Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szia,
Köszönöm, ez az a bizonyos ember akit a Te segítségeddel sikerült újra megtalálnom. Ráírtam a vaterán és visszakeresett privátban mert neki még meg volt az én elérhetőségem szerencsére!
Végre bele került az rgb és az előlapi világítás is.
Amit küldtél múltkor ZM1000 nyáktervet, az a mule v2-höz jó? Mármint a csatlakozó tüskesor és lábkiosztásra gondolok. Mert j.héten legyártanám.
Köszi
Nem tud valaki egy táp csatiról polaritás szimbólumot? A szokásos, közepe a + külső a - jellel. Egy kép kellene, nem találok sehol. ki kellene nyomtatnom.
Sziasztok!
Készítettem a mule 2 csövei alá egy független RGB világítást. Igaz még csak félig próbapanelon létezik, de azért a lényeg látható. Erről lenne szó, igaz egy kicsit a LED-ek szempontjából átalakítottam (minden LED külön-külön párhuzamosan, saját áramkorlátozó ellenállással), de szuperül működik. A FET-ek SMD tokozásúak, melegedés sehol sem tapasztalható, szóval indulhat a "nyákosítás" ITT egy kis videó a működésről (bocs a minőségért, de csak ezt tudja a telim, a lényeg azért látható)
Szia! EZ már működik és az új program kezeli is a menüből és távirányítóval is..
Igen tudom, nekem is megvan az a verzió is, inkább azt mondom, hogy ezt a csővilágítást ehhez próbaként, főként pedig egy régebbi órámhoz készítettem.
Amúgy az "autostandby" üzemmód állítási lehetőségében történt már valami változás?
Sziasztok!
Találkozott már valaki piros színű IN-12 nixie csővel? Nem a festése piros, hanem maga a kijelzés.Lehet eredeti, vagy egy jó fotomontázs? Én még nem láttam csak narancs színben... Üdv: Csupasz
Egy kép sokat segítene, ha belinkelnéd. De szerintem nem létezik ilyen. Photoshop-olt képeken láttam én már kéket, citromsárgát és zöldet is. A neonnak alapértelmezetten olyan narancssárgás-rózsaszínes árnyalata van, de a csövek még adagolva vannak mással is. Előfordulhat vöröses árnyalat is, de messze nem az a valódi vörös-piros.
Valódi nagyon szép pirosat én elérakott színszűrő plexivel csináltam belőle, csak ezt meg nehéz jól lefényképezni, nem adja vissza.
Sajnos csak olyan képem van, ami nem engedi magát...
De még nem láttam pirosat.
Készül a doboza az új z573-nak.
És a Ferrari mit szól a dologhoz?
Vagy kooperáltok?
Sziasztok!
Nemrég még arról panaszkodtam, hogy alig-alig fér bele a program a 16F628 -ba. Egy kicsit átdolgozva, kibővítve még mindig kb. 90 helyem van. Itt a tesztelendő... Az infra parancsokat és a készülékcímet a programozás előtt ellenőrizni, javítani, átírni... Most már 32 parancsra van lehetőség a 0x40 .. 0x5F címeken. A 0x60 címre került a lezáró 0x80 kód. Az értelmezés a leírásban. Javítások: - Autostandby - remélem jól ébred, - Ébresztés automatikusan visszakapcsolja a kijelzést, - Gombról történő idő állításánál a túlcsordulás nem növeli a következő egységet, - Lehetőség van az idő gombokkal visszafelé történő állítására is, - Egy infra paranccsal az első ébresztést lehet megjeleníteni, - LED fényerő értékek RTC -beli tárolási helye változott, - Standby állapotban csak piros vagy változó színű villogás 10 másodpercenként - a villogás le is tiltható, - RTC újrakiolvasás gyakoriságának az RTC -ből való kiolvasása javítva, - DS1307 kezelés javítva (nem tudom tesztelni), - Csőregenerálás 0 hosszú időtartama tiltja a regenerálást...
Gondolom a falusi "búcsúban" kapható 300ft-os ferrari kulcstartóhoz sem szól semmit.
Szia!Köszönjük!! Csak holnap tudom sajnos belerakni mert melózok..
Akkor erre én is frissíthetek?
Mert nekem nincs benne az rgb.
Persze megy vele csak az mi nincs bent az nem fog működni.
Üdv
Az autostandby kb 20 perc múltán kikapcsol, az RGB-s piros led villogással jelzi 10 mp-es időnként. A visszatérítés nem lehetséges az autstandby-ból legalábbis a számok nem jönnek elő, a világítás viszont visszakapcsol. Hát ennyi egyenlőre a rövid teszt.
Az autostandby-t próbáltam elsősorban.
0: kijelzés kikapcs. nem tiltja, led tiltva 1: ua. mint a nulla 2: kijelzés kikapcs. nem tiltja, led engedélyezve 3: ua. mint a kettes Szóval a ledeket mostmár jól vezérli, viszont a kijelzés tiltás/engedélyezés még nálam nem akar működni. Nekem a visszatérés működik. A ledek villogtatása jó, viszont a DCF esetében most összevisszaság van, szinkronizál de se az óra nem jó, se a dátum... Az RGB sorrend szupi... Egyenlőre ennyi, most a távirányítóval szenvedek, mert az sem akar összejönni. Egyre jobban tetszik a progi!
A dátum és az idő váltogatása működik. Ez őrülten tetszik benne...
Van még egy észrevételem. Ezzel az új progival ha a ledeket bekapcsolom akkor olyan lenne mintha kontaktosak lennének. Villognak (főként a másodperc csövei alatt) a bekapcsolt színek. Ha visszateszem a régi programot akkor ismét rendesen működik.
Ja és még valami, a ledek üzemmódváltása hány fokozatú? A leírásodból 3 fokozatot vettem ki, a menüben pedig 0-7-ig állítható.
Szia! Elemet vedd ki,hogy az RTC reseteljen (várni kell mert a kondi is tartja a tápját) és úgy próbáld meg! Az auto standby működik csak a tiltását nem veszi tudomásul a 0 és a 2 parancsra nem tiltja le kikapcsol.. A ledek tiltása engedélyezése az jó..
Akkor még egyszer...
DCF az átrendezés áldozata volt. Az autostadby engedélyezését vizsgáló sort valahogy kitörölotem a helycsinálás közben.
Szia!
A DS1307 beindult, először az óra nem ment, azt csinálta, hogy az elsőnek betárolt időtől kezdte az órát. Aztán kivettem és vissza, majd megint az első betárolttól kezdte és egyszer elindult. A dátumot már először is szépen betárolta. Most már tökéletesen működik, az óra is megy benne. Viszont az évnél (2012) a utolsó két cső (másodpercek) ködös, vissza kellett vennem a potméteren, de akkor meg a 4. csőben a 7 es alsó fele nem látszik. üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |