.
(#) gaben62 válasza Lalle hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Mondjuk a táp részen levő kondiknak nem sok köze van a hibához, a képeltérítő Ic.nek viszont semmi köze nincs a raszterkorrektor hibájához.
Vajon miért cserélted ki?
Szerintem egy szakadt 1-2ohmos ellenállást keressél, a
korrektor és az eltérítőtekercs csatlakozó között, a panelon, mérj tápfeszültségeket.
(#) karaszbandi válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Vagy a raszter tranyója szállt el.

Csak tudni kéne, hogy mi micsoda és miért.
(#) mindenes hozzászólása Ápr 28, 2012 /

Sziasztok!
Superior V1S37060 tv hez keresek kapcsolási rajzot, vagy ha valaki tudja, hogy milyen sasszival szerelt az is jó volna mert nem tudok rájönni a cimkéje alapján.
Köszönet!

P4240222.JPG

(#) DRAWS hozzászólása Ápr 28, 2012 /

Sziasztok! Ki tudja megmondani nekem,hogy ez voltaképpen mi is lehet? Compaq gyártmány.
(#) DRAWS válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Elnézést! Nem ebbe a fórumba akartam.
(#) kadarist válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Ebben sajnos nincs rasztertranyó.
(#) karaszbandi válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Nem néztem a rajzot.
(#) karaszbandi válasza Lalle hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

L704, R701, R702, L701, IC701 és ennek a tápja, Q703.
(#) ferii81 hozzászólása Ápr 28, 2012 /

sziasztok szakik van nálam eg dlp s tv samaund aminek az egész képe püttyös kis fehér apró pöttyök vannak a képen és egyre több rakok rola képet szerintetek merre lehet a hiba??

DSC00015.jpg

(#) casperx hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Üdv Mindenkinek

Van egy Thomson 28DF170G tipusu tv-m, lassan kezd kiakasztani. A hiba a következő: bekapcsol működik is rendesen ahogy kell , de kb 30 perc után fogja magát és autómatikusan elkezdi levenni a hangot.
Beadja a volume menűt és fokozatosan leviszi 0- ra, mintha nem tudná megtartani a beállitást.
Szerintetek mi okozhat ilyen hibát??? mert ilyet még nem láttam , minden ötlet érdekel köszi pisti
(#) baloghkrisztian hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Sziasztok egy kérdéssel fordulok hozzátok van egy LG plazma tv-m és az egyik percről a másikra felül egy kb 10 cm-es piros csík jelent meg mi okozhat ilyen problémát?
(#) kadarist válasza baloghkrisztian hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Szia!
Menj a "Megoldások" részhez. Az "ellenőrző Testület"-et értsd "Control Board (038A)"-nak. A javítás videója.
(#) karaszbandi válasza casperx hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Cseréld ki benne az összes mikrokapcsolót.
Következő: »»   619 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem