Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   9 / 87
(#) CHZ válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Ne aggódj, jó lesz.
(#) remington válasza Pityu9 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Köszi az ötletet, igen olyan tű van benne mint amit írtál. Megnéztem a tűt, s rendesen a helyére tettem, így most szól, működik. Igaz az Akai-t használom ezt csak rendbe hoztam.
(#) remington hozzászólása Feb 6, 2012 /

Még annyit szeretnék, hogy lehet finomítani a lift csillapítását? Nem vészes most sem, de ha lehet rajta finomítani, vagy javítani akkor megnézném.
Akai AP-D210 a lejátszó.
(#) Pityu9 válasza remington hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Üdv!
A karliftekben általában a benne lévő átlátszó szilikon olaj/zsír mennyisége hatrozza meg menire gyorsan ereszti le a kart, egy idő után ez kezd kiszáradni, ilyenkor gyorsabban engedi le a kart (vagy éppen megszorul). Sajnos itt ki kell kísérletezni a kellő szilikon mennyiségét (ha tényleg olyan a karlift). A karliften található csavarral pedig a magasságot lehet szabályozni.
Üdv!
(#) remington válasza Pityu9 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Néztem, szerintem olyan amilyet leírtál, de annyira szét kéne szedni, hogy most hagytam, de köszi azért.
(#) Mocskos hozzászólása Feb 14, 2012 /

Sziasztok!
Ha már felvetődött a szilikonolaj téma, milyen kell NAD 5120-asba, vagy csak egyféle van? Hol lehet ilyet általában beszerezni (festékbolt? barkácsbolt?) ?
(#) Pityu9 válasza Mocskos hozzászólására (») Feb 15, 2012 / 1

Üdv!
Nekem is NAD 5120-asom van, én is éppen a szilikonnal szenvedek, nekem kiszáradt mindenütt a szilikon és én sem tudom hol lehet vásárolni Az ellensúlyon található tartályba kell a sűrűbb szilikon(olyan méz állagú, majdnem zselé állagú), a karliftbe szerintem jobb egy kicsivel kisebb sűrüségü, az antiscating állítóba pedig mehet a sűrübb zsír (ezt sajnos ki kell kísérletezni pontosan milyen kell az adott helyekre). Csak az átlátszó szilikon a megfelelő, a PC hűtőzsír beszárad. A karliftben a szilikon mennyiségével is kell kísérletezni, mert a mennyisége is meghatározza a karlift sebességét.
Üdv!
(#) Mocskos válasza Pityu9 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Nem tudtam hogy több helyre is kell szilikonolaj, azt hittem, hogy csak a tartályába hátulra.
Egy másik dolog... Mikor rádugom a hálózatra (csak a lejátszót, úgy hogy nincs bekötve), jól hallható az 50 Hz, de amint elindítom megszűnik. Valaki tudja mi okozza ezt, vagy hogy lehet megszüntetni a problémát ?
(#) Pityu9 válasza Mocskos hozzászólására (») Feb 15, 2012 / 1

Üdv!
A kapcsolóval párhuzamosan van kötve egy 3,3pF 400V-os kondi ami arra hivatott, hogy egy kicsit "felgerjessze" a motort kikapcsolt állapotban és így induláskor nem kell olyan nagy áramot felvennie, cserébe mindig felvesz egy kis készenléti teljesítményt. Ha ennek leromlott a szigetelési képessége akkor szokott "zizegni", rosszabb esetben elindul a motor kikapcsolt állapotban is. Egyébként egy nagyon halk zúgás nem feltétlenül probléma, de egy próba kedvéért érdemes kicserélni, legalább 2-3kV-os átütési szilárdságura a kondit.
Üdv!
(#) Mocskos válasza Pityu9 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Köszi! Megpróbálkozok egy cserével, mert elég zavaró a hangja így.
(#) CHZ válasza Pityu9 hozzászólására (») Feb 16, 2012 / 1

Idézet:
„A kapcsolóval párhuzamosan van kötve egy 3,3pF 400V-os kondi ami arra hivatott, hogy egy kicsit "felgerjessze" a motort kikapcsolt állapotban és így induláskor nem kell olyan nagy áramot felvennie”

Ez így biztos , hogy nem igaz. Kondi lehet párzhuzamosan a kapcsolóval, nem 3,3pF és nem az a feladata..
Gondolj bele, 3,3pF mit tud gerjeszteni, mekkora áram folyhat.?
(#) Pityu9 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 16, 2012 / 1

Üdv!
Köszönöm a segítséget, elírtam, nem 3,3pF, hanem 3,3nF.
Elnézést. Üdv!
(#) koncsik03 hozzászólása Feb 22, 2012 /

Üdv!
Van egy Philips f1285-típusú MusicCenter aminek hiányzik az erősítő része de ez nem számít.A lemezjátszót a tetejéről sikerült leszednem.Annyit szeretnék tudni hogy egy egyszerű stabil 12V-os páros ic-vel épített táp elég-e ahhoz hogy működjön?A kimenet rca-lesz és külön erősítőre kötöm majd.
A választ előre is köszönöm.
(#) Mázlista válasza Mocskos hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

A szilikonolaj beszerezhető : BONDEX Kft. honlapján megvan az elérhetőség. Kétféle viszkozitású Siloil M csepegtetős szilikonolaj (100ml), kapható, üzletben is, és postán is elküldik!
Beírod a Google-ba: Siloil
A folyadék betöltését elvégeztem, tudok tippet adni!
Üdv!
(#) Mázlista válasza Mocskos hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

A brummos alapzaj számomra is kisebb gond...de a nagyobb az, hogy a viseltes, NAGYON sokat állt NAD5120-om motorja surrogó, zajos: lehet valahogy segíteni rajta? (olajozás, zsírozás...)
Köszi és üdv!
(#) Scorpyo hozzászólása Feb 26, 2012 /

Sziasztok !

Segitséget szeretnék kérni van egy Tesla NC 430-as
lemezjátszóm, S alakú kar van rajta de sajnos nincs hozzá Shell. Reszeltem aluminiumból egy fejtartót hozzá, de nem tudom, hogy milyen távolságra kellene lenni a hangszedőnek a kar végétől. Vagyis azt szeretném tudni, hogy mennyi a fejrögzitő furatok távolsága a kar végétől.
A választ előre is köszönöm.
(#) CT-3 válasza Scorpyo hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /

Szia!
"csavarni" kell,hogy feltehesd a shellt ha minden igaz?
Ha lefotózod a csatlakozást,akkor ha minden igaz,akkor nekem van egy ilyenem,elküldöm postán.Akkor van mintád,bátran alakithatod.Nem kérek érte lóvét,segitségképpen adom.
Üdv
(#) Scorpyo válasza CT-3 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Szia !

Közben megoldódott a dolog, vettem egy donor lemezjátszót.
(#) remington hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a baja annak a lemezjátszónak (Akai AP-D210) amibe vettem teljesen új tűt, egy ideig egész jól szólt, most meg az egyik oldal az épp hogy csak nyekereg, torz, halkabb... egyszóval nagyon gáz. Pick up-ot már beállítottam amennyire tudtam, tűnyomás stb hatására SEM változik érdemben... a pick up lehet a rossz? A tű alig volt használva, nagyító alatt nézve nincs letörve stb. Ötlet?
(#) pucuka válasza remington hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Újabb tűcsere. (sajnos) A hegye lepattant valószínűleg.
(#) CHZ válasza remington hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Előerősítő, RIAA rendben van? Cserélt meg a PU kivezeteseit.
Szerintem nem tű hiba, ennél többet kell ki bírnia..
(#) violin hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Srácok! Lehet,hogy volt már téma....mitől zúg a NAD 5120-as lemezjátszó motorja...állás közben?
Mármint hogy nincs bekapcsolva...és zúg.
Ugyebár egy AC motor van benne.Rgéebben olvastam valahol,hogy vmi nagyfesz kondi a bűnös...
Tud valaki közelebbit...?
(#) Pityu9 válasza violin hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Üdv!
Nagy valószínüséggel a 3,3nF 400V-os kondenzátor vezet át, ami a kapcsolóval van párhuzamosan kötve. A csere általában megoldja a problémát.
Üdv!
(#) violin válasza Pityu9 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Köszi! Megnézem...
(#) Orbán József hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Kedves Fórumtársak!

Segítséget kérnék DUAL 506 lemezjátszó ügyben. Évekkel ezelőtt vettem a használtpiacon és meglepően jól működik. Egy erősítő és korrektor próba miatt elővettem nemrég. Nincs kezelési útmutatóm hozzá és nem tudom az antiskating beállítást anélkül igazán elvégezni, ha egyáltalán kell, ezt sem tudom, hogy kell-e. A tűnyomás 1.1gramm, azt jóváhagyom...
Van egy mérőlemezem, majd azzal kipróbálom, de ha hányódik valakinél egy ilyen leírás, támogasson a dologban, kérem. Köszönettel: Én
(#) CHZ válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Könnyű beállítani, állítsd 0-ra a tűnyomás beállító gombot, majd kar végén lévő súllyal nullázd ki a kart , leengedett lifttel vízszintes lebegést kell belőni. Innentől kezdve hiteles a tűnyomás gomb körüli skála, beállíthatod a gomb körüli skála alapján a szükséges tűnyomást. Antiskating kettős skálája a tű alakja szerint használandó, kúpos és eliptikus tűhöz is beállítható, értelem szerint a megfelelő alakú tűhöz válassz skálát. Nagysága egyenlő a tűnyomással (1,5g=1,5 antiskating). 1,1 g biztos, hogy kevés! Nézd meg a PU Adatlapját, ott lesz a javasolt tűnyomás is..

Közben megkerestem szervízkönyvét.
(#) Orbán József válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Nagyon köszönöm, igazán elhárul most már minden akadály.
Még a pick-up típusát fogom kideríteni és beállítom. Kicsit olyan érzetem van eddig, hogy az egyik oldal valamivel erőteljesebb, de arra vetettem, hogy az a hangdoboz közelebb van egy szekrénysorhoz, míg a másik majdnem egyedülálló. Azon kívül nem érzem, hogy a fordulatszám finomítás működne a stroboszkóp nem állítható mozdulatlanra...Elképzelhető, hogy egy szétszedés, karbantartás szükségeltetik. A rendeltetésszerűen használt lemezjátszóm egy NC440, annak elég nagy brummot sikerül produkálnia, valószínűleg az általam beépített korrektor elhelyezésének, tápjának köszönhetően. Egy kis alapzajt a DUAL-ról is tudtam "előállítani" a külön elhelyezett korrektorral is, ezt a belső trafó okozhatja... Ezek persze nagyon kicsi zajok, de üres barázdánál, vagy nagyon halk zenerészleteknél azért jól érzékelhetőek. Van értelme a trafóhoz egy soros induktivitással csökkenteni a gerjesztést? A külön vasdobozolása a dobozon belül mennyire hatásos? Vagy a szokásos réz rövidzár a trafó derekára...

DUAL sokkal jobb lemezjátszó, én azt használnám.
Ha a fordulat szabályozó nem működik, annak oka a szervízkönyvben 109 szám alatt látható bordás szíj szakadása. Ez a motor nyakán lévő mechanikus szabályozót forgatná.
TESLA sok gyerekbetegséggel küszködik.
Lemezjátszóba nem szabad korrektort építeni. Külön dobozba, tápegységet is elkülönítve szoktam csinálni.
Egybeépítve, nagyon jó,árnyékolás kell, meg lehet csinálni brumm mentesre, de könnyebb ha a táp külön van.
Soros induktivitással semmit nem érsz el, tekercseléskor kell a trafót jól méretezni, alacsony gerjesztéssel.

Mostanában készített MC RIAA , külön táppal brumm kilőve, dobozon belül és a csöveken is van árnyékolás, így teljesen ok ...
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 29, 2012 /

Az oldalai még nem készültek el ?
Következő: »»   9 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem