Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   393 / 1178
(#) zenefan hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok!
1db 2M2 B vagy 2M5 B fém tokozású, 6-os tengelyű potira lenne szükségem. 2,5M Piher műanyag van, de azt nem akarok, meg van egy 2,2M Remix 1W-os, de az nem fér el. Van ötletetek, hogy honnan szerezhetnék ilyen potit, esetleg valakinél van elfekvőben?
Köszi!
(#) kaqkk válasza Zserigta hozzászólására (») Máj 20, 2012 / 1

A kapunyitókhoz használt infra adó-vevő pár bőven jó erre a feladatra kb5000ft ..
(#) Zserigta válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Azért valljuk be fényes nappal, egy 40 km/h-val suhanó kerékpárt infra adó-vevővel nézni század másodperc pontossággal, nem hiszem, hogy megoldható.
Bár lehet tévedek, annyira nem értek azért hozzá.

Plusz 8e Ft-ból az egész eszköz PIC, Lézer, 2x20-as kijelző ki fog jönni. Plusz az egyéb apróságok.

Szóval az az 5e amit mondasz, az szerintem drága. Bár nem tudom mit tartalmaz.
(#) Auth Zsigmond válasza Zserigta hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

kagkk-nak osztom a véleményét!

Persze, lehet bal fület a tarkó mögött átnyúlva, jobb kézzel vakargatni... Minden fejlesztés egyfajta sikerélmény is, meg persze közben sokat is tanulhat az ember (különösen ha nulláról kezdi az ez irányú ismereteit).
A kapunyitóval vezérelt digitális stopper szinte kész megoldás, ráadásul a vevőrész az adórész modulált fényére van hangolva, a napsütésnek "nem illik" befolyásolni, akár külön, akár beépített vevőegységű (prizmáról visszavert fényt fogadó) az egység.

A magam részéről szurkolok a lézeres megoldásnak (is), megvalósulása esetén örömmel olvasnék ebben a rovatban.
(#) Auth Zsigmond válasza (») Máj 21, 2012 /

Ez igaz, és jogos! A témába merülve ez az "apróság" elkerülte a figyelmem...
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 21, 2012 /

Üdv.

Van egy smd-tranzisztorom amire ez van irva: 3B és egy fektetett V alaku jel, hogy kén ezt beazonositani, tettem helyette egy 3B és egy fektetett Tjelet de nem megy pedig a zonos lábra mutatnak ugyanugy, most nem lenne egyformák vagy máshol keressem a hibát?

Kösz mindenkinek: Laci!
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Szia!
A fektetett V-s példányt jónak mérted? A másik is jó?
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Szia.

Az van hogy egy mikrokontrollerbe kell amin még több ilyen is van és én egy jót mértem be, kető belőlük szét volt durranva amiket cseréltem.

Laci!
(#) _vl_ válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Bővebben: Link

Jó eséllyel akkor az egy BC856B lesz.
Viszont ha a tranzisztor elpukkant, akkor simán lehet, hogy az azt vezérlő mikrokontroller láb is belehalt.
(#) lukovicsek válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Üdv.

Kösz a linket de még mindig nem tudom, hogy az amit beleraktam helyette az jó e oda.

Laci!
(#) _vl_ válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Ehhez két dolgot kéne tudnod: mit raktál be oda pontosan, és minek kéne ott lennie pontosan. Az elsőt nyilván onnan lehet tudni, ahonnan szerezted az alkatrészt. A másodikhoz meg készülék gyártója tud biztosat mondani.
(#) granpa hozzászólása Máj 21, 2012 /

Szevasztok!
Szétkaptam egy Canon faxot, volt benne egy érdekes darab: TO92 tok, C1093 A941A felirat, mellette IC2 jelölés, semmilyen adatot nem sikerült róla találnom. Volt még benne egy IC (16lábú), T9952H 35133F felirattal (jelölése mellette: TC35133F), na őt se találtam meg.Hátha Ti megtaláljátok. Köszi.
(#) _vl_ válasza granpa hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

(#) granpa válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Köszönöm! Sejtettem, hogy ilyesmi (de azt a u(mű)-t mért spórolták le?!).
(#) mindenes válasza granpa hozzászólására (») Máj 24, 2012 / 1

A műt és a P a NEC általában nem irja rá a tokra csak a C t.
Üdv.
(#) granpa válasza mindenes hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Köszönöm! Jártam már úgy, hogy ugyan rá volt írva "u" is, P is; és sehol nem találtam meg. Pl. TO 92 tok, 2 lábú (a középső összekötve a jobb szélsővel. Valami zéner volt: méréssel.
(#) H2opok hozzászólása Máj 25, 2012 /

Üdv
Hozzám került két egyforma, a képeken látható "valami". Hátha valaki meg tudná mondani pontosan mire is jó ez, vagy mire használható.
Link
Köszi
(#) DaviS hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok!
Ma kaptam ezt a potit, és az lenne a kérdésem, hogy ez milyen márkájú lehet? Találkozott már valaki ezzel a logóval?
(#) Stewe válasza DaviS hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

A Goggles is behasalt rajta...
(#) Baxi hozzászólása Máj 25, 2012 /

Hi Mesterek!

Lenne egy régi korszakból visszamaradt műszer. (bolha)
Igaz nem az enyém, de ismerősöm engem kereset meg hogy mi lehet -e kegyere.
Van benne két cső ami nem igazán mondhatnánk működőképesnek. (szerintem)
Ha valaki be tudná azonosítani a csöveket és tudna olyan helyet ahol tudnék ilyet venni bele azt megköszönném.
És persze a készülék/műszer funkciója is érdekelne, hogy mire tervezték anno? A feszültség az rendben de a Db-ék mellette azok mire jók?
(#) pucuka válasza Baxi hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Csővoltmérő, a csövek feszültség, és áram stabilizátor. (baréter) A feszültség stabilizátor nemigen szokott elromolni, az áramstabilizátor ha nem szakadt, az is jó.
(#) Stewe válasza Baxi hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

A 27. oldaltól kezdve mindent megtudhatsz.
Ez sajnos orosz kiadvány, de sok régi műszer részletes ismertetése benne van. Itt a csövek pontos típusa is megvan, a kopott feliratok pótlására. Ha a gatter szép fényes, biztosan kipróbálható a játékszer.
A ORIVOHM kortársa, de nem versenytársa.

Ez pedig egy másik hasonló, ha ilyesmi kerülne a kezedbe.
(#) granpa válasza Stewe hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Helló Stewe!
Engem is érdekel a dolog, de semmit nem tudok kezdeni a feltett akármikkel, nincs valami más formátum?
Szia: Kálmán
(#) Stewe válasza granpa hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Inkább a megjelenítő: Djvu viewer.

A PDF-hez hasonló nagyon tömör, elterjedőben lévő formátum.
(#) Stewe válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Nekem így működött elsőre:
Letölt -ment,
Kicsomagol
Könyvtárból megnyit.

A kódolásról nem tudom melyik változatát használja a cirillnek.
(#) Baxi válasza Stewe hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

ok, köszönöm szépen, sajnos az egyik cső szakadt. Pótlása?
(#) Stewe válasza Baxi hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Melyik szakadt? Jó kép kellene a csőről, vagy a könyvből készített screenshoton karikázd be a típusát.Itt találsz egy helyettesítési táblázatot, de műszernél a cső kiváltás merész vállalkozás, az újbóli kalibrálás jól felszerelt műhelyt feltételez.
(#) pucuka válasza Baxi hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Ha a baréter szakadt, akkor azt PTC -vel helyettesítheted. A stabilizátor cső (a fényes burájú) az eleve szakadás, az olyan mint egy glimmlámpa.
(#) Baxi válasza pucuka hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Ok, megpróbálom, és köszönöm.
Esetleg ha érdekel valakit és tudja is mire használni akkor a tulaja átadja, eladja. Kérdeztem tőle hogy mire kell neki ez egyáltalán, mivel csöves dolgai nincsenek és csak lelkes amatőr így nincs rá szüksége. Végül is csak a doboz miatt vette meg. Tudom hogy ez nem az apró rovat, de mivel itt segítettek hozzá értök ezért gondoltam hogy talán még ha nem is keresnek ilyet talán felbuzdulva az ügyből érdekli őket. Bocs az offért
(#) Stewe válasza Baxi hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Nem csak csöves cuccokhoz használható, a FET bemenetű nagy belső ellenállású műszerek elődje.
Következő: »»   393 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem