Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Nem erre gondoltam!
Hanem arra a csőre amibe benne van kettő egymás fölött, illetve olyan nixie-re amibe két hasonló pont van.
A csöves egyszerű: fogsz egy csövet és beledugod a linket.
A másikról meg egy kép vagy típusszám segítség lenne, mert nehéz elképzelni, hogy mit láttál
Na igen, honnan szedjek olyan csövet???
A kérdésem erre vonatkozott volna. Nem találtam meg azt amit kerestem, de a csőbe két glimm megoldást találtam: ITT
Nem pont a legjobb kép, de ezt találtam hirtelen: NIXIE
Esetleg kémcsőből átalakítással, bár elég nehézkes, de lehet csiszolni (vágni).
Vagy rossz VFD cső aljának a lecsiszolása pl: NEC LD8035E Vagy IV-6 orosz cső, amit még sokat lehet kapni 200-300 Ft/db. Amit linkeltél csövet még nem láttam boltban.
A kémcsöves dolgot próbáltam, igen nehéz elvágni mert eltörik. Persze utána beletolni egy linket se lehet egyszerű... Az NEC csőbe talán egy rizsszemizzó ha belefér.
Ilyen madár márpedig nincs, ez valamilyen virtuális óra képe, valami iphone alkalmazás vagy ilyesmi.
Sajnos a kémcső hőálló üveg nekem csak köszörülni, csiszolni sikerült elég nagy selejtszázalékkal.
Szia!
Gyógyszeres fiola, ha még van ilyen forgalomban...
A vaterán láttam 30 Ft-ért ami 1,1 cm a belső átmérője, az elég lenne sztem csakhát az is 10 cm hosszú az meg nagyon nagy.
Sziasztok! Én is így vágtam el az üveg kémcsöveket, persze még nem használtam fel
Szia!
Szinte bármilyen furatszeretl kivitelű Schottky diódával...
Szia Hp41C!
Kérdésem lenne, hogy az Emule óra távirányítója helyett egy ilyet szeretnék használni: http://elektronika.teszvesz.hu/televizio_antenna/taviranyito/silver...1.html Szerinted működhet?
Szia! Működne vele csak lehet kéne módosítani a key asm-et.. Ez a távirányító egyébként tanítható is igaz nem sok gombot lehet rátanítani mert a memóriája igen csak csekély.. [OFF] Az ár 7000Ft sok érte mert a Lidl-ben 2200Ft kürül volt..
Szia!
Nekem is van ilyen, de próbálgatással nem jöttem rá melyik Philips kóddal megy (nincs címfigyelés) elvileg meg kellett volna találnom lehet a sok nyomkodásba kimaradt valamelyik kód, úgy hogy rátanítottam az URC-22B-t De jól működik a táv, sokat tud, bár tényleg kevés memória. üdv.
Én 1500-ért vettem csak nem találtam máshol képet róla, hogy meg tudjam mutatni miről is beszélek.
A key asm-ről csak halvány sejtésem van, hogy mi is lehet az, de talán Hp41C majd tud pontosabbat mondani is róla.
Szia!
Nem kell fordítani hozzá, nem kell átírni egy állományt sem. Olvasd ki a kontrollert vagy töltsd be a hex állományt a PICKit2 programjába. Tiltsd le a program memória kezelését. Görgess az adat memória végére. A képen láthaó területen írd át az óra címét és a parancskódokat. A 2.4x verziónál már 32 parancskód van a 0x40 .. 0x5F címeken, a lezáró 0x80 kód a 0x60 címre került. Ha az óra címében a legfelső bit 1 (0x80 .. 0xFF), akkor nem figyeli a címet, egyébként csak 0x00 .. 0x1F közötti értéket kezel. Programozd be a kontrollert - csak az adat EEProm -ot fogja felülírni... Máris kész... A parancsok felsorolása és értelmezése a leírásban található.
Szia!
Nagyon köszi! Kár, hogy felét sem értem! de sebaj, majd belevetem magam a dologba. A PICKIT2 helyett lehet mást is használni? Láttam valami COM portra csatlakozó cuccot ami fillérekből utánépíthető.
Szia!
Tegnap beszereztem az alkatrészek nagy részét és trimmer kondiból nem lehet kapni mostanában a 3-40 pF-est csak 10-40 pF-est kaptam. Az is jó? Ráadásul nem kaptam 2W-os ellenállásokat csak 1W-ost. Az is elég vagy vadásszak 2W-ost? Illetve lenne még egy olyan nyűgöm, hogy úgy érzem a PIC nekem túl nagy falat egyenlőre, ezért kérdezném, hogy lehetséges-e tőled venni egy felprogramozott példányt? Előre is köszi a segítséget!
Szia!
Trimmer kondenzátor: Jó lesz az is, ha soknak buizonyul a kapacitása köss vele sorba 20 .. 22pF -t. 1W ellenállások is jók, van olyan 0.6W, ami bírja a 300V -ot, az is jó. A normál 2 raszteres ellenállás nem jó a táp 220k -s és az 1M -s ellenállások helyett, nem bírja a 300V -ot. A többi helyre mehet a 2 raszteres kivitel is. Pic: Tudok küldeni felprogramozott kontrollert, de a távirányító parancskiosztása mindenképen kell a programozásához.1
Ja igen! Azt elfeledtem, hogy nem kaptam 1M-os ellenállást csak 1,1M-ost. Az is jó vagy mindenképp kell az 1M-os? Amúgy is kell pár dolog a HEstore-ból mert nem kaptam mindent.
PIC: ez nagyon segítség nekem! Köszönöm! A távkapcs parancskiosztásának hol tudok utána nézni? Minden papírja megvan még. Még valami: a ZM1000-es csövekhez is jó az anódellenállás értéke vagy változtatni kell? Illetve az ehhez készített rgb-s nyákba milyen ledet terveztél? Próbáltad már evvel a csővel? Melyik a jobb megoldás szerinted a csőpanelre rá vagy külön panelra a ledeket?
Ha valakit érdekel, mellékeltem a "kínai" RGB nyáktervet, ami külön kis panel, a csöpanel aljára lehet fogatni. A csövek alatt 5mm es furat. Az rgb vezérlőt max.10 perces munkával már rá is lehet csatlakoztatni, csak a táp és rgb kiosztásnak kell egy hüvely.
A másik a fekete plexis burkolat méretezett rajza, 3 fajta előlappal. A méretekből látni hogy, a kész óra magassága, pont 20mm. Tehát a két nyák közé pontosan 20mm-es távtartó megy be. De ehhez teljesen le kell ültetni a fetet és az IRF-et. Minden furat pontos, 5perc alatt kész. A plexit spéci "lötyivel" lehet ragasztani. A j. héten készül pár plexi doboz, ha kell valakinek jelezze.
Szia!
Jó az 1.1M is. ZM1000 csővel még nem próbáltam, de a feszültség állítható az 555 -tel felépített tápban, így a csövek árama az igényéhez állítható. A különálló RGB panelhez közös anódos, 5mm -es RGB led kell. Ilyet használtam.
Vicsys RC5 vevője. Ez is tartalmaz egy PIC -et...
Na akkor asszem inkább veszek egy ilyen RC5-ös távkapcsot. Láttam a vaterán elég olcsón.
Akkor a PIC-et intézzük? Jöhet priviben is, illetve a lapomon van email cím. |
Bejelentkezés
Hirdetés |