Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   99 / 138
(#) Noo válasza epyn hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Figyeld meg, egyszer a szembe szomszéd még csúzlival szétlövi a lézered
(#) epyn válasza Noo hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Úgy kell nekem!
(#) Szabi1 hozzászólása Máj 2, 2012 /

Hello!
HDD író olvasó fejét lehet használni galvonak? Vagy ha nem akkor esetleg lehet házilag elkészíteni?
(#) epyn válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Galvo topic,elejétől a végéig
Amúgyis haldoklik,hisz megfizethető árban kapni gyárit
(#) Szabi1 válasza epyn hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Hol lehet kapni készen galvókat? Én amit láttam azt mind vezérlővel együtt árulják.
(#) epyn válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Idézet:
„vezérlővel együtt árulják.”

Vezérlővel nem,esetleg a szervó erősitővel és a tápjával.
Csak scanner egységet nem árulnak,(elit kategóriában kizárólag)
Személy szerint minden lézeres dolgomat külföldről veszem,igy nem hiszem hogy lenne értelme forrásokat mutogatnom.

Én nem magyarországon lakok, de szerintem itt erdélyben mégugyse találok
De kezdeti játszogatásokhoz a HDDs megoldás jó?
Anyit akarok vele elérni hogy krickracokat kivetítsen, és esetleg betűket, nem kell szabályos legyen, nem használnám bonyolult ábrákra. Csak azt nemtudom hogy lehetne öszekötni PC vel.
(#) epyn válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Nem tudom mit és hogy lehet bármit is kezdeni a HDD-vel.Annó nagyon hamar elhagytam a házilagos galvó lehetetlenül rögös útját.
A PC párhuzamos portja a legjárhatóbb út.
Egy egyszerű 8 bites dac DAC0832 ic-kkel és mondjuk a popelscan,ami ha jól emlékszek néhány görgetésnyire lejjebb fel van hozva témába.
Néhány kollega mestere ennek,én nem próbáltam.
A tekercseknek meg egy erősitő fokozat("szervó"),erről kapcsolási rajzokat,illetve a DAC áramkörről is találsz itt a topikban.

És esetleg nem lehetne egy AVR rel helyettesíteni az itt lévő modult? Bővebben: Link
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Nah találtam is egyet. Bővebben: Link Csak nem tudom mi az a Header 5x2.
És itt hol kel rákötni a PCt
(#) dannu hozzászólása Máj 7, 2012 /

Üdv szeretnék építeni én is egy házi lézer gépet. Vettem egy 100mw zöld lézert már csak a gépezet kellene hozzá. Youtube videó nézegetések után arra gondoltam ha 3 pc ventilátoros meg oldásra de szerintem az nem adja át annyira azt a lézer effectett vagy tévedek ? Valaki tud e valami jó kis megoldást meg köszönném. Nem kell nekem nekem laser hologramos technológia egy egyszerűbbel is be érném.
(#) lazi1234 válasza dannu hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Fogsz egy számítógép hangszórót, cirka 5-6 cm átmérővel.

Fogsz egy téglalap alakú, minél vékonyabb tükröt. Egyik rövid oldalát rögzíted kvázi elforgathatóan a hangszóró peremén. Közepét valamilyen rugalmas, de merev (okosok kíméljenek, nem érdekel, hogy ellentmondásos) és ugyancsak kvázi elforduló módon rögzíted a kónusz közepéhez.
Ebből csinálsz kettőt. Némi szenvedés, kísérletezés, anyagok cserélgetése után lesz egy egyszerű scannered. Egyik az X, másik az Y tengely.
Csinálsz néhány frekigenerátort, 10-500 Hz-ig, szinusz, négyszög, oszt megküldöd a hangszórókat.
És lőn csoda, Lissajou stílusú ábrákat láthatsz. Határ a kreativitás, modulációval, amplitúdóval tudsz játszani.

A motoros forgó tükör szegényes, kevés az igazán látványos végeredmény.

Ez macerásabb, de többet tanulsz.

Bocs, ha túl bonyolult voltam, tudom, hogy a mai oktatási világban és ezen a fórumon a kész termék vásárlása az elsődleges (utalok a szerencsétlenre akit a modik ledorongoltak, mert azt merte ajánlani valakinek, hogy építsen mert abból tanul), de én is csak ezt tudom mondani, ezzel tanulsz, többet érsz vele, mint ha megfogadod a nálam "okosabbak" tanácsát.
Pedig van kész profi scannerem, de abból nem tanulsz, ha adok egyet.
(#) p.attila válasza dannu hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Ha nagyon olcsón szeretnél és látványosat akkor tudok egy megoldást rá neked. Név szerint open loop galvo. A kivitelezés pofon egyszerű. Alkatrészek: 2 darab tengely (bőven jó ami a cd ill dvd meghajtókba van amin csúszik a fej) 4 darab csapágy, ez pc ventikben megtalálható és kompatibilis a cd meghajtóból kiműtött tengellyel. 4 darab mágnes melyet szintén megtalálsz a cd-dvd meghajtókban mégpedig a fejben, valamint egy jó pár méter lakkozott szigetelt rézdrót, melyet én egy régi transzformátorról műtöttem le. 2 darab kis tükör illetve egy pc hangszóró erősítő.

Üdv Attila
(#) dannu válasza lazi1234 hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Tökéletes megoldás esetleg egy videót tudsz mutatni róla? Van egy 55 ic ból készült freki generátorom
Ilyet szeretnék igazából Bővebben: Link
A lézeremnek a sugara alaból látszik + van füstgépem is
(#) dannu válasza p.attila hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Valami képet erről a megoldásról tudsz adni vagy leírást angol is jó !
(#) p.attila válasza dannu hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

ez egy saját készítés volt az itthon fellelhető alkatrészekből, és a galvo működésének alapjai felhasználásával. a végleges kinézet a képen látható, ill. néhány krix krax,
(#) dannu válasza p.attila hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Ezzel az a baj hogy nem az a sugaras verzió amit én szeretnék és a motort se tudnám elkészíteni leírás nélkül . Pedig nézegettem ezt a glavos témát és ebből még órát is lehetne csinálni és számítógép vezérlést és lehet hogy ez a megoldás lesz ha tudsz valami leírást küldeni a motor elkészítéséről . Van itthon számtalan olvasó amiből ki lehet szedni a dolgokat , erről a hdd témáról mi a véleményed , esetleg tapasztalatod van e ? Bővebben: Link
(#) Lacaboy hozzászólása Máj 12, 2012 /

Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani jó minőségű 100-150mW-os zöld lézer modult normális áron?
(#) fuzesiistvan18 hozzászólása Máj 16, 2012 /

Sziasztok!
Vettem 1 lézert http://www.youtube.com/watch?v=e5ofL0_jjyc és azt szeretném megkérdezni hogy meg lehetne csinálni úgy hogy automatikusan váltsa a szineket mint pl ennél a videónál http://www.youtube.com/watch?v=5ee9-gleIJU kb 2:45 től
(#) epyn hozzászólása Jún 13, 2012 /

Már régóta terveztem egy fényképgépet,ma megvettem [color=#999999(most az egyszer nem a lézeremre költöttem)[/color]
Gyorsan csináltam pár videót,képet.
A projektor már régóta kész,csupán mindig finomitgatok,csavarozgatok rajta.
A képen már látni a kezem ügyködő munkájának amortizáló nyomait,de sebaj.Talán egyszer átköltöztetem fém dobozba.Videó
videó2

DSCN00022.jpg

(#) Lacaboy hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni zöld lézer modul ügyben?
(#) jenebala válasza Lacaboy hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ebay vagy http://shop.spacelas.com/laser-diode-c-90.html?zenid=88ff6f60bb6018...c7d8e3 vagy itt.

Utóbbi forrósból rendeltem én nagyon meg vagyok elégedve vele és az ár is korrekt.
(#) tybord hozzászólása Júl 6, 2012 /

Sziasztok Kicsit ügyködtem és már fél készülőben van a másik project is.
Egy kis videó 445nm-ről:http://indavideo.hu/video/m140_445nm_2w

2W 445nm M140 Blue
638nm 500mW CW Mitsubishi
532nm 130-150mw Green
30kpps scan
(#) epyn válasza tybord hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Ezek a teljesitmények szó szerint eltapossák egymást: (egyébként is honnét tudod mennyi az annyi?)
150mW zöld-500mW vörös-2000mW kék
1:1:2(1,5) a helyes,amennyiben fehéret is szeretnél látni,nem csak kéket.2W kék 800-1000mW zöld mellé illik,van ilyened?
Az M dióda pedig nem 2W-os!Csak ha duplázol,(PBS+félhullámú szűrő)vagy iszonyat meghajtod,de akkor,ahogy emlitettem,(egyébként szivesen ,mert egy köszönöm a választ sem érkezett!)vehetsz is másikat hamar.0,9-1,2A a hosszútávú üzemeltetési áram.
(#) telectro hozzászólása Júl 11, 2012 /

Én is ügyködök... Az alábbiakból kell építenem egy RGB lasert..

100_8904.JPG

(#) telectro válasza tybord hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Láttál már 2W-os kéket ? Szívesen megnézném.
(#) telectro válasza tybord hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Miért kell neki ekkora emeletes doboz ? Mi lesz benne még ? Több lézer scanner, vagy benne lesz egy számítógép is ?
(#) telectro válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Lehet kapni,ha érdekel,de az nem M140-nek "hivják".
(#) telectro válasza epyn hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Itt ugyanúgy felvetődik a kérdés, hogy valóban 2W vagy azt mondják rá ? Mert mostanában elképesztő pointereket is lehet kapni. pl. a kék 900mA áramfelvételű pointert 10 W-osnak hirdetik, természetesen annyit tud mint egy casio dióda és sehol nincs 10W, de ugyanígy zöldben is megjelentek az 5000mW-osak persze simán 200mW-ot tud és kész.

Szóval hol van az a 2W-os ? Szeretnék már egy ilyet látni.
Következő: »»   99 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem