Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos az előbbi hozzászólásomból kimaradt valami fontos: Méregettem is már egy kicsit. A tápra az van írva, hogy 550 W. A 12 V-hoz külön, hogy 264 W. Én a 12 V-os ágra rákötöttem egy 12 V-os 100 W-os égőt. Megmértem így a feszültséget és csak 9,64 V volt. Jól gondolom, hogy ez nem okés így? Én a 264 W-nak felét se használtam még, mégis leesett a feszültség. Ha a gépben is így csinál, akkor lehet, hogy az alaplap ezt nem díjazza.
Mert az 5Vos ágon figyeli a feszt, rakj arra is pár amper terhelést és akkor közelebb lesz a 12Vhoz.
Nem találok, semmit, amivel terhelni tudnám. Tudnál javasolni valamit? Fűtőszál egy régi hőlégfúvóból? 220 V-os égő? Hirtelen csak ezek az elmebeteg dolgok jutottak eszembe.
Sikerült megoldanom a terhelést. Mindkét ágat bárhogy terhelem (a megengedett határokon belül) a feszültségek rendben vannak. Köszönöm a segítséget! Nem a táp a bűnös, kereshetek tovább.
Sziasztok! lenne egy problémám, kaptam egy HP rp5700
pc-t és nem volt benne tápegység, a kérdésem hol tudnék bele szerezni, vagy esetleg nem -e lenne valakinek elfekvőben? a tápcsati nem szabványos és emiatt mást nem tudok bele faragni! a tápról képeket mellékeltem! Bármilyen megoldás érdekel, vagy a tápnak a lábkiosztása is jó lenne! Ü: Zoli
Sziasztok kérdésem van: adott egy AT/atx jellegü pc táp egy akus furot szeretnék vele meghajtani a táp teljesitménye 12v majdnem emgegyezik a furóéval de hirtelen téljesitmény változásokra a táp nagyon érzékeny, már probálkoztam 2200uf kondival de nem javult a helyzet az lenne a kérdésem hogyan érhetném el hogy a tápom ne kapcsoljon ki az akus furó hirtelen inditásakor mert elég zavaró a jelenség hogy minden hirtelenebb inditáskor a táp lekapcsol és ujra kell inditsam ,
5v a táp már leálás nélkül képes müködni csak a sebesség nem kielégitö a választ elöre is koszönöm. Idézet: „a táp teljesitménye 12v majdnem emgegyezik a furóéval” Ha kb. megegyezik, akkor az a baj. Kb. 4x-8x akkora táppal talán menni fog. Egy motornak a ráírt teljesítményű táp csak menet közben elég, induláskor sokszorta nagyobb kell. Persze berakhatsz akkora kondit, amiről el is indul, de ahhoz a 2200uf-nak talán a százszorosa is kevés lesz.
Értem szinte sejtettem, hogy ez lessz a válasz esetleg nem lehetne az elektronikát kicselezni hogy ne legyen annyira érzékeny mert 5v 18A ad le és ott akárménnyire forszirozom a tápot a motor hamarad leáll és a tápnak még böven van tartaléka ráadásul egyeáltakán nem érzékeny a hirteln teljesitmény változásokra. Az elöbboi gyors válaszodat koszönöm, tulajdonképpen csak áramköri lapok furására akaorom használni az öreg akus furót de nem szeretnék kömoly összeget fektetni egy ij aksi telepre mert az több lenne mint amit a gép ér összesen jelen állapotában.
Milyen a tápegység? AT vagy ATX mert az nagyon nem mindegy!
Megpróbálhatnád esetleg előterhelni egy-egy ellenállással (AT-s tápnál egyébként is kötelező az 5 voltos ágat) Illetve pár gondolat: A 12v nem teljesítményt jelöl. A teljesítmény mértékegysége a watt (W). A kimenetre kötött kondenzátor nem oldja meg a gondodat, amennyiben a tápegységben lévő kondenzátor még jó és jól méretezett.Gondolom régi kiszuperált tápegységet szeretnél használni. Sajnos ezek közt már sok felújításra szorul. |
Bejelentkezés
Hirdetés |