Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 72
(#) Dióda válasza ideasforlife hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Ezekkel a kamera adatokkal kb olyan 60-70fajta kamerára leszűkítetted a kört. Értem ez alatt hogy kissé bővebb infó kellene róla mert speciel így nem tudni sem felbontási képességet sem hogy infrás vagy box vagy dom vagy fixoptikás esetleg varifokális objektíves vagy hogy egyálltalán miféle jószág.

Maga a dvr ott is van hogy mit tud. Szabvány kamerajelet tud venni dvd képmérettel . Amelyik kamera azt tudja az jó hozzá értelemszerűen de ez nem szentírás ( értem itt a felbontást például) .
Első körben tisztázni kellene mire van szükség adott helyen (persze ezt részletesen átnézve) .Lehet hogy adott helyen többféle kameratipust kell bevetni a megfelelőség miatt (olyan nincs ami mindenre jó).
Bár én szerény véleményem szerint asztali dvr elfogadhatósága 4kamera kezeléséig okés. Az fölött én inkább pc-s rögzítést és megfigyelést tartom előnyösebbnek kezelés és tárazás illetve bővíthetőség miatt. Szerény véleményem ( kiemelem hogy csak az enyém) hogy egy 8-16csatornás dvr kezelése borzalmasan nem kényelmes dolog és az esetleges visszakeresés rajta eléggé horrorisztikus művelet . Nem is beszélve arról hogy 8-16 kamerakép rögzítésére eléggé nagy tárterületű merevlemezre van szükség bennük amik viszont nagyon kényesek és könnyen halnak el bennük. Persze azt feltételezve hogy nem csak 24 órás rögzítésekre használjuk hanem hetes esetleg hónapos időtartalmakat szeretnénk rögzítve tartani.

Ergo ha lehetne kissé több infót az adott dolgokról.
Konkrétabb és előnyösebb tanácsot tudnánk adni a fent említett információk tudatában.
(#) mugab válasza ideasforlife hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Ne lepődj meg ha elsőre nem leszel elégedett a kamerával, ez még a leggondosabb mérlegelés után is előfordul. Oldalakat lehetne írni a kameraválasztás szempontjairól, meg arról, hogy az adatlapon leírt adatok mennyire valósak.
A legideálisabb ha ki tudod próbálni az adott környezetben, nappal meg este is.
(Szóval ez a kamera lehet valahová túlzás, és lehet alkalmatlan is akár...)
Egyébként infrás, és a látószöge elég szűk, 8mm ~ 40 fok
(#) kukacoshu válasza ideasforlife hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Szia! Tudja, a rögzítőnek mindegy milyen rendszerű jelet kap, hiszen nem kell képet megjelenítenie. A TV-dnek nem mindegy
(#) ideasforlife válasza kukacoshu hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Köszönöm a válaszokat! Még azt szeretném tudni, hogy maximum milyen távolság lehet a kamera és a DVR között?
(#) ideasforlife hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Köszönöm a válaszokat! Még azt szeretném tudni, hogy maximum milyen távolság lehet a kamera és a DVR között?
(#) Inhouse válasza ideasforlife hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Pl. UTP kábellel és átalakító balunnal olyan 300-400m-t adnak meg passzív módban, színes videó jelhez.

Üdv
Inhouse

Az azt jelenti, hogy 4 csatorna videójelet tudok átvinni 1 UTP kábelen ,ugyan olyan minőségben mint koaxxal?

Valamint az nem okozhat problémát, ha az egyik szakasz utp kábel, aztán koax?
(#) Inhouse válasza ideasforlife hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Direkte erre van kitalálva, minőségre nem jobb, de megfelelő. Viszont sokkal olcsóbb hosszú távra, mert valóban 4 kamera/UTP, bár még jönnek ehhez a balun párok.
Ha muszáj variálhatod a kábelt, de minél több csatlakozó/átalakító, annál több zaj, hibaforrás...

Üdv
Inhouse
(#) blader91 hozzászólása Máj 8, 2012 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném mindenkitől!

