Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
1db 2M2 B vagy 2M5 B fém tokozású, 6-os tengelyű potira lenne szükségem. 2,5M Piher műanyag van, de azt nem akarok, meg van egy 2,2M Remix 1W-os, de az nem fér el. Van ötletetek, hogy honnan szerezhetnék ilyen potit, esetleg valakinél van elfekvőben? Köszi!
A kapunyitókhoz használt infra adó-vevő pár bőven jó erre a feladatra kb5000ft ..
Azért valljuk be fényes nappal, egy 40 km/h-val suhanó kerékpárt infra adó-vevővel nézni század másodperc pontossággal, nem hiszem, hogy megoldható.
Bár lehet tévedek, annyira nem értek azért hozzá. Plusz 8e Ft-ból az egész eszköz PIC, Lézer, 2x20-as kijelző ki fog jönni. Plusz az egyéb apróságok. Szóval az az 5e amit mondasz, az szerintem drága. Bár nem tudom mit tartalmaz.
kagkk-nak osztom a véleményét!
Persze, lehet bal fület a tarkó mögött átnyúlva, jobb kézzel vakargatni... Minden fejlesztés egyfajta sikerélmény is, meg persze közben sokat is tanulhat az ember (különösen ha nulláról kezdi az ez irányú ismereteit). A kapunyitóval vezérelt digitális stopper szinte kész megoldás, ráadásul a vevőrész az adórész modulált fényére van hangolva, a napsütésnek "nem illik" befolyásolni, akár külön, akár beépített vevőegységű (prizmáról visszavert fényt fogadó) az egység. A magam részéről szurkolok a lézeres megoldásnak (is), megvalósulása esetén örömmel olvasnék ebben a rovatban.
Ez igaz, és jogos! A témába merülve ez az "apróság" elkerülte a figyelmem...
Üdv.
Van egy smd-tranzisztorom amire ez van irva: 3B és egy fektetett V alaku jel, hogy kén ezt beazonositani, tettem helyette egy 3B és egy fektetett Tjelet de nem megy pedig a zonos lábra mutatnak ugyanugy, most nem lenne egyformák vagy máshol keressem a hibát? Kösz mindenkinek: Laci!
Szia!
A fektetett V-s példányt jónak mérted? A másik is jó?
Szia.
Az van hogy egy mikrokontrollerbe kell amin még több ilyen is van és én egy jót mértem be, kető belőlük szét volt durranva amiket cseréltem. Laci!
Bővebben: Link
Jó eséllyel akkor az egy BC856B lesz. Viszont ha a tranzisztor elpukkant, akkor simán lehet, hogy az azt vezérlő mikrokontroller láb is belehalt.
Üdv.
Kösz a linket de még mindig nem tudom, hogy az amit beleraktam helyette az jó e oda. Laci!
Ehhez két dolgot kéne tudnod: mit raktál be oda pontosan, és minek kéne ott lennie pontosan. Az elsőt nyilván onnan lehet tudni, ahonnan szerezted az alkatrészt. A másodikhoz meg készülék gyártója tud biztosat mondani.
Szevasztok!
Szétkaptam egy Canon faxot, volt benne egy érdekes darab: TO92 tok, C1093 A941A felirat, mellette IC2 jelölés, semmilyen adatot nem sikerült róla találnom. Volt még benne egy IC (16lábú), T9952H 35133F felirattal (jelölése mellette: TC35133F), na őt se találtam meg.Hátha Ti megtaláljátok. Köszi.
Köszönöm! Sejtettem, hogy ilyesmi (de azt a u(mű)-t mért spórolták le?!).
A műt és a P a NEC általában nem irja rá a tokra csak a C t.
Üdv.
Köszönöm! Jártam már úgy, hogy ugyan rá volt írva "u" is, P is; és sehol nem találtam meg. Pl. TO 92 tok, 2 lábú (a középső összekötve a jobb szélsővel. Valami zéner volt: méréssel.
Üdv
Hozzám került két egyforma, a képeken látható "valami". Hátha valaki meg tudná mondani pontosan mire is jó ez, vagy mire használható. Link Köszi
Sziasztok!
Ma kaptam ezt a potit, és az lenne a kérdésem, hogy ez milyen márkájú lehet? Találkozott már valaki ezzel a logóval?
Hi Mesterek!
Lenne egy régi korszakból visszamaradt műszer. (bolha) Igaz nem az enyém, de ismerősöm engem kereset meg hogy mi lehet -e kegyere. Van benne két cső ami nem igazán mondhatnánk működőképesnek. (szerintem) Ha valaki be tudná azonosítani a csöveket és tudna olyan helyet ahol tudnék ilyet venni bele azt megköszönném. És persze a készülék/műszer funkciója is érdekelne, hogy mire tervezték anno? A feszültség az rendben de a Db-ék mellette azok mire jók?
Csővoltmérő, a csövek feszültség, és áram stabilizátor. (baréter) A feszültség stabilizátor nemigen szokott elromolni, az áramstabilizátor ha nem szakadt, az is jó.
A 27. oldaltól kezdve mindent megtudhatsz.
Ez sajnos orosz kiadvány, de sok régi műszer részletes ismertetése benne van. Itt a csövek pontos típusa is megvan, a kopott feliratok pótlására. Ha a gatter szép fényes, biztosan kipróbálható a játékszer. A ORIVOHM kortársa, de nem versenytársa. Ez pedig egy másik hasonló, ha ilyesmi kerülne a kezedbe.
Helló Stewe!
Engem is érdekel a dolog, de semmit nem tudok kezdeni a feltett akármikkel, nincs valami más formátum? Szia: Kálmán
Nekem így működött elsőre:
Letölt -ment, Kicsomagol Könyvtárból megnyit. A kódolásról nem tudom melyik változatát használja a cirillnek.
ok, köszönöm szépen, sajnos az egyik cső szakadt. Pótlása?
Melyik szakadt? Jó kép kellene a csőről, vagy a könyvből készített screenshoton karikázd be a típusát.Itt találsz egy helyettesítési táblázatot, de műszernél a cső kiváltás merész vállalkozás, az újbóli kalibrálás jól felszerelt műhelyt feltételez.
Ha a baréter szakadt, akkor azt PTC -vel helyettesítheted. A stabilizátor cső (a fényes burájú) az eleve szakadás, az olyan mint egy glimmlámpa.
Ok, megpróbálom, és köszönöm.
Esetleg ha érdekel valakit és tudja is mire használni akkor a tulaja átadja, eladja. Kérdeztem tőle hogy mire kell neki ez egyáltalán, mivel csöves dolgai nincsenek és csak lelkes amatőr így nincs rá szüksége. Végül is csak a doboz miatt vette meg. Tudom hogy ez nem az apró rovat, de mivel itt segítettek hozzá értök ezért gondoltam hogy talán még ha nem is keresnek ilyet talán felbuzdulva az ügyből érdekli őket. Bocs az offért
Nem csak csöves cuccokhoz használható, a FET bemenetű nagy belső ellenállású műszerek elődje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |