Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „arra sem jó esetleg ,hogy van jel ,vagy nincs jel ,ill szinusz ,vagy más” Az oszcilloszkóp sajnos ennyiben nem merül ki hogy kábé sejtjük hogy micsoda a jel... Jelenleg még csak itt tart a project, használatra még teljesen alkalmatlan.... Kivéve bbatka sorosportos szkópját, az úgy tudom egész jól megy, csak pár száz kHz-et lehet vele mérni max
Meg van az, amit korabban belinkeltel, CPLD + AVR projekt, 5MHz-ig megy azt hiszem..
értem és köszönöm....
azt hittem lehet egyszerűen pár megás (nem baj ,ha nem pontos) scop -ot építeni keresek valami olcsó oroszt köszönet nektek
Szevasztok. Úgy 2 éve volt nálam egy Welleman kézi szkóp kb. 1MHz-es, 128*64 grafikus kijelzővel. Hát persze, hogy szétszedtem és lerajzoltam. Az egészet egy PIC-pak kezelte, kiolvasni nem tudtam, természetesen titkosítva volt. De az analóg rész megvan, hátha segít valakinek. Kb. egy évig használtam volt időm kiismerni, főleg digitális dolgaimat ellenőriztem vele, sokszor becsapott, de olyan saccműszernek jó volt. A rajz kézzel készült, nincs rajta a proci, de legtöbb helyre odaírtam melyik portlábra megy. A Y eltolást RC1-es lábon, a trigger szintet pedig RC2-es lábon keresztül a belső PWM-el tologatta. Volt még neki egy 1 kHz-es szinusz generátora, és soros port kimenete. Az A/D koverter TDA8703-as volt. Üdv. Zsolt.
Valószínűleg ennek a kapcsolása is fent van a Conrad német oldalán. Ennek ellenére köszi lementem.
Sziasztok!
Érdeklődök, és egyben a véleményeteket kérdem arról, hogy mivel olcsó szkópokról szól a topic, mit ajánlanátok végfok, előfok, szal audio technikai célok méricskélésére. Nem túl magas költségvetéssel. Nem kell túl precíz darab, sőt még egy használttal is beérem. Tanulási célra elsősorban. Azt sem bánnám ha valaki privátban megkeresne eggyel. köszi a válaszokat. üdv.: Zoli
Találtam még egy PICes CPLDs digitális oscilloszkópot:
Bővebben: Link (sajna a szöveg olaszul van, de ott a Google Language Tools)
Köszike . Jó dolgokat át lehet venni belőle.
Szia!
Én audió célra kezdtem el fejlesztegni ebben a topikban egy szkópot. (Pontosabban ultrahang, de az most nem ényeg). Addig jutottam, hogy kb 900-1000 KHz mintavétel tudtam megvalósítani, és soros porti átvitelt a gépre. Nagyon bugos volt még a rendszer, úgyhogy én vettem egy gyári mini szkópot. Parallax USB Oscilloscope a neve a chipcad-nél vettem, nemtudom most mit kérnek érte, akkor akciós volt. Tud két csatorna plusz külső triggert. És 1Mhz-es maximális mintavételt, 20Vpp bemenő feszt. USB-vel lehet a gépre kötni és ott látod mi folyik. Szóval audióra szerintem elegendő, olyan 50 KHz-es jelek megfigyelésére nekem elég jó.
Sziasztok!
Találtam a neten egy ilyen oszcilloszkópot. Mi a véleményetek, megér ennyit, vagy jobbat tudok összerakni kevesebb pénzből? oszcilloszkóp
Ennyi pénzért vedd meg!
Ilyen tudásút házilag nagyon nehéz és költséges megvalósítani
Sziasztok!
egy kérdésem lenne: mi a különbség az 1 és a kettő sugaras szkóp között? mi az amivel többet lehet csinálni a két sugarassal mint az egy sugarassal? köszi. Zoli
Hi!
Ez szerintem is nagyon jó ár. Van még belőle?
Pl egy bázisjelhez képest (bemenet) nézed a vizsgált vele valamilyen összefüggésben lévő jelet (kimenet) És akkor pl. egy erősítőnél tudsz erősítést és fázistolást nézni egy adott frekin.
Ezt mindíg a mérési feladat dönti el, hogy egy vagy kétsugarassal célszerűbb mérni.
Sajna nem.
mostanában se időm se pénzem. Na majd, hátha meglesz később.
Sziasztok
Tudnátok nekem ajánlani egy USBs szkópot, aminek kb. a következő paraméterei vannak: 2-4 analóg csatorna, 50-100Mhz sávszélesség, min +-20V bemeneti feszültség, min 8 bites logikai analizátor. Nem nekem, hanem a cégnek kell szóval a pénz nem számít üdv: Dávid
Nemértem miért muszály USB-re Én sziveseben használnék egy ijen Paraméterekkel bíró féldigitális szkópot. Szoval nézed a szkóp képernyöjén mi a helyzet, de a mérést kiküldi USB-n is
"50-100Mhz sávszélesség"
Ez a paraméter nem igazán jellemzi a Digitális szkópot. Inkább a valós mintavételezési sebesség, tárméret. Az hogy mennyi az analóg sávszélessége az csak egy dolog. Egy 100Mhz-es szkóp ára úgy kb.800eFt lásd
Azért jó az USB-s, mert gépen egyből ott van a mérés és csak beszúrod a dokumentációba, hordozhatóbb, stb.
A másik, hogy "csak" 3-400.000 Ft-ba kerülnek, és erre azért könnyebben rábólint a vezetés, mint egy LeCroy WaveRunner-re ami kb. 2 millió. pl. ezt találtam most: http://www.cleverscope.com/products/cs328a.php
Hát amit kinéztél az csak egy 10Mhz-es szkóp, azért kerül csak ennyibe. Igaz 10bites felbontású és elég sokat tud.
"Two 10 bit analog channels sampling simultaneously at 100 MSa/sec. AC or DC coupled"
nna clear memory, and look:
a 100 MSa/sec annyit jelent hogy 100 millió mintát vesz másodpercenként... a Shannon-Nyquist kritérium értelmében ez arra elég, hogy max 50 MHz-es jelet tudj interpolációval értelmesen megjeleníteni, mert periódusonként min 2x kell mintát venni ahhoz, hogy ne legyen overlap... amit ráírnak Hz-ben, pl 100MHz, az a mintevevő egységet megelőző erősítő határfrekvenciája... tehát ha látsz egy olyan feliratot, hogy 100MHz; 100MSa/sec, akkor azt jelenti hogy 100 millió mintavételezést tud maximum másodpercenként végrehajtani (az az A/D átalakítótól meg az órajeltől függ) és 100MHz az előerősítő határfrekvenciája, ami ebben az esetben felesleges, mert csak 50 MHz-es periodikus jelet tudsz értelmesen, interpolációt bekapcsolva (ált: sin x/x) megjeleníteni, afelett hiába visz át max -3dB-el az erősítő, a mintavételetés olyan időpontokban fog megtörténni, ami nem ad helyes eredményt a visszaállításnál
írtam pár apró hülyeséget, de most sietek, a többiek majd kijavítanak, de a lényeg azt hiszem benne van
Én a magam részéről a Tekronix TDS sorozatra szavazok. Mérési eredményt át tudod küldeni a gépre, de saját képernyőn kijelzi. Nekem nagyon bejönnek ezek a szkópok, bár az ára elég húzós, de szerintem könnyen kezelhető, és jó. Ha megtehetném ilyet vennék magamnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |