Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szia!
DCF ok! Távirányító az sehogy sem akar összejönni. Autostandby cső kikacs ok, led villogtatás csak a 3 engedélyezésnél működik akkor is elég furcsán, néhány másodpercre bekapcs utána kikapcs, néha pedig bekapcs marad. A másodperc alatt a ledek továbbra is vagy villognak, vagy össze vissza mutatnak színeket.
Sziasztok!
Sajnos a távirányító vételi rutinban is sikerült törölnöm egy olyan sort, ami kellett volna. Ezen a területen nem javítottam, de mágis eltünt a sor. Lehet, hogy szándékom nélkül sikerült a művelet... Elnézést... RGB Led villogás: Az összes cső alatt ugyan levő led -et ugyan az a meghajtó vezérni. Az említett infra vételi hiba miatt előfordulhatott, hogy gyors egymásutánban többször is kíírta az értékeket. Egyes csövek alatti villogás inkább kontakthibára utal...
Szia
Elem nincs benne, még sose volt benne. Ha áramtalanítom és kb 2-5 mp múlva fesz. alá helyezem a kijelzőn megjelennek a számok de, 2-3 mp alatt elhalványodik és nem mutat semmit.
Szia
A Patexati féle távirányítóval meg se nyikkan.
A leírásban a autostandby engedélyezési állapotait jól írtad, tényleg 7+1 menüpont található, mert nekem csak 3+1 van, viszont a ledek engedélyezésénél valóban 7+1 található?...
Amúgy ne kérj elnézést, inkább nekünk kéne elnézést kérni az állandó "zaklatásért", mi csak köszönettel tartozunk a csodálatos munkád iránt!
Az RGB nyákon az utolsó 2 kék ledet melyik tranyó vezérli? Az esetleg lehet hibás a villogás miatt? Most kipróbáltam úgy, hogy kivettem a ledek alól, bekapcsoltam a kék világítást és az utolsó 2 nem kapcsolt be, csak egy kicsit később (illetve egy kis "paneltapi" után)
Egy kicsit nézegettem a nyáktervet, végülis úgy látom a tranyó(k) nem lehet hibás, mivel az összes ledet ugyanazon tranyók vezérlik, esetleg ellenállások (szerintem az nem), furatgalván, hát passz szerintem holnap megnézem a forrasztásaimat aztán meglátjuk...
(most is villognak, hol elalszik, hol visszajön, néha halványan világít, néha mintha felerősődne, stb)
Elkészült egy Újabb, kicsit megspékelve.
Szép lett, gratulálok!
Érdeklődnék, hogy van e még nyákod a mule 2-höz. Most z560-hoz valamint IN12-höz kellene.
IN12-höz 1 db lesz, de az Csupasz kollégáé. Z560 van, mule is.
Arra van valakinek ötlete, hogy ZM1000 csövekhez miként lehetne az alávilágítást megoldani? Elég rossz a lábkiosztása ebből a szempontból.
Esetlegesen SMD ledekkel minél közelebbről. Persze szimmetrikusan, minimum 2 darabbal, mert ugye középen nem hozzáférhető. Így hirtelen ez jutott eszembe. A kipróbálás, ill. más ötlet másra vár, engem az alávilágítás valahogy nem mozgat meg.
Köszi! Kezdetnek ez sem rossz. Annyira nagyon engem sem hoz lázba. Most azon agyalok, hogy miként tudnám a csőpanelt úgy megcsinálni, hogy ne kelljen annyi átkötés.
Még néhány tapasztalat.
-RGB távirányításnál: R: fizikailag működik, viszont a kiírás a DCF szinkronok száma, G: Működik szintén, kiírás hangjelzés kezdete és vége, B: ez is működik, kiírás időállítás iránya és hang engedélyezése. Ha találok valamit majd jelentkezem.
Én így oldottam meg a ZM1000-t. 2 verzió van, az egyik, az én rgb-s "találmányomhoz" van. A másikon csak a furatok. Itt az rgb ledeket, a cső felé fordítva lehetne betenni,+ egy rögzíthető nyák.
Szia!
Köszönöm a visszajelzést, a hiba megvan...
Hát nagyon szívesen, én köszönöm, hogy közzéteszed a "művedet"!
Láttam a vaterán is az órákat! Gyönyörűek! Az rgb vezérléshez a neten is 2500-ért kapható vezérlőt használod vagy csináltál hozzá saját magad?
[quote]az én rgb-s "találmányomhoz"
? Nem rossz ötlet.
"Kínából" rendetük, onnét 1200ft ban van. A 44 gombos távval. Ez azért jó mert a dobozból ki lehet pattintani az elektronikát, és full smd. Vagyis nyákkal együtt max.3mm vastag csak. A nyák mérete pedig, 32x45mm kb. így bőven elfér.
Ja, az új fejlesztéshez gratuláltam. ZM1000
Sok helyen láttam, hogy 9V-os dugasztápról DC-DC konverteren keresztül van ellátva táppal az óra. Ebből gondolom, hogy esetleg 9V-os elemről is megoldható lenne a működtetés. Szerintetek működne és ha igen, akkor meddig?
Szia!
Az óra 9V -ról kb. 300mA -t vesz fel, RGB ledes panelt nem is számítva. Egy 9V -os elem legfeljebb néhány órára tudná táplálni.
Szia!
Aha, világos! Kár, pedig jó kis faliórát tudtam volna elképzelni! Még egy kérdés: az alkalmazott csövektől függ jobban vagy valami mástól az áramfelvétel?
Szia!
Két nagy fogyasztó van az áramkörben: - A 74141 a maga min. 25mA áramával, ez 125mW. Mivel a táplálása 7805 -tel történik, a tápfeszültségen már 225mW -ot jelent. - A DC-DC konverter a kb. 150 .. 200 mA áramával. Ez 1.35 .. 1.8W. A CD-CD konverter árama természetesen függ a csövek áramigényétől. 200 - 230V -on egy szegmens kb. 3..5mA -t fogyaszt. A konverter hatáshokát a dióda határozza meg legjobban, ide UF4007, SF18 stb Ultra fast recovery dióda kell.
Rendben! Akkor ezt a részét nem erőltetem!
Következő: az elválasztó jelre láttam olyan megoldást, hogy 2 db glimmet egymás fölé beletoltak egy üveg/műanyag csőbe, illetve olyat is amikor olyan nixiet raktak a csövek közé amiben az a két pont világított csak. Ezekhez valókat honnan lehet szerezni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |