Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   630 / 1274
(#) Miriam válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

nem tudom elképzelni sem hogy mien informáciot szeretnél még !Én mint laikus le irtam hogy mit csinál a tévé,és hogy mit nem!!nem tudom ,esetleg valamien szakszavakat akarsz!Érdekes rajtad kivül egy ember mégis tudott segiteni!És ide azért regisztráltam mert olvastam hogy ti itt nagyon jol vágjátok eszt !!Én csak egy kis segitséget vártam ,nem aszt hogy elküldjön valaki egy JOS FORUMBAN!minden esetre köszönöm a hozzászolást!!
(#) zolika60 válasza Miriam hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Amit írtál az körülbelül olyan, mintha az autószerelőnek azt mondanád nem megy az autó. Nem hiszem ebből tudná mi a baja.
(#) maestro válasza Signal hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Most volt csak időm újra bekapcsolni, erre meg mit csinál? Működik! Lehet, hogy tegnap csak több időt kellett volna várni, hogy bemelegedjen, de én meg lekapcsoltam 1-2 villanás után nehogy kiégjen megint valami. Szóval köszi szépen a segítséget! Már a Viasat History-t nézem rajta. Remélem nem hal meg pár óra használat után.

Amúgy, hogy vegyem le a képcsőről a sorkimenő csatlakozóját ha nem nyúlok hozzá? Egy gumi szigetelésű fogó elég biztonságos hozzá?

Meg még azt kérdezném, hogy érdemes lenne lekapni a hátulját és megmérni a hűtőborda/tranzisztor hőmérsékeltét 1-2 óra használat után?
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 24, 2012 /

Hi ne haragudjatok,hogy ide írok,de a másik fórumon nemkaptam visszajelzést.Vanegy ORION EUROPE monitorom, a menüje azt jelzi, hogy a kontraszt max,de valójában homályos,és a szineksem élénkek ebben szeretnék segítséget üdv ligyakeli
(#) Tabó71 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

SEG 2831S tip a tv
TDA8177F függ IC van benne
(#) kadarist válasza Tabó71 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Szia!
Cseréld ki a TDA körüli elektrolitkondenzátorokat.
(#) Tabó71 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Azt már megtettem,az sem hozott változást
(#) mikimaki96 hozzászólása Máj 24, 2012 /

Üdv
Már írtam az egyik fórumra hogy van egy orionat550-delta tévém és az a gondom hogy miután szép lassan bekapcsol fehér kép bejön és elkezd valami sisteregni nemnagyon mertem csavargatni a szabályzó potikat meg a gombokat nyomkodni sőt a közelébe se nagyon mertem menni félek ezektől a régi elektroncsöves cuccoktól nemnagyon akartam tesztelgetni hogy milenne ha ezen vagy azon állítanék majd holnap töltök képet a tv-ről bekapcsolt állapotban.
(#) lala0606 válasza Signal hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Köszönöm szépen a hasznos infót és a javitási leírást.
Pont ilyen jellegű hozzászólást vártam. Ezt mindenképpen kipróbálom, ha mégsem lesz jó akkor bontásra itélem. 15 éves, nem ér már annyit hogy 7-8000 ezret kőltsek rá. Mégegyszer köszönöm!
(#) kadarist válasza Tabó71 hozzászólására (») Máj 25, 2012 / 1

Második lépés: az ellenállások és kis kondenzátorok ellenőrzése a végfok környezetében. Ha ez nem vezet eredményre, akkor az IC mehajtását kellne megszkópolni, végül IC-csere. De nem szabad kizárni az eltérítőtekercs enyhe zárlatát sem. A javításhoz használj szervizdokumentációt is és nézz köről egyéb szakmai fórumokon. Egy fényképet azért mutass a hibáról, ha lehetséges. Egy rendkívül hasznos adalék-anyag a témakörben: Bővebben: Link
(#) endre92 hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok!

Van egy 15 év körüli Samsung TV-m, a modell száma: CK-20S20BT. Az a gond vele, hogy egyszercsak mikor néztük se kép se hang, mintha kikapcsolt volna, de a lámpája sem világít. Biztosíték jó benne. Merre keressem a hibát, mit nézzek meg? Ja és még TV-t nem nagyon szereltem, de autóelektronikát tanultam, ezért merek megpróbálkozni vele, csak hogy ha esetleg vannak valami szakszavak, azt megköszönném ha elmagyaráznátok.
Köszi előre is!
(#) Tiano hozzászólása Máj 25, 2012 /

Egy nem túl régi Thomson 100Hz-es CRT TV egyszerűen csak nem gyújt be. Lassan következett be ez az állapot, hónapok alatt. Szaki szerint a képcső nagyot harap, mert a végét járja és letilt az elektronika. Most betett vmi segéd relét, így indul. Kicsit durva, hogy az utolsó képcsöves TV-k eddig menjenek. Szerintetek?
(#) kadarist válasza Tiano hozzászólására (») Máj 25, 2012 1 /

Szia!
A szakember szakértelmét nem illik felülvizsgálni, csak akkor, ha nyomós indok van rá.
(#) Tiano hozzászólása Máj 25, 2012 /

A kérdés arról szól,hogy ennyi idősen lehet-e képcsöves egy viszonylag modern tv.
(#) BarnaPili válasza Tiano hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Akár 2 naposan is.Sajnos nem lehet általános dolgokat mondani.Meg ezeknél az agyondigitalizált csodáknál ha egy kicsit is nem azt az értékeket produkálja a cső,mint amit az elektronika elvár,már le is tilt.(talán nem is véletlen... )
István
(#) ligyakeli válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Tudna valaki segíteni monitor ügyben,az elöző oldalon irtam,hogy mi a hiba üdv ligyakeli
(#) heli válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Sziasztok!

Ma volt egy kevés időm foglakozni a tv-vel, és jó hírem van, a tanácsodra egyenként kiakasztottam a diódákat a szekunder oldalon, és az egyiknél beindult a táp, lámpa világít, szorvégtranyó vissza, 104 volt rajta, már csak azt kell megkeresnem, hogy mi zárlatos, de arra már nem volt időm. Talán holnap.
Mindenesetre nagyon köszönöm az eddigi segítségeteket.
(#) zolika60 válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Inkább így tedd be, mert különben nehéz megtalálni. Bővebben: Link
(#) kislacikahu válasza heli hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Ok. - örülök hogy segíthettem!

Megköszönöm, ha a hozzászólás segített gombra kattintasz, - a kéz mutatja hüvelyujj felfelé, - azon az íráson, (válaszon) ami segített.
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 26, 2012 /

Hi ne haragudjatok,hogy ide írok,de a másik fórumon nemkaptam visszajelzést.Vanegy ORION EUROPE monitorom, a menüje azt jelzi, hogy a kontraszt max,de valójában homályos,és a szineksem élénkek ebben szeretnék segítséget üdv ligyakeli
(#) endre92 hozzászólása Máj 26, 2012 /

Sziasztok!
Bocsi hogy itt is felteszem a kérdést, de a másikon senki nem írt. Van egy 15 év körüli Samsung TV-m, és mikor néztük, egyszercsak eltűnt róla minden, mintha kikapcsolt volna, de még a lámpája sem világít. Biztosíték jó benne. Ja és TV-t még nem nagyon szereltem, de autóelektronikát tanultam, ezért merek belefogni ebbe is. Na ezzel csak azt akartam, hogy ha van valami szakszó azt légyszi magyarázzátok már el, hogy mit jelent.
Köszi előre is!
(#) ronika2007 hozzászólása Máj 26, 2012 /

Szép napot!!

Adott 1 bush rf2185nt /K1-sasz./

Sorvég csere után bekapcs tökéletes , majd gondol 1 -pár perc van ugy fél óra kikapcsol és csak villog a led. Áramtalanitani kel utána indul: tápkondi cser, tápban ll4148 csere
sor oldalon 4.7 kondi csere
hiba marad??
Ötlet valakinek?
(#) zsa hozzászólása Máj 26, 2012 /

Sziasztok. Adott egy PT100 as alaplappal szerelt grand prix tv-m , amin a kép összevan menve 16:9 szélesvásznú méretre, és a képnek a két széle befelé hasa van. Képarány 4:3 ra nem lesz teljes képernyős. Merre keresem a hibát ? Köszönök minden segítséget előre is.
(#) lali22 hozzászólása Máj 26, 2012 /

Sziasztok az a problémám hogy menet közbe összeugrott a kép és kikapcsolt és kattogott de megoldottam a problémát a táp tranyó és a nagyfesz tranyó ment ki és a tv el is indult csak most az a baj hogy a nagyfesz tranyó nagyon melegszik és egy percnél tovább nem merem hajtani szerintetek mi okozza a problémát
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Légyszíves valaki adjon kiindulási pontot merre keressem a hibát . Tettem fel kapcsolási rajzott . Köszönöm
(#) kislacikahu válasza endre92 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Hali!, - a bemeneten ellenőrizd a 230 volt váltót, az egyenirányítás után a 310 volt egyen feszültséget,
- ha megvan a táptrafó szekunder kimenetén több kimeneten különböző feszültségeknek kell megjelenni, 115 v 24 v 12 v stb.
ha nincs, - kikapcsolt állapotban a szekunder körben alkatrész centrikusan mérd ki dióda állásba az egyenirányítókat, -
-ha nincs zárlat akkor a tápegységben a primer körben a 47 mikró 50 volt elkót cseréld, ha ilyen nincs akkor egy kisebbet találsz, és cseréld ki mert szakadt, vagy kapacitás szegény!
(#) macilaci63 hozzászólása Máj 27, 2012 /

Sziasztok!
Van egy olyan problémám,hogy egy "seltronic btv 710 sa" tipusú készüléket(tv,dvd,rádió) szeretnék univerzális távirányítóval vezérelni,de kódot nem találok hozzá a neten sem,és az univ.távirányító sem talál hozzá automatikus keresésben.Ami egy silvercrest kh2159-es.Alighanem 4 jegyű kódról van szó de listában még a készüléktípust sem találtam meg. Ha tud valaki segítsen! Maci
(#) BarnaPili válasza lali22 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Mindez milyen készülékben van?
István
(#) BarnaPili válasza zsa hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

A pdf 12-ik oldalán lévő áramköri elemek
A képeltérítő IC,és környéke.STV 9379AF .Illetve a sorkimenő trafó,és környéke.Ott kutakodj.
István
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Nézegettem a rajzott , H-yoke , V-yoke kivezetés felmegy a képcső tekercs tetejére és ott van kető timer poti is . Ezekkel miket lehet állítani ?
Következő: »»   630 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem