Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Sajnos az alapok kimaradtak, letudod rajzolni mire gondoltál?
Bekrepált a Nokia headsetem. Tudja valaki a bekötési rajzát? Újra szándékozom kötni.
Hali!
Bc337-es NPN tranyót lehet használni pozitív feszültség kapcsolásra? collektorra kell táp emitterre meg húz?
Hali!
Aktív Hangrendszert szeretnék venni,és segítséget akarok kérni,hogy milyet lenne érdemes vennem!Gondolok itt 2.1 vagy 5.1 es Aktív hangredszerekre!7m2 es a szobám,elég kicsi,jólenne ha a mély erős lenne benne!
hali,
egy hődrótos ampermérőt kéne építsek ! a feltételek: Méréshatár: 1A Leolvasási pontosság a méréshatár közelében: ?I = 0,05 A=50mA valaki letudná írni, hogy mi kell egy ilyen műszerhez, /pl. milyen huzal kell stb./ meg egy egyszerű ábrát a dologról ? nagyjából meg van a dolog: huzalra függesztek egy rugót másik oldalon valamilyen áttétellel átviszem a megnyúlást egy mutatóra. valahogy így megy nem ?!
Kiserletezokonyv 199 oldaltol. Mondjuk nem mai mu, de a lenyeget es az elkeszitest szepen leirja.
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy honnan szerezhetek olcsón sötétkamra izzót, vagy ezt milyen LED/izzóval válthatom ki, mert az egyetlen amit találtam az ez: Bővebben: Link Kössz!
Nem tudom, mostanában lehet-e még kapni olyan sötétkamralámpát, amiben cserélhető szűrő van. Amíg papírképeket papírképeket csináltam, a papírokat borító piros fóliát raktam a szűrőbe.
Kapható 645-660nm vörös LED, akár nagy teljesítményű is, ami már elég fényt ad a sötétkamrában.
Nekem annyira kéne, hogy lássam csinálni a dolgokat, nem egy nap, tehát akár e led is jó , ha az olcsóbb.
Olyat tudnál eggyet linkelni, és olyat hol kapok? Kössz!
Ez jó lenne? Bővebben: Link
Ez attól függ, milyen a szemed. Lehet, több kell belőle.
Jobb lenne olyan, ami 640 nm feletti, "sötétvörös". percept.hu forgalmaz ilyeneket.
Sziasztok!
Drága barátnőm mutatott valamit, rájöttem hogy egy darab földkábel Mekkora az ebonit átütési szilárdsága? (így megtudhatom,h ogy hány MV-ig használható a kábel)
Szia!
Igen, ezek egymással felcserélhetők.
Elnézést, tényleg elszaladt a szemem a sárga figyelmeztető szöveg felett! Köszi a választ.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogyha szeretném megalkotni ezt a kapcsolást.:Bővebben: Link Akkor a csőnek elég-e egy 4*100µF-es fűtőáram szűrés? Illetve még az ,hogy a 2 db 30pF-os trimerkondinál mit jelöl a fekete összekötés? Közös árnyékolást ?
Szia!
Ennek a csőnek a fűtése mehet közvetlenül váltakozófeszültségről is, mert a fűtőszál el van szigetelve a katódtól. Az összekötés azt jelenti, hogy a két forgókondezátor együtt állítódik, tehát közös tengelyen vannak a mozgó részeik.
Ha lehet ne epitsd meg ezt a kapcsolast. Ez szet fogja vagni a kornyekbeli TV, FM vetelt (ha egyaltalan beindul). Inkabb AM-re csinalj egy detektoros radiot, ha mar radiot akarsz epiteni.
Mert mi baj lehet vele?
Nekem ha 1 csatorna megszólalna már elég lenne.
Sziasztok!
Nemrégiben tönkre ment az érintőképernyős MP4 lejátszom érintő funkciója és ezt szeretném valahogy orvosolni...több hibaforrás is felütötte nálam a fejét...többek között arra gondoltam,hogy lehet,hogy az érintőképernyő rossz,de az is lehet,hogy a fő IC vagy esetleg a szoftver... Mivel kínai márkátlan gyártmány ezért még nem szeretnék firmware-rel bajlódni és az ic-t sem szeretném piszkálni. Ezért az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnám megnézni/ellenőrizni,hogy működik-e az érintőpanel?(mögötte a képernyő rendesen működik)
Szia proli007!
Meg néztem, ez a poti a balansz, amit kívülről is tudok állítani. Az sem tökéletes, mivel ha középen van, akkor az egyik hangosabban szól.
Esetleg milyen erősítőt tudnék a hangfalak és a sz. gép közé rakni, ami olcsó, és hasonló minőségű?
Az hogy ez egy oszcillator, es mikor rakotod az antennat elkezd sugarozni egy X frekvencian, es a felharmonikusain. Ha esetleg lenne egy elofoka, akkor mar jobb lenne. Persze megcsinalhatod, legfeljebb a szomszedok szidni fognak, es kihivjak a zavarmerosoket.
Hello!
Ja, hogy ez maga a balansz poti? Szellemes. De akkor állítsd középre, és tedd amit ajánlottam. Kösd össze a hangerő szabályzó potik tetejét. (jobb-bal oldalát) Ez után nézd meg, hogy mekkora a hangerő. üdv! proli007
A rossz mellékhatástól
ugye képes a vételre?
Hello!
Ez vagy valami, vagy megy valahová. Leginkább a kukába. Oszcillátortornak is legfeljebb véletlenül azért lehet jó, mert hiányoznak belőle a hidegítések. A +100V rácsfeszültségről nem is beszélve.. Ha vételre képes, meg is tartja magának, mert még kimenete sincs sehol. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |