Fórum témák
» Több friss téma |
Háha megpróbálok képeket csinálni dehogy mobilall hogy sikerült...
Akkor a kondi nem lehet...
Sajnos 1megapixel ennyit tud.
Nagyjából látszik + feliratoztam hogy mi micsoda.
Ezen remekül látszik a hiba. A kondenzátor és a trafó közötti szakaszba kötötted a testet. Ez csak akkor volna jó, ha a fekete "drót" végtelenül kis ellenállású lenne. Sajnos nem az, sőt... Több dolgot is rendbe kéne rakni, addig is egy hatékony javítási megoldás: a puffer kondik közös lábait kösd össze egy újabb vezetékkel. Ez minél rövidebb és vastagabb annál jobb. Ennek közepére forraszd a végfokok testvezetékét, ez lesz a csillagpont.
A jelvezeték fölfűzése sem szerencsés, jobb volna a hangszíntől külön hozni őket, és persze ajánlott az árnyékolt kábel.
Értem akkor azt megcsinálom gyorsan és meglátjuk.
Így? A jelet hogyan? Két külön drótot a potitól? Egyenként a végekbe?
A trafótól jövő vezeték külön menjen a kondik lábára, úgy tűnik bekötötted a csillagpontba.
Öhh most megakadtam...
A trafóról jövő vezetéket ne a csillagpontba(összekötő vastag réz) menjen? Akkor valamelyik kondi lábára kössem? Amúgy ez is javított valamennyit. Az első már szinte semmit se zúg a második padig elfogadhatóan. Persze meg meg lehet szüntetni akkor érdekel a dolog
A trafótól jövő vezeték ágazzon ketté, mint korábban, úgy menjen a kondikra.
A trafód két szekundere külön válaszható, vagy a tekercs testben van megcsapolva?
Külön van a 2 tekercs. A trafó tetején sorkapcsok vannak és a megfelelő pontok között egy réz van bent az köti össze a két tekercset.
Osszam ketté a trafóról jövőt vagy a trafótól hozzam a 2 szálat a kondikra?
Attól sokkal rosszabb a helyzet - szerencsére
Keríts még egy egyenirányító hidat és egymástól függetlenül állítsd elő a két féltápot. Csak a réz drótod kösse őket össze. Mire jó ez?
Áhh.
Ugye a mostani híd 4db 10A-es diódából áll. Ha veszek még 4 ilyen diódát (10A) és két híd lesz akkor elég a 10A-es vagy kerítsek 2 komolyabb hidat? Meg őőh kellene az a kép ahol a 4 féle táp van rajta. Ilyen barna hátterű. A sok gépváltoztatás miatt már nincs meg.
Ha egy híddal nem melegedtek a diódák, akkor maradhat ez a típus.
Kíváncsi vagyok a két szekundered között van-e feszültségeltérés.
Akkor ez a magyarázat arra, hogy egy híd nyugalmi áramával még megbirkózott a szűrés.
Addig azért próbáld ki, hogy a szekunderek közös pontjából egy-egy vezetéket viszel a pufferekre. A pufferállományt sem ártana bővíteni idővel.
Afene rosszul emlékeztem ezen nincs rajta a két hidas változat.
Ugye amíg egy híd volt ugyan azak a diódák voltak és több mulit is végigszolgáltak mindenféle hűtés nélkül. Így minden bizonnyal bírják. Meg találtam is itthon még 2 ilyen így csak 2-t kell vegyek. BYX42/300 a típusa Kevés a 2x10.000uF?
Parancsolj
A kapacitás igényt majd a gyakorlat eldönti. Tápesés, búgás ahogy alakul.
Köszi. a napokba veszek még 2 ilyen diódát és meglátjuk. Kipróbáltam a kondikra kötést de nem változott...
Sziasztok!Enis kedvet kaptam,hogy keszitek egy tda7294 hidat,ami egy aktiv hangladaba lesz.A hutorborda kivul a dobozon lesz.Nos a kerdesem az lenne hogy egy 270mm x 70mm x 18mm es borda eleg lenne egy darab hid hutesehez?A borda feket[nemtudom mar hogy hivjak,valami korrozio soran kerul ra],es maga a bordak vastagsaga 3 mm es kilenc darab van rajta ami hosszaban fut.Lenyeg:Eleg lenne egy darab hidhoz?
Szia! A borda elégsége a tápfeszültség helyes megválasztásán is múlik. Gondolom 8ohm lesz a terhelés. Ahhoz +/-25V-ot ajánlok (terhelt állapotban). A borda (fekete->eloxált) mérete becslés alapján megfelel.
Igen 8 ohm lesz a terheles.A tapfeszultseg azert ilyen alacsony,hogy kisebb legyen a hotermeles?En ugygondoltam hogy egy 2x23 vac traforol,az olyan +/-30 v terhelve.Mert lattam a videot ahol levan merve a hid +/-36 v al 200w szinuszal.Meg a terv kezdetleges,hisz most ket vf2 270w kell nemsoka elleszem,es hozza a hangszoronak a ladajat megcsinalni.Koszonom az utbaigazitast.
Tovabbi szep napot!
Megvan valakinek a tda7294 méret arányos nyák terve nyomtatáshoz?
Szia! Bővebben: Link
Hello!
2*31Vac 500VA trafo jo-e ket tda7294 hidnak?
Szia!
Egy 600W trafonak jobban örülnének. Amugy ha azt a 31V ot egyenirányitod 43Vot fogsz kapni, ez picit magassabb mint az ajánlott, de várj még a tapasztaltabbak válaszaira. Én +-38V rol hajtom öket s szépen muzsikálnak
A teljesítmény elég lesz.
A tekercsek száma nem ideális. Jobb lenne 4 külön tekercs, oldalanként 2-2.
Heló. Egy darab híd nem fog kicsinálni 2db 100W-os 6 ohm-os hangsugárót ami sorba van kötve? Vagyis 12 ohm-al van terhelve a híd. Nemfogja kicsinálni a 2 hangsugárzót? Kár lenne értük. Az MNC-ket nem fogja de azok egyenként 250W-osak
Sajnos ezt a trafot sikerult szerezni.A feszultseg jo lesz?
Alagut huttes lesz tehat az szerintem nem lesz gond. |
Bejelentkezés
Hirdetés |