Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Robotika kezdőknek
Hirtelenjeben, egy masik UK-s: Bővebben: Link
pont ezt néztem az előbb én is de még szenzorokat is szeretnék, csak azt már lehet Magyarországról ha be lehet őket szerezni (ultrahang, meg infra szenzorokat).
LEGO-val nem foglalkozom. kicsit komolyabb kellene, ez jó lenne
Na azert az NX-rol ne allitsd azt, hogy ecceru Lego
mindegy, lego nem lehet. szakdolgozatomhoz kellene, és a lego az nem megengedett
Vagyis a Mindstorm NXT-re gondoltam.
Szoval ezert ez a big hurry
ja. májusban meg kéne kb mindennek lennie (szenzorok, alváz, stb), közben meg tervezem majd az áramkört, stb.
Mivel en csak most kezdtem el, de ennek ellenere tudnam ajanlani vezerlokent egy Chipkit MAX32-t es esetleg hozza egy basic I-O shield?
ez számomra kicsi lesz. Mi (a témavezetőm és én) C8051F410 és C8051F120-asokban gondolkozunk
Az elozo hsz-omban irtam, hogy elkezdtem... mert ugy latom, tudom hasznositani a munkamban egy-ket projektben (Neked, mindenkepp jo lenne. Olcso, gyors, kicsi es konnyen programozhato, nem kell C-ben irogatni )
miben kell programozni?
Helló. Én már rég óta keresek az interneten robot terveket de nem jutok az egyről a kettőre. Ha találok tervet akkor az bonyolult. Úgyhogy ha valaki tud könnyen megépíthető robottervet az írjon vissza. Előre is kösz.
most nézegetem. igazából ez sem játszik, mert nekem kell megcsinálni a boardot amit használni fogok. egy további terv, h majd egy beagleboardot rakunk rá, amikor már több feladatot kell elvégezni, stb.
Arduino is lehet, mivel teljesen kompatibilis vele is csak epp sokkal gyorsabb (80MIPS)
ja, hát az még nincs eldöntve most az alváz kellene sürgősen, elvileg azt írják h 8-14nap alatt itt van, nemtom mennyire tartják ezt be
Ha neked kell a PCB-t is legyartatni, akkor szep kis melo lesz. (Remelem sikerul igy idore keszen lenni)
Honnan jonne?
hát csak következő félév végére kell kész lennem (tehát, december környékére). nyáron azért megpróbálom megcsinálni a dolgokat
Franciak felol nincs tapasztalatom sajna, de szerintem 4-5 nap /munkanap/.
bár msot olvasom, h: Your order contains some products that are back-order (B/O). Shipping time will be affected. Please allow for an extra two to three weeks.
... es elfelejtettem megemliteni, hogy nem Magyarorszagra szallitasra van tapasztalatom, bar innen regisztralt postai csomag ( csak a Magyar Posta megbizhatosaga miatt kellett a regisztralt) 3 v 4 nap alatt odaert. Itt, nalunk barmit kuldhetsz szimpla postaval,biztosan odaer , nem serul. Ja es orszagon belul 1 nap, akarcsak egy level
De mondjuk ezek irrelevans infok most.
Mi nincs raktaron nekik?
ez: http://www.robotshop.com/ca/dfrobot-4wd-arduino-mobile-platform-2.html bár nem látom sehol sem kiírva h B/O :S lehet csak általánosságban írják ki ezt.
Direkt a kanadai oldalt valasztottad, vagy csak veletlen?
Ahogy nezem ez nekik altalanos szoveg, meg az EU-s oldalon is, es nem csak a Te cuccodra.
Na mara ennyi, talan holnap is benezek.
véletlen, de msot átmentem az eu-ra. már látom h azt írja h nemsokára lesz raktáron. de van egy másik, enkóderes, az van raktáron, és ott nem is ír semmit, csak az drágább :S
Sziasztok!
Ha a sebesseg nem annyira fontos (2-4 het), akkor az Emartee is megfelelo lehet (50$ rendelesi ertek felett ingyenes a postazas...). Bővebben: Link Bővebben: Link 2
Ha ez a topic jobban pörög akkor itt ismételném részben magam ezzel a hivatkozással:
Élő video közvetítés lesz a versenyről 2012 május 12 |
Bejelentkezés
Hirdetés |