Mégpedig...van egy Comerson tc230 ccd kamerám, amit BNC csatlatkozó kimenetü...van egy ilyen tv is egy régebbi fajta Funai Tv, ami az is BNC csatlatkozású.

Na most nekem, nem tiszta amit a tv le add videó jelet, mikor sötétedik vagy már este van semmit nem látni belőle, és hangyás.

Bemeneti feszülstég: 18- 27 DC
26 dc adtam neki táp feszültséget...gondolom, ezzel nem lehet baj. !

A másik, szerintem 75 ohmos koaxxal kellett volona szerelnem, de azzal semmi kép nem volt, csak ugrált és vibrált.
50 ohmos koaxot alkalmaztam ezzel volt kép csak szemcsá és hangyás, nem éles kép lényegében!

Egyik ismerősömnek adtam egy ilyet, ő egy orion tv-vel csinálta meg, ami RCA be menetes azzal nagyon szép képet adott neki.
Igaz ő lépcsőházban alkalmazta, de mikor a lépcsőházi automata lekapcsolt akkor is látott a kamera sötétben, nálam pedig nem..

Kérem mindenkit segítsen, már mindent megpróbáltam.!

Köszönöm
(#) blader91 hozzászólása Máj 8, 2012 /

Sötétedéskor és éjszaka akarnám jobban használni...mert így semmire nem megyek vele...
(#) blader91 válasza blader91 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Annyit még el felejtettem, hogy ő riasztó kábelell, vagy UTP kábelell megy a video jel a tv-hez, nem pedig koax.
(#) mugab válasza blader91 hozzászólására (») Máj 8, 2012 / 1

Nem tudom hány méterről van szó, de koaxszal max. 100métert lehet átvinni, de inkább 50-et. UTP-vel és balunnal a többszörösét. Ha világosban is mákos a kép akkor kábel vagy kötéshiba, ha csak sötétedésre mákosodik akkor kevés a videojel. Ha sötétben szép egyenletes sötétet látsz akkor meg a kamera érzékenysége kevés, vagy legyengült, vagy piszkos a lencse vagy maga az érzékelő.
(mondjuk BNC-s TV-t még nem láttam)
(#) blader91 válasza mugab hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Szia

Köszi, hogy írtál, igen én se láttam még olyan tv-t, de én most vettem egyet a jófogás.hu-ról és ez sajnos ilyen...

akkor balun trafó és utp kábel lenne a jó..??
(#) ideasforlife hozzászólása Júl 13, 2012 /

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy a DVR emen van riasztási bemenet.. 1-4 ig, és com... Szóval erre lehet akár füstérzékelőt is kötni? Vezeték nélkül is?
(#) kukacoshu válasza ideasforlife hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Szia!

A riasztási bemenet külső érzékelők csatlakozására szolgál. Amikor innen impulzust (NO) kap a rögzítő, elindul a felvétel, és szól a zümmer. Általában így működik mind. Tehát amikor a füstérzékelőd pl. a kazánnál rövidzárt ad, indul a felvétel. Smoke on the water. Csak a füstérzékelő mellé tedd a kamerát is, hogy lásd
A riasztási kimenettel pedig bármit vezérelhetsz. Ez is általában NO kontaktus.
(#) satlokk válasza mugab hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Létezett és még lehet létezik is BNC-s tv,ilyen pl a régebbi kb 20 éves Funai-k között található,de mos t készítenek kimondottan kamerák vizsgálatához és beállításához ilyen monitorokat is.
(#) rozsda hozzászólása Júl 15, 2012 /

Sziasztok.
Pici problémába ütköztem egy Techson DVR-557U tipusú 4 csatornás felvevővel.Sajnálatos esemény miatt (amit a szomszéd jobban sajnál) egy párórás felvételt kimentettem pandrájvra hogy számitógépen megnézhető legyen és kitudjam irni DVD-re.
De sajna olyan formátumúak a fájlok hogy nem tudok velük mit kezdeni PC-n.
Kimentett két nagyméretű *.TR1 és egy egy kb-os *.TRZ fájlokat.
Abban kérném a segitségeteket hogy mivel lehet ezeket lejátszani?
Sajna a gúgli nem segitett.
(#) Syn7h37ic válasza rozsda hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

a dvr-hez elvileg kell, hogy járjon egy cd, amin kell lennie egy lejátszó, és egy konvertáló programnak is.

Bővebben: Link
(#) rozsda válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Szia.
Sajnos ehez nem járt CD.Használtan vettem.
Néztem már ezek a szoftwerek közül egy-kettőt de egyik sem tudta megnyitni.
Teljesen tanácstalan vagyok.
KMplayer és társai sem találnak hozzá kódeket.
(#) Tetye válasza rozsda hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Hali! A héten 2 ilyet kell beüzemelnem, és 2 558 at is. Szólj rám szerda fele és felteszem hozzá a cuccot valahova.
(#) rozsda válasza Tetye hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Szia.
Azt nagyon szépen megköszönném mert Syn... mester linkje sem segitett.Még akkor sem látják az adott programok ha átnevezem a kiterjesztést a program álltal ismertre.
Őrület.
Szerdán rádirok.
Köszönöm.
(#) dravecz hozzászólása Júl 20, 2012 /

Sziasztok!Térfigyelő kamerát akarok venni az egyik weboldalról néztem ki.
Két kamerát akarok üzemeltetni.
Mivel nem szett így én válogattam ki mit szeretnék.
Nem tudom,hogy párosítható e amiket kinéztem?
Azt szeretném még megtudni,hogy!
- Számítógépnek bekel lenni kapcsolva,hogy rögzítsen?
- Még mit kell hozzá vennem,hogy működjön? (táp)
Egyéb jó tanácsokat is elfogadok.
Én akarom telepíteni.
Az eladó nem volt túl készséges a kérdéseim megválaszolására.
Köszi!
(#) Syn7h37ic válasza dravecz hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

A célhardverhez jó lesz a kamera. A rögzítés magán a pc-n történik., a cucc egy sima AD átalakító.
Egy asztali rögzítővel jobban jársz szerintem. Pl ilyennel:Bővebben: Link
(#) bundyland válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Nekem ennek a nagyobb testvére van, ilyet inkább ne vegyél!!! 6308
Ja bocsi ez dravecz-nek ment volna.
(#) dravecz válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Syn7h37ic !
A célhardvernek szerinted ezt vegyem meg?
GenesisPRO GPRO 6404 (604) SDF.
Kompatibilis lesz a kamerákkal?
Ez a felvételt rögzíti és tárolja is?
Ekkor nem kell a számítógépnek is menni felvételkor?
(#) bundyland válasza dravecz hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Bár nem engem kérdeztél de nekem egyel nagyobb van
és ha nem is egy kalap szar, de elég komolytalan ezköz.
Ugyan ez a véleményem az Identivisionról is.
Mindkettő olcsó és pár dolog nem is működik rajtuk, ami meg igen az se megbízhatóan.
(#) dravecz válasza bundyland hozzászólására (») Júl 20, 2012 /

Az előző sorokban feltett kérdésekre mit válaszolnál?
Te mit vennél most?
Mit tennél a helyemben?
Ne vegyem meg?
A kamera is gagyi meg a felvevő is?
Nagyon nem értek hozzá! Ez mi?" Identivision"
(#) Syn7h37ic válasza dravecz hozzászólására (») Júl 20, 2012 / 1

Célhardvernek igen. Minden olyan kamera jó hozzá, aminek szabvány video kimenete van, gyakorlatilag az összes analóg kamera. A minősége jobb, mint az USB-s cucc, de nem egy csúcskategória. De, a legtöbb helyre elég.
(#) Syn7h37ic válasza bundyland hozzászólására (») Júl 20, 2012 / 1

Ebben az árkategóriában nem is fogsz kapni jobbat. Amiket mi is használunk, azok 200 körül kezdődnek. Viszont már mi is inkább a megapixeles IP kamerák felé mozdultunk. Azt a minőséget nem igazán lehet űberelni.
De egy átlag felhasználáshoz pár méter távolságnál ezek az olcsó kínai eszközök is megfelelőek.
Következő: »»   5 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem