Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Robotika kezdőknek
En azert nem ajanlottam US beszallitot, mert az EU-n kivuli, azaz valoszinu vamkoteles lesz.
Azonban atolvastam az oldalt, es en nem 50US$ hanem 100US$ feletti ingyenes nemzetkozi szallitasrol talaltam informaciot (HK Post), 15-25 nap szallitasi hataridovel. Szerintem helyi viszonylatban ingyenes 50US$ felett.
Szia!
Pedig 50$ feletti rendelsenel is ingyenes (tapasztalatbol tudom...). Nezd meg a link legaljan. Bővebben: Link
köszi, lehet h jó lesz ez is. még nem tudom. Te sem rendeltél még a robotshop.com-ról?
Igazából egy RC távirányítós játékautót akartunk volna átépíteni, de nem találtam megfelelőt rá, vagy ha igen az kb 50ezertől kezdődik kb. ez a platform meg megérné nagyon
Nézz szét vaterán!
Szoktak árulni bugy-t (ÚJAT) elektronika nélkül! kb. 15-20körül. Vagy vannak jó állapotú használtak is!
Szia!
En rendeltem mar a robotshop.com-rol tobbfele dolgot, ide AU-ba is es Magyarorszagra is kuldettem mar veluk csomagot. A legolcsobb postazasi format valasztottam, es ugy emlekszem hogy a szallitas eleg lassu volt Magyarorszagra (kb. 4-5 het).
értem. hát még meglátom. egyébként az ilyen rendelésekkor, mivan ha akkor kézbesítik ha nem vagyok otthon? akkor simán beadják a postára, és ott átvehetem? vagy mi lesz akkor?
bocsi, de még nincs tapasztalatom a külföldi rendelések terén.
Nem tudom, kerdezd meg a postasodat hogy mi van ilyenkor. Esetleg itt a HE-n megkerdezheted Matyast (borvendeg), hogy O hogyan kapta meg a csomagot...
Hello!
Elég hosszú volt az út! 4-5 het! Ha nem vagy otthon a postára kell menned érte! Viszont a posa elég érdekesen működik. Ugyanis ha nem vagy otthon és tömbházba laksz(a postaládához nem fér hozzá a csomagkézbesítő) akkor nem hagy értesítést. Ez miatt küldtek már vissza csomagomat. Szóval érdemes vidékre rendelni, ott ez normálisabban megy.
4-5hét még talán belefér, elsőnek úgyis a PCB-t kell összeraknom. ja vidékre rendelem majd akkor a postán át tudom venni. és olyan van h elvesz a csomag, vagy vlami? :/ mert hallottam már más külföldi rendeléskor h történt ilyen.
és esetleg valaki innen rendelt már? http://www.dfrobot.com/ <-- itt mennyi a szállítási idő? mert sehol sem látom, csak h 40 dollár az ára. köszönöm
közben megtaláltam, kelet európába 3-5 munkanap, nem tudom h ez reális-e
Tudtad, hogy van EU-s disztributorai is? Bővebben: Link
köszi. megnéztem őket. Hát UK-ből nincs olyan ami kellene, a többitől meg nem is tudnék rendelni, mert nem angol/német
En rendeltem toluk. Nem postan, hanem futarrceggel (DHL-lel) kuldtek a csomagot. A rendeles visszaigazolas utan kapsz emailen egy szamot, amivel a DHL weboldalan folyamatosan nyomon kovetheto a csomag utja. Nekem a vam + munkaszuneti nap miatt 1 het alatt ert ide a csaomag AU-ba.
értem. én is a DHL-lel szemezgetek. a 40 dolláron felül van valami más amit fizetni kell? vám vagy ilyesmire gondolok. ha nem tudom átvenni ők is a postára adják le, ugye?
En sem tudtam atvenni a csomagot. Bedobtak egy ertesitot, hogy a helyi postan atvehetem a csomagot. A postan meg ala kellett irnom az elektronikus csomagkoveto keszuleket. Nekem vamot sem kellett fizetni. De ez Ausztralia. Nem tudom hogy mi vonatkozik Magyarorszagra (vam ertekhatar, van-e minden postan ilyen keszulek stb...).
köszi szépen az eddigi infókat szerintem megpróbálom ,aztán majd kiderül mi sül ki belőle
innen is ingyenes a rendelés 50$ felett: http://www.seeedstudio.com/depot/
bár 15-25 napot írnak mire megjön :S mennyire megbízható ez az ingyenes szállítás dolog? Nem tudom h merjem-e kipróbálni vagy inkább futárral.
Hello!
Elég rég szóltam hozzá ebben a topicban. Most viszont volt egy kis szabadidőm, így össze dobtam egy egyszerű kis robotkát. A célja, az volt, hogy mivel az idei marsversenyen sajnos nem tudtunk rajthoz állni. Ennek sok oka volt, amit most nem részleteznék, de a képelemzőnket tovább szeretnénk fejleszteni és ehhez kellett, egy robot. A képeken látszik mi született, tegnap este/ma reggel. A panel úgy van rágányolva ez nem végleges, ez az előző robotból öröklődött...
Szia Matyas!
A kepelemzo engem nagyon erdekel. Tudnal errol egy kicsit tobb infot irni? (Pl milyen programot/programokat hasznaltok a fejlesztesehez?)
Hello!
Mivel azt nem én írom ezért csak egy morzsányi infót tudok róla. Ami biztos: Visual C++-ban fejleszti a srác. Valmi netről leszedett függvény segítségével. Az első körben azzal szívott, hogy pixelenként olvasta a képet ami lssú volt. Ezután neten talált valamit ami már sorokat olvasott be ez már megfelelő volt. A komolyabb feladat a pixelek szín szerinti osztályzása volt. Kb. ennyit tudok, de majd megkérem, hogy írja le pontosabban. De volt aki, matlabbal csinálta a képelemzést. az szerintem egyszerűbb. üdv.Matyko
Sziasztok!
Még nem postoltam ide hozzátok, ezért először is üdvözlök mindenkit! Amiatt írok, hogy jelenleg most van az egyik legnagyobb robotkiállítás Münchenben. Pénteken megyek is ki, akit érdekel, még van 3 hely a kocsiban, hogy gazdaságosabban meg tudjuk nézni. Csüt este indulnánk, ott egy szállás, majd péntek egész nap http://www.automatica-munich.com. Utána vissza haza BP-re. Ha valaki betársulna kérem keressen privátban, ne kelljen már egyedül mennem. Üdv, Anti
Ez a pontosabban megkérés várható a közeljövőben?
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit a téma miatt: Az e-bay-en megjelentek 3,2 $ áron 5V-os léptetőmotorok, de a lényeg - ingyenes szállítással. Én már rendeltem i - remélem nemsokára itt lesz ...
Eléggé el vagyunk havazva. Ő is meg én is. Nekem vizsgaidőszak... 2-3hétig biztosan nem...
Hát akkor egy kalappal!
De utána aztán...
Hello!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy robotporszívót szeretnék csinálni, sima 3Vos játékautó motorokkal. Azt szeretném elérni egyenlőre, hogy ha nekimegy a falnak akkor fordul egyet és folytatja az útját. Arra gondoltam, hogy az orrára rakok egy kapcsolót, amit ha megnyom, az bekapcsol egy időzítőt, ami mondjuk 3 másodpercig bekapcsolva tartja a "fordulás" motort. Aztán megy minden tovább, amíg megint nem ütközik. A következő az lenne, hogy ne mindig 3 sec-ig forduljon, hanem változzan a fordulás időtartama (és ezzel a szöge is). De jelenleg azon gondolkodom, hogyan is valósítsam meg ezt az időzítőt, ami a fordulást végzi. Van valakinek ötelete? Annál is inkább, hogy lehet hoyg több időzítő is kellene... pl ja csak a sarkával megy neki a falnak, akkor elég csak kisebbet fordulnia... PICre is gondoltam, de azt nem ismerem, nem tudom hogyan kell csinálni. A PC programozás ismerős.. gondolom ezt is meg lehetne tanulni. Vagy lehet arra kellene fókuszálni, hogy ha megáll a robot (vagyis nekimegy valaminek) akkor kezdjen fordulni? Ez most jutott eszmbe.. lehet hogy jobb is lenne.. De azt hogyan tudom megvalósítani?
Ha ezeket végigolvasod, menni fog... célszerűbb lenne infra led, és infra érzékelő kapcsoló helyett, az "elegánsabb" módszer...Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |