Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   621 / 1274
(#) Master X válasza Signal hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Szia

köszi a segitséget előre is, a sorkimenő kivétel már meg volt de semmi különös nem volt.
Most Már Ki van száritva rendesen, én a tápra gondolok még mégpedig azért mert ha bekapcsolom ugy tesz mintha indulna , utánna elkezd hevesen vilogni a led és kattog a reléje. és a jellegzetes nagyfesz hangot hallani szerinted mi okozhatja hogy nem indul,a kondik rendben vannak . SZerinted? valami tipp
(#) HA5AWS válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Szia!
20 éves gépeknél elég gyakori a forrasztások "elfáradása". Szerintem nézd meg a potméterek test felé menő forrasztásait, vagy a sorkimenő lábainak forrasztását. Nem biztos, hogy látványos a repedés. Célszerű a gyanúsnak ítélt pontokról leszívni az ónt, megtisztítani a lábat és újraforrasztani. A mozgatással előidézett javulás hasonló hibáktól eredhet.
Üdv: Gábor
(#) Signal válasza Master X hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Ha a nagyfesz. reccsen, végfoktranyó eszerint nem zárlatos. További hibákat, zárlatokat logikai úton keres az ember, a készülék előtt ülve, így távjavításban ehhez nem nagyon tudok hozzászólni.

A beázás nem típushiba, akármi lehet, mint villámcsapásnál is.
(#) karaszbandi válasza Master X hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Csak meg kéne keresni a víz útját a panelon. Megtisztítani rendesen, ami alá bemehetett kiszedni és úgy tisztítani. Sorkimenő hiba is lehet a villogásból ítélve.
Daewoo panelje van?
(#) Master X válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Üdv Bandi!

Igen Daewoo CP830F sasszit használja pisti
(#) karaszbandi válasza Master X hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Könnyen lehet nagyfesz trafó, mert ezekben nem sokáig szokta bírni az eredeti.
(#) Master X válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Üdv

És ha a nagyfesz trafó akkor mennyiből ki megéri????
(#) abyka1979 válasza Master X hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Hát új nagyfesztrafót elég húzós áron vesztegetnek.
Inkább bontottban gondolkozz.
(#) karaszbandi válasza Master X hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Csere előtt azért csak meg kéne mérni azt a trafót, mert csak egy ötlet volt!
(#) abyka1979 hozzászólása Máj 2, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy SAMSUNG CK-21S10BZ javításához.
Az alaplap:S15A

Kaptam javításra 2db ilyen tv-t.Mindkettő ugyanazt a hibát produkálja.Áram alá helyezve 1-2percig semmi,majd a zöld led elkezd pulzálni,és mintha indulni akarna.
Ki akartam fujatni a port belőle de nem volt itthon a kompresszorom,gondoltam hajszárítóval megfujatom.
ÉS LÁSS CSODÁT!! Elindult a melegtől!
Megfujtam a másikat is a táp résznél az is elindult!
Kikapcsoltam mindkettőt,vártam 5-6percet,és megint nem mennek.Hajszárító......és megint ok.
Mi lehet a hiba?Mit kéne kicserélnem?
Már az őrületbe kerget......!!!
Köszönöm előre is!
(#) kadarist válasza abyka1979 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Szia!
A tápegység elektrolitkondenzátorai térnek magukhoz a meleg hatására. Cserélgesd ki őket.
(#) abyka1979 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Szia!
Köszi,valóban az volt a problémás.
C802 jelölésű kondi volt a ludas mindkettőben.
33µF/50V volt benne,szinte 0 értékkel.
Kapott mindkét tv 47µF/50V kondikat,és elsőre indultak.

(#) karaszbandi válasza abyka1979 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Már ne is haragudj, de ezt a hibát csak nem a fórumról kellett volna begyűjtened, ha javítással foglalkozol.

Ez olyan, mint az orvosnak a sebkötözés!
(#) abyka1979 válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Nem haragszom.........

Hobbi szinten javítgatok,nem ez a szakmám.
Csak megkértek nem néznék e rá.
(#) DRAWS hozzászólása Máj 4, 2012 /

Sziasztok! Van itthon egy 51 cm es tv-m ami megadta magát. TÍPUS: Thomson 20DG15ES. A problémája pedig a következő. Működött szépen és egyik este időzítve kikapcsoltam (ahogy mindig is szoktam) és ilyenkor a tv-n a kis led villog, még legközelebb be nem kapcsoltam. Na már most ez a led azóta is csak villog és a világért nem akar bekapcsolni. Szerintetek mi lehet a problémája? Csatoltam néhány képet a panelról.
(#) BarnaPili válasza DRAWS hozzászólására (») Máj 4, 2012 / 1

A táv biztosan jó? Le szokott ragadni gyerekzárba,akkor nem indul,csak villog,de a távval be kéne tudni kapcsolnod.Ha ez nem segít,akkor etgyél bele egy másik memo IC-t.A kicsi 8 lábú a képeken alul.24cvalami.
István
(#) karaszbandi válasza DRAWS hozzászólására (») Máj 5, 2012 / 1

A tv-t kapcsold ki a főkapcsolóval. A távirányítón nyomd folyamatosan a lila (txt) gombot és ezzel egy időben kapcsold be a főkapcsolóval a készüléket. Addig ne engedd el a lila gombot, míg el nem indul.
Kölökzárban van a dög.
(#) DRAWS hozzászólása Máj 5, 2012 /

BarnaPili és karaszbandi : Köszönöm a válaszotokat. A gyerekzárra nem is gondoltam. Van viszont egy pici gondom, nem jó a távkapcsolója. A szomszédnak viszont van thomson tv-je aminek ugyan olyan a távkapcsolója mint ennek. elkérem és kipróbálom amit írtatok. Utánna írok hogy sikerült-e.
(#) szilva válasza HA5AWS hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia!
Tegnap este sikerült időt szakítani a TV javítására. Ónszippantó segítségével teljesen kiszereltem az FBT-t (a képcsőre menő vezetékeit nem szedtem le). A lábak forrasztása nem tűnt töredezettnek, ellenben mellette, a panel sarkában volt egy elkó (talán C440), aminek elég rondák voltak a beforrasztásai, azt újraforrasztottam. Az FBT oldalára ráépített focus/screen szerelvény fedlapja (amin a két poti forgatógomb van) egyik élénél felvált, lifegett, kis erőbehtásra teljesen körbenyílt és a fedél le is jött. A fedél alatt egy kerámialapra "nyomtatott" szén(?)csíkból van kialakítva a két potméterpálya és az azokkal soros ellenállások. Eléggé poros is volt, valamint a kerámialap négy sarkában lévő forrasztási pontok közül kettő nagyon rondán nézett ki, az egyik teljesen el is volt zöldülve. Amit tudtam, megtisztítottam, a forrasztásokat rendbe szedtem, a fedelet pedig két komponensű epoxival visszaragasztottam. Ma reggelre kötött meg, az FBT-t visszaszereltem a helyére és összeraktam a készüléket. Egyelőre úgy néz ki, hogy rendben működik a cucc, be lehet állítani a fókuszt és a fényerőt is, és már órák óta nézem, de nem észlelek elmászkálást rajta. Köszönöm a tippet, segítséget!
(#) zenebolond válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia

TV műkszik (DAEWOO 21A5T). De még van egy pici problémája. Ha kikapcsolom egy villanással kapcsolódik ki.
A Függőleges végfokozat volt a ludas az elektrolit kondikat mind kicseréltem körülötte..
(#) DRAWS válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Uraim, köszönöm a segítséget. Bevált a txt gombos megoldás!
(#) kanalas hozzászólása Máj 6, 2012 /

Sziasztok! van egy sony tévém most vettem,és az lenne a baja.hogy a kép ellvan mosod va szerintem akitölvettem.azok mágnessel hozzáértek a képernyöhiezz.ijenkor mitlehetteni,csinálni,hogy kijöljönelöre is köszi a segitcségget sziaszztok!
(#) zoly15 válasza kanalas hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Hali!
Mindenhol homályos, vagy csak pontokban? Nem lehet hogy a sorkimenőn a trimmer van eltekergetve?
(#) kanalas válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

az egyik oldaltt szép a kép a mássik oldalt meg egybe van sosod va a szinde sterintem a hangfal mágnessel lett el * ijenkor mi a tehendö?
(#) abyka1979 válasza kanalas hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Szia

Képet nem tudsz csinálni róla? Úgy egyszerűbb lenne.
(#) kanalas válasza abyka1979 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

de ittvan a kép nembirok rájönni hogy milehet velle.
(#) karaszbandi válasza kanalas hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Cseréltesd ki benne a ptc-t.
(#) kanalas válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

És aszt holtanálom ha megszeretném nézzni! meg hogynézki köszi a segicségett.
(#) karaszbandi válasza kanalas hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Nem véletlen írtam azt, hogy cseréltesd ki. Mivel fogalmad sincs a látott kép alapján a hibáról, hát még az alkatrészről, csak kárt teszel benne!
Fogadd meg a tanácsot.
(#) Master X hozzászólása Máj 7, 2012 /

Sziasztok

Kellene egy kis segitség , hozzám került egy tv de semmi márkjelzés nincs rajta.Bár nem mai darabb de még jó álapotban van .
A panelon csak ennyi van irva: 022.818 9
no:Q002611187
én philipsre vagy universumra tippelek kellene a pontos tipus ha tudtok segiteni köszönöm .
Következő: »»   621 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem