Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   631 / 1274
(#) BarnaPili válasza zsa hozzászólására (») Máj 27, 2012 / 1

Azokat ne tekergesd el.Nem elállítódás okozza a hibát.
(#) zsa válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Köszönöm én is ere gondoltam . Az ic-t kilehet zárin hibásnak ? Mivel nincs összemenve a kép egy csíkban kb 16:9 arányban felül alul 5cm hiányzik. Pupos kondi , beégett félvezetők nincsenek benne. van egy 140-os kimenet arra rákellene mérni ? Ott egy 4 lábu kivezetés van 1-2 láb átkötve 3-4 megy a képcsőre . Az átkötésen kell leni-e 140V nak?
(#) BarnaPili válasza zsa hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Gondolom ,azt már nézted,hogy nem-e csak átnyomták 16:9re a gépet.Ha minden rendben van,akkor van esély arra,hogy megbolondult az agya,és a szervizmenüben kell újraállítgatni mindent,ami a geometriával kapcsolatos.De ezt CSAK akkor ,ah minden félvezetőt ,tekercset,kondit rendben találtál.Pár dolgot bekarikáztam,én ezekkel kezdeném a hibakeresést.
István
(#) zsa válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

servízmenűbe bementem de ott sem tudtam teljes képernyőre állítani . Széleségét lehetett bőven +-oln ,de ezt nem . Akkor megnézegetem amiket ajánlottál és majd írok . Köszönöm
(#) batukan hozzászólása Máj 27, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Orion CTV022-es típusú tévé amin vízszintes csík van csak. Az ic-t már cseréltem, és a környékbeli kondikat,merre kutakodjak még, vagy mit nézzek meg hogy jó legyen. A segítséget előre is köszönöm!
Üdv Karesz!
(#) Tabó71 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Lehet , hogy nem is függ. hiba .
Elképzelhető , hogy EV hiba.
(#) kadarist válasza Tabó71 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Szia!
Mi az az EV-hiba?
(#) AMD hozzászólása Máj 27, 2012 /

Sziasztok!
Meggyűlt a bajom egy Vestel CTV-5155 TV készülékkel. Hibajelenség: Se kép, se hang. Pontosabban a hangszóróból duruzsoló hang hallatszik. A sortranzisztort kivettem és a collektor-emitter láb helyére bekötöttem egy 230/40W-os izzót. Nem indul a táp. Másodpercenként felparázslik az izzó. Valahol zárlat lehet. Nincs valakinek ehhez a típushoz kapcsolási rajza?
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza AMD hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Szia!
Keress egy sima 19-es végű rajzot. Bővebben: Link
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Köszönöm szépen!
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

[OFF] Elvarázsolt hiba....
(#) Papp Ferike válasza endre92 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Üdv!

Sokat segítene a típus felfedése.Valószínű,hogy a tied még a TDA4601-el felépített táppal rendelkezik.Szerintem!Első körben cserélném:hálózati szűrő elkó+a tápban szereplő 2-3 db 100µF-os kondi,valamint asszem van ott még 1-2 1µF-os is. Mivel régi a cucc még kibírja a kapacitás vesztett kondikat. Így a primer kör generálozva.Ezután próba,s ha nem indul írj!Üdv!Remélem még szép képe volt!
(#) BarnaPili válasza batukan hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

A z IC megkapja a tápot? Vezérlőjelet? Eltérítő tekercs csatlakozója nem égett? Tekercs nem szakadt? Kb ezeket ellenőrizd le!
István
(#) BarnaPili válasza Papp Ferike hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

A hálózati szűrőelkót minek kellene kicserélni?A többi helytálló,amiket írtál.
István
(#) Papp Ferike válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Mert 15 év alatt eléggé megpúposodik a műanyag szigetelés alatt.No meg nem tétel.
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Odáig eljutottam, hogy az optocsatoló nem kap vezérlést. Az MC44604P 15-ös lábára van kötve. Ha azt egy pillanatra GND-re teszem akkor a sortranzisztor helyére kötött izzó nagy fénnyel világít. Ezek szerint a táp jó csak nem kap vezérlést. Mi lehet ennek az oka? nem jövök rá.
(#) kadarist válasza AMD hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Nézd már meg, hogy mi van az optó LED-jére kötve. Valahol ott lesz a hiba.
(#) canon1990 hozzászólása Máj 28, 2012 /

Sziasztok!!!
Kaptam egy Infracolor 2000 tévét és meggyűlt vele a bajom. Az a baja, hogy nem jegyzi meg a beállításokat. Tehát bekapcsolom mindent beállítok rajta el is menti, de amint kikapcsolom majd újra be minden elveszik és a hang max hangerőn lesz. Esetleg valaki tudna adni valami ötletet, hogy mi lehet a baja és hol keressem? Szép képe van sajnálnám kidobni. Köszönöm előre is!!
(#) mikoszabolcs hozzászólása Máj 28, 2012 /

Elképzelhető, hogy meghalt benne a statikus feszültségre nagyon érzékeny tároló IC, -ha az a változat- de az is lehet, hogy kondenzátor hiba okozza. Meg kellene mérned a vezérlő panelen lévő feszültségeket, és azt is megnézni, hogy elem, akkumulátor tárolja az adatokat vagy ez még a X százszor felülírható memória típus. Elképzelhető, hogy elérte az IC a felülírás maximális számát és többé nem írható felül a beállítás. Véleetően ha kapsz ilyen (vagy ezzel azonos értékű és lábkiosztású) IC-t akkor azzal megoldódik a problémád. De ez csak tipp, nekem Orionnal volt ugyanez és az IC volt a ludas, nem lehetett már többször megírni a beállítások megtartásához.
(#) canon1990 válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Délután átbogarászom. Köszönöm a gyors választ)
(#) Csuhika hozzászólása Máj 28, 2012 /

Szevasztok!

Nagyon örülnék ha tudna valaki vagy tudnátok segíteni!
Van egy 19 éves színes tv-m és kb. 2 hónapja meghalt.
A tünetek: Se kép, se hang és ha bekapcsolom (akár stand by-ról, akár fizikailag a tv-n) egy piszkosul idegesítő sípoló hangot ad.
Amit még észrevettem hogy a képcső nyaka nem világít.

Ez egy nagyon gagyi TV, egyszerűen nincs márkája viszont a 19 év alatt csak egyszer volt szerelőnél.

Előre is köszi a segítséget!
(#) canon1990 válasza Csuhika hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Szevasz! Nagymuter Orion Tv-je csinálta ezt. Abban a sorkimenő trafó melletti tranzisztor adta meg magát, kicseréltem azóta is működik.
(#) lala0606 hozzászólása Máj 28, 2012 /

Sziasztok, egy loewe planus 4663Z TV-vel az a gond hogy ha belépek a menüjébe néha lefagy és ki sem lehet lépni belőle, ilyenkor ki-be kapcs és utána jó. Ezt "még szerencse" elég ritkán csinálja, de félek gyakoribb lesz. Mi lehet a gond vele?? Köszi, Lala.
(#) ozzy76 hozzászólása Máj 28, 2012 /

Sziasztok !
Van egy 72 cm-es samsung tv-m és az lenne a probléma , hogy bekapcsolás közben nagyon sípol és amikor bejön a kép utána akkor meg különböző frekvenciával sípol és ilyen 1-2 perc után abba hagyja , mi lehet a gond esetleg hibás kondi?
(#) patexati válasza ozzy76 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Szia! Jobb esetben kondi gond de lehet sortrafó probléma is mi nem olcsó mulatság..
(#) ozzy76 hozzászólása Máj 28, 2012 /

Szia! Köszi a segítséget akkor remélem hogy csak kondigond lessz
(#) kiskomo hozzászólása Máj 28, 2012 /

Sziasztok!Van egy ck-3312z számú samsung tv.
Hang problémája van,ha kábeltvről megy halk és nem lehet föntebb vinni a hangerőt.De viszont kipróbáltam scartról dvd-el tökéletes a hang,és lehet állítani a hangerőt.Ehez a hibajelenséghez kérnék egy kis segítséget?Előre is köszönöm!
(#) kiskomo hozzászólása Máj 28, 2012 /

Sziasztok!
Elakadtam egy samsung ck-3312z tv-vel.Ha kábeltv antennáról megy nagyon halk,hiába emelem a hangerőt nem változik.Scart csatiról dvd-el meg tökéletes a hang.És lehet állítani is.Mi lehet ez a hibajelenség?Előre is köszönöm a segítséget.Üdv!
(#) mindenes válasza lala0606 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Nem tudom hogy mennyit segit ,de ez a tv ha jól emlékszem Q2500 sasszival szerelet. Korábban volt már nálam is egy ilyen táp hibával a primer oldalon.

Ajánlatos a kondikat alaposan átnézni benne,mert erősen hajlamosak a kiszáradásra, lehet ez okozza nállad is a hibát. Ezzel együtt vagy még inkább előtte, a tápfeszeket ellenőrizni a szekunder oldalon.Üdv.
(#) Tabó71 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

bocs rosszul írtam EW hiba( eltérítési hiba) a képméret sincs meg.
Következő: »»   631 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem