Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   624 / 1273
(#) geri ju hozzászólása Máj 16, 2012 /

Udvozletem a kedves forumtarsaknak!Van egy contec teve amivel a kovetkezo a gond:automatikus keresesnel nem all meg egyetlen csatornan sem,hanem egyszeruen elszurkul a kepernyo es tovabb keres,finomhangolassal esetenkent belehet hozni vele valamit.Tuner-t cserelnem kellet benne mivel megbuheralta a gazdaja ugyhogy az teljesen ok.Szerintetek mi lehet a baj,vagy merre keressem?
Segitsegeteket elore koszonom es elnezest az ekezetmentes irasert.
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 16, 2012 /

Szevasztok lenne egy Philips37KV1212/02B számu tvém, amiben elfüstölt egy tizennégylábu ic ott durrant el ahol a sorozatszám volt. Ha valaki tuná,hogy milyen ic való ide kérem segítsen köszi, üdv Ligyakeli
(#) mind_the_gap válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Nekem sajnos nem akar eltűnni. A Pic az lenne ami foglalatban van? Érdemes cserélni vagy nem ér annyit az egész?
(#) jocpoc hozzászólása Máj 16, 2012 /

Sziasztok kellene 1 kis segítség van 1 tevion tvm amiben 1ik napról a másikra elkezdett hullámozni a kép és egyre rosszabb. Tudja valaki hogy merre lehet a hiba?
(#) BarnaPili válasza jocpoc hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

AV-n is hullámzik,vagy csak antennáról?Egy fotót tegyél fel,hogy lássuk,mi a jelenség!
István
(#) Kispotter hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!! Van nekem ez a TS 4329 SP tv-m és van egy oylan problémám hogy már megint elment benne a zöld szín. Nincs valami ötletetek mi lehet a baja vagy mit érdemes megnézni?? Előzőleg tv szerelő csinálta meg még kb 3 éve..
(#) marty hozzászólása Máj 17, 2012 /

sziasztok van egy grundig GBF 2400 típusú tévém, nincs kép, bekapcsoláskor világít a led zölden mintha működne de kép nincs és egyszer cisszen egyet de a cső nem fűt föl. A sorkimenő megkapja a 180 v ot de a 24 et nem előtte megnéztem a diódákat de működnek.ha valakinek van ötlete pls irjon köszi
(#) BarnaPili válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Valószínűleg az RGB végfokozat ment tönkre.Ebben a gépben ez még tranzisztoros.PE7058 van benne.A zöldét cseréld ki,mindkettőt.MPSA42 mehet belé.Hibamegállapítás:Ha lehúzod a három katódra menő vezetékeket,és egyenként végigpróbálod a színeket,mit tapasztalsz?Tehát R G B vezeték lehúz,a végfokpanelon van egy egy tüske a kimenet mellet,amire rá bírod dugni ,ez 200 V-on van,lezárja a képcsövet.Ezután az egyik szín vezetékével próbáld végig a három színvégfok kimenetét.
István
(#) stoky válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Köszönöm. Hétvégén tudom újra kézbe venni a problémát, megnézem amit írtál.
(#) supak.jozsef hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!Goldstar tv-vel lenne egy kis gondom,chassi:MC-46A.Se kép se hang volt a jelenség,a hálózati 4A-os bizti szakadt,tovább mérve a gréc zárlatos,ZD801 dióda és Q801 tranyo szintén zárlatos volt s az IC801 táp IC kidurannva.Ezeket cserélve a készülék beindult,jel nélkül üzemelt kb 15 percig s kikapcsolt készenléti állapotra.Visszakapcsolásnál elküldte ismét a biztit,a gréc kimenetén totál zárlat,kiforrasztva a gréc jó,tovább haladva eljutottam a táp ic-hez,melynek az első három lába totál zárlatba(kiforrasztva mértem).Arra lennék kiváncsi mit nézzek még meg,mielött újra elküldené az ic-t.Az esetleges válaszokat előre is köszönöm.

MC-46A.JPG

(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Szia!
Ellenőrizd a C800-at, C802-t. Ezen kívül az optót meg a szekunder oldali elkókat sem árt csekkolni.
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Köszönöm a gyors választ,még a délelött folyamán megnézem.

Hello.Megnéztem az említett kondikat,sajna jók,az opto 1-es 2-es lába közt tudom mérni a diódát a 3-4 között semmit(kollektor-emmiter).
(#) BarnaPili válasza marty hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Nem sok egy kicsit sorvégtápnak a 180V ?
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!
Egy elméleti kérdés.
Adott egy tv, nincs kék szín. A zöld és kék katódot lekötöttem és felcseréltem a kettőt. Ugyanúgy hiányzott a kék szín. Ebből következik, hogy a képcső a hibás. Mitől szokott tönkremenni így a képcső és mi lehet a hiba?
(#) Signal válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Először is meg kell figyelni, hogy izzik-e mindhárom fűtőszál, mert ha egyik szakadt, akkor nincs miről beszélni. Dolgozni is kár rajta. De főleg a középső fűtőbetét nem minden képcsőnél látható jól, esetleg be is kell sötétíteni a szobában.
(#) Signal válasza Signal hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

...és főleg nagyobb képcsöveknél a röntgensugárzásra sem árt tekintettel lenni, vagyis nem kell túl sokáig a nyak közelében tartózkodni.
(#) kadarist válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Rajz szerint 140V a sortáp, de üresjárásban lehet, hogy felmegy 180-ra is.
(#) Kispotter válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Na szóval ami melette van tüske M1 M2 M3?? Képet is csatoltam. ÉS akkor mondjuk lehúzom a zöldet vagy mindet és rádugom valamelyik jó színét a zöldre?? Vagy a zöldet arra ami melette van tüske??
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

A zöldet érintsd egy pillanatra testre. Erős zöld fényt kell látnod, de előtte ellenőrizd a képcsőfoglalat melletti ellenállásokat, ha vannak.
(#) supak.jozsef válasza supak.jozsef hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Hello,az optora van valami tuti mérési módszer?
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

A csere egy jó módszer.

Azért kérdeztem mert nem egy nagy összeg,este hozzáadom a rendeléshez.De a táp ic-nek az elsö 3 lábán nem lenne szabad zárlatot mérnem,legalábbis gondolom az ic belső vázlatából.
(#) gyzoli hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, van egy medion netbookom, 10" képernyővel, amit szeretnék összekötni a képcsöves televíziómmal, aminek 54 centis képernyője van. Erre tudnátok valamilyen megoldást mondani? Mondjuk elég ha vásárolok egy sima kábelt, vagy valami különleges kütyüre van szükségem? Köszönöm előre is a segítséget.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!

Van egy gran Prix gyártmányú tv-nk! Az lett vele a gond, hogy az utóbbi időben elég hangos sercegő, sípoló hangot hallat a sorkimenő felől! Néha abba hagyja, néha nagyon felerősödik! Az utóbbi időben előfordul, hogy magától kikapcsol! Újraindítás után van hogy azonnal bekapcsol, de van, hogy próbál indulni 1x 2x és kilövi magát készenlétbe! Kisebb várakozás után újrakapcsolásnál beindul! (A sorkimenőn áthúzás nyomát nem látom.. Viszont megfigyeltem, hogy mielőtt magától kikapcsolna picit elsötétedik a kép.. mintha lentebb vennék a fényerőt! Világosabb színeknél hallani legfőképp a sercegéses sípoló hangot!)
Minden segítséget előre is köszönök!
(#) BarnaPili válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

A sípolást okozhatják tekercsek,amiket elengedett a lakkozásuk.Egy papírcsővel ki tudod deríteni melyik zenél.A kikapcsolgatást rossz forrasztások megjavításával ki tudod küszöbölni.De már láttam olyat is,hogy egy kondi lába volt kirohadva a forrasztásból,és az sípolt.
István
(#) Bártfai Ferenc válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Köszi a segítségedet! Akárhogy hallgatózok csak a sorkimenőből hallom a sercegő hangot, vagy az eltérítés tekercseiből.. Látható nyoma egyiken sincs áthúzásnak. mire meg megtalálnám, hogy ki serceg addigra elhallgat az aljas! De azért nem tenném rá a fülem, hogy meghallgassam.. A forrasztási hibákat meg hétvégén megnézem... Áramtalanítás után mennyi idővel vehetem le a sorkimenő "tappancsát" biztonságosan? Nem szeretném, hogy agyhelyen verjen.
(#) BarnaPili válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Akár azonnal is leveheted,csak előtte egy csavarhúzó pengéjét letestelve süsd ki a képcsövet.Hallgatózni meg tudsz egy folpackos papírhengerrel.
István
(#) Bártfai Ferenc válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Vagyis menet közben nyugodtan hozzáérinthetem a sorkimenőhöz és az eltérítéstekercshez is .. Nem fog fülön *ni? A képcsőkisütést hogy érted? (Nem vagyok egy CRT technológia zseni... LCD monitorokon és PC-ken nevelkedtem.. ott meg a ccfl inverterbe nem szokott feszkó maradni.. Manapság meg a led szalagos technológiába meg semmi nyoma magas feszkónak. Ezt a tv-t meg sajnálom nyugdíjba küldeni.. Szerintem egy led, vagy LCD nem tudja vissza adni azt az igazi kép minőséget amit egy képcsöves TV nyújt!)
(#) marty válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

rá van írva hogy 180v az első lábára onnastól számolva meg a 7.-edik a 24v . arra gondoltam hogy adok neki külső tápról 24v ot vagy az nagy butaság lenne ?
Következő: »»   624 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem